jel moguće

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

laf_sa_foruma

#51 Re: jel moguće

Post by laf_sa_foruma »

[quote]p.s. zasto mi quote nikad neradi :-) [/quote]
pustopoljina

#52 Re: jel moguće

Post by pustopoljina »

ja taman pomislila:" vidi lafcine,jes' laf!!!"
kad ono...
laf_sa_foruma

#53 Re: jel moguće

Post by laf_sa_foruma »

ako anais_nin kaze DA mijenjam nick u papucar_sa_foruma... ;-)

pustopoljina..imas msn,skype..nesto.. :P
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#54 Re: jel moguće

Post by pici »

hoces reci da SVI muskarci varaju?
hvala na komplimentu....i ja volim svoj novi avatar
a moja samouvjerenost po ovom pitanju dolazi iz mog ubjedjenja da nisu svi ljudi isti...niti da su muskarci vise skloni varanju nego zene samo izgleda da su muskarci koji biraju da "sharaju" skloniji da pribjegnu gorenavedenom kao izgovoru - da je to za muskarce "prirodno"
ja vec rekoh, mislim da je prirodno i sasvim normalno da bez obzira na ljubav prema jednoj osobi nalazis i druge osobe privlacnim...ali velik je korak od bacanja pogledala i konstatacije da je neko privlacan do poduzimanja nekih konkretnih koraka da se prevari osoba koju "navodno volimo"...
vjernost nije sklonost, nego odluka odluka koja se donosi iz ljubavi i postovanja (prema sebi, prema partneru, prema osjecajima koje dijelite)...
isto kao sto je i prevara odluka odluka da ti je momenat "zadovoljstva" bitniji od onog sto vec imas, bitniji od postovanja prema samom sebi, bitniji od toga da to sto radis moze gadno povrijediti osobu koju "ko biva volis"

imam puno vise postovanja prema osobama koje su iskrene i prema sebi i prema drugima, koje ne zele da se "smire" i budu s jednom osobom, nego hodaju od cvijeta do cvijeta kako im je cejf, pri tom ne zavaravajuci ni sebe ni druge...ali osobe koje drze nekog u ubjedjenju da vole i zele samo tu osobu, da su joj vjerne, a iza ledja toj osobi vode sasvim drugaciju politiku, po meni imaju problem - sami sa sobom i ne mislim nista lose o ljudima koji to rade....svak bira za sebe...ali ne mislim da je to prirodno ili normalno stanje za sve ljude, pa ni za sve muskarce...mislim da je to samo kukavicki izgovor iza kojeg se sakriva da bi se doticni osjecao "manje krivim" zato sto laze i vara osobu prema kojoj bi po nekoj logici stvari trebao biti najiskreniji
ne,ne,ne mislim da svi muskici varaju ali da im se ukaze prilika,trenutak i mjesto....vjeruj mi mnogi bi poklekli :D zasto? Pa muska posla moje drage damenzi,muska posla :D jopet se vracamo u tvoju teoriju utopije i idealizma :shock: ....ma i ja to volim,preljepo je to postovanje,ljubav,simpatisanje,privrzenost itd ALI ljudi su podvodljivi od krvi su i mesa i nemogu se svi savladavat pred izazovima i emocijama,pa nismo ninje il dalaj lama pa da meditiramo pred recimo napasnom rasnom zenmskom koja je spremna da nam pruzi sve uzitke tjelesnoga zadovoljstva. :D Rekoh kod muskica je to jednostavno imaju samo jednu opciju dok kod zena to je dosta komplikovanije.Ispravi me ako grijesim,koliko treba muskicu do orgazma a koliko zenmskoj :D razlika enormna i govorim o prosjecnim muskicima i zenmskinjama.Muskicu je dovoljno da pokazes pupak i gotovo je,dok zenmskoj treba mnogo vise,al slazem se nismo svi isti i danasnje zenmske postaju agresivnije i slobodnije pa evolucija je cudo :D

P.S e jesam ga zakomplikovo do daske :D i da kad muskic vara on je lafcina ,kada zenmska to radi onda je kurfa,hebemli ga tako je kako je :D
otherside

#55 Re: jel moguće

Post by otherside »

