Dogovori za protest 13. 2.
- uvjek dobar gost
Oprostite frx na poslu ispravio sam greške u txt-u
- valterbranisarajevo
Moj prijedlog je da se izlože zahtjevi, daju rokovi, a onda traže ostavke. Ako se to ne uradi umjesto Semi, Samketa će doći neko drugi i ništa se neće promijeniti...
Svi smo mi "Valter" !
Svi smo mi "Valter" !
- anakadabra
evo još nekih adresa na koje trebamo slati:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
- valterbranisarajevo
Neke konkretne zahtjeve već imamo.
Evo jedan koji sam ja primjetio...
Da se postroži i donesu svi podzakonski akti kojim be se zakon on nabavci i nošenju oružja počeo primjenjivati u praksi.
Možemo tražiti i reviziju svih oružanih listova izdatih u Kantonu Sarajevo
Evo jedan koji sam ja primjetio...
Da se postroži i donesu svi podzakonski akti kojim be se zakon on nabavci i nošenju oružja počeo primjenjivati u praksi.
Možemo tražiti i reviziju svih oružanih listova izdatih u Kantonu Sarajevo
- valterbranisarajevo
Nemojte ljudi još slati, dajte da napravimo par zahtjeva i rokove.. Nećemo ništa izgubiti ako slanje odgodimo za jedan dan... 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
upravo to htjedoh rec...moze doc i do zabune posto je protest svakako u srijedu,pa ljudi nece mozda skontat da je i srijeda i subotavalterbranisarajevo wrote:Nemojte ljudi još slati, dajte da napravimo par zahtjeva i rokove.. Nećemo ništa izgubiti ako slanje odgodimo za jedan dan...
- anakadabra
Evo ja ću slat medijima obavijest nije problem samo da se dogovorimo šta šaljem i kad 
- anakadabra
Ako nije problem pošalji mi tekst i slike na mail. Šaljem ti mail na PPobuca wrote:abrakadabraka imamo text i slike. eto printanje moze poceti. ko preuzima obavezu da obavjestava
- uvjek dobar gost
Ostavke, jedini moralan čin koji bi ljudi na funkcijama u kantonu Sarajevo trebali uraditi, ostavke ne samo gradonačelnice Semihe Borovac kojoj važniji Dubaji je od života građana grada Sarajeva, ne samo predsjedavajućeg skupštine kantona Denisa Zvizdića koji nije uradio ništa da se stane u kraj nelegalnom nošenju oružija, ne samo novog premijera kantona Samira Silajdžića koji nije našao za shodno da iz budžeta kantona sredstva usmjeri sredstva u institucije koje bi se bavile prevencijom kriminala bio on maloljetnički ili ne....
Ostavke trebaju iz moralnih razloga podnijeti svi oni koji su mogli djelovati prije nego je bilo kasno, prije nego se desio Denis jer oni su svojim neradom saučesnici u kriminalu, saučesnici u ubistvima.... a tu prvenstveno mislimo na cijeli birokratski aparat koji u ponor „vodi“ kanton Sarajevo...
No nemojmo zaboraviti da tramvaj ostao je njem i da niko od prisutnih nije uradio ništa, pali samo tad svi na ispitu, nismo pokazali solidarnost, nismo pokazali hrabrost.... pokažimo je sad, uz solidarnost i hrabrost pokažimo odlučnost i istrajnost, pokažimo im da se ne šalimo, da dosta nam je šuplje političarke priče, dosta nam je rečenica tipa, mi moramo, trebali bi... il nekih sličnih nedorečenih konstrukcija koje nemaju ni glavu ni rep...
Zar stvarno morao se desiti Denis da bi svi skontali da nadležna kantonalna (ali i ostali nivoi vlasti) ne rade ništa za građane, da su sami sebi svrha, da ne rade stvari za koje su izuzetno dobro plaćeni, da rade bez imalo morala il obraza... da su im fotelje najvažnije... pokažimo svoju odlučnost i okupimo se ponovo ispred katedrale ali i ispred nadležnih institucija i pozovimo ih na odgovornost.
