Fedja presents postao sportski komentator

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

van Basten

#51 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by van Basten »

meni se čini da se ponekad ide u kritiku po automatizmu... ono, hajmo pljuvati po svemu iz npr OBN-a, pa sada ćemo... neka bude Feđa idući :-)
lično mislim da momak vrlo dobro komentariše tenis (za naše pojmove komentarisanja), vidi se da se razumije u sport, samim time ne pravi neke elementarne greške, čak naprotiv.
druga je stvar što on na OBn, pored tenisa radi još desetak stvari, pa imaš osjećaj da ne silazi sa ekrana, ali to je već druga tema koja nema nikave posredne veze sa njegovim komentarisanjem Wimbledona.
p.s. konstatacija o automatskoj kritici ne odnosi se na zadnjih par postova ove teme
The__Doctor

#52 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by The__Doctor »

Kaze maloprije Fedja za Nadala "Osvojio je Roland Garros, osvojio je i Queens, sada dosao do polufinala Wimbledona i sve to bez poraza" :D :D
Judge_Dread

#53 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 01:02, edited 2 times in total.
b@tto

#54 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by b@tto »

Judge_Dread wrote:
b@tto wrote:
Judge_Dread wrote:Po cemu si ti to skontao ? Da se nije drecio ko Baho ?
pa osjeti se,po njegovim reakcijama kada ančić ili čilić dobiju poen ili kada izgube poen
A jel to tebi problem ako i jeste tako ?
nije,i sam navijam za njih,ali bi on trebao to navijanje malo bolje prikriti.
bos

#55 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by bos »

Ma on je kul jugosloven, navijao je opako i za srbijanske predstavnike samo su neplanski rano ispali pa su mu ostali mali Cilic i Mario. Jah, pratio je i Mirzu preko interneta naravno. Kaze gazda u toku meca Ancic-Ferer nesto ovako- Sad se samo pitam kako ce se Federer nositi sa ovakvim Ancicem. :D :D
Not For Sale

#56 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by Not For Sale »

Kako je komentarisao zadnja dva wimbledona...ove godine je milaaaa majka :D

Tada nisam imala sport kluba pa sam bila prisiljena gledati na obn-u i isao je na mute svaki put bas kao i onaj Edin Jasarevic(godinama se trudim da mu NE zapamtim ime,tako da mi je drago ako sam pogrijesila :D ) koji prenosi formulu!!!
A ove godine primjetno manje serenda,mada sam ga slusala samo malo,ono ako OBN i SK ne prenose isti mec ili kad su reklame na SK pa ovamo da vidim snimke bitnih poena :D
Edit:
P.S. EdiS Jasarevic,nazalost sam se sjetila :D
shin

#57 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by shin »

Jedan je EDIS 8)
Not For Sale

#58 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by Not For Sale »

shin wrote:Jedan je EDIS 8)
sreca nasa...zamisli da ih je vise onakvih :lol: :lol: :lol: :run:
Nego da ne zachatavamo...vratimo se mi nasem felkiju :D :run:
cuturica

#59 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by cuturica »

Genijalac je taj mali. Kaže: "Ančić je počeo igrati tenis sa tri godine i to sa mlađim bratom" :-)
Zux

#60 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by Zux »

Kompletan kreten, odaje utisak da poznaje tenis posto se "shica" zajebanim izrazima tipa "passing shot" i sl. Ali kad svo to svoje "znanje" uklopi u kretenske recenice koje nekad uopste ne razumijes, to prekrasno zvuci. Juce prica kako niko nije ocekivao da ce Nadal pomesti Murraya?? Pa da li je on pogledao ijedan mec Nadala u ovoj sezoni, narocito na Wimbledonu? Milion gluposti je jos izgovorio, ali srecom brzo sam ih zaboravio.
b@tto

#61 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by b@tto »

kaže da je nadal bolji na šljaci od federera za "inč",kao da se takmiče u bacanju kugle ili skoku u dalj.zanimljiva mi je ta potreba da se koriste engleske riječi čak i tamo gdje im uopće nije mjesto.
cyprus

#62 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by cyprus »

Ma joj, Feđa je solidan teniski komentator, iako ne pratim baš tenis previše. Eh sad i ja primjetih malo previše engleskih riječi i termina, ali Bože moj, njegov stil...
b@tto

#63 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by b@tto »

ma ja i ne gledam tenis na obn ,nego sam to primijetio jer hrt nije prenosio od 15 sati tenis nego formulu 1
Sharam

#64 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by Sharam »

Ma nije los Fedja....sta ste se okomili ne provaljuje se puno sto je odlika nasih komentatora.....ili je mozda Vugda trebo prenositi, eto bi bio slag na tortu... :lol: :-) :D :thumbup: :mrgreen:
b@tto

