ranjena osoba kod Vijećnice
- chuchumbamayumbe
#51 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
Sto manje ovih kriminalaca i likova iz tog miljea bude na ulicama, utoliko ce gradjani Sarajeva biti sigurniji.
Prognoziram izlazak Alica iz pritvora u narednih 2-3 dana, sudjenje, 4-5 uslovne, ovo-ono, opet ce se izvuci kao sto se izvlace i svi slicni njima.
Prognoziram izlazak Alica iz pritvora u narednih 2-3 dana, sudjenje, 4-5 uslovne, ovo-ono, opet ce se izvuci kao sto se izvlace i svi slicni njima.
-
goran5
#52 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
Ovu kulturu mangupluka pothitno treba iskorijeniti iz naseg drustva
"njegova raja ovo , od onog raja ono , dobar frajer znam ga ja al lako upadne u probleme"
sta je ba ovo neka street fight igrica, sva ta preseravanja kod nase drage omladine pocnu
jos u srednjoj , i to treba vlast radikalnim metodama potamaniti da ne padne vise kome napamet da se hvali da je mangup.
Ako su bas eto tolko nesposobni za to , onda njih prve maknut pa uvest neki red od puberteta do zrelog doba , izem ti ovakav drzavni nefikasan a skup aparat.
Pa ako treba i 10 novih zatvora sagraditi , a ne trositi pare na crkve i djamije i delegacije kojima bi i kina pozavidjela.
nemere vise ovako , vala dodijalo i bogu i ljudima
"njegova raja ovo , od onog raja ono , dobar frajer znam ga ja al lako upadne u probleme"
sta je ba ovo neka street fight igrica, sva ta preseravanja kod nase drage omladine pocnu
jos u srednjoj , i to treba vlast radikalnim metodama potamaniti da ne padne vise kome napamet da se hvali da je mangup.
Ako su bas eto tolko nesposobni za to , onda njih prve maknut pa uvest neki red od puberteta do zrelog doba , izem ti ovakav drzavni nefikasan a skup aparat.
Pa ako treba i 10 novih zatvora sagraditi , a ne trositi pare na crkve i djamije i delegacije kojima bi i kina pozavidjela.
nemere vise ovako , vala dodijalo i bogu i ljudima
-
callmethebreeeze
#53 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
izgleda da je tako. najgore je sto se niko od raje mu, vjerovatno, nista nece nauciti od ovoga nego ce nastaviti po starom.fantom slobode wrote:ma htio momak da se malo qrci kada je u vecini...callmethebreeeze wrote:hebo te zivot, kojeg se djavola kacio s likovima 20 godina starijim od njega.
![]()
![]()
- fantom slobode
#54 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
E pa onda pred sud, uciniti nesto konkretno i izvrsiti pritisak da se to ne desi.Da se prestanu izvlaciti takvi slicni njemu.Tako da se jednim udarcem ubiju dvije muhe.Znaci pritisak na nezavisno sudstvo da bude vise nezavisno i da radi bolje svoj posao.chuchumbamayumbe wrote:Sto manje ovih kriminalaca i likova iz tog miljea bude na ulicama, utoliko ce gradjani Sarajeva biti sigurniji.
- fantom slobode
#55 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
a hoce, njegova kompanija je vec naucila da treba preskociti odredjene generacije koje imaju vise iskustva sa naoruzanjem i manje prepreka da ga upotrijebe.Sad mu kompanije nema po ulici, zavukla se u misije rupe, nisu sigurni da nece i njih obici.callmethebreeeze wrote:izgleda da je tako. najgore je sto se niko od raje mu, vjerovatno, nista nece nauciti od ovoga nego ce nastaviti po starom.fantom slobode wrote:ma htio momak da se malo qrci kada je u vecini...callmethebreeeze wrote:hebo te zivot, kojeg se djavola kacio s likovima 20 godina starijim od njega.
