Još jedna tragedija u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tempora

#51 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by tempora »

Boze blagi, kad vas covjek cita zapita se pa kako je moguce, da pored ovoliko "razmunih dusa, koje pozivaju na linc svako malo, moze biti ovoliko nasilja, saobracajnih nesreca, pljacki, vrijedjanja .......i da ne nabrajam. Shvatam vas revolt i dijelim ga, ali ohanite malo sa svakodnevnim pozivima na linc. Istim se ne razlikujete od onih koji smatraju da je normalno potegnuti pistoj dok mu kolo iga oko kuce. :oops:
Koliko stanovnika Sarajeva posjeduje oruzje? I kako to da su uvijek tamo neki krkani, papci i dosljaci zasluzni za svu patnju ovoga grada? Epidemija? Ovo koliko znamo nije prva zrtva opstenarodno veselja? Pa? Ocigledno da nece biti ni zadnja: ljudi se veselili. A veselje je kod nas nacionalni podvig. :(
Slozit cu se se sa Alfonsom, krivi su svi prisutni na toj prokletoj svadbi, jer razumnih zasigrno nije bilo. No kako ce zakon tretirati ovaj cin, druga je prica.
The__Doctor

#52 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by The__Doctor »

Pa majku im krkansku dokle vise???
Krigla_Sa

#53 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Krigla_Sa »

zgembo_sa wrote:
zlatiborka wrote:cuj ti @zgemo_sa,

necu da smanjim dozivljaj kako ono ti trazis od mene, necu i ne mogu. I mladenci su krivci, jer zasto nisu trazili od prisutnih na njihovoj svadbi da ne pucaju, zasto to nisu trazili?

Bila sam na puno svadbi u svom zivotu i nigdje se nije pucalo! Jelo se pilo, plesalo i veselilo skoro 24 sata, pa ko koliko izdrzi. A roditelji mladenaca su maltene cijeli zivot stedili i skupljali novac da naprave svadbu svom sinu ili kcerki. I nikad niko nije zapucao, najvise sto se dogodilo da se pripit meraklija nadje na vrhu plasta slozenog sijena a oko njega sviraci i svi dernekuju.

Sto kroz grad srijedom i subotom jure kolone automobila sa ukljucenom sirenama, sve sa nekim zelenim zastavama kojima masu, to mi ne smeta sve dok ne prekorace brzinu i nekog 'ne daj Boze pregaze', ali smeta mi pucanje, jer je to najnizi primitivizam!
Cuj ti zlatiborka, jel ti stvarno mislis da su mlada i mladozenja znali da ce neko pucat na njihovoj svadbi??? Ili da su ih molili da ponesu oruzje ili sta vec? Bio sam nekoliko puta svjedok takvih pucnjava i niti jednom niko nije znao da su doticni idioti uopste imali oruzje, a kamo li da ce ga izvuci usred mase i poceti pucati! Sram te bilo sto takve kletve mozes izreci nekome, a pojma nemas.

Zlocincu zelim sve najgore, kao sto sam vec ranije rekao, al ti stvarno nemas mjere.
Daj ba ne budi smijesan
Sve se zna,mladenci su znali ko ima oruzje,nemoj mi samo reci da su im na svadbi bili ljudi koje oni ne poznaju pa kao "jao vidi onaj momak ima pistolj"
Svako poznaje svoje drustvo,zna se ko ima pistolj,ko ga nosa sa sobom,zna se ko je prgav kada popije,ko je veseljak i svako je svjestan koga poziva na svoju svadbu.
prema tome, nemoj molim te "nisu znali"
callmethebreeeze

#54 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by callmethebreeeze »

slazem se sa temporom.
poziv na linc je glupost i samo moze biti kontraproduktivan. sve sto nama treba je jasan zakon i ljudi koji ce imati mandat i mogucnost da zakon sprovode.
stochar

#55 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by stochar »

ne brinite se, pocinioce ce ova drzava kazniti kako dolikuje. ne gine im sad pojacani nadzor, ili, oduzinanje oruzja na 6 mjeseci!
shuriken

#56 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by shuriken »

samo da podsjetim da Kanton nedavno nije htio izglasati propis po kojem bi nosenje oruzja bez dozvole rezultiralo obaveznom zatvorskom kaznom, nego im se vise svidio prijedlog po kojem je za taj prekrsaj predvidjena novcana kazna.
zasto?
everybody hurts

#57 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by everybody hurts »

Evo pise na teletekstu da nije ranjen metkom sa svadbe, jer se tamo pucalo pistoljima, a on je ranjem puščanim zrnom :roll: :roll:
valterbranisarajevo

#58 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by valterbranisarajevo »

