Koalicija SDP-Naša stranka

Post Reply

Koalicija SDP-Naša stranka ?

Da
180
58%
Ne
130
42%

Total votes: 310

mostarac

#51 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by mostarac »

jeza u ledja wrote:Mislim da bi Nasa Stranka napravila gresku ako bi ulazila u predizbornu koaliciju sa bilo kojom etabliranom strankom, pa tako i sa SDPom. Ja koliko sam shvatio Nasa Stranka upravo tezi da okupi ljude koji inace ne izlaze na izbore, razocarani ponudjenim. Koaliranjem sa bilo kim jacim u startu bi natovarili na ledja sve grijehe veceg koalicionog partnera. (kao sto su svojevremeno to uradili GDS i Liberali). To jedno, a drugo, kao sto je vec ranije spomenuto jedna nova stranka mora dosta pure da se najede da bi pokazali da nesto vrijede, a to se moze uraditi jedino uspjehom na izborima. Prelazak izbornog praga u nekoliko opcina bi bio dobar pocetak (usput neko je pitao koliki je izborni prag na opcinskim izborima, ne znam je li se sta promjenilo, al mescini prije 4 godine da je to bilo 3%).
nevezano za temu al ovaj prag je sramotno mali. To znaci da uzimajuci prosjek proslih lokalnih izbora od cini mi se 35% izlaska, da u opstini koja ima 12.000 stanovnika i otprilike nekih 9-10 hiljada biraca (a ima i dosta manjih opstina od ovakve) dovoljno ti je da za tebe glasa familija prakticno i da predjes izborni prag i zato nam se desava da u opstinskim vijecima imamo po 10-12 stranaka sto je apsurd, skupo, nicemu ne vodi i u tome jedinu korist vide politicke stranke koje se raskusuravaju za fotelje, a narod slabo koristi ima. Na lokalnim izborima bi prag digao na 7-8 %, a na opstim 5% i broj epizodnih stranaka koje su tu samo da se ogrebu za lovu bi se znatno smanjio.
jeza u ledja

#52 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jeza u ledja »

mostarac wrote:
jeza u ledja wrote:Mislim da bi Nasa Stranka napravila gresku ako bi ulazila u predizbornu koaliciju sa bilo kojom etabliranom strankom, pa tako i sa SDPom. Ja koliko sam shvatio Nasa Stranka upravo tezi da okupi ljude koji inace ne izlaze na izbore, razocarani ponudjenim. Koaliranjem sa bilo kim jacim u startu bi natovarili na ledja sve grijehe veceg koalicionog partnera. (kao sto su svojevremeno to uradili GDS i Liberali). To jedno, a drugo, kao sto je vec ranije spomenuto jedna nova stranka mora dosta pure da se najede da bi pokazali da nesto vrijede, a to se moze uraditi jedino uspjehom na izborima. Prelazak izbornog praga u nekoliko opcina bi bio dobar pocetak (usput neko je pitao koliki je izborni prag na opcinskim izborima, ne znam je li se sta promjenilo, al mescini prije 4 godine da je to bilo 3%).
nevezano za temu al ovaj prag je sramotno mali. To znaci da uzimajuci prosjek proslih lokalnih izbora od cini mi se 35% izlaska, da u opstini koja ima 12.000 stanovnika i otprilike nekih 9-10 hiljada biraca (a ima i dosta manjih opstina od ovakve) dovoljno ti je da za tebe glasa familija prakticno i da predjes izborni prag i zato nam se desava da u opstinskim vijecima imamo po 10-12 stranaka sto je apsurd, skupo, nicemu ne vodi i u tome jedinu korist vide politicke stranke koje se raskusuravaju za fotelje, a narod slabo koristi ima. Na lokalnim izborima bi prag digao na 7-8 %, a na opstim 5% i broj epizodnih stranaka koje su tu samo da se ogrebu za lovu bi se znatno smanjio.
Pretjerujes, vecina opcina ima po 5-6 stranaka. Cisto sumnjam da i jedna ima vise od 8, a ne 10 stranaka.
Sto se tice 'glasanja familije' to bi trebala biti mnogo velika familija da nakupi 3% od 10,000 glasaca.

