Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Meshtar

#51 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Meshtar »

Kanton Sarajevo je napravio plan evakuacije stadiona Koševo po toj noći. Kažu da nikad nije više ljudi otišlo sa stadiona u kraćem vremenu, mirno disciplinovano i u suzama :D
Como_Sarajevo

#52 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Como_Sarajevo »

Evo raja sad mi se Pele javio,puno vas pozdravlja i naravno čestita godišnjicu :D Poželio je da i njanje što prije naprave stadion i da ono 1946 probaju ispraviti barem na 1920,da bi bili veći sarajevski klub :lol: :lol: :lol: Zamolio me da postavim ovu njegovu sliku sa Švabom pošto i on cijeni ovaj zanačajni datum :D

U slavlju i veselju,
navijaj za Želju 8)

[img][img=http://img522.imageshack.us/img522/4128/osimpele69wd4.th.jpg][/img]
The 51st State

#53 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by The 51st State »

biti clan sistema ne znaci dobivati i materijalnu podrsku od njega.
ta se prica i danas nastavlja. neko dobi novac za plasticnu travu, neko ne...
neko dobi novac od vlasti nakon uzimanja titulE, neko ne nakon uzimanja titulA.
da si imalo strumf kako se predstavljas znao bi da je ugovor potpisan sa gradom od strane oba kluba, stim sto vas klub nije u stanju implementirati isti zbog 900 m2 sljake uknjizenih na mehanicara karamehu, gdje ce oki najvjerovatnije izgraditi zgradu :lol: , no lakse se praviti don kihot i biti u zabludizmu.
a ova tvoja prica o igracima nakon sto si uhvacen u lazi i mitomaniji, je u najmanju ruku pateticna.
red07

#54 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by red07 »

a jeste Sarajevo veći klub, nekad se i liga proširivala na 19 klubova, samo da "veliko" Sarajevo ne bi ispalo .........
a bio sam na tekmi, mada nisam navijač ni želje ni Sarajeva, al mi je nešto pravo drago bilo kad ga Zuban zabi :)
čisto zato jer je Sarajevo uvijek bilo režimski klub a željo radnički..... gradski.....
a ćelo i kočije su drama bile , samo ga nesto nisam vidio da je ispod juga prošao ..........
al eto, kao navijači horde su dobre bile krajem 80-ih, pocetkom 90-ih i to je to , prosla ta generacija i bila stvar ...
pozdrav
strong69

#55 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by strong69 »

Evo ja vam kao Pitar cestitam ocito najsretniji momenat u istoriji postojanja Zeljeznicara.
The 51st State

#56 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by The 51st State »

red07 wrote:a jeste Sarajevo veći klub, nekad se i liga proširivala na 19 klubova, samo da "veliko" Sarajevo ne bi ispalo .........
a bio sam na tekmi, mada nisam navijač ni želje ni Sarajeva, al mi je nešto pravo drago bilo kad ga Zuban zabi :)
čisto zato jer je Sarajevo uvijek bilo režimski klub a željo radnički..... gradski.....
a ćelo i kočije su drama bile , samo ga nesto nisam vidio da je ispod juga prošao ..........
al eto, kao navijači horde su dobre bile krajem 80-ih, pocetkom 90-ih i to je to , prosla ta generacija i bila stvar ...
pozdrav
pricas o dvije razlicite utakmice..., a ovo boldovano je contradictio in adjecto.
aranzer

#57 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by aranzer »

Utokkha wrote:@dino84

svaka ti je na mjestu.

ta noc je bila okrsaj dva razlicita svijeta. jednog svijeta favoriziranog od strane Pusine, SDA, Cele Bajramovica, Hame Granova, za njima pregrst firmi koje su iole nesto ko radile odmah nakon rata. ekipa ciji su igraci u ratu isli na pripreme, lezali u Holiday Innu dok su se momci sirom BiH borili na linijama. ekipa koja te je mogla spasiti poziva za vojsku ako budes igrao za njih (Baljic). ekipa koja je svu demonstraciju sile, sunda i primitivizma pokazala derbi prije tog, nekakvom prezentacijom za siroke mase pod geslom "vratimo se 5 vijekova nazad".
ako taj svijet uporedimo s danasnjm, znamo ko su kolovodje tog svijeta. na razglasu se dernjao Mahir Beathouse, a spisak kriminalaca u svecanoj lozi i na tribinama bordo boje je ipak poprilicno dug.