@anais: " ...vjernost nije sklonost, nego odluka odluka koja se donosi iz ljubavi i postovanja (prema sebi, prema partneru, prema osjecajima koje dijelite)...
isto kao sto je i prevara odluka odluka da ti je momenat "zadovoljstva" bitniji od onog sto vec imas, bitniji od postovanja prema samom sebi, bitniji od toga da to sto radis moze gadno povrijediti osobu koju "ko biva volis" ..."

kljucna recenica. svako ima pravo izbora a život je pun zahtjeva za odlukama. necija sklonost ne može biti opravdanje za odluku sve dok se smatramo racionalnim bicima. uostalom, sta je sklonost nego "naucena navika koja izaziva neki vid zadovoljstva".
d2

#56 Re: jel moguće

Post by d2 »

otherside wrote:@anais: " ...vjernost nije sklonost, nego odluka odluka koja se donosi iz ljubavi i postovanja (prema sebi, prema partneru, prema osjecajima koje dijelite)...
isto kao sto je i prevara odluka odluka da ti je momenat "zadovoljstva" bitniji od onog sto vec imas, bitniji od postovanja prema samom sebi, bitniji od toga da to sto radis moze gadno povrijediti osobu koju "ko biva volis" ..."

kljucna recenica. svako ima pravo izbora a život je pun zahtjeva za odlukama. necija sklonost ne može biti opravdanje za odluku sve dok se smatramo racionalnim bicima. uostalom, sta je sklonost nego "naucena navika koja izaziva neki vid zadovoljstva".
divno receno otherside, upravo tako ! :wink:
otherside

#57 Re: jel moguće

Post by otherside »

zahvaljujem d2, vrlo ste ljubazni :D
pici

#58 Re: jel moguće

Post by pici »

da svako ima izbor,ali nije u tome poenta,pa vi mene nista ne kontate :D jopet mi namecete idealizam,ma to je nesto van tako,ja sam prvi ZA,ALI ljudska svijest je nesto ko biva inteligencija ali niko ama bas niko nemoze kontrolisati emocije,pa majka mu stara vi sto proklamirate to je potiskivanje nagona tj emocija,svaka cast ko u tome uspjeva.....mada hmmmmm dodje se u iskusenje priznale vi to ili ne moje drage damenzi :D ;-) po ovome imate u sebi konzervatizma a to znamo sta je :D
otherside

#59 Re: jel moguće

Post by otherside »

pici wrote:da svako ima izbor,ali nije u tome poenta,pa vi mene nista ne kontate :D jopet mi namecete idealizam,ma to je nesto van tako,ja sam prvi ZA,ALI ljudska svijest je nesto ko biva inteligencija ali niko ama bas niko nemoze kontrolisati emocije,pa majka mu stara vi sto proklamirate to je potiskivanje nagona tj emocija,svaka cast ko u tome uspjeva.....mada hmmmmm dodje se u iskusenje priznale vi to ili ne moje drage damenzi :D ;-) po ovome imate u sebi konzervatizma a to znamo sta je :D
dodje se u iskusenje, naravno da dodje dragi moj pici. Fino ti rece anais, nije stvar u situaciji vec u odluci. A to sa emocijama, nagonima i nekontrolisanjem istih a sve u svrhu povrijedjivanja druge osobe...joj, nemoj mi te shuplje please.
pici

#60 Re: jel moguće

Post by pici »

otherside wrote:
pici wrote:da svako ima izbor,ali nije u tome poenta,pa vi mene nista ne kontate :D jopet mi namecete idealizam,ma to je nesto van tako,ja sam prvi ZA,ALI ljudska svijest je nesto ko biva inteligencija ali niko ama bas niko nemoze kontrolisati emocije,pa majka mu stara vi sto proklamirate to je potiskivanje nagona tj emocija,svaka cast ko u tome uspjeva.....mada hmmmmm dodje se u iskusenje priznale vi to ili ne moje drage damenzi :D ;-) po ovome imate u sebi konzervatizma a to znamo sta je :D
dodje se u iskusenje, naravno da dodje dragi moj pici. Fino ti rece anais, nije stvar u situaciji vec u odluci. A to sa emocijama, nagonima i nekontrolisanjem istih a sve u svrhu povrijedjivanja druge osobe...joj, nemoj mi te shuplje please.
ama nije suplja .....pa kako ne shvatate.........evo kratko i jasno,plesem sa curom,dernek je drugi grad ,druga drzava,ne znam joj ni ime ni jezik kojim prica,pripija se uz mene uvija i na kraju strasno mi zavali jezik u grlo :D ........pa koja odluka tu treba,jel neko skupstinsko zasjedanje :D ma dajjjj nemoj te vi meni suplju o nekim idealima i svevisnjoj liturgiji :D