Mislim da je ipak sa svadbe. U današnjem Oslobođenju piše da je policija u restoranu amerikanac gdje je bio nastavak svadbenog veselja sinoć našla idiota koji je pucao i koji je priznao zločin...
paratrooper

#59 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by paratrooper »

zgembo_sa wrote:Hajde i ti malo smanji dozivljaj. Krivi su oni koji su pucali, a ne mlada i mladozenja ili koga sve ti ne nabroja :roll:
volis i ti pucat jelde haveru ?

oni koji su organizirali mogu biti krivi ako nisu ni na koji nacin upozorili osobe da se ponasaju kao ljudi a ne kao hajvan.
Alhemicarkaa

#60 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Alhemicarkaa »

Baby Blue wrote:
Mi nismo normalni, izgubili smo svaki sistem vrijednosti, niste ne radimo i samo se snebivamo, a u svemu ovome najcesce i najvise nam placaju nevina djeca. Do kad ce se ljudi ovdje samo ibretiti i odmahivati glavom?! DO KAD VISE?!
Da se nadovezem i podsjetim na jedan od zahtjeva sa minulih protesta:

Zato tražimo i

• oštrije sankcije za posjedovanje nelegalnog oružja
ograničenje dozvole za nošenje oružja samo na službena lica (MUP, OS, Armija BiH, registriranaa lovačka udruženja)

Koliko nas je podrzalo ove proteste? Stotinjak. Ali se snebivati, zaliti nad prolivenom krvlju, i kukati svi znamo.
Krv na rukama ne nose samo mladenci i prisutni na svadbi, mi smo svi okrvavljenih ruku...
Alfons Kauders

#61 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Alfons Kauders »

tempora wrote:Boze blagi, kad vas covjek cita zapita se pa kako je moguce, da pored ovoliko "razmunih dusa, koje pozivaju na linc svako malo, moze biti ovoliko nasilja, saobracajnih nesreca, pljacki, vrijedjanja .......i da ne nabrajam. Shvatam vas revolt i dijelim ga, ali ohanite malo sa svakodnevnim pozivima na linc. Istim se ne razlikujete od onih koji smatraju da je normalno potegnuti pistoj dok mu kolo iga oko kuce. :oops:
Koliko stanovnika Sarajeva posjeduje oruzje? I kako to da su uvijek tamo neki krkani, papci i dosljaci zasluzni za svu patnju ovoga grada? Epidemija? Ovo koliko znamo nije prva zrtva opstenarodno veselja? Pa? Ocigledno da nece biti ni zadnja: ljudi se veselili. A veselje je kod nas nacionalni podvig. :(
Slozit cu se se sa Alfonsom, krivi su svi prisutni na toj prokletoj svadbi, jer razumnih zasigrno nije bilo. No kako ce zakon tretirati ovaj cin, druga je prica.
mislim da nije problem u oruzju... u ratu je bilo metar oruzja pa se raja nije ubijala kao danas... zato jer se znalo da ce se za nesto tako NAJEBAT, i to dobro najebat... ne da ce se hapsit, sudit, vec da ce te murija polomit i ako zasluzujes - ubit... to jedino kod nas pali...

1992 policija je kraj moje zgrade odradila kolonu jna... cijelo naselje bilo puno kalasa, tetki, rucnih bombi, nagaznih i ostalih pizdarija... mi klinci se igrali s tim, rastavljali, sastavljali, pucali... i nikom nije dlaka s glave falila niti je kome na pamet palo da uperi pusku prema ljudima, zgradi, kuci...

jebiga, ako je neko u 30tim, 40tim veci degenerik od nas sa 12, 13, 14 godina, onda ne samo da ne zasluzuje da mu se sudi, vec ne zasluzuje da zivi...
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#62 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Šeherzada »

A zna li iko u kom djelu Buljakova je bila svadba i jel djecak zivio blizu?
Alfons Kauders

#63 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Alfons Kauders »

Alhemicarkaa wrote:
Baby Blue wrote:
Mi nismo normalni, izgubili smo svaki sistem vrijednosti, niste ne radimo i samo se snebivamo, a u svemu ovome najcesce i najvise nam placaju nevina djeca. Do kad ce se ljudi ovdje samo ibretiti i odmahivati glavom?! DO KAD VISE?!
Da se nadovezem i podsjetim na jedan od zahtjeva sa minulih protesta:

Zato tražimo i

• oštrije sankcije za posjedovanje nelegalnog oružja
ograničenje dozvole za nošenje oružja samo na službena lica (MUP, OS, Armija BiH, registriranaa lovačka udruženja)