Ja ne vidim nista lose u pragu od 3%, to su lokalni izbori i oni trebaju imati manji prag od opstih, jer se radi o pitanjima malih grupa ljudi u okviru opcine i ne treba da male strankice trose pare i takmice se sa velikim da bi dobile jedno mjesto u skupstini. Cak sta vise, male stranke cesto imaju bolji uvid u lokalne probleme, dok velike dobiju dosta poena samo na 'lijepe oci', tj. na etablirano ime.
Snowman

#53 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Snowman »

Mozda da dodamo i Narodnu stranku Radom za boljitak?
mladoliki

#54 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by mladoliki »

Želim pozdraviti industrijalca iz RS-a i složit ću se s njim da djelovanje jednog političkog projekta koji želi promijeniti situaciju u BiH treba biti usmjereno na čitav prostor naše zemlje i da i u tom dijelu postoji velika potreba za promjenama. Morbidne su izjave da je u FBiH sve normalno i to već stoti put ponavljam, a u RS je kao sve nenormalno! Ovdje kao treba ujediniti građanske opcije (koje su to?) i FBiH bi bila normalna- a tamo nema šanse sve pećinski ljudi, neandertalci, zvijeri. Sjećam se priče o tome kako je djevojka iz Zapadne Hercegovine došla na fakultet u Mostar, te je morala uzeti instrukcije iz jednog predmeta-kad po belaju profesor druge nacionalnosti! A ona je o ljudima te nacionalnosti čula sve najgore-te balije, te neljudi, te ubijali "naše", koljači, zločinci, ratovali s njima itd. I ona se prepala da će joj taj čovjek učiniti neko zlo, kad tamo ono normalan čovjek, ne razlikuje se ni po čemu od ovih "naših", pristojno se ponaša, zna svoj posao, čudo jedno!!! Predrasude kojima smo izloženi nas sprječavaju da se ponašamo kao ljudi, da razgovaramo s drugima i da zajedno radimo na našoj budućnosti. Zato želim reći "Pederalnim" političarima na ovom forumu da je trulo i kod nas i da sebe prvo trebamo pročistiti, te da naša budućnost ima smisla i perspektive samo ako smo zajedno sa "anamo njima". Džabe nama ovdje sve koalicije ovoga svijeta, kad od Bosne nema ništa ako nije cijela.
Moje mišljenje je da koalicija SDP i Naše stranke u ovom trenutku nije moguća i da SDP mora doživjeti dodatni sunovrat kako bi mogli doći novi ljude koji će toj stranci donijeti neophodnu katarzu i pravu socijaldemokratsku orijentaciju (za razliku od komunističke kakvu sada prakticiraju). Naša stranka, to je sada evidentno na osnovu pokazatelja sa njihovih osnivačkih skupština, nema dovoljno ljudi, nemaju potrebnog iskustva, vezana je za pojedine uske interesne grupacije i neće imati pretjerano svjetlu perspektivu. Naša stranka kao projekat je odlična ideja, ali sve dok ovisiš o finansijama ljudi koji ti zbog toga kroje izborne liste, ne možeš imati prave ljude koji znaju posao i koji mogu pokrenuti promjene u društvu.
Ipak, u budućnosti bi bilo dobro da se sve stranke ljevice i građanske opcije iz čitave BiH ujedine na zajedničkoj platformi (ne priči koja sad postoji nego na realnoj priči koja može biti dogovorena od svih u BiH), ali...
mostarac

#55 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by mostarac »

jeza u ledja wrote:
mostarac wrote:
Pretjerujes, vecina opcina ima po 5-6 stranaka. Cisto sumnjam da i jedna ima vise od 8, a ne 10 stranaka.
Sto se tice 'glasanja familije' to bi trebala biti mnogo velika familija da nakupi 3% od 10,000 glasaca.

