nove cijene goriva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ProbuseniDolar
#51 Re: nove cijene goriva
I neka je poskupio benzin
... kad vidim da svaki papak danas ima aVto ...
-
pyrocool
#52 Re: nove cijene goriva
Jelde...a? Nek si ti iz Rajvosa pa makar...
....nigdje veze s temom!
Nego, vezano za ovu naftu u Hercegovini, hocemo li to opet u kolijevku? Bice dulum kamena na cijeni!
Ozbiljno, meni pomalo neozbiljno ova informacija izgleda (ali bi zaista volio da je istinita)....mislim o krizi fosilnih goriva prica se vec dugo godina i ne sjecam se da je bilo price o zalihama (ispravite me ako grijesim) a sad odjednom imamo naftu!
Nego, vezano za ovu naftu u Hercegovini, hocemo li to opet u kolijevku? Bice dulum kamena na cijeni!
Ozbiljno, meni pomalo neozbiljno ova informacija izgleda (ali bi zaista volio da je istinita)....mislim o krizi fosilnih goriva prica se vec dugo godina i ne sjecam se da je bilo price o zalihama (ispravite me ako grijesim) a sad odjednom imamo naftu!
- VR6
#53 Re: nove cijene goriva
Kazu da bi do kraja godine moglo gorivo dostici cijenu od 4 KM - litar.
Do ce bas biti strasno, al nesto sumnjam da ce se ostvariti...
O nafti u Hercegovini sam davno cuo, prica koju ja znam govori da su prije radili istrazivanja i da je bilo neisplativno ulaganje u busotine, sve dok je cijena goriva po barelu iznosila 50$. No cijena je odavno presla tu granicu, tako ostaje da se vidi sta ce sad biti...
O nafti u Hercegovini sam davno cuo, prica koju ja znam govori da su prije radili istrazivanja i da je bilo neisplativno ulaganje u busotine, sve dok je cijena goriva po barelu iznosila 50$. No cijena je odavno presla tu granicu, tako ostaje da se vidi sta ce sad biti...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#54 Re: nove cijene goriva
ProbuseniDolar wrote:I neka je poskupio benzin... kad vidim da svaki papak danas ima aVto ...
Jes' vAllahi!!!
I opet će sipati za cvaju, ali će se kraće ku---čiti.
- McDizdar
#55 Re: nove cijene goriva
e jebiga pa do neki dan su govorili da će dostići 3KM sad najdenom 4VR6 wrote:Kazu da bi do kraja godine moglo gorivo dostici cijenu od 4 KM - litar.
koliko god da cijene realno rastu toliko ih još špekulanti napuhuju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#56 Re: nove cijene goriva
te špekulante treba izbaciti zauvijek iz te burze
ili je ovo kakav plan da se broj stanovnika zemlje prepolovi...

ili je ovo kakav plan da se broj stanovnika zemlje prepolovi...
- McDizdar
#57 Re: nove cijene goriva
ovo je plan da oni koji su bogati postanu još bogatijikomi wrote: ili je ovo kakav plan da se broj stanovnika zemlje prepolovi...
![]()
![]()
-
d2
#58 Re: nove cijene goriva
ja i dalje po cesti vidim jako veliki broj auta i nesmanjen broj trkaca na 4 tocka a i motora koji voze na zadnjem, kroz crveno i kako vec stignu po cijeli dan... ni zakrceni parkinzi pred kaficima nisu nista manje zakrceni...
gorivo je jeftino, onog dana kad budem mogao parkirati pred zgradu znacu da je dovoljno poskupilo.
gorivo je jeftino, onog dana kad budem mogao parkirati pred zgradu znacu da je dovoljno poskupilo.
- McDizdar
#59 Re: nove cijene goriva
ma ova poskupljenja su od nedavno, sačekajmo malo dok ti trkači ne osjete poskupljenje na novčanikud2 wrote:ja i dalje po cesti vidim jako veliki broj auta i nesmanjen broj trkaca na 4 tocka a i motora koji voze na zadnjem, kroz crveno i kako vec stignu po cijeli dan... ni zakrceni parkinzi pred kaficima nisu nista manje zakrceni...
- alphonse kauders
#60 Re: nove cijene goriva
http://www.index.hr/vijesti/clanak/napu ... 88350.aspx
Evo ga, u hrvatskoj od veceras haman 10 kuna litar goriva, sto znaci da ce i kod nas odmah dici sve za koji dan:) Još će od nas postati biciklistička nacija
Evo ga, u hrvatskoj od veceras haman 10 kuna litar goriva, sto znaci da ce i kod nas odmah dici sve za koji dan:) Još će od nas postati biciklistička nacija
- sesalmir
#61 Re: nove cijene goriva
Sad ce kad pocne potraznja za biciklima jos podici i cijenu istih za barem jedno 50%. Nas ubi jedino ova usrana klima sad je sunce, za 5 min. padne kisa, za 2 sata snijeg i tako, pa biciklo bas i nije nesto extra prakticno, posebno za period oktobar-mart + mislim da kad pocne i potraznja za biciklima pocet ce i masovna kradja, a realno nigdje u gradu nema adekvatno mjesto za parkiranje bicikla. Super mi je slika od prije jedno mjesec dana koja je bas izasla na sa-x, na kojoj je samo jedan tocak privezan za onaj drzac za bicikla i to je sve sto je vlasniku ostalo kada se vratio 
- amrica
#62 Re: nove cijene goriva
zaboravio si samo da je pola Sarajeva uzbrdo, zamisli teticu od 50-ak godina kako pedala uz Bistrik, Vratnik, ....