Koliko nas je podrzalo ove proteste? Stotinjak. Ali se snebivati, zaliti nad prolivenom krvlju, i kukati svi znamo.
Krv na rukama ne nose samo mladenci i prisutni na svadbi, mi smo svi okrvavljenih ruku...
-sankcije su vec dovoljno ostre, samo sto se ne sprovode (vidi kz)
-dozvola za posjedovanje oruzja i nosenje oruzja nije jedna te ista stvar... za nosenje je potrebno posebno odobrenje - jako ga je tesko dobiti i dokazati da fizicko lice ima potrebu za nosenjem istog (mora se poklopiti brdo faktora)

uopste nije problem u ljudima koji imaju registrirano naoruzanje za samoodbranu, lov ili sport... cak i da ga raja nosi po ulici opet ne bi bio problem... dozvolu ne moze dobiti idiot, a cak i da je dobije zna da ce mup u roku od par sati skontat ko je puco cim pronadje cahuru ili zrno ispaljeno iz njegovog pistolja...

ja npr. nikad ne nosim pistolj sa sobom... prije nekoliko godina jedan debil me pokuso upucat iz cista mira i ni tad ga nisam poceo nosit... mozda bi bilo bolje da jesam kad malo bolje prokontam...
Guevara

#64 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Guevara »

Ljudi su vec odavno izgubili svaki kontakt sa zdravim razumom.
Atrus

#65 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Atrus »

Ocigledno, ljudima nije dosta pucanja. Malo je bilo 1992 - 1995.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#66 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Evo upravo sada u Starom gradu ne znam imali jos ko, ali negdje odjekuju pucnji i to pravo fini.
Kazu sa Sedrenika da dolazi :roll: :x :x
kakav je ovo vakat dosao :shock:
valterbranisarajevo

#67 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by valterbranisarajevo »

Organizatori svadbe su vjerovatno debelo odgovorni za tragediju. Prema Zakonu (mislim o Javnom redu i miru) svaka svadba i veselje se moraju najaviti nadležnoj policijskoj stanici koja izdaje odobrenje i preuzima dio odgovornosti za sigurnost događaja. Međutim mala je mogućnost da je ispoštovana zakonska procedura, pa samim tim organizatori preuzimaju punu odgovornost za ovo što se desilo- odnosno krivično bi trebao odgovarati onaj ko je to organizovao. Da li će? E to ne znam...
zgembo_sa

#68 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by zgembo_sa »

Sto neki mogu srat to je cudo jedno.

Zamislite situaciju. Zenite se, pozovete svu rodbinu, svoju i njenu. Skupi se preko 100 dusa. I dodje zenin daidza kojeg vi prvi put u zivotu vidite i pocne pucat iz pistolja. I sad su po vama krivi mladozenja i mlada? Jel iko na vasim svadbama pretresao svatove??? Sve razumijem, taj bijes zbog ovog zlocina, i sam sam se pridruzio zelji za lincom tog kretena koji je upucao dijete, ali ovdje su neki bas odvratni sa svojim kletvama usmjerenim prema svima, pa i onima koji najvjerovatnije nemaju ama bas nikakve veze sa tim. Po toj logici treba i majku koja je rodila ovog kretena, poslat u zatvor jer je i ona odgovorna za njegov zlocin :roll:
Alfons Kauders

#69 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Alfons Kauders »

zgembo_sa wrote:Sto neki mogu srat to je cudo jedno.

Zamislite situaciju. Zenite se, pozovete svu rodbinu, svoju i njenu. Skupi se preko 100 dusa. I dodje zenin daidza kojeg vi prvi put u zivotu vidite i pocne pucat iz pistolja. I sad su po vama krivi mladozenja i mlada? Jel iko na vasim svadbama pretresao svatove??? Sve razumijem, taj bijes zbog ovog zlocina, i sam sam se pridruzio zelji za lincom tog kretena koji je upucao dijete, ali ovdje su neki bas odvratni sa svojim kletvama usmjerenim prema svima, pa i onima koji najvjerovatnije nemaju ama bas nikakve veze sa tim. Po toj logici treba i majku koja je rodila ovog kretena, poslat u zatvor jer je i ona odgovorna za njegov zlocin :roll:
care moj, ne znam ko da se pojavi, ako vec ima preko 100 dusa, neko normalan ce mu reci da odjebe i da ne puca... a ovdje su priveli 6 lica, mislim da mozemo pretpostaviti da su sva sestorica bila naoruzana... e pa o tome se radi, ocito je da su i organizatori i gosti smatrali da je senlucenje sasvim normalna pojava...
paratrooper

#70 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by paratrooper »

Alfons Kauders wrote:care moj, ne znam ko da se pojavi, ako vec ima preko 100 dusa, neko normalan ce mu reci da odjebe i da ne puca... a ovdje su priveli 6 lica, mislim da mozemo pretpostaviti da su sva sestorica bila naoruzana... e pa o tome se radi, ocito je da su i organizatori i gosti smatrali da je senlucenje sasvim normalna pojava...
vidi Alfons, za svaku tragediju je sigurno bilo najmanje 100 'blizu' tragedije incidenata. Nema danas niceg slucajnog , jednostavno nema.

