Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Troll_Happens

#51 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by Troll_Happens »

mima wrote:
Jedan001 wrote:Jutros u ranim satima pocelo se sa kopanjem zemlje, mjerenjem, razvaljivanjem asfalta .....Svaki komentar je suvisan ovo ce izgradit za nedelju dana, a centar za maloljetnike nikad... :x nek je bog na pomoci ovoj jadnoj Bosni....

A vidje li one silne janjce sto ih poklase na istom zom gradilistu?
o cem ti to nisam u toku :?
chuchumbamayumbe

#52 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by chuchumbamayumbe »

uvjek dobar gost wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Koja je procedura za iseljenje za Kanadu ili Australiju? Porodica, dvoje djece, jeste da nismo fakultetski obrazovani, ali smo vrijedni i pametni.
Prodam stan i lagano se isparim jer ovo ovdje postaje sve samo ne multi-kulti Sarajevo.
Volim Sarajevo, ali u zadnje vrijeme pocinje lagano da mi se gadi.
Kad spoznaš procedure... javi kako je za raju koja nemaju djeca ali bi voljela imati istu, jer sve više se bavim mišlju da se zbog te djece koju još nemam ispalim odavde....
http://www.cic.gc.ca/
http://www.go-to-canada.com/
http://www.immi.gov.au/
http://www.australia.gov.au/Immigration
http://www.immigrationinfoaustralia.com/
Neelix

#53 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by Neelix »

jasco74 wrote:Moje skromno misljenje (nadam se da se necu ogrijesiti) je da su i u ovom slucaju motivi ljudi iz IZ-a vrlo prizemni, nedostojni funkcija koje obavljaju:moc i novac.
IZ je podrzala (ako ne i osnovala) Islamsku pedagosku akademiju u Zenici. Na toj visokoobrazovnoj ustanovi se svake godine odskoluje i izbaci odredjeni kadar, koji je osposobljen za vrlo uski krug zanimanja. Broj onih koji zavrse medrese i koji ne nastave skolovanje je takodjer nezanemariv. Ovaj kadar se sada treba negdje zaposliti a koliko ja znam (opet dozvoljavam da grijesim) oni nisu kvalifikovani da rade u skolama, cisto sumnjam da su trazen kadar u firmama gdje se zahtjevaju konkretna znanja i zvanja. IZ je iz tog razloga primorana da "izmislja" posao ovom kadru. Svjedoci smo uvodjenja vjeronauke u predskolske ustanove kao i gradjenja sve veceg broja dzamija. ...
vrlo pametno razmisljanje, nisam ovaj problem dosad gledao u ovom svjetlu,
turquoise

#54 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by turquoise »

"Ima li većeg nasilnika, od onoga koji brani da se u Allahovim mesdžidima ime Njegovo spominje i koji rade na tome da se oni poruše? Takvi bi trebalo da u njih samo sa strahom ulaze! Na ovom svijetu doživjeće sramotu, a na onom svijetu patnju veliku!"
Kur'an - Bekare 114

Lahkom analizom svih protivnika izgradnje dzamije, lahko uvidjamo da su to ili bivsi komunisti ili djeca bivsih komunista/ateista zadojeni ateisticko-komunistickom ideologijom.

Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.
"VASA stranka" nije na vlasti.
Sad ste manjina i nema totalitarnog rezima da otima vakufsku zemlju i da zabranjuje gradnju dzamija i rusi dzamije.

Vidimo se na otvorenju dzamije :D...
chuchumbamayumbe

#55 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by chuchumbamayumbe »

turquoise wrote:"Ima li većeg nasilnika, od onoga koji brani da se u Allahovim mesdžidima ime Njegovo spominje i koji rade na tome da se oni poruše? Takvi bi trebalo da u njih samo sa strahom ulaze! Na ovom svijetu doživjeće sramotu, a na onom svijetu patnju veliku!"
Kur'an - Bekare 114

Lahkom analizom svih protivnika izgradnje dzamije, lahko uvidjamo da su to ili bivsi komunisti ili djeca bivsih komunista/ateista zadojeni ateisticko-komunistickom ideologijom.

Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.
Sad ste manjina i nema totalitarnog rezima da otima vakufsku zemlju i da zabranjuje gradnju dzamija i rusi dzamije.

Najbolji su mi ovi copy/paste efendije.
Koja li je tebe ideologija zadojila pa da sve tako lahko izanaliziras i doneses zakljucke?
Glede toga da se vidimo na otvaranju dzamije, tamo ces naci samo svoje istomisljenike sto vas je ista ideoloska sisa zadojila, a neces naci komuniste i ateiste.
Etiketar

#56 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by Etiketar »

turquoise wrote:"Ima li većeg nasilnika, od onoga koji brani da se u Allahovim mesdžidima ime Njegovo spominje i koji rade na tome da se oni poruše? Takvi bi trebalo da u njih samo sa strahom ulaze! Na ovom svijetu doživjeće sramotu, a na onom svijetu patnju veliku!"
Kur'an - Bekare 114

Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.

Ti ti bolje znaš od mene: Šta ono Poslanik reče o praznim džamijama u kojima vjernika nema? Nešto kao predznak Sudnjeg dana? A ajet kojeg si naveo ima uzrok svog objavljivanja; vjerujem da i to znaš. Zato nemoj, da bi se razračunao s nekakvom ideologijom, korisititi ideologiju vjerske institucije lokalnog karaktera.
Troll_Happens

#57 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by Troll_Happens »

Kur'an - Bekare 114

Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.

Bolje biti zadojen komunistickom ideologijom i komunista nego fundamentalista sprzenog mozga.... Barem smo ko ljudi u tom periodu zivjeli.
A gledaj danas zemlja ti propada dok kriminal raste. Svi koji su nesto valjali i dali ovoj zemlji su otisli sto pod zemlju sto iz zemlje.
A ti otvaraj i dalje...da te vidim lafe da otvoris sta u RS lako ti je srati iz sredine gdje si vecina :run:
shizim

#58 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by shizim »

Malo je jedna na Ciglanama,molim vas unistite i ono malo parka sto nam je ostalo kod II.Gim...Razjebite sve zivo i izgradite Dzamije,zgrade,betonske utvrde,*rce palce...
Pitam se tko ce ici u tu Dzamiju?
Qler

#59 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by Qler »

Kur'an - Bekare 114

Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.

newsflash:

komunizam propao dosli ovi sto ih ti hvalis i poceo ti rat
SDP dosla na vlast i za 4 godine vlasti napravila vise nego SDA za svog postojanja
"NASA stranka" je tek osnovana i ako Bog da bit ce sve jaca a ovi nacionalni papci ce nestati
sekularna drzava je nesto najbolje sto su pametni ljudi izmislili i vidi cuda, Turska se temelji na tome, tako da se postuje drzava kao sto se ne postuje 2km "autoputa" se ne bi pravila 7 godina nego 3 mjeseca

ali neka nama dzamija i hoda lopova. long live nacionalisti medjunacionalna mrznja!
popajic

#60 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by popajic »

@ tirkiz(u mom prijevodu)
Kako ti ne dosadi to famozno,"moderno" H.
A analiza ti je stvarno laHka,jer po tebi postoje samo 2 grupe ljudi:komunisti ili nacionalisti.Koja glupost!
Postoje i treci,oni koji ne podnose nikakvu vrstu jednoumlja.I koji su alergicni na sve sto je kvazi,pa i na kvazi vjernike :run:
Corto Maltese

#61 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by Corto Maltese »

Pobuna protiv kapelice na igralištu
Piše: Goran Penić

Mještani Prigorja Brdovečkog ne žele gradnju kapelice na jedinom igralištu u mjestu, a tvrde da ih nitko ništa nije pitao

ZAGREB - Nekolicina mještana Prigorja Brdovečkog pobunila se jer ne žele gradnju kapelice na jedinom igralištu u mjestu, gdje su se svakodnevno igrala djeca, a odrasli su održavali svoje sportske turnire.

