hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- pustopoljina
#51 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
da li si imala priliku pogledati film-mostovi okruga madisson?
ti to cinis vec godinu dana.dilema koju si stvorila je umjetna-jer si ti vec odlucila. mozda ti je tesko pogledati s te strane,jer o sebi imas odredjeno misljenje i zacrtano sta ti jesi...ti vec godinu dana cinis to o cemu sad razmisljas. to znaci da ti znas sta hoces, ali nisi sigurna mozes li se nositi sa posljedicama.tj.cak i ako se odlucis ostati sa muzem-ne ostajes zbog toga sto to zelis i to smatras dobrom odlukom-nego zbog toga sto nisi spremna ponijeti kriz osude kcerki,muza i porodice...
kad mati odluci ostaviti oca i solidan brak-a kcerke/sinovi su vec u odredjenom dobu...ti njima rusis sliku o tome kako brak treba izgledati-posebno ako je medju vama sve naoko bilo mirno i fino. one su te koje se mozda nece htjeti udati/zeniti-jer cemu,kad ce neko iz cista mira reci da mu je muka od takvog zivota...s druge strane-ako ostajes protiv svoje volje-ti odasiljes signale- zrtve,nezadovoljstva,samoodricanja(a nije tacno da to cinis zbog njih-cinis to zbog sebe i svoje slike o sebi)...sto je opet signal osobi u pubertetu da je brak zivo sranje i da se odrzava zbog nekog tamo vanjskog svijeta,a tebe kao osobu unistava...
imam prijateljicu koja nije mami oprostila razvod braka zbog "nicega"...a imam ih nekoliko koji su za rodjene roditelje rekli-bolje da su se razveli,nego da onako zive (jer su uvidjeli,dijelom svojim se ocima uvjerili u nevjeru mame ili tate)... prijateljicu kojoj je tata ostavio porodicu da bi se ozenio curom mladjom od nje ...trebam li reci da je ova ogorcena od tada-sa ocem ne prica-momka ostavila (mama joj je bolje prihvatila situaciju,nego ona).
na kraju se sve svede na to da si u svojoj odluci sam...mislim-to je samo tvoj zenski poriv,da ispadnes/ostanes fina i da neko drugi odluci umjesto tebe(forum?!). tako se ne dolazi do srece.
ti to cinis vec godinu dana.dilema koju si stvorila je umjetna-jer si ti vec odlucila. mozda ti je tesko pogledati s te strane,jer o sebi imas odredjeno misljenje i zacrtano sta ti jesi...ti vec godinu dana cinis to o cemu sad razmisljas. to znaci da ti znas sta hoces, ali nisi sigurna mozes li se nositi sa posljedicama.tj.cak i ako se odlucis ostati sa muzem-ne ostajes zbog toga sto to zelis i to smatras dobrom odlukom-nego zbog toga sto nisi spremna ponijeti kriz osude kcerki,muza i porodice...
kad mati odluci ostaviti oca i solidan brak-a kcerke/sinovi su vec u odredjenom dobu...ti njima rusis sliku o tome kako brak treba izgledati-posebno ako je medju vama sve naoko bilo mirno i fino. one su te koje se mozda nece htjeti udati/zeniti-jer cemu,kad ce neko iz cista mira reci da mu je muka od takvog zivota...s druge strane-ako ostajes protiv svoje volje-ti odasiljes signale- zrtve,nezadovoljstva,samoodricanja(a nije tacno da to cinis zbog njih-cinis to zbog sebe i svoje slike o sebi)...sto je opet signal osobi u pubertetu da je brak zivo sranje i da se odrzava zbog nekog tamo vanjskog svijeta,a tebe kao osobu unistava...
imam prijateljicu koja nije mami oprostila razvod braka zbog "nicega"...a imam ih nekoliko koji su za rodjene roditelje rekli-bolje da su se razveli,nego da onako zive (jer su uvidjeli,dijelom svojim se ocima uvjerili u nevjeru mame ili tate)... prijateljicu kojoj je tata ostavio porodicu da bi se ozenio curom mladjom od nje ...trebam li reci da je ova ogorcena od tada-sa ocem ne prica-momka ostavila (mama joj je bolje prihvatila situaciju,nego ona).
na kraju se sve svede na to da si u svojoj odluci sam...mislim-to je samo tvoj zenski poriv,da ispadnes/ostanes fina i da neko drugi odluci umjesto tebe(forum?!). tako se ne dolazi do srece.
