Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sapati srca

#51 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by sapati srca »

Luce wrote:
sapati srca wrote:
Luce wrote:Ma prebrzo sam zakljucila, trebala sam jos supljirati :)
Jesi :-D Sad za kaznu otvori novu temu...Ima i sutra i prekosutra :-D :-D

Moze, ali neka politicka tema to mi bolje ide s obzirom da sam na polju ljubavi vec sve apsolvirala, nema sta vise da se kaze :-D
Moze, odgovara mi, a na polju ljubavi uvijek ima sta novog sta da se kaze zar ne :-D :-D Samo nemoj spominjati rijec demokracija... :-D :-D[/quote]

Naravno da ima, ovo je bila sala. Nego, ovo vec postaje dijalog :)[/quote]

Znam :-D Postaje :-D Zato pobjegoh :-D kroz recenicu da otvoris novu temu :-D
kenanz

#52 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by kenanz »

kakva korist od iskazivanja onoga sto osjecamo

jeli Daphna

sta god da kazes nista se nece promijeniti, sve ostaje isto.... to barem znas i sama...

nakon dosta godina, postane ti svejedno...

jedno vecer poslije par casa vina riznao sam nesto nekome iskreno,uzvratila mi je jednom sms porukom o jednom njenom "bivsem" , ali podsvjesno sam to i ocekivao, znao sam ja da to medju njima nikad nije bilo zavrseno iako mi je reka da je zavrsilo prije 6-7 mjeseci, ali nema veze...bilo proslo...

ali kad se ponekad u besanoj noci sjetim nje shvatim da je IPAK VOLIM, bez obzira na sve....
njeka

#53 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by njeka »

:sad: Što nas ne ubije--ojača nas :sad:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#54 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by Šeherzada »

Ja cu reci sve ovim-
Jedna je noc tako tuzna
jedno je bice odnijela tama.
Jednu sam istinu prerano rekla
Bila sam iskrena-zato sam sama...].

Vjerovatno to vise necu sebi dozvoliti.....
fishtrija

#55 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by fishtrija »

Hajde ba pustite se depresije, niti je svijet stvoren zbog jedne osobe niti se bazira na jednoj ljubavi, bilo pozitivnoj ili negativnoj. Bitno je izvući pouke iz onoga što vam se dešava, u životu i u ljubavi. Biti iskren znači živjeti život punim plućima, i ulaziti u veze bez kompromisa, tako da nikada ne znate šta vas čeka. U obrnutom slučaju, možete slagati šta želite i postaviti se kako hoćete i na kraju krajeva uglavnom dobiti ono što želite, a to su obično plitke stvari. Ali gdje je tu zadovoljstvo? Unutarnje. Biti neiskren u ljubavi i pričati neiskreno o ljubavi su dvije različite stvari. Ono što je Daphna rekla da smo dvolični je izvrsna konstatacija - uvijek je lakše govoriti nego činiti stvari. Što na žalost dovodi do nekih ružnih stvari, nesvjesnog laganja ili neodgovornosti. Mislim da je u ovom slučaju bolje biti iskren do kraja i sagledati stvari sveukupno prije nego se kaže nešto što nema pokrića u realizaciji. Ili jednostavno, bolje je šutiti i pustiti djela da čine svoje. Djela nikad ne lažu, nego su onakva kakva su, govore sama za sebe. Ko vam priča puno o ljubavi, neovisno o tome da li je iskren ili ne, obično je malo mutav(a) kada je u pitanju realizacija. U ljubavi su inače riječi prilično suvišne, pogotovo kada dođe do konzumacije iste... Zato, manje priče i prionite na posao. Ako vam se ko sviđa, ufurajte mu bez oklijevanja. Ako nekoga volite, zagrlite ga i poljubite. A ako vam se priča iskreno o ljubavi, otvorite Word i tipkajte. Na desetine konkursa se objavi godišnje za razne zbirke inspirativnih misli...
onako

#56 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by onako »

fishtrija wrote:Hajde ba pustite se depresije, niti je svijet stvoren zbog jedne osobe niti se bazira na jednoj ljubavi, bilo pozitivnoj ili negativnoj. Bitno je izvući pouke iz onoga što vam se dešava, u životu i u ljubavi. Biti iskren znači živjeti život punim plućima, i ulaziti u veze bez kompromisa, tako da nikada ne znate šta vas čeka. U obrnutom slučaju, možete slagati šta želite i postaviti se kako hoćete i na kraju krajeva uglavnom dobiti ono što želite, a to su obično plitke stvari. Ali gdje je tu zadovoljstvo? Unutarnje. Biti neiskren u ljubavi i pričati neiskreno o ljubavi su dvije različite stvari. Ono što je Daphna rekla da smo dvolični je izvrsna konstatacija - uvijek je lakše govoriti nego činiti stvari. Što na žalost dovodi do nekih ružnih stvari, nesvjesnog laganja ili neodgovornosti. Mislim da je u ovom slučaju bolje biti iskren do kraja i sagledati stvari sveukupno prije nego se kaže nešto što nema pokrića u realizaciji. Ili jednostavno, bolje je šutiti i pustiti djela da čine svoje. Djela nikad ne lažu, nego su onakva kakva su, govore sama za sebe. Ko vam priča puno o ljubavi, neovisno o tome da li je iskren ili ne, obično je malo mutav(a) kada je u pitanju realizacija. U ljubavi su inače riječi prilično suvišne, pogotovo kada dođe do konzumacije iste... Zato, manje priče i prionite na posao. Ako vam se ko sviđa, ufurajte mu bez oklijevanja. Ako nekoga volite, zagrlite ga i poljubite. A ako vam se priča iskreno o ljubavi, otvorite Word i tipkajte. Na desetine konkursa se objavi godišnje za razne zbirke inspirativnih misli...
Rijeci samo mirisu na ljubav kada ih srcem kazujemo...Bravo :thumbup:
Last edited by onako on 14/05/2008 08:16, edited 1 time in total.
onako