P.S mozel primirije do veceras :D imam sudar s direktorom :D
otherside

#61 Re: jel moguće

Post by otherside »

pici wrote:
otherside wrote:
ama nije suplja .....pa kako ne shvatate.........evo kratko i jasno,plesem sa curom,dernek je drugi grad ,druga drzava,ne znam joj ni ime ni jezik kojim prica,pripija se uz mene uvija i na kraju strasno mi zavali jezik u grlo :D ........pa koja odluka tu treba,jel neko skupstinsko zasjedanje :D ma dajjjj nemoj te vi meni suplju o nekim idealima i svevisnjoj liturgiji :D

P.S mozel primirije do veceras :D imam sudar s direktorom :D
a otkud ti u strasnom plesu sa napaljenom curom?
Think Pici think... :D
madner

#62 Re: jel moguće

Post by madner »

Ne treba previse teoretisat, niko ne zna kako ce reagovat kad se sve sastavi.
pici

#63 Re: jel moguće

Post by pici »

madner wrote:Ne treba previse teoretisat, niko ne zna kako ce reagovat kad se sve sastavi.
hvalim te bože napokon :thumbup:

pa nisam plesao sa njom nego tako je ispalo a plesalo mi se i sta sad treba me zivog ocerupat :D ista stvar sa zenmskinjma....ne pokusavam šuhvu ili sumnju uvest u veze i brakove ali.......ja samome sebi ne vjerujem :D
otherside

#64 Re: jel moguće

Post by otherside »

zaboli mene hoce li ko varati ili ne...sve dok mi svoju furku ne prodaje kao pravilo. dovidjento.
madner

#65 Re: jel moguće

Post by madner »

Ne kazem da mi je cilj prevarit i biti ljudska gnjida.

Samo ne bih nikad rekao da 100% necu, jer ljudi smo. :D
anais_nin

#66 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

laf_sa_foruma wrote:
p.s. zasto mi quote nikad neradi :-)
ne znam zasto ne radi, sve radis ispravno :wink: :D

P.S. a sta je pitanje? :P :D
anais_nin

#67 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

otherside wrote:@anais: " ...vjernost nije sklonost, nego odluka odluka koja se donosi iz ljubavi i postovanja (prema sebi, prema partneru, prema osjecajima koje dijelite)...

divno receno otherside :thumbup: :)
pici

#68 Re: jel moguće

Post by pici »

madner wrote:Ne kazem da mi je cilj prevarit i biti ljudska gnjida.

ja kako je pametnica ovaj mander pa nejma ga na dunjaluku :thumbup:
madner

#69 Re: jel moguće

Post by madner »

pici wrote:
madner wrote:Ne kazem da mi je cilj prevarit i biti ljudska gnjida.

ja kako je pametnica ovaj mander pa nejma ga na dunjaluku :thumbup:
Nego gdje ta plesacica, ono da slucajno osjetim sambu u venama? :)

maDNer

Ha ja :D
anais_nin

#70 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

pici wrote: ne,ne,ne mislim da svi muskici varaju ali da im se ukaze prilika,trenutak i mjesto...vjeruj mi mnogi bi poklekli :D zasto? Pa muska posla moje drage damenzi,muska posla :D jopet se vracamo u tvoju teoriju utopije i idealizma :shock: ....ma i ja to volim,preljepo je to postovanje,ljubav,simpatisanje,privrzenost itd ALI ljudi su podvodljivi od krvi su i mesa i nemogu se svi savladavat pred izazovima i emocijama,pa nismo ninje il dalaj lama pa da meditiramo pred recimo napasnom rasnom zenmskom koja je spremna da nam pruzi sve uzitke tjelesnoga zadovoljstva. :D Rekoh kod muskica je to jednostavno imaju samo jednu opciju dok kod zena to je dosta komplikovanije.Ispravi me ako grijesim,koliko treba muskicu do orgazma a koliko zenmskoj :D razlika enormna i govorim o prosjecnim muskicima i zenmskinjama.Muskicu je dovoljno da pokazes pupak i gotovo je,dok zenmskoj treba mnogo vise,al slazem se nismo svi isti i danasnje zenmske postaju agresivnije i slobodnije pa evolucija je cudo :D

P.S e jesam ga zakomplikovo do daske :D i da kad muskic vara on je lafcina ,kada zenmska to radi onda je kurfa,hebemli ga tako je kako je :D
po ovome ispada da su vjerni samo oni koje niko nece ili kojima se nikad nije pruzila prilika da prevare :) ja zaista ne mislim da je tako...ne znam mozda ja imam malo vise vjere u ljude nego ti :) i RAZVOJ emotivne zrelosti kod ljudi :) da, postoji period kod dosta ljudi kada ih primarno vode hormoni....i izgleda da neki ljudi nikad ne prevazidju taj osjecaj "neizivljenosti"...u nekim muskarcima jednostavno ostaje taj osjecaj nesigurnosti, neadekvatnosti pa moraju iznova da dokazuju i sebi i drugima da mogu "pokupiti zensku" da ih jos uvijek neko hoce....kod nekih je u pitanju jednostavno bezobzirnost i sebicnost i neuvidjavnost prema bilo cijim osjecajima (mada se takvi najcesce na sva zvona hvale koliko vole svoju zenu)...kod nekih je u pitanju "tihi aranzman" do kojeg se doslo u braku...ona ne zapitkuje, ne zeli da zna, mada mozda pretpostavlja, on je diskretan, njima oboma odgovara takvo stanje....ne osudjujem, ni jednu od gore navedenih opcija i varijacija....ali znam da ih ne bih birala za sebe... :) za mene to NIJE LJUBAV...a zasto bih provodila dane i noci s nekim ko me u stvari ne voli? :?

i mozda je moja percepcija drugacija zato sto imam oko sebe ljude (ma koliko oni rijetki bili) koji i nakon decenija zajednickog zivota VOLE da provede vrijeme zajedno :) sto sam imala prilike da vidim i te muskarce u situacijama u kojima im se zensko i to vrlo agresivno nabacuje pa joj vrlo galantno izduse balon i pohite kuci zeni :) zasto? to oni najbolje znaju....

i nije poenta da ja nesto idealizujem i kazem "ne bih ja nikad"...znam samo sta sam birala do sada kad sam se nalazila u takvim situacijama...i nije mi bilo nimalo tesko donijeti tu odluku, samo da ti to kazem :) ali autor teme je pitao DA LI JE MOGUCE? a ja s ubjedjenjem tvrdim da je i te kako moguce, i to ne samo u situacijama kada ti se nije pruzila prilika pa si silom prilika ostao vjeran....nego je moguce cijeli zivot voljeti i ZELJETI bas tu osobu koja je kraj tebe :)
otherside

#71 Re: jel moguće

Post by otherside »

autor teme jeste postavio pitanje "je li moguce?" ali je istovremeno jasno odredio da mu je seks priritet u vezi. Seks, kao i svaka druga interakcija medju ljudima ima svoje uspone i padove, trenutke transa i trenutke odsutnosti zbog drugih zivotnih preokupacija. Nisam sigurna koliko je sa ovakvom postavkom bracnih prioriteta pametno upustiti se u papirolosko vezivanje.
madner

#72 Re: jel moguće

Post by madner »

Sa druge strane, ako je doticna spremna da kaze da, valjda zna kakav je.

Garancije nema, volja izgleda postoji na obje strane.
Kjajević Majko

#73 Re: jel moguće

Post by Kjajević Majko »

Tebe neko tjera da se ženiš? Jel se dobije negdje lova ako doneseš vjenčani list? :D
laf_sa_foruma

#74 Re: jel moguće

Post by laf_sa_foruma »

pitanje visi u zraku... :kiss:

p.s. primjetio sam da nema smjehuljka koji se postidio..veliki propust ;)
anais_nin

#75 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

madner wrote:Sa druge strane, ako je doticna spremna da kaze da, valjda zna kakav je.

Garancije nema, volja izgleda postoji na obje strane.

sumnjam da je njoj predstavio svoje razmisljanje na ovaj nacin na koji je to uradio nama na ovoj temi :)
Post Reply