Ja ne vidim nista lose u pragu od 3%, to su lokalni izbori i oni trebaju imati manji prag od opstih, jer se radi o pitanjima malih grupa ljudi u okviru opcine i ne treba da male strankice trose pare i takmice se sa velikim da bi dobile jedno mjesto u skupstini. Cak sta vise, male stranke cesto imaju bolji uvid u lokalne probleme, dok velike dobiju dosta poena samo na 'lijepe oci', tj. na etablirano ime.
U Mostarskom gradskom vijecu ima 1. HDZ 2. HDZ 1990 3. HNZ 4. HSP 5. Lijanovice 6. SDA 7. SBiH 8. SDP 9. Nezavisne i da su izbori bili i godinu kasnije imao bi i BPS kao deseti politicki faktor u gradskom vijecu. Dakle nije da nema. ima ovakvih opstina jos.
Sto se tice ovog 3%, mislim da je sramotno malo i nije cenzus 3% na ukupan broj glasaca uopste, nego na ukupan broj izaslih glasaca, a kako je to u prosjeku na proslim lokalnim izborima bilo oko 35% onda to znaci da si sa 105 glasova prelazio izborni prag u opstini sa 10.000 glasaca.
Uostalom nikad mi nece biti jasno po kakvim pravnim i bilo kojim drugim kriterijima je pisan nas izborni zakon koji omogucava da su izbori validni i vrijede ako izadje samo 1 glasac na glasanje. Sam izborni zakon stimulise ljude da ne glasaju. U mnogim zemljama u EU je glasanje onih koji platu primaju iz drzavne sehare obavezno, a ima vise modela kako da se ljudi "prisile" da obave svoju gradjansku duznost prema okolini i drustvu u kojem zive. Najlakse je reci nemam za koga i jebe me se, pa 30% ljudi izabere vlast i desi se da stranka koja ima realnu podrsku ljudi ispod 7% bude najjaca stranka u vlasti. To samo u nas moze bit.
suncica24

#56 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by suncica24 »

U mojoj opstini imaju 32 stranke na lokalnim izborima :-)
A preko 80 na opstim. :-)

Samo da se zna :D
valterbranisarajevo

#57 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by valterbranisarajevo »

Kakvu bi korist ove stranke imale od koalicije. Mogu se nadovezati na maloprijošnji post o dobrim potezima kojima bi se zadobilo povjerenje građana..

SDP ima nekoliko izvanrednih zakonskih prijedloga, međutim dok je ovakva parlamentarna većina ti prijedlozi će ostati "mrtvo slovo na papiru" jer mislim da u ovom odnosu snaga u parlamentima ovi zakoni nikada neće dobiti potrebnu većinu. Naravno ovo ima više veze sa općim izborima, ali bi ljudi iz SDP-a trebali razmišljati o ovome. Kakva nam je korist da se Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine donese za deset godina. Do tada ćemo svi definitivno otići u "helač".

Sa stanovišta Naše stranke - SDP ima infrastrukturu, iskustvo na političkoj sceni, koje sigurno može pomoći ovoj stranci da se "profilira" što je uglavnom najveća zamjerka koja im se upućuje. LDS, radom za boljitak, GDS, pa recimo NHI i HSS, republikanci (da li još uvijek postoje) mogu dati određen broj kvalitetnih kadrova koji će nas gurnuti naprijed. Bez obzira da li uz ove dvije stranke treba još tri ili deset stranaka da se stvori parlamentarna većina - ovo je jedini put.

Uostalom, upravo će što veći broj političkih subjekata sličnih političkih opredjeljenja stvoriti građansko-multietničku koaliciju koja je od životne važnosti za našu budućnost..
palermo

#58 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by palermo »

valterbranisarajevo wrote:Kakvu bi korist ove stranke imale od koalicije. Mogu se nadovezati na maloprijošnji post o dobrim potezima kojima bi se zadobilo povjerenje građana..

SDP ima nekoliko izvanrednih zakonskih prijedloga, međutim dok je ovakva parlamentarna većina ti prijedlozi će ostati "mrtvo slovo na papiru" jer mislim da u ovom odnosu snaga u parlamentima ovi zakoni nikada neće dobiti potrebnu većinu. Naravno ovo ima više veze sa općim izborima, ali bi ljudi iz SDP-a trebali razmišljati o ovome. Kakva nam je korist da se Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine donese za deset godina. Do tada ćemo svi definitivno otići u "helač".

Sa stanovišta Naše stranke - SDP ima infrastrukturu, iskustvo na političkoj sceni, koje sigurno može pomoći ovoj stranci da se "profilira" što je uglavnom najveća zamjerka koja im se upućuje. LDS, radom za boljitak, GDS, pa recimo NHI i HSS, republikanci (da li još uvijek postoje) mogu dati određen broj kvalitetnih kadrova koji će nas gurnuti naprijed. Bez obzira da li uz ove dvije stranke treba još tri ili deset stranaka da se stvori parlamentarna većina - ovo je jedini put.

Uostalom, upravo će što veći broj političkih subjekata sličnih političkih opredjeljenja stvoriti građansko-multietničku koaliciju koja je od životne važnosti za našu budućnost..
Ovo boldirano ti je zapravo najjači argument zbog čega Naša stranka ne treba da ide u predizbornu koaliciju sa SDP-om.Ako će Naša stranka biti samo filijala SDP-a onda bolje da se nije ni osnivala.

