Ovo je definitivno neophodno. Najlaski moguci nacin da se sprijeci divljanje.Comrad wrote:
Staviti ovakvih nekoliko po gradu i to je to. Staviti jos upozorenja, pa ko hoce da jurca i da sjebe auto, nek jurca. Imaju sad kamere, imaju drotovi, ali kad "racer" razjebe svoje auto nema vece kazne za njega.
Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
- strong69
#51 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
-
pudlica
#52 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
to ti moze upaliti od pozorista pa do vijecne vatre,mozda bivse sarajke,ostalo je nemoguce jer je cesta presiroka i to je vec izlaz iz centra grada...a to se nece staviti nikada jer murija ne bi mogla krsiti zakon kojeg se oni inace pridrzavaju i ne bi guzonje mogle maltretirati raju da se sklone jer on kasni na svoju omiljenu seriju
- A-R-N-I
#53 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Comrad wrote:in33sa wrote:Pa kako sarajevskim ulicama caruju debili, debilnim ulicama dohakat mogu samo lezeci policajci.
Ja bi to pukao na svako sto metara svake malo ravnije ceste, pa jurcaj materi idiote nenormalni.
Staviti ovakvih nekoliko po gradu i to je to. Staviti jos upozorenja, pa ko hoce da jurca i da sjebe auto, nek jurca. Imaju sad kamere, imaju drotovi, ali kad "racer" razjebe svoje auto nema vece kazne za njega.
Iznjeti cu statisticki podatak da je u Sloveniji do unazad 10 god. dnevno na cestama u prosjeku ginule dvije osobe, sve dok se kazne i IMPLEMENTACIJA kazni nije radikalno povecala, sad su tamo kazne od 500-5000 eurica pa ko voli nek izvoli, vezu se i saputnici na zadnjem sjedistu vozila, al je IMPLEMENTACIJA KAZNI NAJBITNIJA, a protivnik sam lezecih policajaca, razlog,, hitna pomoc i vatrogasci.......
- ibrahim_tanovic
#54 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Comrad wrote:in33sa wrote:Pa kako sarajevskim ulicama caruju debili, debilnim ulicama dohakat mogu samo lezeci policajci.
Ja bi to pukao na svako sto metara svake malo ravnije ceste, pa jurcaj materi idiote nenormalni.
Sjajno! Pendrek 21. stoljeća. Pogodan svim novim balkanskim procesima demokratizacije kao i euro-atlantskim integracijama
Samo naprijed!
- ibrahim_tanovic
#55 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Dobar razlog. Stoga se ovi policajci smiju samo stavljati na sporedne ulice, kako bi glavne ostale "čiste" za hitne slučajeve. Na glavnim ulicama i nema druge nego stroga implementacija strogih zakonskih normi.A-R-N-I wrote:...a protivnik sam lezecih policajaca, razlog,, hitna pomoc i vatrogasci.......
- Better Man
#56 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Ne, mislim na izazivanje saobraćajke u kojoj nevina osoba smrtno strada ili ostane invalid.b@tto wrote:vezano za ovog što je trubio curama,je li na to misliš kad spominješ ovoliku kaznuBetter Man wrote:Prije par sedmica je kombi u sred Titove udario stariju ženu dok je prelazila ulicu. Žena je na licu mjesta bila mrtva. Grad je pun debila za volanom. Samo jedan primjer iz Kralja Tomislava: Prelaze djevojke ulicu na pješačkom i odjednom im trubi neki papak u daljen od njih stotinjak metara, kao on dolazi treba da mu se sklone, jer mora da proleti sa svojim autom. Ljudi koji su to gledali komentarišu: vidi papka trubi djevojkama na pješačkom. jedini način da se ovakve stvari iskorijene, je da se promjene zakonske norme i da se uvede da osoba koja napravi ovakvo djelo automatski uhapsi i odvede u zatvor gdje će ostati sve do izricanja presude, bez mogučnosti da se brani sa slobode. Minimalna kazna za ovakvo djelo bi trebala biti od 10 godina zatvora, pa na više i da se toj osobi doživotno zabrani upravljanje motornom vozilom i da minimalna oštetna kazna bude 100 hiljada KM. U slućaju da nema novca da plati odštetu, onda bi mu se procjenila imovina koju ima i ista zaplijenila i prodala na javnoj dražbi.