-
BROD
#52 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
griješiš godine nisu uslov za uspješan brakPietje_Bel wrote:Eh fakat ne volim kao muskarac da ulazim u ove vode jer smatram to zenskim poslovima ali da ipak nesto kazem na ovo jer mi je muka citajuci ove postove. Kao prvo u Sarajevo je sljeglo iz raznih Vuko J..... svakakvog svijeta. Ti ljudi se vjencaju i zene sa 19, 20 ,21 godina. Kao da jedno djete od recimo 22 ili 23 godine moze da zna sta znaci kad nekome das svoju rijec. Ja cu se ozeniti tek kad budem imao 29, 30 godina. Tako rade svi u mojoj porodici i familiji tako cu i ja. I siguran sam da cu tada biti formirana licnost i da cu znati sta moje srce zeli. Za mene je brak nesto sveto. Fakat mi muka citati ove postove. Kako jeftino....
ja sam se udala sa 25, poslije završetka studija,sve po nekom redu....
p.s.ako ti je muka čitati postove nemoj,živi u iluziji o srećnim brakovima kojih uistinu nema puno,..čak ni pola,..sve su to vješti glumci koji upravo radi okoline to čine,..ja ne mogu i neću da glumim da sam sretna kad nisam...
da li bi ti bio sretan da imaš iza sebe 8godina braka a da nisi ni godinu dana živio s tom osobom,da živiš sam a ona ngdje u daljini,da nije tu za godišnjice,rođendane,praznike,.....ja nisam bila sretna i ne mogu se pretvarati u suprotno
-
d2
#53 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
ja sam takodje trkac za poslom ali kada bih bio u situaciji da moram da biram izmedju nule vise na racunu i opstanka porodice mislim da dileme ne bi bilo...
znam i za druge primjere gdje su se ljudi udaljili iz istog razloga, postoji i druga strana medalje - da li je on tebi vjeran svih tih godina negdje u Australiji ili gdje vec...
ja nisam ozenjen ali mislim da svaka veza moze opstati ako je postavljena na zdravim osnovama i ako vlada povjerenje i iskrenost i mislim da pod hitno i i tvoj suprug morate pricati otvoreno o vasim problemima... ako ce on doci na odmor manje vise uskoro ja bih prekinuo to sto ti radis sada, sa vremenske distance dobro razmislio o tome svemu (i o braku i o ljubavniku) i sacekao da on dodje da iskreno pricamo o tome sto je ostalo od tog braka...
zelim ti sreću i nadam se da ces donijeti najbolju odluku ma koja da je
znam i za druge primjere gdje su se ljudi udaljili iz istog razloga, postoji i druga strana medalje - da li je on tebi vjeran svih tih godina negdje u Australiji ili gdje vec...
ja nisam ozenjen ali mislim da svaka veza moze opstati ako je postavljena na zdravim osnovama i ako vlada povjerenje i iskrenost i mislim da pod hitno i i tvoj suprug morate pricati otvoreno o vasim problemima... ako ce on doci na odmor manje vise uskoro ja bih prekinuo to sto ti radis sada, sa vremenske distance dobro razmislio o tome svemu (i o braku i o ljubavniku) i sacekao da on dodje da iskreno pricamo o tome sto je ostalo od tog braka...
-
d2
#54 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
zenidba se ne planira jer zenidba nije kupovina auta, to je nesto sto dodje kada ti dodje pravi partner u zivotu a te stvari ne mozes planirati...Pietje_Bel wrote:Eh fakat ne volim kao muskarac da ulazim u ove vode jer smatram to zenskim poslovima ali da ipak nesto kazem na ovo jer mi je muka citajuci ove postove. Kao prvo u Sarajevo je sljeglo iz raznih Vuko J..... svakakvog svijeta. Ti ljudi se vjencaju i zene sa 19, 20 ,21 godina. Kao da jedno djete od recimo 22 ili 23 godine moze da zna sta znaci kad nekome das svoju rijec. Ja cu se ozeniti tek kad budem imao 29, 30 godina. Tako rade svi u mojoj porodici i familiji tako cu i ja. I siguran sam da cu tada biti formirana licnost i da cu znati sta moje srce zeli. Za mene je brak nesto sveto. Fakat mi muka citati ove postove. Kako jeftino....
