Ja uglavnom jedem ribu. Nisam neki ljubitelj cevapa.dark side of the moon wrote:ehh...svi patriote zele da zastitite cevabdzije... ne govorim ja jel on valja ili ne ja govorim da bi moglo da radi u SA i da bi ono mjesto bilo idealno.... a bas mene briga sto si ti u dijaspori pozelio cevape (meni ih je preko glave)Atrus wrote:Tacno tako. Hamburger bez peciva, majoneze i ostalih kerefeka ima ukus kartona. Najbolji pokazatelj je moja kcerka od 3,5 godine, koja nema sanse da pojede McDonaldov hamburger. Jednostavno joj se ne dopada.MokeQc wrote:Evo sam van teme al' me McD nervira...
Zasto, zato sto veze sa hranom nema... je li neko okusio samo meso is tog hamburgera ? Je li ga okusio (mislim na hamburger naravno) bez hljeba, kecapa i drugih priloga ? Ne govorim o zdravoj hrani ni masnoci ni holesterolu, ama bas samo o ukusu. To nema nikakvog ukusa, k'o da papir jedes... A opet, najgori cevap u gradu pojescu bez ikakvog priloga i 100% je bolji.
Zasto me jos nervira, zato sto ce gradski papci mislit da su sad, k'o biva u Evropi, eto i mi imamo McD, sad smo i mi velika raja, k'o Zg i Bg
Drugim rijecima "BRATSTVO JEDINSTVO NE BRANI RADIO, BRATSVO JEDINSTVO BRANI RAD !"... ili trecim rijecima "McD U SA, NE CINI SA EVROPOM !"
McD je sam marka, brend, sminka i to definitivno preskupa za ono sto nudi i skuplja od cevapa. Zao bi mi bilo da i najgori cevabdzija izgubi musteriju zbog tog supljaka od McD.
a sad da vam kazem nesto o cevapima: oni cevapi sto ih mi jedemo u zelji covjek nogama mijesii mojne mi bogati govoriti o kvalitetu mesa u cevapima
OLOMANKA i hotel ZAGREB rugla u sred grada
- Atrus
#51 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
- Corvus
#52 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
McDonalds ..
lijepo kaze moj prijatelj iz BG
samo se d(j)eca iz provincije loze na MC
sta ce nam to!
dabogda nikad ne imali Mc.. ni ostale konglomeratske perverzije za zacepljavanje arterija
lijepo kaze moj prijatelj iz BG
samo se d(j)eca iz provincije loze na MC
sta ce nam to!
dabogda nikad ne imali Mc.. ni ostale konglomeratske perverzije za zacepljavanje arterija
- amrica
#53 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Da se vratim na temu, pise u danasnjem Oslobodjenju da i Gashi ima nekih vlasnickih momenata u Olomanki....
-
MokeQc
#54 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Pa ne moras jest cevape, imas pljeskavice, sudzuke, itd... I opet ti kazem, govorim striktno o ukusu, ne o kvalitetu, i stojim jos uvijek iza toga.dark side of the moon wrote:ehh...svi patriote zele da zastitite cevabdzije... ne govorim ja jel on valja ili ne ja govorim da bi moglo da radi u SA i da bi ono mjesto bilo idealno.... a bas mene briga sto si ti u dijaspori pozelio cevape (meni ih je preko glave)Atrus wrote:Tacno tako. Hamburger bez peciva, majoneze i ostalih kerefeka ima ukus kartona. Najbolji pokazatelj je moja kcerka od 3,5 godine, koja nema sanse da pojede McDonaldov hamburger. Jednostavno joj se ne dopada.MokeQc wrote:Evo sam van teme al' me McD nervira...
Zasto, zato sto veze sa hranom nema... je li neko okusio samo meso is tog hamburgera ? Je li ga okusio (mislim na hamburger naravno) bez hljeba, kecapa i drugih priloga ? Ne govorim o zdravoj hrani ni masnoci ni holesterolu, ama bas samo o ukusu. To nema nikakvog ukusa, k'o da papir jedes... A opet, najgori cevap u gradu pojescu bez ikakvog priloga i 100% je bolji.