Netko je čak preko noći na igralištu, na koji je postavljen i kamen temeljac za gradnju od 120 metara četvornih, ispisao grafite upućene lokalnoj vlasti.

“Nismo protiv Boga al’ ne damo igralište”, “Možemo i u birtiju” i “Idemo dalje!”, samo su neki od natpisa kojima žele poručiti da ne žele kapelicu baš na tom mjestu.

- Igralište je napravljeno prije šest godina, a u urbanistički plan je ucrtano 2005. godine. Sada je odjednom, preko noći, prenamijenjeno u kapelicu. Mi jesmo za gradnju kapelice, ali ne tu. Nitko nas ništa ne pita - rekao je Tomislav Tursan, koji se zbog svojih stavova posvadio i s vlastitom majkom.

Njegove stavove dijeli i 24-godišnji Karlo Živoder koji je, kako kaže, bio sretan kao malo dijete kad se igralište gradilo.

U tvrtki Mineralne sirovine iz Zagreba, koja je izvođač radova, kažu da su obmanjeni jer su im iz Mjesnog odbora rekli da se stanovništvo na referendumu sa 96 posto glasova odlučilo za gradnju kapelice, međutim naši sugovornici kažu da se njih ništa nije pitalo.

Predsjednica Mjesnog odbora iz redova HDZ-a Ana Levojević i predsjednica Odbora za izgradnju kapelice Dubravka Verica Tomić kažu da su ljudi kroz milodare rekli što misle o gradnji kapele.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,119922.jl
danas

#62 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by danas »

turquoise wrote:

Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.

ma volim kad mi jaro 'vako posteno kaze... da znam odmah ko mi i kako o glavi radi... a ne ono fol demokrati smo, pa progresivni, pa tolerantni...
nego posteno i odmah u glavu -- manjina si, poklopi se, 'njegovo' je doslo, 'njegovi' zajahali...

ha ja...
sarlo

#63 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by sarlo »

danas wrote:
turquoise wrote: Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.

ma volim kad mi jaro 'vako posteno kaze... da znam odmah ko mi i kako o glavi radi... a ne ono fol demokrati smo, pa progresivni, pa tolerantni...
nego posteno i odmah u glavu -- manjina si, poklopi se, 'njegovo' je doslo, 'njegovi' zajahali nisu bas moji ali ovi prvi su mi neprijatelji...

ha ja...
Bio sam tad jos sasvam mali kad sam cuo mog Starog kako govori: " Vlast se ne daje niti uzima, ona se otima", vjerovatno je bio u nekoj kadrovskoj kombinatorici pa je ispao iz igre. Nikad nije bio na vlasti, jedan period je bio na ivici (sa vanjske strane), valjda je nije znao oteti.
Ciglane nisam volio, ali sam ih uvijek respektovao. Kad je '90 na Ciglanama (mjesto gdje su zivjeli komunisti-vlastodrsci) pobjedio SDS bio sam iskreno iznenadjen. Moj Cale nije. Tad je sa mnom razgovarao kao sa odraslim covjekom. "Krupne stvari se desavaju, nestaje jedno drustvo drugo ce se roditi, nisu ti ljudi licemjeri samo su u odredjeno historijskom momentu pokazali jedno skriveno lice. Bili su iskreni u komunizmu, sad ce biti jednako iskreni u srbovanju. Ovo ti dosta govori i karakteru Yugoslavije, ipak je ona srpska tvorevina i drzava i zato se oni u nju zaklinju".
Nisam volio komunjare i bio sam radostan sto ce se taj truhli, licemjerni i duboko nepravedni sistem unistiti i na njegovim rusevinama izgraditi gradjansko drustvo. Mojima su komunjare uzeli gotovu svu imovinu (nije bilo rijec o nekom bogatstvu, jednostavno su im dosli u kucu i rekli ovo je preveliko za vas dobices jedan stan u njoj i daj kljuceve od radnje na Kovacima), mnogi su nestali u "marsevima smrti", sreca da su tetke bile udate za partizane pa su mogle ljudski da pomenu svoju bracu i da zale za njima konstatujuci da su ih pobili partizani. Moj Stari i Stara su odrasli u SFRJ-ot i dannas zale za svojom mladoscu i realno govore o dobrim i losim stvarim u tom vremenu. U mojoj (ocevoj) kuci jos uvijek se pominje Milovan Djilas. Ustati pa ga pomenuti.
Kad je rahmetli Alija govorio o demokraticnosti medija i nemjesanju politike u medije bio sam jako iznenadjan. Pa kad se uzima vlast prvo se zauzme radio-stanica. Ako ih ti ne kontrolises neko drugi hoce. Tudjman je smjenio svih sedam urednika TV Zagreb.
Ciglanama treba pokazati da je njihovo proslo.
Nazalost SDA nije nikad ljudski ocistila medije, univerzitet, privredu od komunjara. Tako da SDA formalno vlada, a stvarno su tu komunjare. Ima i dosta cetnika. Na kraju krajeva partizani i cetnici su se pomirili.
Znaci tuci ih u glavu, satjerati nogama u zemlju.
Doci na vrata i reci: tvoje je proslo, daj kljuceve, Na kucu mu nalijepiti plakat sa sa datumom otvorenja dzamije.
fgr