s druge strane klub ciji igraci nisu imali ni opreme cestito.
ta prica o nekom velikom Sarajevu nema nikakvih dodira s realnoscu nase svijesti. zadovoljstvo pobjede lezi u viktoriji nad Potemkinovim selima, slici o velikom Sarajevu sastavljenu od lego-kockica koje Zuban razvali jednom-jedinom loptom.
vasa bol i mrznja prema nama traje od tad. niste ni sekunde cekali da je demonstrirate odmah, pa UEFA prvaka Bosne i Hercegovine posla u Kup UEFA. no, da na tome ne stanete pokusali ste prikazati svijetu kako postoji jedan klub jaci od prvaka BiH, i taj klub zavrsi na Eurosportu u udarnom terminu, nanijevsi prvu veliku sramotu bh. fudbalu nakon rata.

i kao sto dino84 napisa, vi ste sila, kod vas sve ide na silu. o zrncima ljubavi, ono malo na taste bi se moglo dati pricati s ljudima. sve ostalo su kompleksi koji nisu vrijedni naseg zamaranja.
a ljubav se itekako osjetilo te noci. karnevalsko ludilo po gradu, i plimni val sirom svijeta. ne samo u Konjicu, nego je ludilo nastavljeno i u ostalim gradovima BiH. o cemu covjek da pishe dalje, osim da navede da je u tom momentu Zeljo imao podskupinu navijaca The Maniacs Zenica, nesto sto je danas apsolutno nezamislivo.

Spanci bi rekli "No pasaran!". nikada necete imati ono sto Zeljo ima. da prostite na izrazu, previse ste se s govnima petljali od 1946.

svim osobama zaludjenim plavom bojom, od srca zelim sretan Zubandan!
jao patetike!!!
e stvarno si jadan i ti i tvoj zeljo!
red07

#58 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by red07 »

nije bitno , bio sam na vise tih utakmica.......
a kad kazem gradski, mislim na URBANI, mislim na navijace iz gradskih sredina, a za Sarajevo,samim tim sto je rezimski klub, svako selo navija (isti oni koji su glasacko tijelo SDA).......
al eto , ne zanima me vise, samo kazem svoje misljenje
The 51st State

#59 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by The 51st State »

red07 wrote:nije bitno , bio sam na vise tih utakmica.......
a kad kazem gradski, mislim na URBANI, mislim na navijace iz gradskih sredina, a za Sarajevo,samim tim sto je rezimski klub, svako selo navija (isti oni koji su glasacko tijelo SDA).......
misljenje ti je pogresno i zasnovano na propagandi ali eto ko sam ja da ti razbijam predrasude...
Meshtar

#60 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Meshtar »

The 51st State wrote:
red07 wrote:a jeste Sarajevo veći klub, nekad se i liga proširivala na 19 klubova, samo da "veliko" Sarajevo ne bi ispalo .........
pozdrav
pricas o dvije razlicite utakmice..., a ovo boldovano je contradictio in adjecto.
Jest kad bi se gađali tramvajima.
Altsa

#61 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Altsa »

kada slavite LITEXDAN :lol: :lol:
belissima

#62 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by belissima »

I ja vam cestitam od srca,najveci uspjeh u vasoj istoriji(iako ste stariji 25 god..uhh ja zaboravio da se niste ni takmicili u tih 25 god...oprostite :lol: )..
The 51st State

#63 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by The 51st State »

Meshtar wrote:
The 51st State wrote:
pozdrav
Jest kad bi se gađali tramvajima.
gdje ima pruge tu vas i ima, u gradu ste manjina...
aranzer

#64 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by aranzer »

testament wrote:
Utokkha wrote:@dino84

svaka ti je na mjestu.

ta noc je bila okrsaj dva razlicita svijeta. jednog svijeta favoriziranog od strane Pusine, SDA, Cele Bajramovica, Hame Granova, za njima pregrst firmi koje su iole nesto ko radile odmah nakon rata. ekipa ciji su igraci u ratu isli na pripreme, lezali u Holiday Innu dok su se momci sirom BiH borili na linijama. ekipa koja te je mogla spasiti poziva za vojsku ako budes igrao za njih (Baljic). ekipa koja je svu demonstraciju sile, sunda i primitivizma pokazala derbi prije tog, nekakvom prezentacijom za siroke mase pod geslom "vratimo se 5 vijekova nazad".
ako taj svijet uporedimo s danasnjm, znamo ko su kolovodje tog svijeta. na razglasu se dernjao Mahir Beathouse, a spisak kriminalaca u svecanoj lozi i na tribinama bordo boje je ipak poprilicno dug.