![]()
![]()
-
callmethebreeeze
#56 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
da bog da, ali fakat moras biti ili dobro budalast ili dobro drzak da napadnes likove 20 godina starije od tebe i jos da mislis da ces nekaznjeno proci.
Last edited by callmethebreeeze on 12/06/2008 17:28, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
#57 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
Po meni je jedino rjesenje nastupanje Judge Dred-a & Robocop-a, u duetu, sa neogranicenim ovlastenjima.fantom slobode wrote:E pa onda pred sud, uciniti nesto konkretno i izvrsiti pritisak da se to ne desi.Da se prestanu izvlaciti takvi slicni njemu.Tako da se jednim udarcem ubiju dvije muhe.Znaci pritisak na nezavisno sudstvo da bude vise nezavisno i da radi bolje svoj posao.chuchumbamayumbe wrote:Sto manje ovih kriminalaca i likova iz tog miljea bude na ulicama, utoliko ce gradjani Sarajeva biti sigurniji.
Sve ostalo je u domenu naucne fantastike!
-
callmethebreeeze
#58 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
meni se cini da je nasa policija i te kako efikasna, jebi ga, oni su vecini ovih kabadahija pohvatali, izgleda da je sudstvo i tuzilastvo lohotno.chuchumbamayumbe wrote:Po meni je jedino rjesenje nastupanje Judge Dred-a & Robocop-a, u duetu, sa neogranicenim ovlastenjima.fantom slobode wrote:E pa onda pred sud, uciniti nesto konkretno i izvrsiti pritisak da se to ne desi.Da se prestanu izvlaciti takvi slicni njemu.Tako da se jednim udarcem ubiju dvije muhe.Znaci pritisak na nezavisno sudstvo da bude vise nezavisno i da radi bolje svoj posao.chuchumbamayumbe wrote:Sto manje ovih kriminalaca i likova iz tog miljea bude na ulicama, utoliko ce gradjani Sarajeva biti sigurniji.
-
AbU_JamaL_MovE
#59 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
callmethebreeeze wrote:da bog da, ali fakat moras biti ili dobro budalast ili dobro drzak da napadnes likove 20 godina mladje od tebe i jos da mislis da ces nekaznjeno proci.
mislis starije???
-
callmethebreeeze
#60 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
da, starije. pardon.AbU_JamaL_MovE wrote:callmethebreeeze wrote:da bog da, ali fakat moras biti ili dobro budalast ili dobro drzak da napadnes likove 20 godina mladje od tebe i jos da mislis da ces nekaznjeno proci.
mislis starije???
- fantom slobode
#61 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
chuchumbamayumbe wrote:Sto manje ovih kriminalaca i likova iz tog miljea bude na ulicama, utoliko ce gradjani Sarajeva biti sigurniji.
Po meni je jedino rjesenje nastupanje Judge Dred-a & Robocop-a, u duetu, sa neogranicenim ovlastenjima.
sudstvo je najveci problem, ono se mora rijesiti.Kad se bude promijenila situacija u sudstvu, sve ce biti lakse.Nego, ide li se pred sud ili ne ide?Kakvo je to rjesenje Robocop-a i Judge Dred, nesto ja stekoh utisak da si ti konkretni borac za bolje Sarajevo.
- chuchumbamayumbe
#62 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
Ja sam forumaski borac, nesto ala muzicka ceta ARBiH 1992.fantom slobode wrote:chuchumbamayumbe wrote:Sto manje ovih kriminalaca i likova iz tog miljea bude na ulicama, utoliko ce gradjani Sarajeva biti sigurniji.
Po meni je jedino rjesenje nastupanje Judge Dred-a & Robocop-a, u duetu, sa neogranicenim ovlastenjima.
sudstvo je najveci problem, ono se mora rijesiti.Kad se bude promijenila situacija u sudstvu, sve ce biti lakse.Nego, ide li se pred sud ili ne ide?Kakvo je to rjesenje Robocop-a i Judge Dred, nesto ja stekoh utisak da si ti konkretni borac za bolje Sarajevo.