Niko nije za lincovanje, i vecina ljudi je protiv nasilja, i vecina ljudi je o sebi prisebi u ovim teskim vremenima za mnoge. I sad na vrh svega toga treba da trpe lokalne kabadahije i lokalne hostaplere koji misle kad imaju oruzje u rukama da su mocni i da su u centru pazne i da su mangupi.

e pa zaista mislim da je red da se srede sarajevski mangupi kojim oruzje koristi da plase i teroriziraju druge ljude kako bi sebe istakli.

ja zaista mislim da zaista neko treba uvest red , ako nigdje drugo bar u taj grad. Nije bitna cijena, a nije bitan ni nacin.

Sto kaze ona tempora svi smo isti , pa dobro , moze bit ali je to nebitno , ono sto je bitno je da gradski mangupi ne smiju vladati gradom.
zgembo_sa

#71 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by zgembo_sa »

Alfons Kauders wrote:care moj, ne znam ko da se pojavi, ako vec ima preko 100 dusa, neko normalan ce mu reci da odjebe i da ne puca... a ovdje su priveli 6 lica, mislim da mozemo pretpostaviti da su sva sestorica bila naoruzana... e pa o tome se radi, ocito je da su i organizatori i gosti smatrali da je senlucenje sasvim normalna pojava...
Ma jasta, sigurno su oni izvadili oruzje i cekali da im mladozenja da odobrenje da pucaju :roll:
ranger

#72 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by ranger »

eeeh...kako biti pametan sad...
Kazu, ljudska prava....lik se napije uzme pistolj i upuca neduzno djete, sude mu, dobije 15-20 god, odlezi 12 i eto ga van...
Neciji zivot je unisten zauvjek, tih 12 godina sto ce ovaj odlezat roditeljima djeteta nista ne znace, unisten je njihov zivot, o djetetu ne mogu ni govorit jer jos uvijek se ne zna dali ce prezivit!
Po meni, za nase drustvo jedino moze da pali smrtna kazna... zatvore niti imamo, a niti mozemo napravit dovoljno velike za svu bagru koja postoji. Ubio si nekog, care sad cemo mi tebe ubit - 1:1. Isto to vazi i za one balavce sto ubise Denisa, one cigose sto zapalise staricu i td.... ima toga... Kaze, pa maloljetni, pa sta, ako je bio sposoban ubiti nekog onda je sposoban i odgovarati za svoje postupke...
Naravno sad ce se naci neki moderni humanista koji ce reci da je to protiv ljudskih prava, i jeste, al za stoku koja nesto tako uradi ljudska prava ne trebaju upravo zato sto i jesu STOKA!

Rijesenje: Oko za oko, zub za zub!
pitt

#73 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by pitt »

hrasno38 wrote:Na ogromnu zalost svakog normalnog covjeka i uzornih gradjana ali ovo je jos jedan od folklora koji je sa "papcima" dosao u Sarajevo. Zar je necija svadba toliko znamenit dogadjaj da bi se pucalo iz vatrenog oruzja u sred nekog naselja gdje su okolne avlije prepune djece. Bar za mene ovo je isto tako brutalno kao i ubistvo Denisa Mrnjavca i za ovakve umobolnike najprvicnija kazna bi bila "oko za oko zub za zub" ili najminimalnije 20-30 godina najstrozijeg zatvora. Samo kaznama koje strahovito zabole u ovoj drzavi se moze doci do normalnog zivota.
Svim srcem se nadam da ce maleni djecak uspjeti da se izbori za svoj tek poceti zivot jer njegova krivica je bila ta da se samo igrao u svom dvoristu. Strasno!!!!!!
vala bas ne znam da je ovo uvezeno. toga je bilo i prije rata na svakom koraku.....i za svadbe, i bajrame i bozice. Balkanski krkanluk jednostavno :D
cyprus

#74 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by cyprus »

:sad: :sad: Bože sačuvaj :x
Comrad

#75 Re: Još jedna tragedija u Sarajevu

Post by Comrad »

Meni samo nije jasno kako je taj jadov pogodio dijete. Nije se dijete u zraku igralo. Kuda je ovaj pucao, oko sebe se zado lola, pa koga zakaci. :?
Post Reply