#57 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by onako »

aida05 wrote:Ja cu reci sve ovim-
Jedna je noc tako tuzna

Nisi sama zato sto si bila iskrena, on da te je volio i da si cutala i pricala i lagala i samo se smjesila, on bi bio s tobom u svemu. Jel mislis da stotinu puta nisam znao kada me laze, ali mi je i njena laz bila lijepa i simpaticna...Jer sam je volio, i bilo mi je vazno samo da je sretna...

@Otherside:
Pozdrav...Ne pisem vise, ali citam i budem prisutan na temama koje su mi bliske...
Last edited by onako on 14/05/2008 08:12, edited 1 time in total.
onako

#58 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by onako »

onako wrote:
fishtrija wrote:Hajde ba pustite se depresije, niti je svijet stvoren zbog jedne osobe niti se bazira na jednoj ljubavi, bilo pozitivnoj ili negativnoj. Bitno je izvući pouke iz onoga što vam se dešava, u životu i u ljubavi. Biti iskren znači živjeti život punim plućima, i ulaziti u veze bez kompromisa, tako da nikada ne znate šta vas čeka. U obrnutom slučaju, možete slagati šta želite i postaviti se kako hoćete i na kraju krajeva uglavnom dobiti ono što želite, a to su obično plitke stvari. Ali gdje je tu zadovoljstvo? Unutarnje. Biti neiskren u ljubavi i pričati neiskreno o ljubavi su dvije različite stvari. Ono što je Daphna rekla da smo dvolični je izvrsna konstatacija - uvijek je lakše govoriti nego činiti stvari. Što na žalost dovodi do nekih ružnih stvari, nesvjesnog laganja ili neodgovornosti. Mislim da je u ovom slučaju bolje biti iskren do kraja i sagledati stvari sveukupno prije nego se kaže nešto što nema pokrića u realizaciji. Ili jednostavno, bolje je šutiti i pustiti djela da čine svoje. Djela nikad ne lažu, nego su onakva kakva su, govore sama za sebe. Ko vam priča puno o ljubavi, neovisno o tome da li je iskren ili ne, obično je malo mutav(a) kada je u pitanju realizacija. U ljubavi su inače riječi prilično suvišne, pogotovo kada dođe do konzumacije iste... Zato, manje priče i prionite na posao. Ako vam se ko sviđa, ufurajte mu bez oklijevanja. Ako nekoga volite, zagrlite ga i poljubite. A ako vam se priča iskreno o ljubavi, otvorite Word i tipkajte. Na desetine konkursa se objavi godišnje za razne zbirke inspirativnih misli...
Da skupimo postove o ljubavi sa ovog podforuma pa da objavimo zbirku :-D Dok ti citah post i narocito stav da su Ljubav djela...koji je tako istinit, zivotan i jedan jedini, sjetih se jedne price kada je u pitanju govor ljubavi...

...Neki bakalin je volio jednu zenu...slo joj prelijepe poruke ljubavi po sluzavki: "...Ja sam ovakav...ja sam onakav...zaljubljen sam..gorim...izgaram i sagaram za tobom..nemam odmora ..sna ni pocinka...tako patim zbog tvoje okrutnosti...sinoc sam bio u onakvom stanju...preksinoc u takvom i takvom i slicno...pricajuci bez kraja...Ali njegove rijeci nisu nosile iskrene namjere i mirise srca...jer nije volio
zenu... Sluzavka dode svojoj gospodarici i rece: "....Bakalin te pozdravlja htio bi s tobom da provede zajedno noc..." Gospodarica je upita." Pa zar tako hladno?, a sluzavka odgovori....
Pricao je on price ali u sustini to je to...nema mu mirisa srca u rijecima...
didgeridoo

#59 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by didgeridoo »

aida05 wrote:Ja cu reci sve ovim-
Jedna je noc tako tuzna

jel' neces dozvoliti da budes iskrena da ne ostanes sama, il' ces sljedeceg trpiti - opet da ne ostanes sama :?

