Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post Reply
pitt

#51 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:hajd dobro sto krades socijalu....al sto auta i mobitele nesreco :D :D :D
ma znas nas sandzose, mobiteli su sitna roba za nas.
:D
mi to u obdanistu naucimo :D
callmethebreeeze

#52 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by callmethebreeeze »

ja sam bio u izbjeglickim kampovima sa albancima i naravno bilo je tu svakakvih ljudi i dozivljaja, samo ne moze se suditi o narodu na osnovu jednog incidenta.

mada se, mislim, mozemo sloziti oko toga da je kod albanaca nacija ispred vjere. isto tako, mislim da je njihovo jedinstvo posljedica okruzenja, sve godine nadhebavanja sa srbima su ih ucinile jedinstvenim.
callmethebreeeze

#53 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

zoom66 wrote::-) :-) :-)
umijte zoomketa, pozlilo mu, vidite da koluta ocima.
:D
Šandor

#54 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by Šandor »

Poduzetnik wrote:
Luke Perry wrote:Evo sad i omalovažavanje nobelove nagrade :-) a samo zbog toga što Albanci imaju nobelovca, a Bošnjaci nemaju. :lol:
Nema te ni vi ni albanci oskara, pa šta sad. 8-)
Ne znaš koliko griješiš. Srbi imaju dva Oskarovca. Jednog s ove strane Drine a drugog sa one strane Drine. Jedan je rođen negdje pod Zlatiborom a drugi je začet u Čikagu od strane Srbina iz Bileće i izvjesne Čehinje.
Šandor

#55 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by Šandor »

A Srbi imaju i senatora u Vašingtonu. Bivšeg guvernera (i zamalo potpredsjedničkog kandidata).
sesalmir

#56 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by sesalmir »

Kako se u ovoj diskusij oko oskara :-D stvorise srbi odjednom :?
TVRTKO_Bosanski

#57 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by TVRTKO_Bosanski »

prvo samo za ovo gore navedeno da albanci nisu porjeklom iliri.
da postojale su takve spekulacije ( i danas postoje), ali ja bih zamolio zainteresovane da porcitaju knjigu od Noela Malcolma 'kratka Historija Kosova' i tu mogu naci jasne dokaze o tome kako albanci zapravo jesu potomci ilira. ( noel malcolm je napisao i kratku historiju bosne). vaznost knjige je jos veca kad se zna da ju je napisao jedan stranac, znaci potpuno izdvojen od ovih nasih lokalnih zajebancija.
ja poznajem mnoge albance, i sa kosova i iz same albanije. iskreno nisam ih volio prije, ali kada se upoznas sa njima to je potpuno nova prica. takoder poznajem i par bosnjaka sa kosova ( poznatiji su pod nazivom torbesi i gorani, i ima ih i u makedoniji, pricaju jezik koji je neka mjesavina izmedu srpskog i makedonskog, nije ga bas lahko razumjeti).
İsto tako znam da su isti ti bosnjaci sa kosova za vrijeme kosovskog rata borili na strani srpske vojske, dok je mala manjina ostala neutralna. ni bosnjaci na kosovu ne vole bas albance, pa zasto onda ocekivati da nas albanci vole. apsolutno nas ne mrze kao srbe, ali sve je to skupa daleko od ljubavi. znam sigurno da se mnogo suosjecaju sa nama zbog stvari koje smo prozivjeli u ratu uglavnom zbog toga sto imamo zajednickog neprijatelja.
İdeja velike albanije i danas dan postoji, tako bar oni pricaju. ta velika albanija ne bi trebala zauzimati sva podrucija gdje su zivjeli iliri nego albaniju, kosovo, djelove makedonije i jedan dio crne gore.znaci to je velika albanija o kojoj se sanja u albaniji i na kosovu.
kao ljudi su dosta posteni, obrazovani i uvreda im je kada ih se nazove siptarom, dok oni tu rijec kada koriste njima ne dolazi kao uvreda. veliki su nacionalisti to je tacno, albanizam je njihova religija, nisu pretjerano veliki vjernici, imamo dosta slicnosti sa njima to je sigurno ( balkanski neki fazon izgleda). jako su ponosni i svadljivi.toliko od mene. samo malo prosvjetljenje.
valterbranisarajevo

