Bitno i najbitnije

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

fishtrija

#51 Re: Bitno i najbitnije

Post by fishtrija »

Zelena Carapa wrote:dok me osvaja, jako mi je vazno da se osjecam posebno, da mu vidim tu "njeznost u ocima" i "ozareno lice" koje je TiDamJa pomenula :)

vazno mi je i da djeluje kao da zna sta hoce, da ima samopouzdanja i da bude uporan!!! :D
Ovo je mišljenje koje preovladava kod žena inače, samopouzdanje je ključni faktor. Da bude uporan... to su igrice za tinejdžere.
Irm@

#52 Re: Bitno i najbitnije

Post by Irm@ »

uuu taman tema za ovu poslije kishnu noc :D :-D
hmmm... bude mi muka kad navecer u kaficu prodjem pored momka koji se ja vjerujem kupa redovno :D :-D ali prosto obuce nesto sinteticko i onda se usmrdiii fuj... tako da... treba lijepo mirisati definitivno :-D :D

maloprije na tv-u gledam kako je idealan muskarac: duhovit, nesavrsen koji ce ti reci da ti sarma ne valja :D :-D naravno tu se podrazumijeva da zena zna napraviti sarmu pa kakvu takvu :-D ali shvatili ste bit...
meni je jako bitan taj humor... posebno jer sam ja osoba koja se voli zezati na svoj i malo vishe na tudji racun :-D :D pa je bitno da se taj Neko ne ljuti sto ja u sali kazem da mu je mali (ovo je hipoteticki naravno- da se rimuje) :D :-D
isto rekose na tv-u trebao bi biti "njezni grubijan" u smislu da pretuce svakog muskarca koji me pogleda (ne bukvalno naravno :D :-D ) a opet poslije da mi recituje ljubavne stihove (takodjer ne bukvalno) :D :-D

eh sad ovo vec prelazi u"idealnog muskarca" ali dobro i takav ce mi valjda (nekad) :D prici...

eh izgled :D :-D visok (mada u posljednje vrijeme nest odstupam od tog meni bitnog kriterija :D :-D u smislu da sam prije trazila kosarkase a sad nek je za glavu visociji i dobro je :D ) crn (taman nek' je pa nek nista drugo ne valja :D ) mrsaviji (ne kost i koza ali et :D ja sam inace bash krhka pa ne bih da mi slomi ovo malo kostiju :D ) stil oblacenja mi je postao jako bitan u posljednje vrijeme... ne toliko da je on u odijelu vec da se vodi onom starom kineskom: za sve postoji vrijeme i mjesto :D :-D

da ne bih pisala doktorat :D :-D josh cu samo pomenuti najbitnije od bitnog... da imam sa njim o cemu pricati pa makar da smo 20 od 24 sata zajedno...dakle da ima nest na pameti osim nogometa :D
et necu vishe... mozda poslije :D :-D
fishtrija

#53 Re: Bitno i najbitnije

Post by fishtrija »

sojka wrote:Fish,
ono sto mi se dopada je izraz mikrokosmos, umjesto makrokosmosa. :D :lol: :lol:
Sojka, ne znam odakle referenca na izraz "mikrokosmos"... ja ga nisam spomenuo. Mada jesam sličan, mikroatmosfera, koji se odnosi na atmosferu koju prave dvoje ljudi između sebe, i ne šire je okolo na ostatak društva i/ili okoline. To je vrlo bitno u procesu, mada to drugi nazivaju i prepoznaju kao nešto drugačije.
sojka wrote:"Dakle, po vama, koja je najbitnija stvar na koju se muškarac mora fokusirati da bi osvojio vaše srce u što kraćem vremenskom periodu? Također, molio bih za direktne odgovore, ne tipa 'pa nije to tako jednostavno, zavisi...' Pustite šuplju. Direktno i otvoreno."

