AUTO TABLICE
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- botanicar
#51 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
svidjaju mi se samo da neljepim ono BIH...nemogu fino nigdje da nadjem...!!jel mozete vi pomoc gdje ima dobrih naljepnica???posto je ja i nemam...!???
- Hodidjed
#52 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Ima svakakvih naljepnica na auto-pijaci na Stupu, svake nedjelje.botanicar wrote:svidjaju mi se samo da neljepim ono BIH...nemogu fino nigdje da nadjem...!!jel mozete vi pomoc gdje ima dobrih naljepnica???posto je ja i nemam...!???
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#53 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Bitno je samo da će taksisti imati drugačije tablice pa neće više moći prodavati muda pod bubrege naivcima na autopijacama.

-
Mezzo-x
-
escobar_
#55 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Jesu li nam zaista bile potrebne "nove" registarske tablice?
-
Mezzo-x
- amrica
#57 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
amrica wrote:Nije to predvidjeno da tebi popravi zivotni standard, nego njima, cista matematika, ako ce tablice biti 40 KM x 500.000 vozila to je 20.000.000 KM iliti DVADESET MILIONA nasih para, apsolutno nepotrebno potrosenih na vec postojece potpuno iste table i na nesto sto se moze rijesiti naljepnicom od 10 pflamija_SA wrote:Jao gluposti! Ovi političari samo nešto izmišljaju i lupetaju! Bave se totalno nevažnim stvarima, kao grafički dizajn tablica!
Valjda nisu ni sposobni da se dotaknu bilo koje druge ozbiljne teme u BiH.
Nego hajmo mjenjati tablice! Kao to će mi pravo popraviti životni standard!
Citiram sama sebe, od 06.06.
- Hodidjed
#58 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Citat iz teksta "Jedna od novina je i ta da će, umjesto prometne dozvole, biti uvedene "potvrde o registraciji", a u CIPS-u planiraju i uvođenje "potvrde o vlasništvu nad vozilom".Marmelan wrote:http://www.bljesak.info/content/view/16733/155/
Kupit cu sebi traktor, ako budu zelene tablice......![]()
![]()
I, kakva ce im biti ta potvrda???
- Hodidjed
#60 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
A jest'. I ja bezveze pitam 
- trinaesti
#61 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
nadam se da ce nove tablice biti standardizirane.
jer na sadasnjim postoji tri oblika broja 8, od cega je jedan naopako okrenut, gornji grug veci je od donjeg, imam takve na autu uzas!
na sadasnjim takodjer imamo dvije vrste slova M usko i siroko.
a o sirini brojeva da ne govorim. pa se tako desi da ako imas 999 jedna devetka je sira od druge dvije.
to moze samo u zemlji koja je na K**** nalik!
nek se napushe ovi sto daju tendere firmama koje drzi njihova uza i sira familija!
jer na sadasnjim postoji tri oblika broja 8, od cega je jedan naopako okrenut, gornji grug veci je od donjeg, imam takve na autu uzas!
na sadasnjim takodjer imamo dvije vrste slova M usko i siroko.
a o sirini brojeva da ne govorim. pa se tako desi da ako imas 999 jedna devetka je sira od druge dvije.
to moze samo u zemlji koja je na K**** nalik!
nek se napushe ovi sto daju tendere firmama koje drzi njihova uza i sira familija!
- texel
#62 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
OBAVEZNO!!! koristiti ovaj FONT kao na mom prijedlogu - skoro identičan se koristi u Njemačkoj i po meni je bar 100 puta
ljepši od ovog našeg posotjećeg! Ovaj naš je isto default font kad otvoriš neki program za obradu teksta. Dobro je
da nisu stavili Times new Roman!!
Ako i na novim bude isti Font kao što je sad, biće to jedan estetski užas na autu!

ljepši od ovog našeg posotjećeg! Ovaj naš je isto default font kad otvoriš neki program za obradu teksta. Dobro je
da nisu stavili Times new Roman!!
Ako i na novim bude isti Font kao što je sad, biće to jedan estetski užas na autu!