pored toga necija zrelost i spremnost ne mora da zavisi od godina
- Pietje_Bel
#55 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Pa ako nisi sretna zasto si se udavala sa 25 godina? Zasto nisi zivijela sa tim muskarcem prvo 3 godine i onda odlucila da se udas? Moji roditelji nemaju super romantican brak ali zive evc 30 godina zajedno i mogu ti reci da to nije nikakva gluma. Ja vidim da se oni vole i vidim da ima postovanja. Znam 100% sigurno da moj tata nikada nece prevariti moju mamu i znam sigurno da su oni u mene ugradili nesto vrlo jako i da ni ja najvjerovatnije cu se isto tako ili slicno ponasati u braku. U mojoj familiji mogu reci da je od 6 brakova samo jedan brak koji je radi glume i koji nije bas istinit. Svi ostali su istiniti ja to znam jer te ljude poznajem jako dobro i dovoljno sam odrastao da procjenim da li je nesto gluma. Moji roditelji sigurno nisu zaljubljeni ali oni se postuju i vole jako puno.BROD wrote:griješiš godine nisu uslov za uspješan brakPietje_Bel wrote:Eh fakat ne volim kao muskarac da ulazim u ove vode jer smatram to zenskim poslovima ali da ipak nesto kazem na ovo jer mi je muka citajuci ove postove. Kao prvo u Sarajevo je sljeglo iz raznih Vuko J..... svakakvog svijeta. Ti ljudi se vjencaju i zene sa 19, 20 ,21 godina. Kao da jedno djete od recimo 22 ili 23 godine moze da zna sta znaci kad nekome das svoju rijec. Ja cu se ozeniti tek kad budem imao 29, 30 godina. Tako rade svi u mojoj porodici i familiji tako cu i ja. I siguran sam da cu tada biti formirana licnost i da cu znati sta moje srce zeli. Za mene je brak nesto sveto. Fakat mi muka citati ove postove. Kako jeftino....
p.s.ako ti je muka čitati postove nemoj,živi u iluziji o srećnim brakovima kojih uistinu nema puno,..čak ni pola,..sve su to vješti glumci koji upravo radi okoline to čine,..ja ne mogu i neću da glumim da sam sretna kad nisam...
da li bi ti bio sretan da imaš iza sebe 8godina braka a da nisi ni godinu dana živio s tom osobom,da živiš sam a ona ngdje u daljini,da nije tu za godišnjice,rođendane,praznike,.....ja nisam bila sretna i ne mogu se pretvarati u suprotno
- pustopoljina
#56 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
kad citam ovo,a necu da se iznerviram-govorim sebi-ma mladi su se vjencali (to uopste nije uvijek tako
) tako da se slazem sa pietje bel...
ali ovo su dijelovi koji me iznerviraju:
pa ja to jesam,....samo što1. pokušavam biti realna,pokušavam ispivati iz ovog stanja 2. na način bez da povrijedim i druge i sebe...ponekad pomislim da su 3. moja djeca vrijedna žrtve da ostavim novu ljubav jer znam da nisam ni prva ni posljednja žena koja bi to uradila,...a onda opet kad razmislim one će porasti ,otići svojim putem, 4.a ja ostati bez onog koga volim....da i on nije oženjen 5.bilo bi lakše bilo bi manje ljudi za povrijediti,jedna porodica manje za uništiti ovako je stvarno teško...on čeka i sinoć je čekao poziv da kažem da 6. ostavljam sve i idem snjim,i sad je tu čeka ,on uvijek ima vremena za mene...ali ja kad god to poželim učiniti vuče me smijeh mojih djevojčica,vuku me sjećanja,pomislim samo na njih i stanem ...i borim se ....ma uspjeću ja postaviti stvari na pravo mjesto..
idem.....nemam snage 7.čitavu noć nisam spavala
melodrama
...(sve vise licim na tatu)
1.ne mozes biti realna(sta je najpametnije, najracionalnije),kad se radi o tvojoj zelji. da si realna-nikad s tim covjekom kafu popila ne bi.prema tome-ne pokusavaj biti realna.
2.nema nacina na koji mozes izbjeci povredjivanje.nema.
3.tvoja djeca nisu vrijedna tvoje zrtve,jer ce ih tvoja zrtva j... u mozak svaki dan njihovog zivota.
4.ako ga volis. tacka.
5.vi ( i ti i on) godinu dana vrijedjate druge ljude i dvije porodice.