Odgovor lezi u krasno opjevanoj "necu to na kvarnjaka", jer nema za podlogu ljubav, nego klasicno osvajanje-ribarenje.Stoga je i samo pitanje neiskreno i isprazno. Osjeti se ljubav, no treba biti hrabar-i prihvatiti da su pravila, bez igre i recepta.
Ne bih to na dusu- nikom. 8-) :D
Za pjesmu ne znam, jer je nikada nisam čuo (niti želim, ali to su razlozi nevezani za temu), tako da nemam komentar na to. Pitanje, uključujući ovo što si italizirala, apsolutno nije neiskreno, čak naprotiv - čuo sam na desetine žena koje su mi se jadale kako "levat" ne zna šta hoće, neće da krene ili kad već krene u izazov osvajanja, to traje predugo jer ne poznaje odgovarajuća sredstva koja bi primijenio. Zato stoji "u što kraćem vremenskom roku", jer ako se jednoj ženi svidi muškarac iskreno i apsolutno, i čak ima te sreće i da se ona svidi njemu, ja ih ne znam mnogo koje bi za proces osvajanja željele da traje dugo. Ako si ti jedna od tih rijetkih, onda te razumijem. Imam jedno pitanje za tebe, ako može: Da li si ikada doživjela da te osvaja muškarac i da se nakon određenog vremena povuče? Ti ostaješ sama sa svojim mislima i željom da se vrati i završi započeto. Odlaziš kući ali on ti ne izlazi iz glave. Većina mašta o ovome, a tebi se dešava. Da li bi željela da se ovaj, malo surovi način osvajanja nastavi i da opet ostane nedorečeno, nedovršeno, ili da čovjek završi što je započeo? Napomena - ti taj proces ne možeš završiti.

Izraz "ribarenje" također ne poznajem i to ne pripada ovom podneblju... možda negdje u komšiluku da, ali ovdje ne. I naposljetku, mislim da se razilazimo oko mišljenja da pravila u vezi osvajanja djevojke ne postoje. Postoje i pravila, i recepti, primjenjivi na različite situacije i različite tipove djevojaka/žena. To nekada može biti igra a nekada ne, to već ovisi od mnoštva faktora. Uglavnom, ako je igra, onda po prirodi stvari to nema ozbiljnih namjera.

Zahvaljujem na aktivnosti, ali ne vidim svrhu linka za video koji si postirala.
fishtrija

#54 Re: Bitno i najbitnije

Post by fishtrija »

furuna wrote:nego znas sta, ne postoji neosvojiva tvrdjava - postoje samo losi napadaci :D
Iako si najjači zatačavač teme, rekla si najpametniju stvar. Bene, molto bene.
fishtrija

#55 Re: Bitno i najbitnije

Post by fishtrija »

dushmanka_sa wrote:Ja sam prije cca dvije godine upoznala jednog decka. :mrgreen: On je u biti bio suprotnost svega onoga za sta sam ja mislila da me osvaja. :mrgreen:
Fin je on, da ne bude sada. Pere zube redovno, brije se, mirise, visi je od mene (sto do sada nije bio slucaj skoro ni sa jednim deckom s kojim sam imala bilo kakve namjere...sve nekakve konzervice do po uha :D )... a to su neki fizicki plusevi. Ono sto me je privuklo njemu je njegova licnost i pojava. Od pocetka je zracio pozitivno, uvijek me je nasmijavao. Ali ono sto mi je vremenom postalo najbitnije je njegova surova istina. I kazem surova jer mi nikada nije umotavao svoje misljenje kao sto su to neki prije radili. Ako sam u nekim situacijama ispadala glupaca (a jesam, znam to) on mi je to i rekao. Jeste bilo malo potesko doci do trnutka kada sam pocela da razumijem kako on razmislja, ali upravo ta misterija (ako to tako mogu da nazovem), to nesto nepoznato u njemu, privuklo me je i zadrzalo tu. JAO ESEJA. :lol: Danas mi je prije svega prijatelj, koji je svojim iskrenim ponasanjem, smislom za humor i ozbiljnost, osvojio me na duge staze. :)