- johntra
#63 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
po meni je glupo što nema posebnih tablica za policiju ili vojsku...
-
paratrooper
#64 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
sto ne uvedu RFID auto registracije umjesto metalne tble - jeftino , nevidljivo efikasno ...
-
croatian
#65 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
u hrv su kao sto znate tablice podjeljene prema gradovima ili centrima zupanija..e sad tu ima problema kad npr.auto sa st(splitskim)ili zd,si dode u zg ljudi se boje jer ima huligana na osnovi da li si sa juga ili sjevera isto tako i u splitu..neznam kako je to u bih???
- Corvus
#66 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
croatian wrote:u hrv su kao sto znate tablice podjeljene prema gradovima ili centrima zupanija..e sad tu ima problema kad npr.auto sa st(splitskim)ili zd,si dode u zg ljudi se boje jer ima huligana na osnovi da li si sa juga ili sjevera isto tako i u splitu..neznam kako je to u bih???
U BiH nema huliganstva niti mrznje jer je ova drzava poznata po multietnickom koloritu koji ovdje zivi vec vijekovima skupa... U miru...
Stoga... Zasto da ne?
- spreca
#67 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
croatian wrote:u hrv su kao sto znate tablice podjeljene prema gradovima ili centrima zupanija..e sad tu ima problema kad npr.auto sa st(splitskim)ili zd,si dode u zg ljudi se boje jer ima huligana na osnovi da li si sa juga ili sjevera isto tako i u splitu..neznam kako je to u bih???
Ma nema toga kod nas mi samo gledamo na strane tablice
- slavkoimamodilera
#68 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
E nek jednom i nismo u pravu po ovom pitanju...amrica wrote:amrica wrote:Nije to predvidjeno da tebi popravi zivotni standard, nego njima, cista matematika, ako ce tablice biti 40 KM x 500.000 vozila to je 20.000.000 KM iliti DVADESET MILIONA nasih para, apsolutno nepotrebno potrosenih na vec postojece potpuno iste table i na nesto sto se moze rijesiti naljepnicom od 10 pflamija_SA wrote:Jao gluposti! Ovi političari samo nešto izmišljaju i lupetaju! Bave se totalno nevažnim stvarima, kao grafički dizajn tablica!
Valjda nisu ni sposobni da se dotaknu bilo koje druge ozbiljne teme u BiH.
Nego hajmo mjenjati tablice! Kao to će mi pravo popraviti životni standard!![]()
![]()
"Uvođenje novih oznaka, kako kaže Dario Bušić, šef Odsjeka za cestovni promet, Ministarstva komunikacija i prometa BiH, može se očekivati krajem ove ili početkom sljedeće godine, no isto neće značiti i dodatni trošak bh. vozačima.
''Oznaka će se uvoditi samo za vozila koja se prvi put registriraju i koje mijenjaju vlasništvo, dok ostali vozači isto ne trebaju učiniti prije nego što se ne popune svih šest rubrika u postojećoj prometnoj dozvoli'', pojasnio je Bušić.
Jedna od novina je i ta da će, umjesto prometne dozvole, biti uvedene "potvrde o registraciji", a u CIPS-u planiraju i uvođenje "potvrde o vlasništvu nad vozilom".
- Narandza
#69 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
ukratko loshe su, mogle su malo vishe stilski biti dotjerane....ovo je previshe jednostavno, i bez imalo stila 
- amrica
#70 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
E nek jednom i nismo u pravu po ovom pitanju...slavkoimamodilera wrote:Nije to predvidjeno da tebi popravi zivotni standard, nego njima, cista matematika, ako ce tablice biti 40 KM x 500.000 vozila to je 20.000.000 KM iliti DVADESET MILIONA nasih para, apsolutno nepotrebno potrosenih na vec postojece potpuno iste table i na nesto sto se moze rijesiti naljepnicom od 10 pfamrica wrote:
![]()
![]()
"Uvođenje novih oznaka, kako kaže Dario Bušić, šef Odsjeka za cestovni promet, Ministarstva komunikacija i prometa BiH, može se očekivati krajem ove ili početkom sljedeće godine, no isto neće značiti i dodatni trošak bh. vozačima.
''Oznaka će se uvoditi samo za vozila koja se prvi put registriraju i koje mijenjaju vlasništvo, dok ostali vozači isto ne trebaju učiniti prije nego što se ne popune svih šest rubrika u postojećoj prometnoj dozvoli'', pojasnio je Bušić.
Jedna od novina je i ta da će, umjesto prometne dozvole, biti uvedene "potvrde o registraciji", a u CIPS-u planiraju i uvođenje "potvrde o vlasništvu nad vozilom".[/quote]
Pa opet ce se morati platiti, samo ne odmah, to su otimaci nasih para:
-no isto neće značiti i dodatni trošak bh. vozačima.
-Oznaka će se uvoditi samo za vozila koja se prvi put registriraju i koje mijenjaju vlasništvo
-dok ostali vozači isto ne trebaju učiniti prije nego što se ne popune svih šest rubrika u postojećoj prometnoj dozvoli
Ima li tu neko da nece platiti, prije ili kasnije????
A i te potvrde ce biti dzaba, garant.
- campa_xxx
#71 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
[/quote]Ove tvoje bi mogle proci ali bez ovog grba EU jer to jos ne smiju stavljati !
Evo jos jednom moj prijedlog ...

- slavkoimamodilera
#72 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Tablice i saobracajnu svakako moras platit kad prvi put registrujes auto... isto moras mijenjati kad god se mijenja vlasnistvo (osim u slucaju iste opstine)... isto tako moras platiti kad popunis sve rubrike u saobracajnoj za registraciju... znaci nove tablice same po sebi nece znaciti novi trosak i to je istina... a to da kad-tad moras nesto platiti i nije valjda neko iznenadjenje? Prosla su vremena besplatnih stvari...amrica wrote:Pa opet ce se morati platiti, samo ne odmah, to su otimaci nasih para:
-no isto neće značiti i dodatni trošak bh. vozačima.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-Oznaka će se uvoditi samo za vozila koja se prvi put registriraju i koje mijenjaju vlasništvo
-dok ostali vozači isto ne trebaju učiniti prije nego što se ne popune svih šest rubrika u postojećoj prometnoj dozvoli
Ima li tu neko da nece platiti, prije ili kasnije????![]()
![]()
![]()
A i te potvrde ce biti dzaba, garant.
- trinaesti
#73 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Ove tvoje bi mogle proci ali bez ovog grba EU jer to jos ne smiju stavljati !campa_xxx wrote:
Evo jos jednom moj prijedlog ...
[/quote]ne smije se staviti oznaka EU-a ali se moze ostaviti plavo polje sa bijelim BIH, kao sto crnogorci imaju MNE.
s tim da po EU standardima na tablice ne ide ni drzavni grb. grbovi regija su prihvatljivi kao sto ih imaju A i SLO.
-
croatian
#74 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
e a sta znace ova slova jel imate cijelu abecedu ili samo neka slova??koliko sam ja to vidao bila su samo:K,M,T,A KOJA JOS??..E..neznam dalje
-
brdo
#75 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
JESU FINE KAKO LI CE PREBOLITI OVO RS JER NEMA KOKARDEjasko_ba wrote:vidjao sam ovakve tablice zadnjih danaMarmelan wrote: