Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fishtrija wrote:E ja kad krenem k brdu sa svojom road Mondiom starom skoro 20 godina, nedavno restauriranom, na kojoj je prva brzina kao 15-ta na uobičajenom montiju, nema sjebade. Krv znoj i suze. I Iron Maiden. Pa kad srce radi na 180% kapaciteta, ne možete a da se ne osjećate živi...
fishtrija wrote:E ja kad krenem k brdu sa svojom road Mondiom starom skoro 20 godina, nedavno restauriranom, na kojoj je prva brzina kao 15-ta na uobičajenom montiju, nema sjebade. Krv znoj i suze. I Iron Maiden. Pa kad srce radi na 180% kapaciteta, ne možete a da se ne osjećate živi...
e ljudi pomagajte...
hocu da uzmem i ja bic pa nez koji
Interesujume modeki Capriolo Anaconda i Capriolo Adrenalin
sta vi mislite
i koja je cijena tih modela
imal neko taj bic pa da mi kaze kako ga sluzi bilo bi suppEEEr
unaprijed Hvala
i jos pitanje u kojoj je brzini najbolje ici uz brdo???
munja wrote:e ljudi pomagajte...
hocu da uzmem i ja bic pa nez koji
Interesujume modeki Capriolo Anaconda i Capriolo Adrenalin
sta vi mislite
i koja je cijena tih modela
imal neko taj bic pa da mi kaze kako ga sluzi bilo bi suppEEEr
unaprijed Hvala
i jos pitanje u kojoj je brzini najbolje ici uz brdo???
Imaš stranicu http://www.mtb.ba na kojoj imaš dosta informacija o biciklizmu, a i imaš tu linkove za neke prodavaonice bicikala, ima jedna koja je ono najbolja i u kojoj će ti ljudi reći tačno što je za tebe, ono, ne šupljiraju da ti prodaju, već imaju u i znanje i iskustvo, i zaista će ti preporučiti nešto za tebe.
A najbolja brzina za voziti uz brdo, eh to ti je različito od bicikla do bicikla, i ustvari gleda sekadenca, a to ti je koliko okretaja praviš u minuti.
hakazvaka wrote:samo da uljetim
koje su mi prednosti disk kocnica ?
razlika u cijeni je 100 KM (GT Avalanche 3.0 2009 Disc i neDisc) (610 i 710 KM)
Dakle sta je fazon sa njima? jeftinije/skuplje za odrzavat od ovih v-brake ?
Veca sminka, teze se ostete nego felga, ne prljaju se prilikom prolaska kroz blato/vodu te ti osiguravaju ravnomjerno kocenje uvijek. Za silu kocenja nisam siguran, jer sam ja svoje V-brake podesio tako da mene od 100 kg pri jacem stisku prednje kocnice digne metar u zrak...biciklo se doslovno ukopa u mjestu. Doduse, stavio sam Avid kocnice
Moja preporuka ti jeSpezialized ili Wheeler, imas kod Šentada centra Wheelerovu prodavnicu, imaju odlicnih bicikala...
Imas u osnovi dvije vrste disk kocnica, mehanicke i hidraulicke. Mehanicke su naravno dosta jeftinije, a zahtjevaju malo jaci pritisak rucica nego kod hidraulickih. Prednost u odnosu na obicne je sto bolje koce u losim vremenskim uslovima. Diskovi se nalaze blize osovinama, pa su time manje podlozni prljavstini i vlazi.
Ako neces nesto specijalno divljati van grada mislim da mozes slobodno ustedjeti tih 100 KM i kupiti si recimo za te pare brzinomjer i kacigu.
Ja sam uvijek za obične kočnice jer ovi diskovi da bi dobro funkcionisali moraju biti malo skuplji i to uzimaju ljudi koji su malo aktivniji u biciklizmu. Uzmi obične nečeš profulati nikako i kupi za razliku još neke opreme kao što ti je kolega objasnio. Sretno.
Veca sminka, teze se ostete nego felga, ne prljaju se prilikom prolaska kroz blato/vodu te ti osiguravaju ravnomjerno kocenje uvijek. Za silu kocenja nisam siguran, jer sam ja svoje V-brake podesio tako da mene od 100 kg pri jacem stisku prednje kocnice digne metar u zrak...biciklo se doslovno ukopa u mjestu. Doduse, stavio sam Avid kocnice
Moja preporuka ti jeSpezialized ili Wheeler, imas kod Šentada centra Wheelerovu prodavnicu, imaju odlicnih bicikala...