#65 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by b@tto »

za mene je provala kada kaže da je nadal bolji od federera na šljaci za"inč".
u pitanju su teniseri,ne bacači kladiva ili skakači u dalj.
b@tto

#66 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by b@tto »

poeni na necu,udarci sa baseline.

prevedeno na nama razumljiv jezik-poeni na mreži,udarci sa osnovne linije

je li on živio u americi,zna li ko.
Anonimac

#67 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by Anonimac »

b@tto wrote:poeni na necu,udarci sa baseline.

prevedeno na nama razumljiv jezik-poeni na mreži,udarci sa osnovne linije

je li on živio u americi,zna li ko.
A fedja ko fedja :D jos svrsava na svaki poen federera :-)
b@tto

#68 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by b@tto »

poštovani gledaoci možete pogledati i "scoreboard".

prevedeno na jezik koji se koristi u bih,poštovani gledaoci možete pogledati rezultat.
scooter21ba

#69 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by scooter21ba »

trebao je komentarisati na engleskom mozda bi ubacio koju bosansku rijec :-D
Not For Sale

#70 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by Not For Sale »

A jeste culi kako izgovara Serena Williams???? :lol: :lol: :lol:
e tu je stvarno otisao u .....znate vec :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#71 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by ladyblue18 »

Hmmm tipicno bosansko pljuvanje :D
Eh sad, nije da je Fedja neki kvalitet, a nit bih zalazila u to ko mu je babo ni kako je on dosao na tv, ne interesuju me te mahalske price :roll:
Ali mislim da u BiH trenutno ne postoji osoba koja bi bolje od njega prenosila Wimbledon.
Znam dok je prije isao Wimbledon na ftv-u...uzas :-?
Helem, Fedja bar razumije tenis, bio je igrac, cak sam citala jednom da se nalazi i na ATP listi sto mu godisnje donosi zaradu od nekoliko stotina dolara.
I meni znaju ici na zivce, njegovi engleski termini koje koristi gdje treba, i gdje ne treba, ali ako neko misli da postoji neka kompetentnija osoba u BiH koja bi ga mogla zamjenit, pa de recite, a nemojte samo ovako iz supljeg u prazno presipat.

I stoji i to da samo jos cekam fa Fedja iz supe iskoci, ali to treba zahvaliti velikoj neprofesionalnosti obn-a.
(Procitajte text u extri avazovoj od petka :mrgreen: )
b@tto

#72 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by b@tto »

ladyblue18 wrote:Hmmm tipicno bosansko pljuvanje :D
Eh sad, nije da je Fedja neki kvalitet, a nit bih zalazila u to ko mu je babo ni kako je on dosao na tv, ne interesuju me te mahalske price :roll:
Ali mislim da u BiH trenutno ne postoji osoba koja bi bolje od njega prenosila Wimbledon.
Helem, Fedja bar razumije tenis, bio je igrac, cak sam citala jednom da se nalazi i na ATP listi sto mu godisnje donosi zaradu od nekoliko stotina dolara.
I meni znaju ici na zivce, njegovi engleski termini koje koristi gdje treba, i gdje ne treba, ali ako neko misli da postoji neka kompetentnija osoba u BiH koja bi ga mogla zamjenit, pa de recite, a nemojte samo ovako iz supljeg u prazno presipat.

I stoji i to da samo jos cekam fa Fedja iz supe iskoci, ali to treba zahvaliti velikoj neprofesionalnosti obn-a.
on jeste igrao tenis,ali ne možeš zato što si igrao tenis odmah biti i dobar sportski komentator.
to što je on vjerovatno najbolji među komentatorima za prenos tenisa,ne govori kako je on kvalitetan nego kako nemamo nikoga ko to može iole pristojno raditi.
scooter21ba

#73 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by scooter21ba »

b@tto wrote:

on jeste igrao tenis,ali ne možeš zato što si igrao tenis odmah biti i dobar sportski komentator.
to što je on vjerovatno najbolji među komentatorima za prenos tenisa,ne govori kako je on kvalitetan nego kako nemamo nikoga ko to može iole pristojno raditi.
bravo
po toj logici znas koliko bi imali komentatora za fudbal mali milion :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#74 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by ladyblue18 »

b@tto wrote:

pa ja rekoh da nije neki kvalitet :)
Ali za razliku od ostalih, on je trenutno najbolje sto imamo, ja bar mislim, ispravite me ako grijesim
b@tto

#75 Re: Fedja presents postao sportski komentator

Post by b@tto »

ladyblue18 wrote:
b@tto wrote:

pa ja rekoh da nije neki kvalitet :)
Ali za razliku od ostalih, on je trenutno najbolje sto imamo, ja bar mislim, ispravite me ako grijesim
ne bih da sad previše zanovijetam,ali onakvo komentarisanje bi mogao raditi bilo ko ko je igrao tenis.a da je on bolji od većine ostalih,pretpostvaljam da jeste.
Post Reply