I nije problem u broju političkih subjekata koji se okupljaju nego u broju glasača koji podržavaju te subjekte. Na ovaj način ti zapravo opet računaš samo na iste ljude koji će za tebe ionako glasati.
industrijalac

#59 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by industrijalac »

Skye wrote:Je li iko cuo kako je na 'prezentaciju' Nase stranke u Banja Luci bilo prisutno samo 2 novinara? Novinar Oslobodjenja i novinar Federalne..
Da budemo jasni, NS u manjem entitetu nece ostvariti nista jer ono Hrvata i Bosnjaka kojih tamo ima glasati ce za nacionalne stranke. Znaci, stagod da naprave napravice prvenstveno u Federaciji, da ne kazem u Sarajevu jer Tuzlu ce zaobici - zadovoljni su Imamovicem - Mostar mi je upitan, ne znam mozda Travnik, Zenica.. za manja mjesta se zna kako to ide - za primjer navescu Tuzlu gdje oduvijek pobjedjuje SDP, no kantonalna vlada je uvijek SDA, jer narod u manjim mjestima za njih glasa.

A definitivno sam za post-koalicionu vladu gradjanskih stranaka jednostavno jer nijedna od njih sama nije dovoljno jaka, ni SDP.. na ovim izborima nece niko od njih postici puno, no ukoliko se nakon njih udruze, povuku par dobrih poteza, onda mogu ocekivati bolji plasman na narednim izborima 2010.

To za novinare nje ISTINA, ali se slazem da je u Banja Luci jedan bedem koji je tesko razbiti.
Mada ubijedjen sam kada padne Haris, pada i Mile, 100%, jer oni proizvode jedan drugog. Ne znam sta dopire u ostatak Bosne ali ovde ( U banja luci) ljudi vape za necim novim i svjezim. Ljudi nema se vise za koga glasati. Sve je isprobano.
Ako Nasa stranka ode u nekakvu predizbornu koaliciju sa SDP-om ili bilo kim drugim, ne treba da racuna na Banja Luku i ovaj so called urbani dio RS.
bihmak

#60 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by bihmak »

Potpuno bi pogresno bilo ici u predizbornu koalicuju s SDP-om, pa mnogi razocarani ovom strankom glasat ce za Nasu Stranku, u toj koalicij SDP bi uvijek zelio biti glavni. Poslije izbora u nekoj vladi da. Puno bolje bi bilo kada bi prije izbora isli s LDSom i SDUom. Tako bi sigurno usli u parlamente i bili dovoljno vazni za ostale stranke a i javnost. (ali bez BOSSa i njihovog Ajanovica ili NS Radom za Boljitak).
zgembo_sa

#61 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by zgembo_sa »

Ako udju u bilo kakvu koaliciju sa bilo kim od mene su izgubili glas cak i prije nego sam razmislio da li bi mogao za njih glasati!
valterbranisarajevo

#62 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Mislim da ima previše samouvjerenosti kod nekih simpatizera jedne i druge stranke. Međutim kada se objave izborni rezultati samouvjerenost će prilično splasnuti, a na forumima ćemo se i dalje zgražati nad činjenicom, šta je uradio ovaj, koliko je stanova kupio onaj, ko je prodao Telekom i slično, ko je kupio željezaru Zenica za 1 KM..
jai

#63 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jai »

valterbranisarajevo wrote:Mislim da ima previše samouvjerenosti kod nekih simpatizera jedne i druge stranke. Međutim kada se objave izborni rezultati samouvjerenost će prilično splasnuti, a na forumima ćemo se i dalje zgražati nad činjenicom, šta je uradio ovaj, koliko je stanova kupio onaj, ko je prodao Telekom i slično, ko je kupio željezaru Zenica za 1 KM..
...Koje zaradio 5.5 miliona maraka na imovini saveza komunista :? ...
valterbranisarajevo

#64 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Sada na imovini Saveza komunista trebaju malo zarađivati i oni koji hoće zakonski da ih gurnu u isti koš sa fašistima.. od Dodika do Latića.. :D
jai