99% cu uzeti Avalanche..
vala te specifikacije diskova i nisu nesto da vrijede 100 maraka..
edin_Basket wrote:nisam procito sve postovo al mi se cini da niko nije spomeno radnju "Prizma sport" na m.dvoru(zgrada gdje se snima viza za buducnost). Ima dobrih bike-ova i moze se kupiti dodatna oprema. 400-500 KM bike
Preporuka: zaobici radnju u sirokom luku Pojma nemaju o biciklima! Kupio KHS mocnog izgleda i dobro platio ali stalno problemi Diskovi su mi strugali tako da sam uz brdo skapavao, odem u servis , kazu tako treba Ne mozes se sa seljakom raspravljati a ustimati diskove ne zna .
Ovi u Ciklocentru mozda i imaju najbolji izbor ali su mnogo,mnogo nadobudni i neshto mi glume shminku i avangardu zato nisam zelio da im ostavim lovu. Zdravo
Gdje mogu kupiti prosjecno biciklo po pristupacnoj cijeni? Meni ne treba nista specijalno - nikakvi diskovi i "duple felge"
Imao sam sasvim obicno biciklo i koristio ga vise od deset godina bez ikakvih problema.... i fakat mi nije jasno zasto bicikla odjednom kostaju po 600 -700 km
munja wrote:e dje se u sarajevu mogu kupit Alpina bicikli
ovaj Apache nije los
al nezznamgdje ima kupit
Ja sam prošle godine vidio Alpina bicikla u Sportlife-u kod tržnice! A mislim da ih se može naći i u Prizmi, samo raja izgleda imaju negativna iskustva s tom prodavnicom (Prizma)...
meni treba bic za 300-350 km sta mislite valjal Capriolo cobra i jesul vazni amortizeri
a Gdje ima kupit alpina
svidja mi se model Apacho
i gdje je ta prizma
munja wrote:meni treba bic za 300-350 km sta mislite valjal Capriolo cobra i jesul vazni amortizeri
a Gdje ima kupit alpina
svidja mi se model Apacho
i gdje je ta prizma
Capriolo su meni onako bas bezveze..
stalno im na servisu dole..
Kad su bicikla u pitanju, ono na šta trebaš obratiti pažnju su komponente! To je najvažnije, marka bicikla je ipak sekundarna...
Isto kao i kod kompjutera, gledaš šta dobiješ za uloženi novac.
Ako nisi zahtjevan što se tiče upotrebe bicikla i uglavnom voziš po gradu, Capriolo ti je i više nego dovoljan. U toj cjenovnoj klasi koja te zanima bolje da nemaš zadnji amortizer i disk kočnice! S obzirom na cijenu može te samo zaboliti glava zbog nekvalitetne suspenzije koja brzo ode i onda moraš ići na servis bez potrebe.
PS: Prizma se nalazi u zgradi u kojoj se snimala serija Viza za budućnost, gore kod željezničke stanice...
Romeo 80 wrote:Kad su bicikla u pitanju, ono na šta trebaš obratiti pažnju su komponente! To je najvažnije, marka bicikla je ipak sekundarna...
Isto kao i kod kompjutera, gledaš šta dobiješ za uloženi novac.
Ako nisi zahtjevan što se tiče upotrebe bicikla i uglavnom voziš po gradu, Capriolo ti je i više nego dovoljan. U toj cjenovnoj klasi koja te zanima bolje da nemaš zadnji amortizer i disk kočnice! S obzirom na cijenu može te samo zaboliti glava zbog nekvalitetne suspenzije koja brzo ode i onda moraš ići na servis bez potrebe.
PS: Prizma se nalazi u zgradi u kojoj se snimala serija Viza za budućnost, gore kod željezničke stanice...
Bravo Romeo
Bolje uzeti bicikl sa samo prednjim amortizerom(ali da je bar Dart2), umjesto zadnje suzpenzije(koja je u 90% bespotrebna) uzeti x-9 kao zamjenu za x-7 Sram komponente ili Altusa zamijeniti Deoreom Isto tako mi je smijesno bacanje para i trosenje snage kupovinom guma koje "mocno izgledaju". Jeste, super izgleda stvarno ona Tioga sa ripnama od centimetar i po, ali cemu? Staviti te gume na biciklo i vozati se Vislom je prava grehota. Ja nabacio Kenda Flame i rahat, odlicno drze podlogu a i ne trose se pretjerano, o usteti snage necu ni da pricam
P.S. Ovaj sto trazi za 350 KM...tanka nafaka, dodaj jos petobanku pa uzmi GT Agressora.
Eto kako se od krntije napravi solidan bajk po vlastitom ukusu Sram komponente, zadnja i srednja masinica Sram 3.0, shifteri Sram SX-4, Truvativ X-Flow pogon...RMX felge, pih, avion
19 KM ako se dobro sjecam, CikloCentar Odlicno sluze za sad, prezadovoljan sam...
Sto se tice bajka, moram popraviti sat(pukle mi one zice sto se vezu za digitalu) i sve ce biti tip-top