X je moguc i te kako,ne zbog kvaliteta Hrvatske i njihovih ruskoligaskih fudbalera,nego jer su Njemci tanki.Ali i jedna i druga ekipa moraju brinuti o tome da budu prvi u grupi,jer drugi u grupi ide na Portugal a to ni Njemci ni Hrvati,ne mogu pobijediti ni u snovima.zandar wrote:JThomas wrote:vala nešto ne znam...
komšije tradicionalno igraju dobro protiv velikih (a spotiču se protiv malih), i u kvalifikacijama i na prvenstvima.
slazem se... a uz to hrvatska igra slicno kao i BiH i srbija, a taj nacin igre ne odgovara svabama. srbija u kvalifikacijama nije nikad izgubila protiv spanije, italije, sad poljske i portugala, ali je redovno gubila bodove od azerbejdzana, jermenije,...
bas kao i BiH, ne izgubi od spanije na mestalji, ali gubi kuci od moldavije,...
sta hocu da kazem, hrvati ce biti maximalno motivisani za mec sa svabama i ne vjerujem da ce izgubiti. cak mislim da su blizi pobjedi, ali nekako je X najrealnija varijanta.
EP11 ... Hrvatska - Njemačka
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kijameta
#51 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
- madner
#52 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
To jeste, ali su imali strasnog Khana.Better Man wrote: 2002. godine su bili u finalu, jer su imali smješan raspored i igrali su sa levatima. A da su 2006. godine imali najbolji tim to je smiješno, jer su trebali ispati još protiv Argetine da Pekerman nije nakon Vodstva Argentine izveo najboljeg igrača i prepustio incijativu Njemcima. zato su im Talijani u polufinalu očitali lekciju iz nogometa. A treba dodati da su se Njemci na zadnja 2 Eura propisno isprovaljivali.
Argentina je bila jaca, ali su po meni imali i najbolju ekipu tog prvenstva. Talijani im ocitali lekciju? Pa morali ic u produzetke (poslje produzetaka poslje Argentine, popustila snaga).
Njemci su 2006 igrali super fudbal, a ova ekipa je jaca.
- mire - ložač
#53 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
Iskreno, volio bih da "susjedi" pobijede, mada ni X ne bi bio loš.
Malo mi ide na živce ovo forsiranje Njemačke koja je uspjela pobijediti jednu Poljsku....
pa je odjednom prejaka.....
Nisu tu neke posebne razlike jer nije ni Hrvatska repka nešto posebno jaka trenutno( pripreme sa Holandijom ,,,jedva sa Austrijom,,,,) sve je moguće.....
Mada znam jedno, Hrvati su nepredvidiva repka i to je njen kvalitet, dok su Švabe uvijek opasne zbog pedigrea koji ima ta repka.
Mada ne bi bilo loše da Hrvati pobijede, da se malo čuje i za Balkanski fudbal,
Hrvatska Njemačka 2:1( moja navijačka prognoza za susjede)
Malo mi ide na živce ovo forsiranje Njemačke koja je uspjela pobijediti jednu Poljsku....
Nisu tu neke posebne razlike jer nije ni Hrvatska repka nešto posebno jaka trenutno( pripreme sa Holandijom ,,,jedva sa Austrijom,,,,) sve je moguće.....
Mada znam jedno, Hrvati su nepredvidiva repka i to je njen kvalitet, dok su Švabe uvijek opasne zbog pedigrea koji ima ta repka.
Mada ne bi bilo loše da Hrvati pobijede, da se malo čuje i za Balkanski fudbal,
Hrvatska Njemačka 2:1( moja navijačka prognoza za susjede)
-
topmir
#54 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
Ja bih volio da svabe pobjede i mislim da ce pobijediti zato sto je Robert Kovac mator i spor a i Simunic nije nista bolji, u Njemackoj samo sranja pravi. Taj covjek nije normalan, ne zna iskljuciti emocije. Mislim da ce se on htjeti nesto dokazat svojim svabicama i kad vidi da je on tanko govedo ima da pukne kao i uvijek i zaradi crveni.
