Air Ramiz wrote:Dovoljno je reći da je Bakir Dodika hvalio i dizao u nebesa, kao osobu koja se bori protiv SDA-SDS-HDZ nacionalista, a potom je počeo pljuvat po Dodiku, vadeći se floskulom da je Dodik u opoziciji različit od Dodika na vlasti ?! iako je Dodik baš u opoziciji započeo svoju krimi karijeru, a uz to je bio svjedok u Hagu u korist ratnih zločinaca Plavšić i Brđanin. Bez obzira na sve Kirbe je volio Miću ko brata, naravno više od SDA-HDZ-SDS nacionalista, a uz to je pljuvao po klempavom matičaru iz SDA, da bi mu onda ovaj postao drag.
To je isto kada je u Fresh magazinu Bakir započinjao svoju karijeru sa ugošćavanjem ratnog zločinca Jadranka Prlića koji je odgovoran za Heliodrom i Dretelj, a tema emisije je bila nešto u stilu elegancija odijevanja ?! A šta je drugo i mogao naučiti od svojih mentora iz Slobine Bosne, od onog psiho novinara Senada Avdića koji je promovisao knjigu osuđenom ratnom zločincu Comi doduše dok još nije bio osuđen, ali zar to nije malo
Da ne govorim da su od jezika na FTV-u napravili karikaturu, pa Damir Kaletović je u svojim šok terapijskim reportažama (udahni izdahni udahni izdahni) govorio o "uznicima", "dužnosnicima" i sl. novotuđmanovskim izrazima. FTV je definitivno postala propagandna mašinerija koja nema veze sa javnim servisom.
Pa kada ti ne odgovara šta se objavljuje, normalno je da ćeš proglasiti za propagandu, nećeš reći "jest, ovi iz moje stranke su lopovi baš kao što Bakir kaže". To te tvoj vlastiti psihološki odbrambeni mehanizam.
Ja govorim o sudski dokazanoj propagandi. Npr. FTV je objavila da je Pogorelica teroristički iranski kamp, a to je pobijeno na svim instancama sve do Vrhovnog suda na kojima je među sudijama btw najmanje muslimana. Da li vjerovati Bakiru koji je izmislio teroristički kamp, ili svih nivoima sudske strukture u BiH? Naravno vjerovaćemo Bakiru.
E moj Ramize, da svi razmišljaju kao ti, gdje bi nam bio kraj. Prema tvojim stavovima zaključujem :
-čitaš SAMO Avaz
-gledaš Hayat
-klasični ruralac, ne prema porijeklu, nego prema razmišljanju.
Počeo si sa Miletom i Bakirom.Onim Miletom koji je bio dašak vjetra u pustinji nakon sds-ovaca,četnika i ostale bagre.Za koga je trebao navijati u rs-u u to vrijeme, za Nikolu Koljevića

Alijinog havera koji ga je predložio za predsjednika

Možda za onaj sds, čije je Alilja UKIDANJE ODBIO? Nemoj mi reći da se to nije desilo, ako nisi pročitao u Havazu.Malo pročitati, malo se raspitati.Valjda je odlika čovjeka da prizna grešku? Da je uvidi i koriguje? Prema tebi, to nije ljudski.Ako pogriješiš, NE PRIZNAJ.Tjeraj po svome i dalje.Nešto mi to zvuči poznato

E moj Ramize, poletio daBogda.I opametio se.
Vidim da etiketiraš, pa ti je i Tihić mrzak.To je oinaj Tihić, koji je izgubio izbore jer je ružan i jer je klempav.Tako su komentarisali ruralci, tebi sličnog razmišljanja.Izgubi klempo i dođe Hare.Bravo, dobar vam izbor bio.Nek je klempo izgubio.Onda se čudimo što za nas misle da smo debili.Ti barem to dokazuješ.Vrlo jasno.Porediti Tihića i Hareta je smiješno.Kakav god da je, bio bi mnogo bolja opcija za BiH.Al jebiga, klempav je, i matičar bio.To što nas vode MLINARI,PILJARI,SINOVI,PRAŠINARI je sasvim u redu.Bravo Ramize.I čudimo se što nas smatraju debilima.Ja se ne čudim, čudim se onim koji se čude da smo debili.
Spominješ Avdića i promovisanje knjige ratnog zločinca.Avaz je čudo.Kao i neinformisanost.Koliko ja znam, ovaj je napravio rezenciju na knjigu Come "Kako smo ubili Jozu Leutara"

.To valjda nisi pročitao u Avazu moj Ramize.Znaš, to je bilo ono pakovanje sa onim "zaštićenim svjedokom" I ona krađa para, koje su rastalili "naši".Como je ratni zločinac, al Leutara NIJE UBIO.To su mu naši pokušali napakovati preko Merima Galijatovića.Avdić je uradio recenziju i skidam mu kapu zbog toga.Nije problem što ga ovaj nije ubio, problem je što je ovaj uradio rezenziju,Avaz piše i Ramiz prepričava dalje.E moj Ramize.
Malo je

pričati o stvarima a nemati pojma, odnosno skupljati informacije iz Avaza, bez provjera.E moj Ramize, da ti Avaz napiše da su marsovci sletili ti bi ih išao tražiti.E moj Ramize.
Pričaš o Kaletoviću koji ima muda za kakva ti nisi čuo u životu da postoje.Pa je skakao za Radovanom, pa su mu repetirali utoku na čelo par puta.Al jebo to,on koristi te nekakve hrvaštine.E moj Ramize ko ti dade pristup netu.
Da ti još odgovorim na lopove iz SDP-a.Znaš Ramize, obično POZICIJA KRADE, opozicija

Doduše,Avaz piše, ti prepričavaš dalje.Tako to kod nas ide.Za sve je kriv SDP.
A što se tiče Pogorelice i sudstva.Mnogo mi nešto vjeruješ u naše pravosuđe.Smrdi mi tu nešto.Jer je sve osim efikasno i pošteno.Usput, znaš li da je tada Vlado Adamović bio zamjenik predsjednika Vrhovnog suda i određivao sudije za slučaj.Onaj jadnik.Ne piše u Avazu Ramize moj.Jal ne piše, nije se desilo.
Ramize, raspitaj se malo, provjeri malo šta pišeš.Nije Avaz krajnji nivo informacije. Imaš google, imaš internet, valjda imaš i malo mozga pa znaš da čitaš.Doduše, šta si nalupao, sumnjam u to.