Zar toliko gospodo stalo vam do fotelja je u kojim sjedite da spremni ste žrtvovati sve nas za rad svog cilja... ponesite fotelje kući ali napustite pozicije i funkcije koje obavljate jer vjerujte nam svima... nit znate nit hoćete.... nit ste kompetentni nit dobronamjerni... samo ste pohlepni i podobni !!!!!
Pozivamo građane Sarajeva, ali i drugih gradova da se okupe ponovo u srijedu 13. Februara ispred kantonalnih institucija u Sarajevu u 11.55h ali i u subotu 16. Februara pred katedralom u 13.00h i da pozovu nadležne na odgovornost......jer naše ulice postale su preopasne za kretanje. Postalo je preopasno slati djecu u školu, postalo je preopasno šetati, kretati se, izlaziti..... ova zemlja postala je zona opasnog življenja !!!
Građani koji ne mogu doći u Sarajevo neka se okupe u svom gradu i neka traže ostavke od nadležnih u svojim sredinama jer situacija nije ništa bolja u Zenici, Kaknju, Banjoj Luci, Tuzli, Mostaru, Goraždu, Bijeljini, Čitluku ova cijela zemlja je postala nesigurna za njene stanovnike-građane.
Dok njihova djeca vozaju se helikopterima, limuzinama, imaju oružanu pratnju.... mi strahujemo za svoje najbliže.
Evo tekst samo slike denisa Z, semihe B i Samira S... staviti
Ostavke trebaju iz moralnih razloga podnijeti svi oni koji su mogli djelovati prije nego je bilo kasno, prije nego se desio Denis jer oni su svojim neradom saučesnici u kriminalu, saučesnici u ubistvima.... a tu prvenstveno mislimo na cijeli birokratski aparat koji u ponor „vodi“ kanton Sarajevo...
No nemojmo zaboraviti da tramvaj ostao je njem i da niko od prisutnih nije uradio ništa, pali samo tad svi na ispitu, nismo pokazali solidarnost, nismo pokazali hrabrost.... pokažimo je sad, uz solidarnost i hrabrost pokažimo odlučnost i istrajnost, pokažimo im da se ne šalimo, da dosta nam je šuplje političarke priče, dosta nam je rečenica tipa, mi moramo, trebali bi... il nekih sličnih nedorečenih konstrukcija koje nemaju ni glavu ni rep...
Zar stvarno morao se desiti Denis da bi svi skontali da nadležna kantonalna (ali i ostali nivoi vlasti) ne rade ništa za građane, da su sami sebi svrha, da ne rade stvari za koje su izuzetno dobro plaćeni, da rade bez imalo morala il obraza... da su im fotelje najvažnije... pokažimo svoju odlučnost i okupimo se ponovo ispred katedrale ali i ispred nadležnih institucija i pozovimo ih na odgovornost.
Zar toliko gospodo stalo vam do fotelja je u kojim sjedite da spremni ste žrtvovati sve nas za rad svog cilja... ponesite fotelje kući ali napustite pozicije i funkcije koje obavljate jer vjerujte nam svima... nit znate nit hoćete.... nit ste kompetentni nit dobronamjerni... samo ste pohlepni i podobni !!!!!
Pozivamo građane Sarajeva, ali i drugih gradova da se okupe ponovo u srijedu 13. Februara ispred kantonalnih institucija u Sarajevu u 11.55h ali i u subotu 16. Februara pred katedralom u 13.00h i da pozovu nadležne na odgovornost......jer naše ulice postale su preopasne za kretanje. Postalo je preopasno slati djecu u školu, postalo je preopasno šetati, kretati se, izlaziti..... ova zemlja postala je zona opasnog življenja !!!