Salim se, kada god su subotom okupljanja ja radim, svaki dan do 20 navecer, jedino mi je ponedjeljak slobodan.
A na stranu to sto sam papucar (dvoje male djece), pa mozes zamisliti kako je ugajguliti sve te obaveze i jos se boriti protiv vjetrenjaca!
- fantom slobode
#63 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
E dobro, sta ces kada nemas vremena, treba raditi.Mislim da je sudstvo najveci problem, od prije rata pustaju sve kretene koji pucaju po gradu.Racije medju mladima su izgleda neminovne, pretresanje sumnjivih lica i vece kazne za remecenje javnog reda i mira.Zato treba nezavisno sudstvo, koje radi svoj posao, jer se policija ocigledno trudi koliko moze, samo treba vece ovlasti i konkretne osude nakon hapsenja.
-
AmeeeL
#64 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
Deniz jeste bio u toj nekoj bandi ali je jedini on bio extra momak. jedini se on zalagao da nama u skoli ne dolaze mangupi i oduzimaju vrijedne stvari . jedini on je stajao nekad s nama i pricao .
I nadje se neki bilder od 30 godina i upuca ga , ako je evc bilder sto ga nije slomio , nego je lakse za pistolj i tup u ledja picka ona jedna
I nadje se neki bilder od 30 godina i upuca ga , ako je evc bilder sto ga nije slomio , nego je lakse za pistolj i tup u ledja picka ona jedna
- Dioda
#65 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
Oj mila majkoAmeeeL wrote:Deniz jeste bio u toj nekoj bandi ali je jedini on bio extra momak. jedini se on zalagao da nama u skoli ne dolaze mangupi i oduzimaju vrijedne stvari . jedini on je stajao nekad s nama i pricao .

- chuchumbamayumbe
#66 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
'oces da kazes da je zivio za fajt?AmeeeL wrote:Deniz jeste bio u toj nekoj bandi ali je jedini on bio extra momak. jedini se on zalagao da nama u skoli ne dolaze mangupi i oduzimaju vrijedne stvari . jedini on je stajao nekad s nama i pricao .
E drug moj, on se jedini zalagao da vam mangupi ne dolaze u skolu i ne otimaju vrijedne stvari?
Pa, ima li iko od vas roditelje BA, pa da se oni malo zalazu za vas, da razbiju te mangupe sto vas diraju ili je rahmetli Deniz morao da vas brani???
- fantom slobode
#67 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
bilderu je bilo koliko vidjeh 41, a koliko procitah, Denis je bio sa svojom bandom u vecini i nije otkrio da postoje neki drugi banditi koji pucaju kada ih se dira.Ako ne mogu odmah, moze se kasnije.Ne diraj nikoga bez razloga - to ti je jedno od naravoucenija zivota.A sada ne vidim neke pretjerane razlike u hrabrosti i jednih i drugih, sve je to u dva grama.Ovdje se ocigledno javio tkz. problem usamljenosti, naime kada ih nije puno, onda i nisu bas neki...A ovo ce nadam se nauciti mlade ulicne mafijase, da ima onih koji pucaju kada ih diraju, a za doticnog se nadam da ce mu sud odalamiti kakvu dobru zatvorsku kaznu, iako su za to male sanse, tako evo forumasi kazu...AmeeeL wrote:Deniz jeste bio u toj nekoj bandi ali je jedini on bio extra momak. jedini se on zalagao da nama u skoli ne dolaze mangupi i oduzimaju vrijedne stvari . jedini on je stajao nekad s nama i pricao .
- karanana
#68 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
jeli ovo bio oruzani dvoboj ili je samo ubica imao pistolj?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#69 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
Cudno je citati kako od JADNI MOMCIC dodje prica na NEK SU GA ROKNULI...
Kad je Celo Delalic ubijen, pisalo se svasta, a ja sam svo vrijeme govorila da smo ga tek sad nadrljali jer ce sada mali da se dignu i fursate...