s druge strane klub ciji igraci nisu imali ni opreme cestito.
ta prica o nekom velikom Sarajevu nema nikakvih dodira s realnoscu nase svijesti. zadovoljstvo pobjede lezi u viktoriji nad Potemkinovim selima, slici o velikom Sarajevu sastavljenu od lego-kockica koje Zuban razvali jednom-jedinom loptom.
vasa bol i mrznja prema nama traje od tad. niste ni sekunde cekali da je demonstrirate odmah, pa UEFA prvaka Bosne i Hercegovine posla u Kup UEFA. no, da na tome ne stanete pokusali ste prikazati svijetu kako postoji jedan klub jaci od prvaka BiH, i taj klub zavrsi na Eurosportu u udarnom terminu, nanijevsi prvu veliku sramotu bh. fudbalu nakon rata.

i kao sto dino84 napisa, vi ste sila, kod vas sve ide na silu. o zrncima ljubavi, ono malo na taste bi se moglo dati pricati s ljudima. sve ostalo su kompleksi koji nisu vrijedni naseg zamaranja.
a ljubav se itekako osjetilo te noci. karnevalsko ludilo po gradu, i plimni val sirom svijeta. ne samo u Konjicu, nego je ludilo nastavljeno i u ostalim gradovima BiH. o cemu covjek da pishe dalje, osim da navede da je u tom momentu Zeljo imao podskupinu navijaca The Maniacs Zenica, nesto sto je danas apsolutno nezamislivo.

Spanci bi rekli "No pasaran!". nikada necete imati ono sto Zeljo ima. da prostite na izrazu, previse ste se s govnima petljali od 1946.

svim osobama zaludjenim plavom bojom, od srca zelim sretan Zubandan!
Lupi ti gluposti i ostade živ! Pa jebote samo nam je još sadam husein u podršci falio,eto imali smo sve pa vas nismo mogli pobijediti,a što je interesantno zadnjih 5g nema ni pušine,ni firmi,ni sda),ali vas šamaramo.Ove BAJKE o bukiju i ostalim štrumfovima na liniji,i NAŠIM koji su muda hladili vani NEĆU KOMENTARISATI-to je plod bolesne,iskompleksirane mašte,baš me interesuje gdje su to u ratu bili reuf herco,ćenan,burek,nermin gogalić nego ovdje,herco u brezi ostali u Sarajevu.
Bitno je samo da vam je ludilo u konjicu izlapilo još te večeri(gdje vam je NAJVEĆI trans zeljo-konjic :D ),bitno je da se borite za opstanak sa borcem,da vas je 700 na toj tekmi,da zaključavate svlačionice igračima borca...E TO JE VAŠ zeljo I VAŠ SVIJET jadan,bijedan i prevarantski,bitno je da nema više nijaza brkovića, i "titula" kupljenih po banovićima za 400KM po glavi igrača budućnosti.
A najbitnije je da vi SLAVITE i slavićete još idućih 100 GODINA,kao što slavi i atletico kad pobijedi REAL,everton kad pobijedi LIVERPOOL,lazio ROMU,espanyol BARCU,na kraju to je JEDINO čemu se možete nadati a to je pobjeda nad VEĆIM gradski rivalom :D
e sve vam je @testament rekao!
mali ste i lijecite komplekse jednom pobjedom pa pravite mit od nje!
red07

#65 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by red07 »

The 51st State wrote:
misljenje ti je pogresno i zasnovano na propagandi ali eto ko sam ja da ti razbijam predrasude...
hajde mi onda objasni razloge prosirenja lige , kad je sarajevo trebalo ispasti,
mislis da bi to uradili radi nekog drugog kluba koji nije rezimski ???
a to da je klub raznih neurbanih likova malo seljackih manira, se vidjelo dosta puta
pa sjecas li se odakle je dzine vodio navijanje ? jel mozda sa ograde ili sa tartan staze , (pored oficijelnog spikera sjedio, koliko se sjecam ?)
ali eto, ne bih da generalizujem, opet meni ni Sarajevo nije mrsko.........
cunga lunga

#66 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by cunga lunga »

nisi u pravu, ali bas nisi...
ne znam jesi li neupucen ili zloban.
Meshtar

#67 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Meshtar »

Mah, samo neka boli. Vidi se to po postovima. Uostalom da smo mi, kako vi to kažete "mali" klub, ne bi ste se vi sikirali toliko oko naših "mitova". Ljudi čestitaju jedni drugima, ali vi ste se našli u toj priči....garant boli. Skoro da je više vaših postova.

