Alfons Kauders wrote:care moj, ne znam ko da se pojavi, ako vec ima preko 100 dusa, neko normalan ce mu reci da odjebe i da ne puca... a ovdje su priveli 6 lica, mislim da mozemo pretpostaviti da su sva sestorica bila naoruzana... e pa o tome se radi, ocito je da su i organizatori i gosti smatrali da je senlucenje sasvim normalna pojava...
vidi Alfons, za svaku tragediju je sigurno bilo najmanje 100 'blizu' tragedije incidenata. Nema danas niceg slucajnog , jednostavno nema.
Niko nije za lincovanje, i vecina ljudi je protiv nasilja, i vecina ljudi je o sebi prisebi u ovim teskim vremenima za mnoge. I sad na vrh svega toga treba da trpe lokalne kabadahije i lokalne hostaplere koji misle kad imaju oruzje u rukama da su mocni i da su u centru pazne i da su mangupi.
e pa zaista mislim da je red da se srede sarajevski mangupi kojim oruzje koristi da plase i teroriziraju druge ljude kako bi sebe istakli.
ja zaista mislim da zaista neko treba uvest red , ako nigdje drugo bar u taj grad. Nije bitna cijena, a nije bitan ni nacin.
Sto kaze ona tempora svi smo isti , pa dobro , moze bit ali je to nebitno , ono sto je bitno je da gradski mangupi ne smiju vladati gradom.