Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...
Moderator: anex
-
abdulazizsarajevo
#51 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...
svaka cast centar je predobar i iskreno se nadam da ce sahraniti onaj OBI koji je do sada bio najskuplji...neka konkurencije fino je to..
A sto se tice kompanije ko kompanije...MERKUR slovenija kao zemlja mi se gadi ..povraca mi se od njih...ali kad kod nas mister BRANKOVIC ne razmislja sta treba da se ja brinem za drzavu...????
Ili dok se braca srbi sjete da ih je Dodik zajebo da se mi ovdje brinemo i kupujemo domace...bolje da sto priej sve propadne prije cemo skinuti takve sa vlasti..nego ovako..
Dakle Merkur - svaka cast..drago mi je da i ti ljudi koji rade tamo imaju posao..
A sto se tice kompanije ko kompanije...MERKUR slovenija kao zemlja mi se gadi ..povraca mi se od njih...ali kad kod nas mister BRANKOVIC ne razmislja sta treba da se ja brinem za drzavu...????
Ili dok se braca srbi sjete da ih je Dodik zajebo da se mi ovdje brinemo i kupujemo domace...bolje da sto priej sve propadne prije cemo skinuti takve sa vlasti..nego ovako..
Dakle Merkur - svaka cast..drago mi je da i ti ljudi koji rade tamo imaju posao..
-
abdulazizsarajevo
#52 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...
Usput tamo je danas i neka akcija koliko vidjeh u novinama?!?!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#53 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...
neki dan kupih sok domaće proizvodnje...
obojena voda tkz. plombotres
sve ti zube sjeba a kasnije boli zeludac
bolji je fruktal
obojena voda tkz. plombotres
sve ti zube sjeba a kasnije boli zeludac
bolji je fruktal
- In_side
-
Sarafcina
#55 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...
abdulazizsarajevo wrote:svaka cast centar je predobar i iskreno se nadam da ce sahraniti onaj OBI koji je do sada bio najskuplji...neka konkurencije fino je to..
merkur je hilmin (sarajevska pivara), a merkator slovenacki ...
- Mommy's_little_ Monster
#56 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...
nije to taj merkur (hilmin)...dvije razlicite firmeSarafcina wrote:abdulazizsarajevo wrote:svaka cast centar je predobar i iskreno se nadam da ce sahraniti onaj OBI koji je do sada bio najskuplji...neka konkurencije fino je to..
merkur je hilmin (sarajevska pivara), a merkator slovenacki ...
-
gurabija78
#57 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...
A jel ti znas koliko SLO firme godisnje trebaju platiti poreza svojoj drzavi? Jel znas gdje te pare zavrse? Jel znas za koliko su novaca (kesa) BH firme prodavane investicijskim fondovima ciji su vlasnici drustva za upravljanje fondovima ciji su vlasnici druzbe iz SLO? Jel znas za koliko su te firme kasnije prodavane (kesa)? Dok ne shvatis korelaciju izmedju svih ovih pitanja mozda da se ipak drzis podforuma Muzika, Zabava, Filozofija i Religija....slavkoimamodilera wrote:Daj ba ne lupetaj ziv bio... znas li koliko je novca potrebno da se izgradi trzni centar od 16 ili 18 hiljada kvadrata koliko vec ima ovaj merkur? Znas li koliko je novca potrebno AVANSNO uloziti da se taj isti centar napuni?gurabija78 wrote:Treba, ako ulazes svoje pare! Svakako! Mislim da Slovenci jedan jedini dinar nisu ulozili, osim u kupovinu certifikata kojim su opet u bescijenje kupovali preko investicijskih fondova firme koje su iole vrijedile u BiH!slavkoimamodilera wrote:Sta je gurabija? Sta nije jasno? Jeste, za u ovu drzavu ulagati - treba imati muda!
Garant su od certifikata to nekih napunili... jah, jah i od stedisa ljubljanske banke da ne zaboravimo...
Pa da sumiramo... Ljubljanske mljekarne, Gorenje, Krka, Merkur, Mercator, Paloma, Droga.... sve te firme qrca nisu ulozile, sve su od pokradenih para jadnih bosanaca napravili... pa da, logicno... s obzirom da je na racunima ljubljanske banke bilo najmanje 10000000000000000 dolara...
Svega na dunjaluku...
Pozdrav!
- vjesticanametli
#58 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...
hihihihi dobra akcijaabdulazizsarajevo wrote:Usput tamo je danas i neka akcija koliko vidjeh u novinama?!?!
- slavkoimamodilera
#59 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...
Kao i u svakoj drzavi... odredjeni postotak PDV-a i odredjeni postotak poreza na profit (ako ga drzava ima)...gurabija78 wrote:A jel ti znas koliko SLO firme godisnje trebaju platiti poreza svojoj drzavi?
Znam... u budzetu Republike Slovenije...gurabija78 wrote:Jel znas gdje te pare zavrse?
Jos samo da mi kazes kako su slovenci prodali te firme, pa da se odmah roknem u celo... tebi da neko ponudi 3 godine starog BMW-a za 10 maraka, ti ga ne bi kupio? Bio bi moralista i rekao, ma neeee necu ja to, to nije u redu...?gurabija78 wrote:Jel znas za koliko su novaca (kesa) BH firme prodavane investicijskim fondovima ciji su vlasnici drustva za upravljanje fondovima ciji su vlasnici druzbe iz SLO?
Ti bi odolio izazovu da ovaj BMW iz prethodnog primjera prodas poslije za 30 ili 40 hiljada maraka?gurabija78 wrote:Jel znas za koliko su te firme kasnije prodavane (kesa)?
Korelacija izmedju ovih pitanja ne postoji, osim u tvojoj glavi kao dio umisljenog scenarija o tome kako imperijalna slovenija na znoju i suzama napacenih bosanaca zaradjuje milione... eeeee moj gurabija...gurabija78 wrote:Dok ne shvatis korelaciju izmedju svih ovih pitanja mozda da se ipak drzis podforuma Muzika, Zabava, Filozofija i Religija....
Pozdrav!
-
zuna
#60 Re: Novi Merkur na Stupu. Danas otvaranje...
pa valjda makar taj PDV ili kako se vec zove ostaje gradu , bas me interesuje kako je s´tim. a vec i lajik zna da svi muzu dok mi kahvenisemoDaysleepeR wrote:jest neka se otvara samo je problem što je top menadžmet slovenački, što su dobavljači sve slovenačke firme, banke, osiguranje, sve živo
slaba korist za državu