Jel' dosta od mene? A? :lol:
Ovo je interesantno i dokazuje ono što sam želio reći samom temom - ne mora značiti da ono što muškarci misle da pomaže u osvajanju ili što žene očekuju pri osvajanju, pije vode uopšte. Ali, jesi li sigurna da on nije želio da te osvoji upravo tim načinom kojim je i uspio? Da je to bilo slučajno i da se "samo desilo..." Nekada srce vidi ono što oči ne vide, i osjeti se nešto što nije opipljivo nijednim čulom. Ali još jednom - sjajan post koji zorno dokazuje da stvari za koje vjerujemo da igraju bitnu ulogu u stvari nisu bitne, ni blizu koliko mislimo da jesu.
fishtrija

#56 Re: Bitno i najbitnije

Post by fishtrija »

Latinica wrote:Ma ne, vise je u pitanju specifican odnos izmedju gray matter and testosterone. Gray matter treba da preovlada. :D :D
Gray matter i testosterone po pravilu ne idu zajedno. Rijetki su izuzeci...
fishtrija

#57 Re: Bitno i najbitnije

Post by fishtrija »

ljubav_aha wrote:zasto u sto kracem periodu :?:
Objašnjeno ranije...
ljubav_aha wrote:muskrac : pored njega se volim osjecati emocionalno ugodno,opusteno,seksulana tenzija,da me rauzmije ,ne samo vrebalno,vec u upotrebom "jezika " tijela,lijep,i pozeljno je ako ima odlican posao-odlicnu platu :lol:
Uopćene vrijednote, pogotovo ovo potonje... :D što je u realnosti vrlo lako izmajmunisati, u početku, a poslije ne bude bitno svakako...
fishtrija

#58 Re: Bitno i najbitnije

Post by fishtrija »

njeka wrote:Pa za početak nek' se fokusira da mi bude lijepo s njim,opušteno i zanimljivo,a ne da mi cijelo vrijeme uzima mjeru (ko' da će mi haljinu šit')
Šteta je što na takvu vrstu nalijećeš, koji "ti mjeru uzimaju" na tako brutalan način da ti se to u najmanju ruku ne sviđa. Oni koji razumiju, upravo će činiti to što priželjkuješ, od mjerenja svakako nema ništa... Sem ako ne poželiš da ti sašije šta poslije :D
fishtrija

#59 Re: Bitno i najbitnije

Post by fishtrija »

Irm@ wrote:josh cu samo pomenuti najbitnije od bitnog... da imam sa njim o cemu pricati pa makar da smo 20 od 24 sata zajedno...dakle da ima nest na pameti osim nogometa
Pričati o nogometu sa ženama je svakako suludo... i apsolutno neprimjereno. Ali sviđa mi se tvoj komentar, da imaš o čemu pričati sa njim. To je bitno inače u životu, a posebno u vezi dvoje ljudi, i naravno u procesu osvajanja nečijeg srca. Razgovor je čudo, pomjera granice, oslobađa, obogaćuje, oplemenjuje, opušta... i odličan je afrodizijak :D

To za idealnog... ne podliježe generaliziranju, ni kod jednog spola. Sve je apsolutno individualno.
milivoje

#60 Re: Bitno i najbitnije

Post by milivoje »

Irm@ wrote: eh izgled :D :-D visok (mada u posljednje vrijeme nest odstupam od tog meni bitnog kriterija :D :-D u smislu da sam prije trazila kosarkase a sad nek je za glavu visociji i dobro je :D ) crn (taman nek' je pa nek nista drugo ne valja :D ) mrsaviji (ne kost i koza ali et :D ja sam inace bash krhka pa ne bih da mi slomi ovo malo kostiju :D ) stil oblacenja mi je postao jako bitan u posljednje vrijeme... ne toliko da je on u odijelu vec da se vodi onom starom kineskom: za sve postoji vrijeme i mjesto :D :-D