#64 Re: Pocela gradnja Djamije na Ciglanama

Post by fgr »

sarajevac071 wrote:/quote]p.s. molicu administratora da malo prati pisanje pojedinaca i vrijedjanja na licnoj osnovi uz ove divne epitete tipa "debil"
isto važi i za tebe
ako ne želiš da te vrijeđaju nemoj ni ti vrijeđati druge
a ti nemoj da vrijedjas islam i muslimane recenicama tipa "allahov svod"
danas

#65 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by danas »

sarlo wrote:
danas wrote:
turquoise wrote: Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.

nego posteno i odmah u glavu -- manjina si, poklopi se, 'njegovo' je doslo, 'njegovi' zajahali nisu bas moji ali ovi prvi su mi neprijatelji...

ha ja...
Bio sam tad jos sasvam mali kad sam cuo mog Starog kako govori: " Vlast se ne daje niti uzima, ona se otima", vjerovatno je bio u nekoj kadrovskoj kombinatorici pa je ispao iz igre. Nikad nije bio na vlasti, jedan period je bio na ivici (sa vanjske strane), valjda je nije znao oteti.
Ciglane nisam volio, ali sam ih uvijek respektovao. Kad je '90 na Ciglanama (mjesto gdje su zivjeli komunisti-vlastodrsci) pobjedio SDS bio sam iskreno iznenadjen. Moj Cale nije. Tad je sa mnom razgovarao kao sa odraslim covjekom. "Krupne stvari se desavaju, nestaje jedno drustvo drugo ce se roditi, nisu ti ljudi licemjeri samo su u odredjeno historijskom momentu pokazali jedno skriveno lice. Bili su iskreni u komunizmu, sad ce biti jednako iskreni u srbovanju. Ovo ti dosta govori i karakteru Yugoslavije, ipak je ona srpska tvorevina i drzava i zato se oni u nju zaklinju".
Nisam volio komunjare i bio sam radostan sto ce se taj truhli, licemjerni i duboko nepravedni sistem unistiti i na njegovim rusevinama izgraditi gradjansko drustvo. Mojima su komunjare uzeli gotovu svu imovinu (nije bilo rijec o nekom bogatstvu, jednostavno su im dosli u kucu i rekli ovo je preveliko za vas dobices jedan stan u njoj i daj kljuceve od radnje na Kovacima), mnogi su nestali u "marsevima smrti", sreca da su tetke bile udate za partizane pa su mogle ljudski da pomenu svoju bracu i da zale za njima konstatujuci da su ih pobili partizani. Moj Stari i Stara su odrasli u SFRJ-ot i dannas zale za svojom mladoscu i realno govore o dobrim i losim stvarim u tom vremenu. U mojoj (ocevoj) kuci jos uvijek se pominje Milovan Djilas. Ustati pa ga pomenuti.
Kad je rahmetli Alija govorio o demokraticnosti medija i nemjesanju politike u medije bio sam jako iznenadjan. Pa kad se uzima vlast prvo se zauzme radio-stanica. Ako ih ti ne kontrolises neko drugi hoce. Tudjman je smjenio svih sedam urednika TV Zagreb.
Ciglanama treba pokazati da je njihovo proslo.
Nazalost SDA nije nikad ljudski ocistila medije, univerzitet, privredu od komunjara. Tako da SDA formalno vlada, a stvarno su tu komunjare. Ima i dosta cetnika. Na kraju krajeva partizani i cetnici su se pomirili.
Znaci tuci ih u glavu, satjerati nogama u zemlju.
Doci na vrata i reci: tvoje je proslo, daj kljuceve, Na kucu mu nalijepiti plakat sa sa datumom otvorenja dzamije.
izvini, a ko tebe sta pitao? :?