#65 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jai »

valterbranisarajevo wrote:Sada na imovini Saveza komunista trebaju malo zarađivati i oni koji hoće zakonski da ih gurnu u isti koš sa fašistima.. od Dodika do Latića.. :D
Zato da ne bi vise trpjeli kompromitovane politicare,predlazem kompromis u vidu "NASE STRANKE",koja nije ni marke dobila od imovine saveza komunista,a takodjer nemaju ni jednog "bespravno stecenog" stana :D
El torrero

#66 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by El torrero »

Fakat ne mogu zamisliti nekoga ko ce glasati za ovu stranku "nasa stranka",za likove koji nemaju pojma o politici niti su ikad bili u dodiru sa politikom na bilo koji nacin.Ja licno prvi ne bih da ugrozim svoju buducnost ako vec nije ugrozena sa vladajucim strukturama....
palermo

#67 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by palermo »

El torrero wrote:Fakat ne mogu zamisliti nekoga ko ce glasati za ovu stranku "nasa stranka",za likove koji nemaju pojma o politici niti su ikad bili u dodiru sa politikom na bilo koji nacin.Ja licno prvi ne bih da ugrozim svoju buducnost ako vec nije ugrozena sa vladajucim strukturama....
legendo :D :lol:
Jazz_Junkie

#68 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Jazz_Junkie »

BiH treba jedna ozbiljna i internacionalisticki orijentirana lijeva stranka koja ne zastupa interese Bosnjaka, Srba i Hrvata, nego radnika, nezaposlenih, zemljoradnika i socijalno obespravljenih. Kao uzor bi si mogli uzeti njemacku "Die Linke" (bivsa PDS). Roza Luksemburg je svojevremeno rekla da je socijaldemokratija usmrdjeli les. SDP BiH je trenutno mozda najmanje zlo, ali ni u toj stranci ne postoje ozbiljne namjere i principi. Sve ostaje na parolama i samom imenu stranke. Meni muka dodje od mnogih vas ovdje na forumu koji besprekidno pokrecu teme o Bosnjacima, Srbima, Hrvatima, Dodiku, Silajdzicu, Cericu i ostalima umjesto da se tematiziraju ozbiljni problemi te zemlje. Gdje su teme o pljacki radnika, o nejednakim perspektivama za studente, o seksualnim diskriminacijama? Najvece zlo sva tri naroda u BiH su "njihove" etnicke stranke, jer one ih najvise pljackaju. Koga ce nego "svoj" narod?
Svaka cast incijatorima Nase stranke, ali sve mi to smrdi na cistu agoniju i teorije o demokratiji koje nikada nece preci u praksu. Narodu u BiH je djaba govoriti, jer on nikada nije nista znao sam promijeniti. Uvijek je netko drugi morao sve raditi za Bosance i Hercegovce. Da nije bilo Tita, BiH bi jos uvijek bila cisto ruralna drzava ravna Kosovu, jer Bosanac se nikada ne bi sam sjetio da izgradi nesto ili pokrene promjene u svom drustvu. I sada takodjer Bosanac misli da ce Medjunarodna zajednica rijesiti sve njegove probleme.
palermo

#69 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by palermo »

Jazz_Junkie wrote:BiH treba jedna ozbiljna i internacionalisticki orijentirana lijeva stranka koja ne zastupa interese Bosnjaka, Srba i Hrvata, nego radnika, nezaposlenih, zemljoradnika i socijalno obespravljenih. Kao uzor bi si mogli uzeti njemacku "Die Linke" (bivsa PDS). Roza Luksemburg je svojevremeno rekla da je socijaldemokratija usmrdjeli les. SDP BiH je trenutno mozda najmanje zlo, ali ni u toj stranci ne postoje ozbiljne namjere i principi. Sve ostaje na parolama i samom imenu stranke. Meni muka dodje od mnogih vas ovdje na forumu koji besprekidno pokrecu teme o Bosnjacima, Srbima, Hrvatima, Dodiku, Silajdzicu, Cericu i ostalima umjesto da se tematiziraju ozbiljni problemi te zemlje. Gdje su teme o pljacki radnika, o nejednakim perspektivama za studente, o seksualnim diskriminacijama? Najvece zlo sva tri naroda u BiH su "njihove" etnicke stranke, jer one ih najvise pljackaju. Koga ce nego "svoj" narod?
Svaka cast incijatorima Nase stranke, ali sve mi to smrdi na cistu agoniju i teorije o demokratiji koje nikada nece preci u praksu. Narodu u BiH je djaba govoriti, jer on nikada nije nista znao sam promijeniti. Uvijek je netko drugi morao sve raditi za Bosance i Hercegovce. Da nije bilo Tita, BiH bi jos uvijek bila cisto ruralna drzava ravna Kosovu, jer Bosanac se nikada ne bi sam sjetio da izgradi nesto ili pokrene promjene u svom drustvu. I sada takodjer Bosanac misli da ce Medjunarodna zajednica rijesiti sve njegove probleme.
Boli te briga, lokacija Viena...................ma kako vam se samo da sa nama ovdje zajebavati..................bolan idi u Prater pa se vozaj na ringišpilu, a pusti nas neuke................
savrseni krug