To si gledala u moju sliku dok si opisivala idealnog?
:lol: :lol:
milivoje

#61 Re: Bitno i najbitnije

Post by milivoje »

dushmanka_sa wrote:Ja sam prije cca dvije godine upoznala jednog decka. :mrgreen: On je u biti bio suprotnost svega onoga za sta sam ja mislila da me osvaja. :mrgreen:
Fin je on, da ne bude sada. Pere zube redovno, brije se, mirise, visi je od mene (sto do sada nije bio slucaj skoro ni sa jednim deckom s kojim sam imala bilo kakve namjere...sve nekakve konzervice do po uha :D )... a to su neki fizicki plusevi. Ono sto me je privuklo njemu je njegova licnost i pojava. Od pocetka je zracio pozitivno, uvijek me je nasmijavao. Ali ono sto mi je vremenom postalo najbitnije je njegova surova istina. I kazem surova jer mi nikada nije umotavao svoje misljenje kao sto su to neki prije radili. Ako sam u nekim situacijama ispadala glupaca (a jesam, znam to) on mi je to i rekao. Jeste bilo malo potesko doci do trnutka kada sam pocela da razumijem kako on razmislja, ali upravo ta misterija (ako to tako mogu da nazovem), to nesto nepoznato u njemu, privuklo me je i zadrzalo tu. JAO ESEJA. :lol: Danas mi je prije svega prijatelj, koji je svojim iskrenim ponasanjem, smislom za humor i ozbiljnost, osvojio me na duge staze. :)

Taj tvoj prijatelj mi je jedini uzor u zivotu.
:mrgreen:
Irm@

#62 Re: Bitno i najbitnije

Post by Irm@ »

milivoje wrote:
Irm@ wrote: eh izgled :D :-D visok (mada u posljednje vrijeme nest odstupam od tog meni bitnog kriterija :D :-D u smislu da sam prije trazila kosarkase a sad nek je za glavu visociji i dobro je :D ) crn (taman nek' je pa nek nista drugo ne valja :D ) mrsaviji (ne kost i koza ali et :D ja sam inace bash krhka pa ne bih da mi slomi ovo malo kostiju :D ) stil oblacenja mi je postao jako bitan u posljednje vrijeme... ne toliko da je on u odijelu vec da se vodi onom starom kineskom: za sve postoji vrijeme i mjesto :D :-D

To si gledala u moju sliku dok si opisivala idealnog?
ma u onaj video sto si napravio samo za mene :D :-D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#63 Re: Bitno i najbitnije

Post by Latina »

fishtrija wrote:
Latinica wrote:Ma ne, vise je u pitanju specifican odnos izmedju gray matter and testosterone. Gray matter treba da preovlada. :D :D
Gray matter i testosterone po pravilu ne idu zajedno. Rijetki su izuzeci...
Primijetila sam.
ljubav_aha

#64 Re: Bitno i najbitnije

Post by ljubav_aha »

fishtrija wrote:
Objašnjeno ranije...
ljubav_aha wrote:muskrac : pored njega se volim osjecati emocionalno ugodno,opusteno,seksulana tenzija,da me rauzmije ,ne samo vrebalno,vec u upotrebom "jezika " tijela,lijep,i pozeljno je ako ima odlican posao-odlicnu platu :lol:
Uopćene vrijednote, pogotovo ovo potonje... :D što je u realnosti vrlo lako izmajmunisati, u početku, a poslije ne bude bitno svakako...

fishtirja,gdje je objasnjenje ,ne mogu naci :?:

spomenute uopcene karakteristike nije uopce lako naci u jednoj kombinaciji

meni je novac uvijek vazan
dushmanka_sa

#65 Re: Bitno i najbitnije

Post by dushmanka_sa »

milivoje wrote:

Taj tvoj prijatelj mi je jedini uzor u zivotu.
:mrgreen:
Hoces da se upoznas s njim? :mrgreen:
sapati srca

#66 Re: Bitno i najbitnije

Post by sapati srca »

fishtrija wrote:
Razgovor je čudo, pomjera granice, oslobađa, obogaćuje, oplemenjuje, opušta... i odličan je afrodizijak :D

To za idealnog... ne podliježe generaliziranju, ni kod jednog spola. Sve je apsolutno individualno.
Lijepo promisljanje i rezonavanje :-D
:thumbup:
fishtrija