-
b@tto
#57 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
ok,slažem se.Better Man wrote:Ne, mislim na izazivanje saobraćajke u kojoj nevina osoba smrtno strada ili ostane invalid.b@tto wrote:vezano za ovog što je trubio curama,je li na to misliš kad spominješ ovoliku kaznuBetter Man wrote:Prije par sedmica je kombi u sred Titove udario stariju ženu dok je prelazila ulicu. Žena je na licu mjesta bila mrtva. Grad je pun debila za volanom. Samo jedan primjer iz Kralja Tomislava: Prelaze djevojke ulicu na pješačkom i odjednom im trubi neki papak u daljen od njih stotinjak metara, kao on dolazi treba da mu se sklone, jer mora da proleti sa svojim autom. Ljudi koji su to gledali komentarišu: vidi papka trubi djevojkama na pješačkom. jedini način da se ovakve stvari iskorijene, je da se promjene zakonske norme i da se uvede da osoba koja napravi ovakvo djelo automatski uhapsi i odvede u zatvor gdje će ostati sve do izricanja presude, bez mogučnosti da se brani sa slobode. Minimalna kazna za ovakvo djelo bi trebala biti od 10 godina zatvora, pa na više i da se toj osobi doživotno zabrani upravljanje motornom vozilom i da minimalna oštetna kazna bude 100 hiljada KM. U slućaju da nema novca da plati odštetu, onda bi mu se procjenila imovina koju ima i ista zaplijenila i prodala na javnoj dražbi.
-
Nazif_Gljiva
#58 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
in33sa wrote:Nije djevojka, zena.Comrad wrote:Pa zna li iko kako je ova djevojka? Je li uopste ziva?
Ne mogu vjerovati, ja sam tu zenu znao, Esma se zvala, to je punica od Mehmeda Janjosa.
Nevjerovatno nesto. Tek danas cujem od jednog poznanika, da je nju auto udario na Marijin dvoru.
I umrla je, na zalost, podlegla ranama.
Ne znam da li govorimo za istu... Ova mi nije imala godina za punicu... 20-25 max. Prisao sam joj blizu, tako da nesto sumnjam...
-
Sit svega
#59 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Daleko od toga da pojedine vozace nesmatram odgovornim, ali bih htjeo da skrenem pažnju i na ponašanje pješaka u saobracaju, prelaze na crveno, prelaze na mjestu koja uopšte nisu obilježena za prelazak pješaka, iskacu kao ninđe iza trolejbusa, tramvaja i sl., sudeci po prici i ova djevojka je prelazila na crvenom, jer ako su ti momci uhvatili žuto, ona je krenula u prelazak ulice na crvenom.
-
Nazif_Gljiva
#60 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
da li iko zna sta je bilo sa nesretnicom???
- kockica_kockica
#61 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Sit svega wrote:Daleko od toga da pojedine vozace nesmatram odgovornim, ali bih htjeo da skrenem pažnju i na ponašanje pješaka u saobracaju, prelaze na crveno, prelaze na mjestu koja uopšte nisu obilježena za prelazak pješaka, iskacu kao ninđe iza trolejbusa, tramvaja i sl., sudeci po prici i ova djevojka je prelazila na crvenom, jer ako su ti momci uhvatili žuto, ona je krenula u prelazak ulice na crvenom.
S ovim moram da se slozim... pjesaci su postali grozni
-
in33sa
#62 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Ma pjesaci su posebna prica, ali opet, pjesak je na pjesackom gospodar. Nema pravo ici preko crvenog, jasno, i zato ce biti kaznjen od policije.
Ali kako je recimo na zapadu, evo ne mora se ici dalje od Ljubljane, tamo kad zakoracis na pjesacki, svi vozaci automatski smanjuju brzinu ili se zaustavljaju. Ti predji preko crvenog, tebe ce policajac kazniti, ali vozaceva je duznost da smanji brzinu ispred pjesackog prelaza.
Iz jednostavnog razloga da se nebi desavale ovakve stvari.
Ali kod nasih papaka u mentalnom sklopu ne postoji pjesacki prelaz. Njemu je pjesak pokretna meta na cesti, nepozeljni objekat, direktno smetalo.
Ali kako je recimo na zapadu, evo ne mora se ici dalje od Ljubljane, tamo kad zakoracis na pjesacki, svi vozaci automatski smanjuju brzinu ili se zaustavljaju. Ti predji preko crvenog, tebe ce policajac kazniti, ali vozaceva je duznost da smanji brzinu ispred pjesackog prelaza.
Iz jednostavnog razloga da se nebi desavale ovakve stvari.
Ali kod nasih papaka u mentalnom sklopu ne postoji pjesacki prelaz. Njemu je pjesak pokretna meta na cesti, nepozeljni objekat, direktno smetalo.
-
in33sa
#63 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Mimo pjesackog prelaza, da.
Nego, sta su ti mrljovine iz komisije rekli? "sho je ba ne zgazi, e pa ne moze tako momak"? jel rasirio djep, to ti nama reci
Nego, sta su ti mrljovine iz komisije rekli? "sho je ba ne zgazi, e pa ne moze tako momak"? jel rasirio djep, to ti nama reci
-
d2
#64 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
ipak cini mi se da se stvari mijenjaju, dosta vremena sam na biciklu, jako je rijetko zadnjih godinu, dvije da kada prelazis na zeleno na semaforu vozac ne pusti da predjes kao i da recimo gdje se prelazi na mjestima bez semafora i pjesackog (prelazi na grbavici te u hrasnom) vozaci ne puste pjesake i bicikliste...