no, shvatam tvoju logiku... po kojoj se da zakljuciti -- zajebali su se komunisti sto vas sve nisu pobili kad su mogli... jer ako oni nisu tukli u glavu, satjeravali nogom u zemlju da vam se sjeme utare -- vi vidim hocete... lijepo je docim da odmah kazete posteno sta i kako mislite i planirate sa 'manjinama'; ko sto spomenuh, jebo tu suplju o 'toleranciji' i 'demokratiji'... nego bas tako, ugledaj se na tudjmana :D i odmah 'udri' prokletinju crvenu cim zajases -- zatuci ih u glavu... jer ti naravno -- gorih neprijatelja od 'komunjara' nemas... oni su te klali prije 15 godina, oni su te bombardovali, oni su te satjerivali u logore, oni su te silovali, oni su ti oteli pola drzave... ha ja... nisu to ni slucajno bili koalicioni partneri tvog alje i hareta... :oops:

no da ne skrecem previse sa teme -- dobra je ta tvoja strategija... tako treba cim zajases na vlast, slazem se... da su partizani tvoje i njima slicne '45-e 'zatukli u glavu' ne bi mi se cetnicko-ustasko-balijska fukara i njihovo potomstvo danas qurchili, lizali jedni drugima guzice po koalicijama, besramno dijelili drzavu, hapali firme, stanove i kuce 'po zakonu', i zapisavali teritorije sa dzamijama, crkvama, i krizevima po brdima... da su nekoga partizani u vakat 'zatukli u glavu' i 'satjerali nogama u zemlju'... a jebiga, nisu...

i da, gradite vi bolan tu nesretnu dzamiju na ciglanama... znajuci vas, nisam ni mislila da nesto drugo niti znate niti umijete izgraditi... svakako se od vas ne nadam gradnji novog pozorista, mosta, auto-puta, bolnice, ili ne dao bog kakvog univerziteta ili naucno-istrazivackog centra... dje bi vi to gradili, pa ne treba nama moderna hirurgija a vala ni auto put... neise, gradi bolan dzamiju... ne sto ti treba, vec iz cemernog ti inata i bijesa... gradi je ne da klanjas u njoj, vec da pokazes ciglanama 'da je njihovo proslo' a da je tvoje doslo (ko biva, nismo to znali do sada)... sto se ne zajebes pa novu dzamiju ne izgradis u banja luci -- mozda sto tamo ne smijes da primirises? pa hajde, gradi je na ciglanama da komunjarama stavis do znanja da su donji, i da ih tom dzamijom 'satjeras u zemlju' -- lijepo je pa nam napokon ti posteno prizna sto je gradite tu, a ne ko ovi neki nesretnici sto se natezu da objasne kako im je mrsko pjehe do magribije... gradi je ni za sta drugo a ono u inat ciglanama i da nerviras komuniste -- ma takva je dzamija allahu najmilija :)