Građani koji ne mogu doći u Sarajevo neka se okupe u svom gradu i neka traže ostavke od nadležnih u svojim sredinama jer situacija nije ništa bolja u Zenici, Kaknju, Banjoj Luci, Tuzli, Mostaru, Goraždu, Bijeljini, Čitluku ova cijela zemlja je postala nesigurna za njene stanovnike-građane.
Dok njihova djeca vozaju se helikopterima, limuzinama, imaju oružanu pratnju.... mi strahujemo za svoje najbliže.
- valterbranisarajevo
Sve i da hoće, Semiha i društvo ne mogu vratiti oduzete nadležnosti policiji niti mogu izmjeniti nerazumne članove državno Krivičnog zakonika.. Zato sa dijelom zahtjeva moramo ići prema međunarodnoj zajednici. Imamo podršku visokog predstavnika i to trebamo iskoristiti.. Možda takvu priliku nećemo više imati..
- BHG
treba traziti od medija da organizuju kontakt emisije u kojima ce se pricati o kriminalu i tome kako ga sprijeciti sa naglaskom na maloljetnicku delikvenciju i nasilje...da dovede goste, ministre, psihologe, prosvjetne radnike, sudije, tuzioce itd.
nek ljudi prepoznaju ovo kao goruci problem svih nas bez obzira na politicko opredjeljenje a ne kao pokusaj da pojedine stranke zabiljeze koji glas vise...
nek ljudi prepoznaju ovo kao goruci problem svih nas bez obzira na politicko opredjeljenje a ne kao pokusaj da pojedine stranke zabiljeze koji glas vise...
-
skojotovski
ne zalijecite se. pozivi se mogu uputiti ujutro, nece biti kasno, a imacemo vremena organizovati sve kako treba
- anakadabra
Da, ok je to, ali ako je prvo okupljanje u srijedu onda ne bi bilo loše poslati poziv nekad danas tokom dana. To je moje mišljenje. ali kako god se dogovorimo nije problem.skojotovski wrote:ne zalijecite se. pozivi se mogu uputiti ujutro, nece biti kasno, a imacemo vremena organizovati sve kako treba
- valterbranisarajevo
Lajčakovo saučešće i podrška
Visoki predstavnik Miroslav Lajčak izrazio je saučešće porodici brutalno ubijenog Denisa Mrnjavca i dao podršku inicijativama građana za zaštitu od kriminala.
„Lično sam ogorčen da je jedan mladi život brutalno ugašen. kriminal nema mjesto u normalnom društvu. podržavam inicijativ građana kojom traže zaštitu od kriminala. Volja građana se ne može ignorirati i ja ću se lično zalagati da se vaš glas čuje“, stoji u izjavi Miroslava Lajčaka..
Zbog ovog se ne treba zalijetati. ovakvu podršku smo mogli samo sanjati, i treba dobro razmisliti kako je maksimalno iskoristiti. Pa ovaj čovjek može Semi i Samketa poslati da do penzije lijepe taksene marke.. On može vratiti ovlaštenja policiji i smijeniti nesposobne i korumpirane sudije i tužioce...Zato su zahtjevi i rokovi važni-prevažni. inaće ćemo se bez veze smrzavati, a umjesto Semihe će doći nekojoš gori –u najmanju ruku Bičakčić..
Visoki predstavnik Miroslav Lajčak izrazio je saučešće porodici brutalno ubijenog Denisa Mrnjavca i dao podršku inicijativama građana za zaštitu od kriminala.
„Lično sam ogorčen da je jedan mladi život brutalno ugašen. kriminal nema mjesto u normalnom društvu. podržavam inicijativ građana kojom traže zaštitu od kriminala. Volja građana se ne može ignorirati i ja ću se lično zalagati da se vaš glas čuje“, stoji u izjavi Miroslava Lajčaka..