-
luciferino
#65 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Sinoc na Drveniji oko 10 sati, dvojica motorciklistickih krembila profurala su u punoj brzini kroz zeleno (moje pjesacko zeleno, da ne bude zabune
). Da je neko slucajno pokupljen na pjesackom, mogli bi komotno patentirati Argetu od ljudetine, a na forumu bi imali temu UZAS NA DRVENIJI! UZAS!
- Skyfox
#66 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
meni je na tom prelazu autobus proletio i oceso mi nos - hamanluciferino wrote:Sinoc na Drveniji oko 10 sati, dvojica motorciklistickih krembila profurala su u punoj brzini kroz zeleno (moje pjesacko zeleno, da ne bude zabune). Da je neko slucajno pokupljen na pjesackom, mogli bi komotno patentirati Argetu od ljudetine, a na forumu bi imali temu UZAS NA DRVENIJI! UZAS!
-
luciferino
#67 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
A josh ako dodamo da se tamo nalazi osnovna skola i tri srednje, pa valjda bi trebalo postaviti lezece truckavice...sljedeci put kada se zaholcaju da prolete kroz Papagajku. Prdavci.Skyfox wrote:meni je na tom prelazu autobus proletio i oceso mi nos - hamanluciferino wrote:Sinoc na Drveniji oko 10 sati, dvojica motorciklistickih krembila profurala su u punoj brzini kroz zeleno (moje pjesacko zeleno, da ne bude zabune). Da je neko slucajno pokupljen na pjesackom, mogli bi komotno patentirati Argetu od ljudetine, a na forumu bi imali temu UZAS NA DRVENIJI! UZAS!
vidio sam svoj odraz na limariji, da sam dlaku bio blizi... sva mi se kosa nakostrijesila...
- Skyfox
#68 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
tamo stvarno nema potrebe ni prostora da se razvijaju neke brzine, jedino mozda zbog kola hitne ih vec nisu postavili...luciferino wrote:Skyfox wrote:
A josh ako dodamo da se tamo nalazi osnovna skola i tri srednje, pa valjda bi trebalo postaviti lezece truckavice...sljedeci put kada se zaholcaju da prolete kroz Papagajku. Prdavci.
-
saniisani
#69 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
1000000000000000000% se SLAZEM SA OVIM (gore napisanim)...Better Man wrote:Prije par sedmica je kombi u sred Titove udario stariju ženu dok je prelazila ulicu. Žena je na licu mjesta bila mrtva. Grad je pun debila za volanom. Samo jedan primjer iz Kralja Tomislava: Prelaze djevojke ulicu na pješačkom i odjednom im trubi neki papak u daljen od njih stotinjak metara, kao on dolazi treba da mu se sklone, jer mora da proleti sa svojim autom. Ljudi koji su to gledali komentarišu: vidi papka trubi djevojkama na pješačkom. jedini način da se ovakve stvari iskorijene, je da se promjene zakonske norme i da se uvede da osoba koja napravi ovakvo djelo automatski uhapsi i odvede u zatvor gdje će ostati sve do izricanja presude, bez mogučnosti da se brani sa slobode. Minimalna kazna za ovakvo djelo bi trebala biti od 10 godina zatvora, pa na više i da se toj osobi doživotno zabrani upravljanje motornom vozilom i da minimalna oštetna kazna bude 100 hiljada KM. U slućaju da nema novca da plati odštetu, onda bi mu se procjenila imovina koju ima i ista zaplijenila i prodala na javnoj dražbi.
iako i sam nekada brzopleto vozim uvijek mi je na pameti takvo nesto...
U Americi je zakon jasan... da si Sin od Bill Gates-a ti ides u pritvor odmah... nedavno je jedan doktor koji je izuzetno poznat u ovoj Bosanskoj Komuni u Chicagu, ubio djevojku studenticu na 10m od univerziteta...
Bez obzira na socijalni status i na kolicinu novca na racunu procedura je ista za svakoga...
1. odmah u haps...
2. drzati u hapsu sve dok sudija ne dodje (ako je to petak, onda u zatvoru mora cekati do ponedjeljka)...
3. sudija odredi kauciju koja MORA MINIMALNO DA BUDE $1milion za slucaj saobracajne pogibije...
4. ako frajer ima lovu onda mora da polozi najmanje 10% od izrechene kaucije znaci $100000
5. ako nema $100K, onda ostaje u hapsu sve dok ne dodje dan sudjenja... sto moze biti od 4 sedmice do 6mjeseci...