#70 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by savrseni krug »

El torrero wrote:Fakat ne mogu zamisliti nekoga ko ce glasati za ovu stranku "nasa stranka",za likove koji nemaju pojma o politici niti su ikad bili u dodiru sa politikom na bilo koji nacin.Ja licno prvi ne bih da ugrozim svoju buducnost ako vec nije ugrozena sa vladajucim strukturama....
e fakat legendo :-) :-)
Jazz_Junkie

#71 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Jazz_Junkie »

palermo wrote:
Jazz_Junkie wrote:BiH treba jedna ozbiljna i internacionalisticki orijentirana lijeva stranka koja ne zastupa interese Bosnjaka, Srba i Hrvata, nego radnika, nezaposlenih, zemljoradnika i socijalno obespravljenih. Kao uzor bi si mogli uzeti njemacku "Die Linke" (bivsa PDS). Roza Luksemburg je svojevremeno rekla da je socijaldemokratija usmrdjeli les. SDP BiH je trenutno mozda najmanje zlo, ali ni u toj stranci ne postoje ozbiljne namjere i principi. Sve ostaje na parolama i samom imenu stranke. Meni muka dodje od mnogih vas ovdje na forumu koji besprekidno pokrecu teme o Bosnjacima, Srbima, Hrvatima, Dodiku, Silajdzicu, Cericu i ostalima umjesto da se tematiziraju ozbiljni problemi te zemlje. Gdje su teme o pljacki radnika, o nejednakim perspektivama za studente, o seksualnim diskriminacijama? Najvece zlo sva tri naroda u BiH su "njihove" etnicke stranke, jer one ih najvise pljackaju. Koga ce nego "svoj" narod?
Boli te briga, lokacija Viena...................ma kako vam se samo da sa nama ovdje zajebavati..................bolan idi u Prater pa se vozaj na ringišpilu, a pusti nas neuke................
Ne zamjerim ti nista, jer jos jednom se potvrdjuje situacija u toj nakazi od drzave. Nisam ti ja u "Vieni" glasao za Dodika ili Silajdzica.
palermo

#72 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by palermo »

Jazz_Junkie wrote:
palermo wrote:
Ne zamjerim ti nista, jer jos jednom se potvrdjuje situacija u toj nakazi od drzave. Nisam ti ja u "Vieni" glasao za Dodika ili Silajdzica.
jašta neg nisi, zato bolan pus nas da patimo zbog toga, a ti pravac u Prater na ringišpil, briga te za nas Bosance...............i Hercegovce ( vid vraga umal sebe da zaboravim)
Jazz_Junkie

#73 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Jazz_Junkie »

palermo wrote: jašta neg nisi, zato bolan pus nas da patimo zbog toga, a ti pravac u Prater na ringišpil, briga te za nas Bosance...............i Hercegovce ( vid vraga umal sebe da zaboravim)
Vjeruj mi, bolje je ici na Prater nego razmisljati hocu li se sutra probuditi u BiH ili nekoj prosirenoj Srbiji ili Hrvatskoj.
palermo

#74 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by palermo »

Jazz_Junkie wrote:
palermo wrote: jašta neg nisi, zato bolan pus nas da patimo zbog toga, a ti pravac u Prater na ringišpil, briga te za nas Bosance...............i Hercegovce ( vid vraga umal sebe da zaboravim)
Vjeruj mi, bolje je ici na Prater nego razmisljati hocu li se sutra probuditi u BiH ili nekoj prosirenoj Srbiji ili Hrvatskoj.
Kako nije bolje, jadan ne bio, sjedneš na ringišpil i fijuuuuuuuuuuuu,k'a da si ameriku otkrio................čuj njega, bolje,jašta je neg bolje,
omar little

#75 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by omar little »

:-) :-)
S ovim si sve rek'o!
Post Reply