-
zandar
#55 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
topmir wrote:Ja bih volio da svabe pobjede i mislim da ce pobijediti zato sto je Robert Kovac mator i spor a i Simunic nije nista bolji, u Njemackoj samo sranja pravi. Taj covjek nije normalan, ne zna iskljuciti emocije. Mislim da ce se on htjeti nesto dokazat svojim svabicama i kad vidi da je on tanko govedo ima da pukne kao i uvijek i zaradi crveni.
nemoj zaboraviti da simunic dobija crveni tek poslije 3. zutog kartona
- mire - ložač
#56 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
Ma kad malo bolje pogledam mnogi pucaju emocijama tipa " nek komšiji crkne krava " nemojmo tako ...cccc...
Realno imaju Hrvati finu reprezentaciju koja može u datom momentu puno da napravi, samo me je strah one pobjede nad Englezima, puno se furaju kao i Srbija na prošlom svjetskom zbog kvalifikacija.
Rad , rad i samo rad....... drugo ne vrijedi, a bore se sa najgorim radilicama svijeta,,,,, GURAVOOO!!!!
Al nema veze opet ću navijati za njih, makar zbog toga što razumijem Hrvatski jezik a Njemački mi potežak
2:1 za Hrvate ( utopija al nema veze)
Realno imaju Hrvati finu reprezentaciju koja može u datom momentu puno da napravi, samo me je strah one pobjede nad Englezima, puno se furaju kao i Srbija na prošlom svjetskom zbog kvalifikacija.
Rad , rad i samo rad....... drugo ne vrijedi, a bore se sa najgorim radilicama svijeta,,,,, GURAVOOO!!!!
Al nema veze opet ću navijati za njih, makar zbog toga što razumijem Hrvatski jezik a Njemački mi potežak
2:1 za Hrvate ( utopija al nema veze)
- Citizen-X
#57 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
Ja bih ovdje stavio X k'o noga.
- Zwanziger
#58 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
sve ce vam se samo kazati. Nijemci su najjaci na turniru, pripremljeni maximalno i osvajaju Euro 100%. A ovi sto se pitaju sta je to Njemacka osvojila u skorije vrijeme, nek se prisjete posljednja 2 svjetska prvenstva( bronza i srebro) ili to nije uspjeh 
-
gumifufna
#59 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
Ovo ce biti dobro utakmica.Navijem za svabe jer treba uzeti u obzir da kod svaba igraju tri igraca u spicu koji igraju u istom timu u BL,sto je jedna prednost.
- marcelo
#61 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
Kako nisu imali kad su '96 osvojili evropsko prvenstvozandar wrote:elSaik wrote:A to što su '02. igrali u finalu, a '06 bili najbolji tim to nema veze.kijameta wrote:Kada su Njemci zadnji puta nesto osvojiliJe li ova njemacka genaracija dobila neki trofej
![]()
Kakvi su rezultati njemackog klupskog fudbala zadnjih godinaIma li Njemacka 'legionara' igraca iz jacih liga i klubova
![]()
Odgovori na ova pitanja nam govore da su Njemci prdimahovina i da nece daleko stici.
Imaju li Hrvati u timu i jednog igraca koji igra za neki top 20 evropski timKako su Hrvati odigrali grupu na zadnjem SP-u
Jesu li Hrvati postigli poslije 98 ijedan pomena vrijedan rezultat na evro i SP zavrsnicama
![]()
Odgovori na ova pitanja nam govore da su Hrvati jos gora prdimahovina od Njemaca.
Ali eto mislim da ce Njemci ipak pobijediti,mada ce se namuciti,ne zato sto je Hrvatska dobra,nego zato sto oni ne valjaju.![]()
DEUTSCHLAND!