Da Sarajevo slavi nešto slično, ja tu en bih napisao ni riječi...jednostavno ne bavim se tuđim.
red07

#68 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by red07 »

cunga lunga wrote:
nisi u pravu, ali bas nisi...
ne znam jesi li neupucen ili zloban.
ja bi bas volio da me neko razuvjeri...
The 51st State

#69 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by The 51st State »

hajde mi onda objasni razloge prosirenja lige , kad je sarajevo trebalo ispasti,
mislis da bi to uradili radi nekog drugog kluba koji nije rezimski ???
a to da je klub raznih neurbanih likova malo seljackih manira, se vidjelo dosta puta
pa sjecas li se odakle je dzine vodio navijanje ? jel mozda sa ograde ili sa tartan staze , (pored oficijelnog spikera sjedio, koliko se sjecam ?)
ali eto, ne bih da generalizujem, opet meni ni Sarajevo nije mrsko.........
nemam pojma sto je se prosirivala, komunizam je tad vec bio na izdisaju tako da se taj rezimski faktor moze odmah eliminisati, vjerujem da je pokojni vujovic imao jak uticaj u tadasnjem savezu koji je svakako bio korumpiran, mi navijaci sarajeva se zezamo da je to bilo zbog toga sto smo ipak preveliki klub da bi se dozvolilo ispadanju drugu ligu.
ne sjecam se odakle je vodio navijanje, nisam siguran da je sa tartan staze, ozvucenje je postojalo na toj utakmici sa zeljeznicarima prije plej of-a, a sto se tice seljackih likova, nema kluba u drzavi gdje ih nema, uostalom takva je drzava, ostalo je do licne optike...
ali generalizujes...
The 51st State

#70 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by The 51st State »

Meshtar wrote:Mah, samo neka boli. Vidi se to po postovima. Uostalom da smo mi, kako vi to kažete "mali" klub, ne bi ste se vi sikirali toliko oko naših "mitova". Ljudi čestitaju jedni drugima, ali vi ste se našli u toj priči....garant boli. Skoro da je više vaših postova.

Da Sarajevo slavi nešto slično, ja tu en bih napisao ni riječi...jednostavno ne bavim se tuđim.
Vaistinu Zubandan!
Meshtar

#71 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Meshtar »

The 51st State wrote:
Meshtar wrote:Mah, samo neka boli. Vidi se to po postovima. Uostalom da smo mi, kako vi to kažete "mali" klub, ne bi ste se vi sikirali toliko oko naših "mitova". Ljudi čestitaju jedni drugima, ali vi ste se našli u toj priči....garant boli. Skoro da je više vaših postova.

Vaistinu Zubandan!
Vaistinu prijatelju. Vjerujem da u tvom ograničenom pogledu to izgleda kao uvreda, u mom vidiš ne.
The 51st State

#72 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by The 51st State »

Meshtar wrote:
The 51st State wrote:

Vaistinu Zubandan!
Vaistinu prijatelju. Vjerujem da u tvom ograničenom pogledu to izgleda kao uvreda, u mom vidiš ne.
Nacionalisto!
Meshtar

#73 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Meshtar »

Hahaaha, odlično.
Utokkha

#74 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Utokkha »

The 51st State wrote:
biti clan sistema ne znaci dobivati i materijalnu podrsku od njega.
ta se prica i danas nastavlja. neko dobi novac za plasticnu travu, neko ne...
neko dobi novac od vlasti nakon uzimanja titulE, neko ne nakon uzimanja titulA.
da si imalo strumf kako se predstavljas znao bi da je ugovor potpisan sa gradom od strane oba kluba, stim sto vas klub nije u stanju implementirati isti zbog 900 m2 sljake uknjizenih na mehanicara karamehu, gdje ce oki najvjerovatnije izgraditi zgradu :lol: , no lakse se praviti don kihot i biti u zabludizmu.
a ova tvoja prica o igracima nakon sto si uhvacen u lazi i mitomaniji, je u najmanju ruku pateticna.
nisi u stanju hladne glave pisati. mrznja prema Zelji ti ne dozvoljava.
procitaj komentare nazad. "Holiday Inn i momci na linijama". gdje su tu navedeni igraci Zelje? samo komparacija begovskog odnosa i tretmana za igrace Sarajeva.
pa onda spominjem red za vodu i konacno nemoguce uslove pod kojima su trenirali igraci Zelje.

nije ti istinita ta prica za zemljiste. zapravo je pronadjen citav kompleks podzemnih bunkera ispod sljake na kojima je nekadasnja JNA poducavala Vijetkong kako ce ih praviti.
vasem preseravanju nema kraja.
Utokkha

#75 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Utokkha »

najsimpaticniji je aranzer koji dva puta citira moj komentar.
dva puta zabolilo, jbga...
Locked