- McDizdar
-
zlatan01
#64 Re: nove cijene goriva
Cim ovo kazes, mozes nastaviti sa...nek je poskupilo i brasno, i ulje i sve drugo cija cijena zavisi od cijene goriva, jer gorivo treba da se hrana proizvede i transportuje...e sad sta je tu prioritet...papci u autima ili hrana...ProbuseniDolar wrote:I neka je poskupio benzin... kad vidim da svaki papak danas ima aVto ...
-
bide_1986
#65 Re: nove cijene goriva
Ja kako sam cuo do kraja ove godine, benzin treba da dostigne cijenu nesta oko 3 km.
Najbolje je kupiti kako dobro biciklo i furaj.
Najbolje je kupiti kako dobro biciklo i furaj.
-
jefferson
#66 Re: nove cijene goriva
Smirite se, potraznja za gorivom u USA je pala za 1.3% naspram prosle godine sto je oborilo cijenu barela sa 132 na 128 dolara. Vec sad mnogi govore da ce doci do pada cijene jer je Kina zavrsila sa kupovinom zaliha dizela za Olimpijske igre.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... refer=home
- McDizdar
#67 Re: nove cijene goriva
Da, samo sadašnje cijene savršeno odgovaraju našim profiterima koji će tražiti sve nemoguće izgovore da cijenu ne spuste ako do pada zaista i dođe a to će lahko korumpirana vlast sve šutnjom samo odobravati.jefferson wrote:Smirite se, potraznja za gorivom u USA je pala za 1.3% naspram prosle godine sto je oborilo cijenu barela sa 132 na 128 dolara. Vec sad mnogi govore da ce doci do pada cijene jer je Kina zavrsila sa kupovinom zaliha dizela za Olimpijske igre.
- uvjek dobar gost
#68 Re: nove cijene goriva
.... Koliko puta na svjetskom tržištu kada je pala cijena... naši lopovi su spustili cijene... mislim samo dva puta..., ali zato uvijek se pravdaju porastom cijena da bi i sami digli cijene...

-
jefferson
#69 Re: nove cijene goriva
To je vec do institucija drzave. Kod nas postoji nekakvo udruzenje koje bi u svim normalnim drzavama bilo nezakonito zbog mogucnosti monopola, ali hajde, trazili smo gledajmo i placajmo!uvjek dobar gost wrote:.... Koliko puta na svjetskom tržištu kada je pala cijena... naši lopovi su spustili cijene... mislim samo dva puta..., ali zato uvijek se pravdaju porastom cijena da bi i sami digli cijene...
![]()
![]()
![]()
![]()
- VR6
#70 Re: nove cijene goriva
Ma kontam ovo poskupljenje goriva i nije lose, manje guzve po gradu. Valjda se oni koji se inace vuku 40 km/h ostavili volana. Prekjucer se vracao kuci u 4, jucer 15 do 5 i nigdje guzve. Pravo uzivanje za voziti, ak je poskupljenje razlog tome, onda super 
-
jefferson
#71 Re: nove cijene goriva
VR6 wrote:Ma kontam ovo poskupljenje goriva i nije lose, manje guzve po gradu. Valjda se oni koji se inace vuku 40 km/h ostavili volana. Prekjucer se vracao kuci u 4, jucer 15 do 5 i nigdje guzve. Pravo uzivanje za voziti, ak je poskupljenje razlog tome, onda super
Realno cijena barela je dosegnula svoj vrhunac, i mnogi ozbiljni analiticari smatraju da se vec osjeti dobro pad potraznje iako spekulanti pokusavaju na svaki nacin da uzmu jos "koji dolar"
Danas se cijena malo "oporavila" jer je brokerska kuca Morgan Stanley dale projekciju da bi nafta mogla dosegnuti 150 dolara, sto mnogi smatraju cistom spekulacijom jer pad potraznje se vec priblizava brojci od 2% u Americi sto je oko 450,000 barela nafte dnevno.
Galon dizela u Britaniji (3.87ltr) je od jutros 11.50 dolara i vec su nastupile masovne demonstracije kao i u Francuskoj, i vec sad i OPEC povlaci neke svoje ratoborne izjave jer rapidni pad potraznje bi mogao kostati izvoznice nafte daleko vise nego sto su zaradili tokom ovog cjenovnog buma.
-
malizeleni
#72 Re: nove cijene goriva
Evo krenulo nadole. Cijena nafte pala za 10 dolara ove hefte. Sad da vidimo hoce li cijene benzina na dole. Cisto sumnjam al eto.
- McDizdar
#73 Re: nove cijene goriva
Ma ovi naši profiteri neće spustit ni po cijenu života.