6. ne ostavljas ti sve. ni on. osim ako planirate u zanzibar.ako imalo morala imate-vasa djeca ostaju vasa djeca.
7.to je informacija koja citatelja pokusava natjerati na sazaljenje. nije fino.
ja bih bas voljela da i muskarci sta kazu na ovu temu,ali ne da sprdaju.
ali ovo su dijelovi koji me iznerviraju:
pa ja to jesam,....samo što1. pokušavam biti realna,pokušavam ispivati iz ovog stanja 2. na način bez da povrijedim i druge i sebe...ponekad pomislim da su 3. moja djeca vrijedna žrtve da ostavim novu ljubav jer znam da nisam ni prva ni posljednja žena koja bi to uradila,...a onda opet kad razmislim one će porasti ,otići svojim putem, 4.a ja ostati bez onog koga volim....da i on nije oženjen 5.bilo bi lakše bilo bi manje ljudi za povrijediti,jedna porodica manje za uništiti ovako je stvarno teško...on čeka i sinoć je čekao poziv da kažem da 6. ostavljam sve i idem snjim,i sad je tu čeka ,on uvijek ima vremena za mene...ali ja kad god to poželim učiniti vuče me smijeh mojih djevojčica,vuku me sjećanja,pomislim samo na njih i stanem ...i borim se ....ma uspjeću ja postaviti stvari na pravo mjesto..
idem.....nemam snage 7.čitavu noć nisam spavala
melodrama
1.ne mozes biti realna(sta je najpametnije, najracionalnije),kad se radi o tvojoj zelji. da si realna-nikad s tim covjekom kafu popila ne bi.prema tome-ne pokusavaj biti realna.
2.nema nacina na koji mozes izbjeci povredjivanje.nema.
3.tvoja djeca nisu vrijedna tvoje zrtve,jer ce ih tvoja zrtva j... u mozak svaki dan njihovog zivota.
4.ako ga volis. tacka.
5.vi ( i ti i on) godinu dana vrijedjate druge ljude i dvije porodice.
6. ne ostavljas ti sve. ni on. osim ako planirate u zanzibar.ako imalo morala imate-vasa djeca ostaju vasa djeca.
7.to je informacija koja citatelja pokusava natjerati na sazaljenje. nije fino.
ja bih bas voljela da i muskarci sta kazu na ovu temu,ali ne da sprdaju.
-
mamica papucarka
#57 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
cekaj, niko tebe ne goni da ostanes u braku sa covjekom kojeg ne volis. Boze sacuvaj, najgora moguca solucija je zivjeti sa nekim ko te novoli ili koga ti ne volis. Ljudi su se uvijek razvodili i razvodit ce se. Ni prva ni posljendja.BROD wrote:griješiš godine nisu uslov za uspješan brakPietje_Bel wrote:Eh fakat ne volim kao muskarac da ulazim u ove vode jer smatram to zenskim poslovima ali da ipak nesto kazem na ovo jer mi je muka citajuci ove postove. Kao prvo u Sarajevo je sljeglo iz raznih Vuko J..... svakakvog svijeta. Ti ljudi se vjencaju i zene sa 19, 20 ,21 godina. Kao da jedno djete od recimo 22 ili 23 godine moze da zna sta znaci kad nekome das svoju rijec. Ja cu se ozeniti tek kad budem imao 29, 30 godina. Tako rade svi u mojoj porodici i familiji tako cu i ja. I siguran sam da cu tada biti formirana licnost i da cu znati sta moje srce zeli. Za mene je brak nesto sveto. Fakat mi muka citati ove postove. Kako jeftino....
Nego, kako vise citam tvoje postove, sve vise stjecem dojam da si ti malo pobrkala pojmove kada je rijec o ljubavi i zaljubljenosti. Mislila sam da si starija, da su ti curice malo vece, ali eto kazes, jos su male... ja to njima ne bih radila. Mislim ne bi djeci priredjivala takav emotivni sok. Ono, razvod je samo tvoja stvar i ako ne volis tog covjeka moj ti je savjet da ga ostavis i da pruzis mogucnost covjeku da bude sretan sa nekom drugom osobom koja ce ga voljeti.Ali, djeca su djeca. Ti si sad prije svega MAJKA, a ono poslije je supruga, ljubavnica... Ne znam, ali meni se cini bezveze (da ne kazem okrutno) sve to priredjivat tako maloj djeci.
