Mislim da su 1995 poceli da stizu racuni za utrosak elektricne energije. Ljudi su dobijali racune za struju cak i za kuce koje su unistene pocetkom rata i sjecam se da je Edhem Bicakcic bio najomrazenija licnost u Sarajevu (svaki dan su na radiju isle direktne emisije i ljudi se javljali da mu j*bu mater

Te emisije su mi bile najomiljenije, kao i show Adija Sarajlica na radiju Zid i kasnije se pojavio i onaj Arci na ISV radiju koji je kao dzingl pusto ono kad mu se neka zena javila u emisiju i rekla da je peder a on joj odgovorio "Jesam gospodjo, ja se palim kad me napadate" i stenjo, a ona mu poslala svog sina da ga prebije

))))
Najbolja klopa koja je za vrijeme rata dosla u SA je ona haringa sa paradajz sosom, ako slucajno u nekoj samoposluzi naletite na slican proizvod kupite samo ako su MADE IN GERMANY (one libanske nevaljaju nista) Postojale su i neke haringe u vodi, u konzervama od 400 grama koje su valjale jedino ako si sretnik pa naletis na konzervu u kojoj su bile sa ribljim jajima. Tunjevina je bila ok kad su bile one konzerve sa tunjevinom u ulju a ona tunjevina u vodi je imala isti okus kao i drvo koje odstoji u nekoj bari.
Gore je neko spomenuo da je kila brasna u jedno vrijeme rata bila 60 a jedno jaje 10 maraka.
Majstore, ja neznam gdje si ti zivio, ja sam skoro svaki dan prolazio kroz pijacu Ciglane, za brasno se ne sjecam ali znam da napr. secer nikad nije bio skuplji od 25 maraka za kilu, 3 jajeta 10 maraka, kilo kafe 170 maraka, cigare su uglavnom bile 3 za 10, najbolja piva je bila ona ogranicena serija koju je Pivara izbacila oko Nove 1994 godine, nisam siguran ali mislim da je u kaficima piva bila 5 maraka, dosta su u ratu furali onaj kafic Ramona u kojem je kafa bila 3 marke i radilo 6 konobarica koje nikad nisu imale sitninu da vrate kusur ali je zato u starom dobrom Sosu kafa bila jednu marku, najbolja ratna konobarica - sisata Anita sto je radila u Kasperu (zna li neko gdje je ona sada?)