PS samo da dodam -- u bosni se cetnici i partizani -- nisu pomirili... u bosni se tvoj aljo i cetnici nikad i nisu 'svadjali' da bi se mirili, vec su svo vrijeme lizali jedni druge u koaliciji, prekrajali drzavu, i skupa stvarali RS. i da, u SR BiH se u periodu od drugog svjestskog rata pa do 1990-e izgradilo nekoliko stotina dzamija, a recimo bajrakli dzamija u beogradu je bila stavljena pod zastitu drzave kao kulturno blago... pa mi se ipak cini da su to -- gle cuda -- opet tvoji koalicioni partneri koji rusise dzamije po bosni, a ne raif dizdarevic, dzemal bijedic ili branko mikulic...
toliko...
andjeo_cuvar

#66 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by andjeo_cuvar »

Kur'an - Bekare 114

Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.

Po tvojoj logici nevidim ni jedan razlog protiv gradnje Crkve na Zlatistu "bozije kuce".Mada sam ubjedjen sto posto da se ona gradi iz cistog inata,bez imalo veze sa vjerom.Po logici kad oni mogu Dzamije mozemo i mi Crkve.
paratrooper

#67 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by paratrooper »

andjeo_cuvar wrote:Po logici kad oni mogu Dzamije mozemo i mi Crkve.
naravno andjele , to je u osnovi i to je tako jos od pradavnih vremena. Zaista ne vidim zbog cega se u Sarajevu bune protiv te crkve kada sami grade djamije na svakih 100 metara. Ali to je Sarajevo :lol:
45cents

#68 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by 45cents »

Treba gledati stvari i s druge strane....

Na primjer, ukinuće se služenje alkohola na Merhemića trgu, zbog blizine džamije. Mnogi sadašnji ugostiteljski objekti će žitelje tog prosperitetnog naselja služiti salepom, bozom, limunadom, kaaaHvom......

Drugo, eknomski askept je jako bitan. Možete zamisliti koliko će porasti cijena kvadratnog metra stana za džamijsku elitu na tom mikrolokalitetu. Zamislite oglas: "Prodajem stan na Ciglanama, 200 kvadrata, ne sjećam se koliko sam ga platio, prvi ulaz do džamije". To čovječe, nema cijene. Tu se milion istrese bez pitanja, samo da dobiješ prvi red.
Hendrix

#69 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by Hendrix »

Hajd i nek je naprave ali zašto uvijek prave nekakve arhitekture zaostale 1000 godina , ja sam vidio modernih džamija gdje staneš i gledaš u stilu "vidi ovo ?" ali će kod nas opet nešto natakariti da totalno odudara od okoline i još onaj bakar kad stave okolo , pa ljudi jesmo li imalo napredovali mi?

Mislim da se pametnim arhitektonskim uređenjem može napraviti moderna bogomolja koja će se uklopiti u ambijent i da zadovolji i vjernike i one koji ne bi tamo išli.

Naravno od ovoga ništa neće biti , ima li neko sliku kako bi trebala izgledati ova ?
Troll_Happens

#70 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by Troll_Happens »

Hendrix wrote:Hajd i nek je naprave ali zašto uvijek prave nekakve arhitekture zaostale 1000 godina , ja sam vidio modernih džamija gdje staneš i gledaš u stilu "vidi ovo ?" ali će kod nas opet nešto natakariti da totalno odudara od okoline i još onaj bakar kad stave okolo , pa ljudi jesmo li imalo napredovali mi?

Mislim da se pametnim arhitektonskim uređenjem može napraviti moderna bogomolja koja će se uklopiti u ambijent i da zadovolji i vjernike i one koji ne bi tamo išli.