kojesta, nijemci od '90. nisu imali dobru ekipu, a i ova danas je dosta losija od one generacije
-
laku noć
#62 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
Za Hrvate je bitnije da Austrija pobjedi Poljsku 
- zalizani
#63 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
Ma sutra je potop Hrvati gube 100%
U utakmici protiv Austrije pobjeda na guzove jedino sto opet moze biti sretnih padova ili eventualno crvenih pa da se desi nesto nepredvidjeno
Njemci favoriti iskusni,prekaljeni,previse postovani,disciplinovani,eventualno mladi i sretni gratis Podolski koji ce igrati psihicki rasterecen
U utakmici protiv Austrije pobjeda na guzove jedino sto opet moze biti sretnih padova ili eventualno crvenih pa da se desi nesto nepredvidjeno
Njemci favoriti iskusni,prekaljeni,previse postovani,disciplinovani,eventualno mladi i sretni gratis Podolski koji ce igrati psihicki rasterecen
- bato99
#64 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
a bogati stručnjaka i prognoze nema šta ,prava domaća hehehehehehe evo vidim igraće i klasnić i rakitić i ja mislim da će se njemačka čupat protiv austrije za prolazak u četvrtfinale jer sutra nema šta tražit protiv bilić boysamarcelo wrote:u prvom poluvremenuhusref wrote:5:0 za Njemačku!![]()
- cyprus
#65 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
Ma ovo Njemačka dobiva, al očekujem bolju igru Hrvatske u odnosu na utakmicu sa Austrijom. Za kladionicu: obje ekipe daju gol 
-
laku noć
#66 Re: EP12...Hrvatska - NJemačka
Imaj na umu da "Elfu" odgovara i xcyprus wrote:Ma ovo Njemačka dobiva, al očekujem bolju igru Hrvatske u odnosu na utakmicu sa Austrijom. Za kladionicu: obje ekipe daju gol
-
mostarac
#67 Re: EP12 ... Hrvatska - Njemačka
elfu nikad ne odgovara X 
- max_power
#68 Re: EP12 ... Hrvatska - Njemačka
"Elf" rijetko kad kalkulise. Osim one cuvene utakmice izmedju SR Njemacke i Austrije na SP 1982 kad su prestali igrati poslije 1:0 u desetoj minuti.
Sa tim rezultatom su i jedni i drugi isli dalje.
Sa tim rezultatom su i jedni i drugi isli dalje.
-
Umjetnik a
#69 Re: EP12 ... Hrvatska - Njemačka
njemačka neće pobijediti nego će ih "odrati"

- dalmatinka
#70 Re: EP12 ... Hrvatska - Njemačka
Znaš kako ti je - da bi te mogli "odrati" najprije trebaš biti tamo.Umjetnik a wrote:njemačka neće pobijediti nego će ih "odrati"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#71 Re: EP12 ... Hrvatska - Njemačka
Hrvatska-Njemacka 1-2
- n3gativac
#72 Re: EP12 ... Hrvatska - Njemačka
Svaka cast Hrvatskoj na pobijedi od 3-2 protiv Engleske i dolasku na EURO u pravom stilu,al mislim da ce ih Njemacka sutra razvalit ko dijete zvecku.Znao sam i prije eura da su slabi i da nece proc grupu,i to se i vidjelo protiv Austrije.Jedva,na guzove,dobise slabasnu Austriju uz kamaru srece.
Stoga,predvidjam 3-0 za Svabe,eventualno 3-1,ako sta slucajno uleti iz kakvog prekida.
I posle ove utakmice Svabe izvode neki B tim protiv Austrije da pobjedom zaokruze nastupe u grupi i pritom odmore najvaznije adute.
Zato sutra na Svabe bacam 150KM.
Stoga,predvidjam 3-0 za Svabe,eventualno 3-1,ako sta slucajno uleti iz kakvog prekida.
I posle ove utakmice Svabe izvode neki B tim protiv Austrije da pobjedom zaokruze nastupe u grupi i pritom odmore najvaznije adute.
-
Umjetnik a
#73 Re: EP12 ... Hrvatska - Njemačka
n3gativac wrote:Svaka cast Hrvatskoj na pobijedi od 3-2 protiv Engleske i dolasku na EURO u pravom stilu,al mislim da ce ih Njemacka sutra razvalit ko dijete zvecku.Znao sam i prije eura da su slabi i da nece proc grupu,i to se i vidjelo protiv Austrije.Jedva,na guzove,dobise slabasnu Austriju uz kamaru srece.
- JohnnyS
#74 Re: EP12 ... Hrvatska - Njemačka
Dobro si napisao šta će se dogoditi sa tih 150 maraka...n3gativac wrote: Zato sutra na Svabe bacam 150KM.
- Enrico
#75 Re: EP12 ... Hrvatska - Njemačka
Moja prognoza
Hrvatska-Njemacka 1-3
Klose
Podolski
Olic
Frings
Hrvatska-Njemacka 1-3
Klose
Podolski
Olic