A ti mIRCi macke u Bubu i bjezi negdje daleko na selo gdje se jos uvijek vilama bodu...
Kad je Celo Delalic ubijen, pisalo se svasta, a ja sam svo vrijeme govorila da smo ga tek sad nadrljali jer ce sada mali da se dignu i fursate...
A ti mIRCi macke u Bubu i bjezi negdje daleko na selo gdje se jos uvijek vilama bodu...
-
callmethebreeeze
#70 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
decko je i dalje jadan i meni ga je zao. na jednom drugom forumu procitah kako je odrastao bez oba roditelja. ali, kao sto fantom rece ( da se on i ja jednom slozimo
) ima bandita koji pucaju kad ih se dira. to je decko trebao znati ako je vec htio da glumi mangupa.
- JThomas
#71 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
za malo koga ću reći da je zaslužio zaginuti, ali brate, s tim stilom života, to lafo baja, idu i određeni rizici...
-
mIRCerka
#72 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
ima bandita koji pucaju i bodu cisto zato sto im je prahnulo...u po bijela dana...najlakse je reci Deniz ili bilo koji drugi je bio los i bio je sa opasnim momcima, ko se maca laca, od maca ga capcalapca bla bla...callmethebreeeze wrote:decko je i dalje jadan i meni ga je zao. na jednom drugom forumu procitah kako je odrastao bez oba roditelja. ali, kao sto fantom rece ( da se on i ja jednom slozimo) ima bandita koji pucaju kad ih se dira. to je decko trebao znati ako je vec htio da glumi mangupa.
Poenta koju pokusavam naglasiti jeste:
u 4 mjeseca razmaka jedan Denis ubijen u tramvaju oko 7 navece, juce jedan Deniz ubijen prijepodne, oko 11 sati, tj tad je smrtno ranjen, nocas podlegao.
Naravno, mnogi ce vidjeti, kao sto cini mi se karanana primjeti, slicnost u imenima i to je to...
-
callmethebreeeze
#73 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
puno je veca vjerovatnoca da ce te neko upucati ako ga maznes stolicom u glavu. koliko god okrutno bilo, ubistvo prvog denisa je prava rijetkost, isto kao sto je rijetkost masovno ubistvo poput onog u tuzli.mIRCerka wrote:ima bandita koji pucaju i bodu cisto zato sto im je prahnulo...u po bijela dana...najlakse je reci Deniz ili bilo koji drugi je bio los i bio je sa opasnim momcima, ko se maca laca, od maca ga capcalapca bla bla...callmethebreeeze wrote:decko je i dalje jadan i meni ga je zao. na jednom drugom forumu procitah kako je odrastao bez oba roditelja. ali, kao sto fantom rece ( da se on i ja jednom slozimo) ima bandita koji pucaju kad ih se dira. to je decko trebao znati ako je vec htio da glumi mangupa.
Poenta koju pokusavam naglasiti jeste:
u 4 mjeseca razmaka jedan Denis ubijen u tramvaju oko 7 navece, juce jedan Deniz ubijen prijepodne, oko 11 sati, tj tad je smrtno ranjen, nocas podlegao.
Naravno, mnogi ce vidjeti, kao sto cini mi se karanana primjeti, slicnost u imenima i to je to...
-
mIRCerka
#74 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
To stoji, ali ja pricam o tome kako se od JADNI MLADIC dodje do NEK SU GA....
- karanana
#75 Re: ranjena osoba kod Vijećnice
Mislim da je Meshtar primjetio za ime. Ali opet kazem, iako nikome nije prijatno kad se puca i ubija po gradu u 7 navecer ili u podne, opet kazem da mi nimalo ne odudaramo niti smo gori od nekih drugih mjesta. I opet kazem, ok Denis je u tramvaju bio nevin, starica ona sto su je zapalili bila je nevina, ali sva ostala ubista, bombe, tuche....sve je imalo neku pozadinu i neke nezakonite radnje. Ako ne ucestvujes u njima vrlo su male sanse da ces kao nevina osoba platiti.