vidi vidio sam da si ti pitala nesto o tome preletio sam preko postovaljubav_aha wrote:scooter21ba wrote:gledam ovdje kako iz dijaspore govore zasto vi ne u bih ne sredite drzavu
konkretno ova ljubav aha
i onda dodje dijaspora i prica jao kako vam je ovdje ovako onako i pitaju se kad cemo biti kao zapad
jos se pitaju sta je drzava uradila za njih
jeli mozda domaci ljudi trebaju sve uraditi da bi dijaspora dosla ovdje na gotovo?
izgleda niko od dijasporaca a i od domacih u bih nije cuo ne gledaj sta je drzava uradila za vas nego sta ste vi uradili za drzavu
skutericu,moj odgovor je povezan prethodnim pisanjem i razmisljanjem forumskih sagovornikanema potrebe da se brines sta "ova" ljubav_aha,pise
uopce se ne pitam sta je drzava uradila licno za mene,jer odgovor vec znam,drzava nije nista uradila za mene,jer ne moze ,niti je u mogucnosti,kao sto ni JA ne mogu promjeniti trenutno stanje u drzavi,eh eto,uzajmano se razumijemo![]()
kako cu ocekivati od domace raje da uradi promejne,kad je totalno blokirana,i malo je raje koja ima jajca da nesto poduzme,ne postoje polet i elan za promejenama iz nama vec poznatih razloga
scooter21ba,sta ockeujes od sebe i nas za BiH drzavu
ali se ne odnosi samo na tebe nego na sve
ti bar ovdje razgovaras a ostala dijaspora ili bar vecina boli njih briga nego dodju ovdje da se provedu pitaju se kao zasto je bosni ovako i ljudima u njoj i onda odu na zapad sigurno imajuci druge pasose i onda zaboravljaju na bosnu
e to me nervira sto glume patriot samo kad dodju ovdje (cast izuzecima)
sta ocekujem? ocekujem bar da pocnemo razmisljati zdravo jer jebo ljude ako prvo traze stelu pa onda pocinju dan