btw. A sto ne bi malo ostala bez obojice
i moj muz radi po cijeli dan, ali znam da radi zbog nas
hajd pozz i ziva bila, dobro se prokontaj
-
BROD
#58 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
hvala na željama,..a odmor mi ne pominji i ovaj sam sama sa kćerkama negdje na plažid2 wrote:ja sam takodje trkac za poslom ali kada bih bio u situaciji da moram da biram izmedju nule vise na racunu i opstanka porodice mislim da dileme ne bi bilo...
ranije dok sam bila sam sam razmišljala o njegovim eventualnim prevarama i normalno bilo je sumnje, sad jednostavno mi to dođe ko glupost, jer znam da ja varam pa o njegovim "prevarama" ne kontam...
i mislim da je ideja da napravim distancu sasvim ok ,možda mi to uistinu otvori oči šta i kako dalje
-
d2
#59 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
ja nisam imao takvu situaciju ali ako oboje varate jedno drugo ma kako paradoksalno zvucalo mozda je to bolja osnova da nadjete common ground da krenete sa tog mjesta eventualno izgraditi ponovo brak jer krecete mozda iz iste pozicije... a karijera... sta znaci karijera kada ti je neko koga si volio, ozenio i sa kime imas djecu nesretan i kada su ta djeca nesretna... mozda on nije svjestan pozicije u kojoj je vas brak, mozda ne vidi da je to sve doslo do tacke gdje vise nema nazad...BROD wrote:hvala na željama,..a odmor mi ne pominji i ovaj sam sama sa kćerkama negdje na plažid2 wrote:ja sam takodje trkac za poslom ali kada bih bio u situaciji da moram da biram izmedju nule vise na racunu i opstanka porodice mislim da dileme ne bi bilo...
zelim ti sreću i nadam se da ces donijeti najbolju odluku ma koja da jejer on ne planira kući prije zime(nije mu toliko bina ni 0 više na računu koliko karijera),....
ranije dok sam bila sam sam razmišljala o njegovim eventualnim prevarama i normalno bilo je sumnje, sad jednostavno mi to dođe ko glupost, jer znam da ja varam pa o njegovim "prevarama" ne kontam...
i mislim da je ideja da napravim distancu sasvim ok ,možda mi to uistinu otvori oči šta i kako dalje
samo otvoren, iskren razgovor...
sretno !
- pustopoljina
#60 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
nemojte se ljudi vjencavati kad ne mislite zajedno zivjeti.
-
encian
#61 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
a zasto ti ne mozes sa muzem tamo gdje je on sada?
-
BROD
#62 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
ne mogu, jer moram biti tu njegova majka je jakobolesnaencian wrote:a zasto ti ne mozes sa muzem tamo gdje je on sada?
- pustopoljina
#63 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
ti si med.sestra? zar je nemoguce:
a) odvesti i njegovu majku i njegovati je tamo?
b) naci strucno lice-koje bi je pazilo cjelodnevno?
c) ako je zena ista pri sebi i o sebi-da znas da zna.
moja je majka (nena) provalila mog dajdzu dok je samo poceo praviti se blesav.
a) odvesti i njegovu majku i njegovati je tamo?
b) naci strucno lice-koje bi je pazilo cjelodnevno?
c) ako je zena ista pri sebi i o sebi-da znas da zna.
moja je majka (nena) provalila mog dajdzu dok je samo poceo praviti se blesav.
-
encian
#64 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
ne cini se kao neki pazljiv muz. odluci zelis li ostati sa njim. ako vec jesi i odgovor je ne, onda ne mora ispasti da bjezis sa drugim. mozes prvo da se razvedes, i polako ispocetka otkrivas i ostatak karti. ni govora o tome da opravdavam nevjeru, ali svjedno mislim da zasluzujemo da budemo sretni. igraj tako da djeci naneses najmanje boli. jedno sam od one djece koji misle da bi bilo bolje da su im se roditelji razveli. tvoja mislim da to ne mogu razumjeti. cuvaj ih od scena i pomozi im da prevazidju te sokove. s obzirom da tako rijetko vidjaju oca, nece im biti neobicno kad ga opet vide kad dodje iako ti vise nije muz.
-
hmd
#65 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
mogu ti reci da ova tvoja rasprava potencijalno jako negativno utice na ljudske umove...
cisto sirenje ovakvih informacija je negativno..
jel bi zeljela da se tvojim kcerkama isto desava u zivotu?
cisto sirenje ovakvih informacija je negativno..
jel bi zeljela da se tvojim kcerkama isto desava u zivotu?
