EP12 ... Austrija - Poljska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#51 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by LSD »

test01 wrote:Poljska je bila bolja i zasluzila pobjedu,a da je ono u 91. minuti bio penal,onda bi na svakoj utakmici bilo 100 penala.
Sudija je zajebo Poljake i lansirao Hrvate medju 8 najboljih.
Ne potpisujem!! :lol: zašto? :lol: zato što je i poljska postigla gol iz ciste ofsajd pozicije u 30 min.- katastrofalna greška sudije...dakle, sudija poklonio i jednima i drugima po jedan gol.
Frane-x

#52 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by Frane-x »

Austrija je bila bolja, i božica Fortuna ih je za to nagradila penalom.
zemo_online

#53 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by zemo_online »

janje_ wrote:
test01 wrote:Poljska je bila bolja i zasluzila pobjedu,a da je ono u 91. minuti bio penal,onda bi na svakoj utakmici bilo 100 penala.
Sudija je zajebo Poljake i lansirao Hrvate medju 8 najboljih.
ja ne znam jesmo li mi gledali istu tekmu.. one 3-4 sanse iz prvog poluvremena za austriju su trebala biti najmanje 2 gola..

priznajem da nisam gledao 1. poluvrijeme. :D
cyprus

#54 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by cyprus »

Evo ga, gol Guerreira (Poljska) za 1:0. Recite da ovo nije bar metar ofsajda :-)

Image
pirmin

#55 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by pirmin »

ccc izgubljena dva boda .

Image

Idemo dalje!

Das Wunder von Wien wartet auf Piefken! :D
vjecnobordo

#56 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by vjecnobordo »

cyprus wrote:Evo ga, gol Guerreira (Poljska) za 1:0. Recite da ovo nije bar metar ofsajda :-)

Image
Sudija u liniji :lol: :lol:
LSD

#57 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by LSD »

Ljudi,mogu li austrijanci pobijediti u 3.kolu Njemacku i tako proci u naredni krug takmicenja?? to je pravo pitanje...jer ovo što je Njemacka danas pokazala je ispod svih mogucih ocekivanja i normi za reprezetaciju takvog renomea.
Edin H.

#58 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by Edin H. »

Realan rezultat.

Poljaci gol iz offside-a, Austrijanci iz kontraverznog penala :oops:
pirmin

#59 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by pirmin »

LSD wrote:Ljudi,mogu li austrijanci pobijediti u 3.kolu Njemacku i tako proci u naredni krug takmicenja??
Definitivno ne.

Svabe ce ih , onako nabrijani , poslije danasnjeg poraza rasuti u tuce dijelova.
Volio bih da grijesim ali sam u zadnje 2-3 godine suvise katastrofalnih tekmi gledao da bi bio optimisticniji.

Jedino sto Austrijancima ostaje je mastanje o tzv. "Beckom cudu" koje bi asociralo na slavnu pobjedu nad Svabama 1978 od 3:2 sa Kranklom,Prohaskom i ekipom.
Chemist

#60 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by Chemist »

Rezultat kakav je takav je, meni se ne svidja, sada su nam komsije iliti susjedi sigurni u prolazu dalje :bih: :bih:
LSD

#61 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by LSD »

pirmin wrote:
LSD wrote:Ljudi,mogu li austrijanci pobijediti u 3.kolu Njemacku i tako proci u naredni krug takmicenja??
Definitivno ne.

Svabe ce ih , onako nabrijani , poslije danasnjeg poraza rasuti u tuce dijelova.
Volio bih da grijesim ali sam u zadnje 2-3 godine suvise katastrofalnih tekmi gledao da bi bio optimisticniji.