Zasto me jos nervira, zato sto ce gradski papci mislit da su sad, k'o biva u Evropi, eto i mi imamo McD, sad smo i mi velika raja, k'o Zg i Bg
Drugim rijecima "BRATSTVO JEDINSTVO NE BRANI RADIO, BRATSVO JEDINSTVO BRANI RAD !"... ili trecim rijecima "McD U SA, NE CINI SA EVROPOM !"
McD je sam marka, brend, sminka i to definitivno preskupa za ono sto nudi i skuplja od cevapa. Zao bi mi bilo da i najgori cevabdzija izgubi musteriju zbog tog supljaka od McD.
a sad da vam kazem nesto o cevapima: oni cevapi sto ih mi jedemo u zelji covjek nogama mijesii mojne mi bogati govoriti o kvalitetu mesa u cevapima
A da ne govorimo o tome da treba trosit domace prije nego se zapalimo sa stranu havdiku...
-
shin
#55 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
DaysleepeR wrote:MCDonald's nije prisutan u Sarajevu jer ljudima iz istog nije isplativo da još uvijek otvaraju franšizu kad je bilo koji meni skuplji od 10 ćevapa.
Kada desetka skoči preko 10 KM tada će doći McDonald's.
To je jedini razlog.
Isto tako nemogu da vjerujem da neko ovdje misli da je GRAD ili bilo ko drugi dužan da ustupa bilo kakav prostor jednoj od najvećih svjetskih komercijalnih franšiza.
Ljudi imaju više nego dovoljno novca da KUPE ili samo SAGRADE objekat kada se odluče da budu prisutni u BiH.
koja glupost nevjerovatno
Zamisli onaj zuti luk u pola titove, koja bi tek metropola bili.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#56 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
ja sam vise za drugu americku prehrambenu furku - subway sandwiches
puko sendvic u bagetu, metar hrane, sve svjeze a kosta 4 dolara...
puko sendvic u bagetu, metar hrane, sve svjeze a kosta 4 dolara...
- DaysleepeR
#57 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
a sad kao nema čevabdžinice u Titovoj?shin wrote:DaysleepeR wrote:MCDonald's nije prisutan u Sarajevu jer ljudima iz istog nije isplativo da još uvijek otvaraju franšizu kad je bilo koji meni skuplji od 10 ćevapa.
Kada desetka skoči preko 10 KM tada će doći McDonald's.
To je jedini razlog.
Isto tako nemogu da vjerujem da neko ovdje misli da je GRAD ili bilo ko drugi dužan da ustupa bilo kakav prostor jednoj od najvećih svjetskih komercijalnih franšiza.
Ljudi imaju više nego dovoljno novca da KUPE ili samo SAGRADE objekat kada se odluče da budu prisutni u BiH.
koja glupost nevjerovatno
Zamisli onaj zuti luk u pola titove, koja bi tek metropola bili.
čujemo'l se profesore?
-
shin
#58 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Okreni nulu ako se ne cujemo, McDonald je tri puta veca mantra od cevapa.
- Asana
#59 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Sto samo po sebi dokazuje, da je rusevina zgrade u centru grada - ruglo.shin wrote:Okreni nulu ako se ne cujemo, McDonald je tri puta veca mantra od cevapa.
-
shin
#60 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Treba Semihu za pjevalo.
- DaysleepeR
#61 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
možemo mi sad diskutovati ili prepucavati se ja sam uvjeren da MC nece doci ovdje dok cijena cevapa ne skoci preko 10 KM
pa vi mantrajte
pa vi mantrajte
- Asana
#62 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Kao sto rekoh, sto samo po sebi objasnjava kako to da stoji rusevina u centru grada ....DaysleepeR wrote:možemo mi sad diskutovati ili prepucavati se ja sam uvjeren da MC nece doci ovdje dok cijena cevapa ne skoci preko 10 KM
pa vi mantrajte
.
.
.
.
P.S. Vidi naslov teme ...
- DaysleepeR
#63 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
OLOMANKA nije vlasništvo grada već privatno vlasništvo
grad je dužan da to ruglo sakrije ako je to moguće
bilo koje dalje akcije nisu moguće koliko god da je ruglo
kraj diskusije
kraj diskusije
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#64 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
a boga ti sto je srusise?DaysleepeR wrote:OLOMANKA nije vlasništvo grada već privatno vlasništvo
kraj diskusije
- Asana
#65 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
DaysleepeR wrote:OLOMANKA nije vlasništvo grada već privatno vlasništvo
kraj diskusije
Odlicno, ako si ovdje zavrsio
onda mozes otvoriti posebnu temu
o cevapima i McDonaldsu ....
- homo_sapiens
#66 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Ali, ni grad nije privatno vlasnistvo !DaysleepeR wrote:OLOMANKA nije vlasništvo grada već privatno vlasništvo
kraj diskusije
Grad mora iskoristiti sve nacine da sebe zastiti od "parazita", od najezde primitivizma, oholosti, bahatosti i siledzijstva ! Od onih koji mu svojim neodgovornim poimanjem vlasnistva ugrozavaju izgled i narusavaju ugled.
Grad treba oduzeti Olomanku od "vlasnika", renovirati je, postaviti je u funkciju, pa kada sud konacno utvrdi pravo na vlasnistvo, vratiti je. Uz naknadu, naravno.
-
*mima*
#67 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
DaysleepeR wrote:OLOMANKA nije vlasništvo grada već privatno vlasništvo
kraj diskusije
Nije grad duzan da sakrije privatno vlasnistvo. Valjda vlasnik to treba da uradi............A od vlasnika se moeze ocekivat da tu napravi javnu kucu.
- DaysleepeR
#68 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
pokretač teme je otvorio temu o Mc Donald'su u Olomanki a ne ja te samim tim usmjerila tok teme u tom pravcuAsana wrote:DaysleepeR wrote:OLOMANKA nije vlasništvo grada već privatno vlasništvo
kraj diskusije
Odlicno, ako si ovdje zavrsio
onda mozes otvoriti posebnu temu
o cevapima i McDonaldsu ....
pa nisam ja od juče ovdje...
- DaysleepeR
#69 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
ko kaže da ju je grad srušio?mIRCerka wrote:a boga ti sto je srusise?DaysleepeR wrote:OLOMANKA nije vlasništvo grada već privatno vlasništvo
kraj diskusije
- DaysleepeR
#70 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
postoji sud u Strasbourgu za ljudska prava koji se bavi tim akrobacijama kad država otme nečije privatno vlasništvohomo_sapiens wrote:Ali, ni grad nije privatno vlasnistvo !DaysleepeR wrote:OLOMANKA nije vlasništvo grada već privatno vlasništvo
kraj diskusije
Grad mora iskoristiti sve nacine da sebe zastiti od "parazita", od najezde primitivizma, oholosti, bahatosti i siledzijstva ! Od onih koji mu svojim neodgovornim poimanjem vlasnistva ugrozavaju izgled i narusavaju ugled.
Grad treba oduzeti Olomanku od "vlasnika", renovirati je, postaviti je u funkciju, pa kada sud konacno utvrdi pravo na vlasnistvo, vratiti je. Uz naknadu, naravno.
nema više državnog otimanja, nažalost u kapitalizmu smo
grad samo može pod prijetnjom novčane kazne da naredi vlasniku da objekat dovede u red, a zašto se to nije desilo pitajte na
Hamdije Kreševljakovića 3
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
- DaysleepeR
-
*mima*
#72 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
Elvise.....jesi to ti?
- homo_sapiens
#73 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
A ciji si ti PR ? Kumbarica ili Hajradinovica ?DaysleepeR wrote:postoji sud u Strasbourgu za ljudska prava koji se bavi tim akrobacijama kad država otme nečije privatno vlasništvohomo_sapiens wrote:Ali, ni grad nije privatno vlasnistvo !DaysleepeR wrote:OLOMANKA nije vlasništvo grada već privatno vlasništvo
kraj diskusije
nema više državnog otimanja, nažalost u kapitalizmu smo
grad samo može pod prijetnjom novčane kazne da naredi vlasniku da objekat dovede u red, a zašto se to nije desilo pitajte na
Hamdije Kreševljakovića 3
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
- DaysleepeR
#74 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
nije .. Kabaš jemima wrote:
Elvise.....jesi to ti?
-
*mima*
#75 Re: OLOMANKA - ruglo u sred grada
DaysleepeR wrote:nije .. Kabaš jemima wrote:
Elvise.....jesi to ti?