- sabinaM
#66 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Ovako ja mislim....ajde shvacam da muza vise ne volis...i shvacam da si zaljubljena u drugog...a niko tu ne pita sta taj drugi misli, koliko je vasa veza ostvariva i dokle mislite ovako oboje sjediti na dvije stolice...recimo to je stvar koju ja ne bih mogla, da izidem iz kreveta jednog i legnem u krevet drugom, sta ako si tom drugom zanimljiva samo do kada si nedostizna, udata i s obavezom...isto tako i njemu vjerojatno odgovara da ne razvrgava svoj brak
Ne znam ja jednostavno ne bih mogla zivjeti s nekim i lagati mu u oci, a kada bih se bas tako jako zaljubila...taj covjek bi trebao biti isto tako zaljubljen u mene i....slobodan, tada bih sve napustila i otisla onom kojeg volim i koji mene voli (ali samo ako je to ono bas pravo)
Ne znam ja jednostavno ne bih mogla zivjeti s nekim i lagati mu u oci, a kada bih se bas tako jako zaljubila...taj covjek bi trebao biti isto tako zaljubljen u mene i....slobodan, tada bih sve napustila i otisla onom kojeg volim i koji mene voli (ali samo ako je to ono bas pravo)
-
ragib
#67 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
lijepi šerijat
- otherside
#68 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
ragib wrote:lijepi šerijat
-
d2
#69 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
lijepi add foe 
- otherside
#70 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
ovo prvo je 2in1 opcija. add and killd2 wrote:lijepi add foe
-
d2
#71 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
ugodno s korisnim 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#72 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
@brodolomko ma pusti se razgovora,kad bolje razmislim samo se seksaj i kad ti dojadi i taj ljubavnik a muza oktaci poslije par seksova,slobono se javi meni na PP,smislit cemo neš.
kratak naklon i duboko štovanje s osmjehom od picija
kratak naklon i duboko štovanje s osmjehom od picija
- otherside
#73 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
pici, ponavljas se a i gubis na duhovitosti 
- Op3r4t0r
#74 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Gdje ga nadjeotherside wrote:pici, ponavljas se a i gubis na duhovitosti
- Dioda
#75 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
To sto radis (bez ljutnje molimBROD wrote:griješiš godine nisu uslov za uspješan brakPietje_Bel wrote:Eh fakat ne volim kao muskarac da ulazim u ove vode jer smatram to zenskim poslovima ali da ipak nesto kazem na ovo jer mi je muka citajuci ove postove. Kao prvo u Sarajevo je sljeglo iz raznih Vuko J..... svakakvog svijeta. Ti ljudi se vjencaju i zene sa 19, 20 ,21 godina. Kao da jedno djete od recimo 22 ili 23 godine moze da zna sta znaci kad nekome das svoju rijec. Ja cu se ozeniti tek kad budem imao 29, 30 godina. Tako rade svi u mojoj porodici i familiji tako cu i ja. I siguran sam da cu tada biti formirana licnost i da cu znati sta moje srce zeli. Za mene je brak nesto sveto. Fakat mi muka citati ove postove. Kako jeftino....
Ja razumijem da zelis da budes sretna (pa svi tome tezimo),ali ne opravdavam srecu koju covjek stekne lazima i varanjem.Smatram da je razvod sasvim normalna stvar.u slucajevima kada partneri nisu sretni svojim zajednickim zivotom (iz bilo kojeg razloga).Sto se tice djece,mislim da su djeca razvedenih roditelja mnogo sretnija od djece koja zive u takvoj okolini.Da kazem nezdravoj okolini,jer to stvarno i jeste.
Tvoja potreba da budes sretna je sasvim normalna.Ali ako se ne temelji na povrijedjivanju drugih ljudi.Mislis da ce tvoja djeca biti sretna ako njihovi vrsnjaci kojim slucajem saznaju da im mama zadaje sa strane
Sto se tice sretnih brakova,ima ih jako,jako malo.Ljudi jednostavno vise vole kriti od drugih stvarno stanje braka,i provesti ostatak zivota u patnji,ili nekoj prividnoj sigurnosti,nego pokusati uciniti nesto za sebe.Po meni glupost.
Tvoja situacija je gora zato sto imas djecu.I nek ti je Bog na pomoci