#67 Re: Bitno i najbitnije

Post by fishtrija »

ljubav_aha wrote:fishtirja,gdje je objasnjenje ,ne mogu naci :?:
fishtrija wrote:Objašnjeno ranije... "...čak naprotiv - čuo sam na desetine žena koje su mi se jadale kako "levat" ne zna šta hoće, neće da krene ili kad već krene u izazov osvajanja, to traje predugo jer ne poznaje odgovarajuća sredstva koja bi primijenio. Zato stoji "u što kraćem vremenskom roku", jer ako se jednoj ženi svidi muškarac iskreno i apsolutno, i čak ima te sreće i da se ona svidi njemu, ja ih ne znam mnogo koje bi za proces osvajanja željele da traje dugo."
ljubav_aha wrote:spomenute uopcene karakteristike nije uopce lako naci u jednoj kombinaciji... meni je novac uvijek vazan
Ni ja ne mislim da ih je lako naći, samo je činjenica da žene otprilike imaju ista mjerila i reference koje očekuju od muškarca da ih ispuni. To za novac... lijepo je da si iskrena, ali ne mogu se složiti da je to bitan faktor i mislim da to pada u vodu ukoliko muškarac pokaže neke bitnije vrijednosti. Novac postaje nebitan.
fishtrija

#68 Re: Bitno i najbitnije

Post by fishtrija »

sapati srca wrote:
fishtrija wrote:
Razgovor je čudo, pomjera granice, oslobađa, obogaćuje, oplemenjuje, opušta... i odličan je afrodizijak :D

Lijepo promisljanje i rezonavanje :-D
:thumbup:
Samo realnost, na koju je većina slijepa, na žalost... Thnks anyway :-D
didgeridoo

#69 Re: Bitno i najbitnije

Post by didgeridoo »

dushmanka_sa wrote:
furuna wrote:
dushmanka_sa wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bome i ti si na "ono" mislila cim se tol'ko smijes :D
Na sta? Na sta? :D :lol: :lol: :lol: :lol:
pa na lizalo :D
milivoje

#70 Re: Bitno i najbitnije

Post by milivoje »

Na sladoled, ba
Ti ga lizes a on se topi.
dushmanka_sa

#71 Re: Bitno i najbitnije

Post by dushmanka_sa »

Neeeeeeeeeeeeeeeee... Ja volim cvijece... Ono sto ga moras zaljevati da bi naraslo... 8-) :D :D :D :D :D
milivoje

#72 Re: Bitno i najbitnije

Post by milivoje »

dushmanka_sa wrote:Neeeeeeeeeeeeeeeee... Ja volim cvijece... Ono sto ga moras zaljevati da bi naraslo... 8-) :D :D :D :D :D
Kako rece gospodja Zuzi:
''Zenama najdrazi cvijet je onaj koji raste u ruci''.
:lol: :lol: :lol:
ljubav_aha

#73 Re: Bitno i najbitnije

Post by ljubav_aha »

fishtrija wrote:
ljubav_aha wrote:spomenute uopcene karakteristike nije uopce lako naci u jednoj kombinaciji... meni je novac uvijek vazan
Ni ja ne mislim da ih je lako naći, samo je činjenica da žene otprilike imaju ista mjerila i reference koje očekuju od muškarca da ih ispuni. To za novac... lijepo je da si iskrena, ali ne mogu se složiti da je to bitan faktor i mislim da to pada u vodu ukoliko muškarac pokaže neke bitnije vrijednosti. Novac postaje nebitan.
muskarci takodjer imaju tipicno iste ili slicne kriterije o zenama ,i o svemu sto ih najvise privlaci kod zena, na ovoj temi jos nisam primjetila ,osim autora teme,sudjelovanje ostalih alpha male forumasa
madner

#74 Re: Bitno i najbitnije

Post by madner »

Najbitnije je da je dobra, to je osnovni uslov. Poslje more bit da bidne, ali ne mora.
ljubav_aha

#75 Re: Bitno i najbitnije

Post by ljubav_aha »

madner wrote:Najbitnije je da je dobra, to je osnovni uslov. Poslje more bit da bidne, ali ne mora.
ti si prvi koji me je podsjetio na jednu osobinu, a koju ovdje niko nije spomenuo,a to je skromnost
Post Reply