Zbog ovog se ne treba zalijetati. ovakvu podršku smo mogli samo sanjati, i treba dobro razmisliti kako je maksimalno iskoristiti. Pa ovaj čovjek može Semi i Samketa poslati da do penzije lijepe taksene marke.. On može vratiti ovlaštenja policiji i smijeniti nesposobne i korumpirane sudije i tužioce...Zato su zahtjevi i rokovi važni-prevažni. inaće ćemo se bez veze smrzavati, a umjesto Semihe će doći nekojoš gori –u najmanju ruku Bičakčić..
-
skojotovski
ja sam samo malo korigirao text.
uvjek dobar gost wrote:Ostavke, jedini moralan čin koji bi ljudi na funkcijama u Kantonu Sarajevo trebali uraditi, ostavke, ne samo gradonačelnice Semihe Borovac, kojoj važniji Dubai od života građana grada Sarajeva, ne samo predsjedavajućeg Skupštine Kantona Denisa Zvizdića koji nije uradio ništa da se stane u kraj nelegalnom nošenju oružija, ne samo novog premijera Kantona Samira Silajdžića koji nije našao za shodno da iz budžeta Kantona usmjeri sredstva u institucije koje bi se bavile prevencijom kriminala, bio on maloljetnički ili ne....
Ostavke iz moralnih razloga trebaju podnijeti svi oni koji su mogli djelovati prije nego je bilo kasno, prije nego se desio Denis, Ljubica Spasojevic... jer oni su svojim neradom saučesnici u kriminalu, saučesnici u ubistvima.... a tu prvenstveno mislimo na cijeli birokratski aparat koji u ponor „vodi“ Kanton Sarajevo...
No, nemojmo zaboraviti da je tramvaj pun putnika, ostao njem i da niko od prisutnih nije uradio ništa. Tad smo pali na ispitu, nismo pokazali solidarnost, nismo pokazali hrabrost.... Pokažimo je sada, uz solidarnost i hrabrost, pokažimo odlučnost i istrajnost, pokažimo im da se ne šalimo, da nam je dosta šuplje političarke priče, dosta nam je rečenica tipa, mi moramo, trebali bi... ili nekih sličnih nedorečenih konstrukcija, koje nemaju ni glavu ni rep...
Zar se stvarno morao desiti Denis da bi svi shvatili da nadležna kantonalna (ali i ostali nivoi vlasti) ne rade ništa za građane, da su sami sebi svrha, da ne rade stvari za koje su izuzetno dobro plaćeni, da rade bez imalo morala, obraza i odgovornosti, da su im fotelje najvažnije?!
Pokažimo svoju odlučnost i okupimo se ponovo ispred Katedrale, ali i ispred nadležnih institucija i pozovimo ih na odgovornost.
Zar vam je toliko gospodo stalo do fotelja, da ste spremni žrtvovati sve nas za rad svog cilja?! ponesite fotelje kući, ali napustite pozicije i funkcije koje obavljate, jer niti znate, niti hoćete, niti ste kompetentni, niti dobronamjerni! Samo ste pohlepni i stranački podobni !!!!!
Pozivamo građane Sarajeva, ali i drugih gradova da se okupe ponovo u srijedu 13. februara, ispred kantonalnih institucija u Sarajevu u 11.55h, ali i u subotu 16. februara, ispred Katedrale u 13.00h i da pozovu nadležne na odgovornost. Naše ulice su postale preopasne za kretanje. Postalo je preopasno slati djecu u školu, postalo je preopasno šetati, kretati se, izlaziti..... Ova zemlja postala je zona opasnog življenja !!!
Građani koji ne mogu doći u Sarajevo neka se okupe u svom gradu i neka traže ostavke od nadležnih u svojim sredinama, jer situacija nije ništa bolja u Zenici, Kaknju, Banjoj Luci, Tuzli, Mostaru, Goraždu, Bijeljini, Čitluku. Cijela zemlja postala je nesigurna za njene stanovnike-građane.