#58 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by valterbranisarajevo »

zoom66 wrote:
sesalmir wrote:Kako se u ovoj diskusij oko oskara :-D stvorise srbi odjednom :?
karl malden je bilecanin :D znachi, teritorijalno, josh jedan bh oskarovac :D

hajde sad natrag temi ili mandalim. :)
Da podvučem - BiH ima tri oskara i dvije nobelove... :thumbup: :bih:
pitt

#59 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by pitt »

a to je mjerilo cega? :roll:
signature

#60 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by signature »

zoom66 wrote:

tebi bi bilo najbolje da ovaj forum zamandalis trajno,jer si sebi utuvio u glavu da je ovaj forum zbog tebe a ne zbog nas forumasa.
signature

#61 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by signature »

valterbranisarajevo wrote:
zoom66 wrote:

Da podvučem - BiH ima tri oskara i dvije nobelove... :thumbup: :bih:
ja ne znam da ima.
callmethebreeeze

#62 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

TVRTKO_Bosanski wrote:prvo samo za ovo gore navedeno da albanci nisu porjeklom iliri.
da postojale su takve spekulacije ( i danas postoje), ali ja bih zamolio zainteresovane da porcitaju knjigu od Noela Malcolma 'kratka Historija Kosova' i tu mogu naci jasne dokaze o tome kako albanci zapravo jesu potomci ilira. ( noel malcolm je napisao i kratku historiju bosne). vaznost knjige je jos veca kad se zna da ju je napisao jedan stranac, znaci potpuno izdvojen od ovih nasih lokalnih zajebancija.
ja poznajem mnoge albance, i sa kosova i iz same albanije. iskreno nisam ih volio prije, ali kada se upoznas sa njima to je potpuno nova prica. takoder poznajem i par bosnjaka sa kosova ( poznatiji su pod nazivom torbesi i gorani, i ima ih i u makedoniji, pricaju jezik koji je neka mjesavina izmedu srpskog i makedonskog, nije ga bas lahko razumjeti).
İsto tako znam da su isti ti bosnjaci sa kosova za vrijeme kosovskog rata borili na strani srpske vojske, dok je mala manjina ostala neutralna. ni bosnjaci na kosovu ne vole bas albance, pa zasto onda ocekivati da nas albanci vole. apsolutno nas ne mrze kao srbe, ali sve je to skupa daleko od ljubavi. znam sigurno da se mnogo suosjecaju sa nama zbog stvari koje smo prozivjeli u ratu uglavnom zbog toga sto imamo zajednickog neprijatelja.
İdeja velike albanije i danas dan postoji, tako bar oni pricaju. ta velika albanija ne bi trebala zauzimati sva podrucija gdje su zivjeli iliri nego albaniju, kosovo, djelove makedonije i jedan dio crne gore.znaci to je velika albanija o kojoj se sanja u albaniji i na kosovu.
kao ljudi su dosta posteni, obrazovani i uvreda im je kada ih se nazove siptarom, dok oni tu rijec kada koriste njima ne dolazi kao uvreda. veliki su nacionalisti to je tacno, albanizam je njihova religija, nisu pretjerano veliki vjernici, imamo dosta slicnosti sa njima to je sigurno ( balkanski neki fazon izgleda). jako su ponosni i svadljivi.toliko od mene. samo malo prosvjetljenje.
slazem se sa vecinom napisanog.
ja mislim da se slika pojedinaca o albancima zasniva na predrasudama. jer vecina albanaca koje smo mi imali priliku sresti su bili slasticari ili su drzali buregdzinice. vecina onih koje sam ja upoznao u svedskoj su bili iz seoskih podrucja i drugaciji od nas, u smislu da su konzervativniji i neobrazovaniji, ali sam licno upoznao mnogo obrazovanih albanaca na kosovu koji nisu pokazivali neko neprijateljstvo prema meni sto sam bosnjak. pogotovo ovi mladji mi se nisu doimali bas da su upuceni u sve nase zahebancije ovdje.