6. familija poginulog pjesaka zakonom dobija advokata za dzabe (a moze familija uzeti svog advokata ako hoce) i ide u privatni spor oko odstete...
baj d vej, ista je stvar za slucaj ako pjesak bude teze povrijedjen ali prezivi...
P.S. sve moje Bismile su uz tu djevojku...
a sto se tog BILMEZA tice (sto je udario) nek mu je Bog na pomoci i njemu i njegovoj dusi...
Cuvajte se raja... fakat se cuvajte je vidite da su DEBILCHINE po ulicama koje svoje komplekse lijece mjenjachem...
Zivjeli.... i javljate sta se desava sa tom djevojkom Boga vam...
-
King Kikapu
#70 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
7
ogroman off topic, ali meni je i boldirana fraza uzas.experiment wrote:/.../ Na licu mjesta se nastavio saobraćaj (užas!) a tu je ostao džip marke Jeep koji je valjda bio zajedno sa spomenutim Peugeotom, te su valjda dočekali policiju (nadam se, mada sumnjam!).
- upravnik
#71 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
[quote="[Matrix]Email MUP-a/glasnogovornika : [email protected][/quote]
neće ti na ovaj mail niko odgovoriti... provjereno
neće ti na ovaj mail niko odgovoriti... provjereno
- Kurent
#72 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Ako cemo realno ovako nesto nece upaliti. Imamo ih vec i znamo kako se i "potrose" i "dobiju noge" i imamo video kako se mangupi glupiraju itd itd. Jedino rijesenje po meni sto bi moglo upaliti bi bilo ako je neko bio u Holandiji, oni su smislili strasnu stvar. Napravljeno je na svakih, hmmm mozda 20ak metara, nesto kao malo uzvisenje po mozda dva metra duzine. Dakle moras se popeti na to pa opet sici i to znaci ako vozis normalnom brzinom nije problem ali ako vozis brze e onda...
- upravnik
#73 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
govoriš o ženevi ili sarajevu???d2 wrote:ipak cini mi se da se stvari mijenjaju, dosta vremena sam na biciklu, jako je rijetko zadnjih godinu, dvije da kada prelazis na zeleno na semaforu vozac ne pusti da predjes kao i da recimo gdje se prelazi na mjestima bez semafora i pjesackog (prelazi na grbavici te u hrasnom) vozaci ne puste pjesake i bicikliste...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#74 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
Za vikend sam htio izvuc kretena kroz prozor auta i puknut ga od asfalt.Prosao mi je kraj djeteta na pola metra u Vilsu s otprilike 50 na sat,a ja sam bio ispred nje (na biciklu smo bili obadvoje).Stao je kod skretanja za Bristol,klasicno kupovanje doze horsa od poznate face.Kad sam onako bijesan stao i sisao u namjeri da ga slomim,diler je odfurao,a on je poceo galamiti izvinjenja.U ulici do Bristola je bila patrola...,hladno su prisli i rekli da primirim,dobio sam prijavu a kreten je otfurao dalje uz opomenu.. 
- Troll_Happens
#75 Re: Užas na Marin Dvoru!!!!!!!!!! UŽAS
slicno nesto mi je drugarica pricala koja je isto prelazila. Nailazi auto u punoj brzini i zaustavlja se skoro pred pjesackim da ona predje ulicu a u istom momentu idiot debil ne znam kako bi ga nazvao koji je bio iza tog auta pretice to auto i pokusava da prodje pjesacki bez zaustavljanja. Pa dozivotno mu zabranit upravljat motornim vozilom, poslat ga na njivu da ore...Better Man wrote:Prije par sedmica je kombi u sred Titove udario stariju ženu dok je prelazila ulicu. Žena je na licu mjesta bila mrtva. Grad je pun debila za volanom. Samo jedan primjer iz Kralja Tomislava: Prelaze djevojke ulicu na pješačkom i odjednom im trubi neki papak u daljen od njih stotinjak metara, kao on dolazi treba da mu se sklone, jer mora da proleti sa svojim autom. Ljudi koji su to gledali komentarišu: vidi papka trubi djevojkama na pješačkom. jedini način da se ovakve stvari iskorijene, je da se promjene zakonske norme i da se uvede da osoba koja napravi ovakvo djelo automatski uhapsi i odvede u zatvor gdje će ostati sve do izricanja presude, bez mogučnosti da se brani sa slobode. Minimalna kazna za ovakvo djelo bi trebala biti od 10 godina zatvora, pa na više i da se toj osobi doživotno zabrani upravljanje motornom vozilom i da minimalna oštetna kazna bude 100 hiljada KM. U slućaju da nema novca da plati odštetu, onda bi mu se procjenila imovina koju ima i ista zaplijenila i prodala na javnoj dražbi.