Dok njihova djeca vozaju se helikopterima, limuzinama, imaju oružanu pratnju.... mi strahujemo za svoje najbliže!
-
Stolac92
Naravno da su zahtjevi i rokovi važni i oni se moraju jasnu iznijeti u srijedu i zahtjevati od Samirovih i Samihinih nasljednika da ih podhitno ispune.
Što se tiče grada smatram da uvođenje video nazora u vozila GRASA treba biti jedan od tih zahtjeva. To imaju Zagreb i svi ostali evropski gradovi. Ovdje se ne radi o parama i koliko košta. Sve što je potrebno uraditi mora se uraditi da se osigura siguran život u gradu.
Što se tiče grada smatram da uvođenje video nazora u vozila GRASA treba biti jedan od tih zahtjeva. To imaju Zagreb i svi ostali evropski gradovi. Ovdje se ne radi o parama i koliko košta. Sve što je potrebno uraditi mora se uraditi da se osigura siguran život u gradu.
-
skojotovski
treba adresirati pozivnicu Lajcaku, a pozvat se na ovo njegovo pismo/izjavu i zamoliti ga da prisustvujevalterbranisarajevo wrote:Lajčakovo saučešće i podrška
-
teAMICA
Ovo neka bude tema ZA SUBOTU, ako budemo radili 2 dana istovremeno, razvodnit će se, pa ništa ni od jednog.
Sto se tiče letaka za dijeljenje za subotu, mislim da treba biti kratak i jasan (puno je polupismenih), kad - gdje i zašto se okupljamo (treba udariti na emocije- naša djeca, naša sigurnost...), pa ih već sutra početi dijeliti, lijepiti, ubacivati u sandučad. I trebamo se dogovoriti gdje ko dijeli i ubacuje, da ne bude svi na Grbavici npr., niko na Ilidži...
Sto se tiče letaka za dijeljenje za subotu, mislim da treba biti kratak i jasan (puno je polupismenih), kad - gdje i zašto se okupljamo (treba udariti na emocije- naša djeca, naša sigurnost...), pa ih već sutra početi dijeliti, lijepiti, ubacivati u sandučad. I trebamo se dogovoriti gdje ko dijeli i ubacuje, da ne bude svi na Grbavici npr., niko na Ilidži...
- valterbranisarajevo
Stolac92 wrote:Naravno da su zahtjevi i rokovi važni i oni se moraju jasnu iznijeti u srijedu i zahtjevati od Samirovih i Samihinih nasljednika da ih podhitno ispune.
Koji zahtjevi? Ko ih je definisao i gdje su definisani... Nigdje...
-
skojotovski
po meni, glavni zahtjevi su izgradnja tora/objekta za maloljetne delikvente i promjena zakona koji im omogucava, i ne samo njima, nego i starijim, da se nadu na ulici za dva dana!
potom ostavke!
potom ostavke!
- uvjek dobar gost
-Gradnja centra za maloljetničku delikvenciju i institucije za rehabilitaciju i resocijalizacijuvalterbranisarajevo wrote:Stolac92 wrote:Naravno da su zahtjevi i rokovi važni i oni se moraju jasnu iznijeti u srijedu i zahtjevati od Samirovih i Samihinih nasljednika da ih podhitno ispune.
Koji zahtjevi? Ko ih je definisao i gdje su definisani... Nigdje...
-Promjena kaznene politike koja je vezana za nelegalno držanje oružija
-Video nadzor u sredstvima javnog transporta ali i školskim dvorištima i samim školama
-Sistem odgovornosti nadležnih,kreiranje djelotvornog sistema sankcionisanja prema neradnicima u organima vlasti
-Adekvatna politika prema mladoj populaciji (sport, nauka, umjetnost i kultura da se ponude kao opcija i da se kreira konstruktivno trošenje slobodnog vremena mladih)