sto se tice price kako albanci dolaze u sa i uzimaju sve poslove i bave se kriminalom, to nije problem ni albanca ni sandzaklija ni ibeovaca, vec vlasti. a na kraju krajeva, svuda na svijetu ljudi iz istog kraja pomazu jedni druge. nisu italijani koji su dolazili u ameriku isli kod grka ili poljaka poslove traziti, vec kod svojih.
Brkic1978

#63 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by Brkic1978 »

zoom66 wrote: karl malden je bilecanin :D znachi, teritorijalno, josh jedan bh oskarovac :D

1. Karl Malden, Steve Tesich i Peter Bogdanovich.
2. Tvog gatackog "oskarovca" preci poticu od Pavla Orlovica, to je onaj ciko sto mu ko fol kosovka devojka vode nudi.
Oni su tek tamo negdje 1650 kupili veceru i promjenili prezime. Krsna slava u njiha bjese Sveti.Nikola...
Ne mora da zahvaljujes Ercegovcu na ovim povjesnim podatcima. :bih: :D
Gesenk :lol:
Last edited by Brkic1978 on 18/05/2008 22:54, edited 1 time in total.
Den

#64 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by Den »

pogani siptari.Zao mi je sto ih milosevic nije istrijebio. :)
pitt

#65 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by pitt »

meni je zao tebe ako stvarno tako mislis i razmisljas :(
Leonid Breznjev

#66 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by Leonid Breznjev »

Den wrote:pogani siptari.Zao mi je sto ih milosevic nije istrijebio. :)
rezultat ti je jasan... valjda.. a i ako nije.. nema veze.. :(

Image
Frane-x

#67 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by Frane-x »

Što je kriterij za trajni ban?
Den

#68 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by Den »

pitt wrote:meni je zao tebe ako stvarno tako mislis i razmisljas :(
Siptari su protjerivali Bosnjake i na Kosovu i uvijek su bili fuj kao narod. Cigani. Nedo ti bog da se zavadis sa siptarom odmah si u ratu sa citavom Albanijom. Previse su se osilili i zaista bih volio da im neko pokaze zube.
tranquil

#69 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by tranquil »

:x
Leonid Breznjev

#70 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by Leonid Breznjev »

Frane-x wrote:Što je kriterij za trajni ban?
mislim da ih doticni u potpunosti ispunjava... da se razumijemo, to je moje licno misljenje ali to nije tema... :)
Den

#71 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by Den »

Arslan wrote:
Frane-x wrote:Što je kriterij za trajni ban?
mislim da ih doticni u potpunosti ispunjava... da se razumijemo, to je moje licno misljenje ali to nije tema... :)
Zaboli me kita to je moje misljenje :)

Neka me baniraju ali ja siptare i dalje ne volim :)
callmethebreeeze

#72 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

prije nego te banuju, mozes li nam ukratko reci sto ih ne volis. ozbiljno te pitam...
Den

#73 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by Den »

callmethebreeeze wrote:prije nego te banuju, mozes li nam u kratko reci sto ih ne volis. ozbiljno te pitam...
Zbog komsija :D

Imao sam Komsije siptare koji su se doselili i digli ogradu od 5 metara i to u mojoj basti. Kad sam htio na sud poceli su prijetiti. U basti su drzali kokoske. :) Ma hiljadu problema dok se nismo preselili smo imali. Ne valja generalizirati ali 99% siptara su takvi. Onaj ko je odsluzio vojsku na kosovu zna o cemu pricam. Pogan narod uvijek bio i ostao.
Last edited by Den on 18/05/2008 23:01, edited 1 time in total.
pitt

#74 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:prije nego te banuju, mozes li nam u kratko reci sto ih ne volis. ozbiljno te pitam...
zart fakat mislis da ce tu biti ista logicno :lol: :lol: :lol:
callmethebreeeze

#75 Re: Albanci otjerali hodžu i Bošnjake iz džamije u Skopju

nikada hajra kod nas nece biti.
Post Reply