Jedino sto Austrijancima ostaje je mastanje o tzv. "Beckom cudu" koje bi asociralo na slavnu pobjedu nad Svabama 1978 od 3:2 sa Kranklom,Prohaskom i ekipom.
Pa i ja sam danas smatrao da je eventualna pobjeda hrvata nad trostrukim prvacima evrope njemacima SF ili "cudo"...ali eto desi se to cudo...tako da i austrijanci imaju pravo da se nadaju svom cudu,isto kao i danas hrvati.
pirmin

#62 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by pirmin »

Chemist wrote:Rezultat kakav je takav je, meni se ne svidja, sada su nam komsije iliti susjedi sigurni u prolazu dalje :bih: :bih:
Nisam ih ni ja ljubitelj jer se danas orilo Becom i Klagenfurtom "Ajmo,ajmo,ajmo ustase" iz najmanje 60000 grla ipak treba biti realan i priznati da su danasnjom igrom apsolutno zasluzili prolaz u cetvrtfinale.
Chemist

#63 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by Chemist »

pirmin wrote:Nisam ih ni ja ljubitelj jer se danas orilo Becom i Klagenfurtom "Ajmo,ajmo,ajmo ustase" iz najmanje 60000 grla ipak treba biti realan i priznati da su danasnjom igrom apsolutno zasluzili prolaz u cetvrtfinale.

Ah, koliko oni svojom igrom, toliko i svabe svojom gluposcu.Takticki je Hrvatska nadigrala Njemacku i to treba da udje u trenerske skole kako i reprezentacije koje slove za one koje igraju slobodniji stil mogu da odigraju bas bas discipinovano i odgovorno...Mada u tome ne lezi sva sustina pobjede jer su i njemacki igraci bili bas bas losi, ne zato sto su ih Hrvati dobro markirali vec prosto sto nije bio njihov dan... Gomeza nije bilo, Klosea isto, Balack se vise svadjao i pricao nego sto je podijelio par dobrih pasova, Jensen kriv za prvi gol, Lehman dosta nesiguran...drugi gol Hrvatske puka sreca, ono se dogadja jednom i vise nikada...jedini igraci koji su zasluzili neku ocjenu u Njemackoj su Metzelder (tek oporavljen) i Lahm koji je dosta dobro pokrivao cijeli njemacki bok...

Bas sam se nekako nadao da ce Poljaci dobit Austriju, pa onda ici protiv Hrvata na 2 razlike jer ih je takav rezultat vodio dalje, jedan razlike i Hrvati bi isli, a poznajuci da Hrvati uvijek slabo igraju trece kolo, kada vec skoro imaju prolaz pa nesto uprskaju (Australija 2006), pa da poslije dvije pobjede ispadnu, da se vidi da je i to moguce, a onda onaj glupi penal za Austriju i dovidjenja-prijatno...
pirmin

#64 Re: EP11 ... Austrija - Poljska

Post by pirmin »

max_power wrote: A sa poljakinjama jos bolju.... :P
Nego da ne odemo na of topik, juce sam dobio opomenu zbog onih cehinja :D

Mada mislim da ovo nije of topik, fudbal je vise od trcanja 22 igraca za loptom na terenu, pogotovo kad igraju reprezentacije.
Nece ti pape nista na ovoj temi , zamolio sam ga da malo ciganimo :D - sta fali ,nismo novinari nekog ozbiljnog casopisa.

Apsolutni Off topic:
To za Poljakinje ti vjerujem 100% . :D
sl@ven

#65 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by sl@ven »

domacinski rezultat...
van Basten

#66 Re: EP12 ... Austrija - Poljska

Post by van Basten »

taman sam se pripremio da napišem kako će ovo prvenstvo ući u anale kao prvo gdje domaćini ne da nisu imali naklonost sudija nego čak naprotiv )Švica bez penala u otvaranju, Austrija protiv Hrvatske izgubi iz sumnjivog penala..., danas Austrija prima gol iz čistog ofsajda...), kad ono u 93. minuti, smiješan penal se svira i nepravda izravna a u korist Hrvatske i djelimično Njemačke... šteta glupog penala
Post Reply