Naravno od ovoga ništa neće biti , ima li neko sliku kako bi trebala izgledati ova ?
Meni najsmjesnije kada projektant kaze pa ovo ne lici na djamiju vise ima nalik crkve haha meni vise ima nalik ambara za zito ili nekog magacina.
Ovo mu sad dodje ko kad pas zapisa drvo ili neki dio zemlje da obiljezi teritorije tako i ovi gdje nadjes lijepo mjesto ti djamiju, crkvu ili nesto trece posadi ili izgradi...
Ko sto neko rece nije dzabe vjetar dva puta rusio ogradu ne da bog vjerovatno da se gradi ali ocito oni su jaci od boga, valjda ce im on to naplatiti na onom svjetu sa kamatom...
cudi me sto nisu zgradu TO-a srusili pa napravili i u onom djelu jednu ipak treba proci kroz prolaz i preko parkinga preci da bi se doslo, velik je to put.... bljak :angry:
Onda se potpuno slazem nek grade i ovi na Zlatistu, lakse se izgleda dogovoriti i prije ce se izgraditi nego autoput bolnica skola igralista ili nesto trece...
kirby

#71 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by kirby »

sarlo,ja tebe zalim.
andjeo_cuvar

#72 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by andjeo_cuvar »

sarlo wrote: Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.

A sa takvim razmisljanjem kao sto ti razmisljas,neceme zacuditi da na padinama oko NASEG SARAJEVA za kratko vrjeme nebude vise crkvi nego dzamija u gradu.Nama nisu potrebne ni dzamije ni crkve ni zatvori za maloljetnike,niti nova radna mjesta,nama su najpotrebni dobri PSIHIJATRI i bolnice tipa Jagomir.
zlatiborka

#73 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by zlatiborka »

andjeo_cuvar wrote:
sarlo wrote: Newsflash:
Komunizam propo.
SDP nije na vlasti.

A sa takvim razmisljanjem kao sto ti razmisljas,neceme zacuditi da na padinama oko NASEG SARAJEVA za kratko vrjeme nebude vise crkvi nego dzamija u gradu.Nama nisu potrebne ni dzamije ni crkve ni zatvori za maloljetnike,niti nova radna mjesta,nama su najpotrebni dobri PSIHIJATRI i bolnice tipa Jagomir.
Svaka cast, evo do sada nisam znala sta mi je. Vidim da sam luda i otkacena jer hocu da mislim svojom glavom a ne onako kako kazu da treba misliti.

Ne brigajte, bice dzamija i crkvi na pretek, lova ima da se opere. Na svakih 100 m da nikne jedna bogomolja i da se zapisa teritorija, ko stigao prvi, njegovo je!

A ti jadni izmuceni narode, nista ne pitaj, prihvati sve sto ti kazu tvoji parlamentarni izabranici i vjerske vodje, oni te vode u svijetlu buducnost, nemoj da se usudis da nesto prigovoris, jer ces zasigurno zavrsiti u JAGOMIRU!
MuaDib

#74 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by MuaDib »

Gradnja džamije na inatu je čista islamistička politika!
Ali sve što nije s halalom, kad tad će nestati.
Nikad više vjernika a nikad više nemorala! :x :x :x :x
zlatiborka

#75 Re: Pocela gradnja Dzamije na Ciglanama

Post by zlatiborka »

MuaDib wrote:Gradnja džamije na inatu je čista islamistička politika!
Ali sve što nije s halalom, kad tad će nestati.
Nikad više vjernika a nikad više nemorala! :x :x :x :x
Da, nikad vise 'vjernika' a manje morala. Strasno, ali istinito!

Nestace i njihov halal kao i njihova zlodjela prema svom vlastitom narodom Bosnjacima, ostace vile, kuce, vikendice, debeli bankovni racuni u bankama u BiH, a narocito u inostranstvu.

Sve ce nestati, ali oni ce ostati da jasu i izrabljuju svoje sunarodnike Bosnjake beskonacno i do besvijesti.....

Jer su svoju djecu, unuke i praunuke vec obezbijedili.....a zato su se i borili, zar ne!
Locked