repovi, repovi,...
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#60 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by Šeherzada »

furuna wrote: jel' neces dozvoliti da budes iskrena da ne ostanes sama, il' ces sljedeceg trpiti - opet da ne ostanes sama :?
repovi, repovi,...
Ne to.Vec necu sebi dozvoliti da se zaljubim i da on to vidi!
Onako-ima li smisla da ti kazem da mi je drago sto te vidim?Mislim da to znas!Ti si onaj zracak toplote ovdje-u svakom pozitivnom smislu....I hvala ti na rijecima utjehe.U pravu si....
TiDamJa

#61 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by TiDamJa »

onako wrote:Rijeci samo mirisu na ljubav kada ih srcem kazujemo...Bravo :thumbup:
...pokazujemo i dokazujemo, i to je krug ljubavi koji nikad ne prestaje niti smije stati. uvijek i iznova, svaki dan i svaki put kao da je prvi...
sapati srca

#62 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by sapati srca »

TiDamJa wrote:
onako wrote:Rijeci samo mirisu na ljubav kada ih srcem kazujemo...Bravo :thumbup:
...pokazujemo i dokazujemo, i to je krug ljubavi koji nikad ne prestaje niti smije stati. uvijek i iznova, svaki dan i svaki put kao da je prvi...
Tacno :) A uvijek se moze kroz bezbroj sitnica svaki dan ljubav ciniti ljepsom, jacati je, nikada ne gubiti onu cistotu i razigranost djeteta u nama. I uvijek se sjetiti da kada vidimo mane, da ih i mi imamo, da kad nam smeta nesto, pomislimo da i njemu nesto smeta, da zajednicki osmijehom, otvorenoscu, nesputani predrasudama, strahovima, maskama, cinimo da nam ljubav i dani s onim koga volimo budu ispunjeni zadovoljstvom voljenja. :-D
BarbaDue

#63 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by BarbaDue »

sapati srca wrote:
TiDamJa wrote:
Tacno :) A uvijek se moze kroz bezbroj sitnica svaki dan ljubav ciniti ljepsom, jacati je, nikada ne gubiti onu cistotu i razigranost djeteta u nama. I uvijek se sjetiti da kada vidimo mane, da ih i mi imamo, da kad nam smeta nesto, pomislimo da i njemu nesto smeta, da zajednicki osmijehom, otvorenoscu, nesputani predrasudama, strahovima, maskama, cinimo da nam ljubav i dani s onim koga volimo budu ispunjeni zadovoljstvom voljenja. :-D

Svi mi zelimo zivjeti u ovoj tvojoj bajci, ja prvi :thumbup: Da bogdo svi zivimo zivot ovako kako ga ti opisa :kiss: :kiss:
otherside

#64 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by otherside »

sapati srca wrote: Tacno :) A uvijek se moze kroz bezbroj sitnica svaki dan ljubav ciniti ljepsom, jacati je, nikada ne gubiti onu cistotu i razigranost djeteta u nama. I uvijek se sjetiti da kada vidimo mane, da ih i mi imamo, da kad nam smeta nesto, pomislimo da i njemu nesto smeta, da zajednicki osmijehom, otvorenoscu, nesputani predrasudama, strahovima, maskama, cinimo da nam ljubav i dani s onim koga volimo budu ispunjeni zadovoljstvom voljenja. :-D
Kako je samo ovo lako reci a nevjerovatno tesko realizovati...
TiDamJa

#65 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by TiDamJa »

otherside wrote:
sapati srca wrote: Tacno :) A uvijek se moze kroz bezbroj sitnica svaki dan ljubav ciniti ljepsom, jacati je, nikada ne gubiti onu cistotu i razigranost djeteta u nama. I uvijek se sjetiti da kada vidimo mane, da ih i mi imamo, da kad nam smeta nesto, pomislimo da i njemu nesto smeta, da zajednicki osmijehom, otvorenoscu, nesputani predrasudama, strahovima, maskama, cinimo da nam ljubav i dani s onim koga volimo budu ispunjeni zadovoljstvom voljenja. :-D

eee, valja uloziti napor, itekakav trud sa mnogo zelje i strpljenja :roll:
sapati srca

#66 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by sapati srca »

Svi mi zelimo zivjeti u ovoj tvojoj bajci, ja prvi :thumbup: Da bogdo svi zivimo zivot ovako kako ga ti opisa :kiss: :kiss:[/quote]

@Barba:
Nadam se i da hoces zivjeti, svijet nije kazna, zivot nije nepravda, a ljubav nikada nijebila neki nedostizan san niti bajka...Do nas je uvijek... :-D Amin na tvoju zadnju recenicu :-D :-D
sapati srca

#67 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by sapati srca »

TiDamJa wrote:
otherside wrote:

eee, valja uloziti napor, itekakav trud sa mnogo zelje i strpljenja :roll:
Upravo tako :-D ali prestali smo ovo govoriti, prestali smo o ljepoti ljubavi i pisati, prestali smo vjerovati...prestali smo je zivjeti...
Kjajević Majko

#68 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by Kjajević Majko »

otherside wrote:Kako je samo ovo lako reci a nevjerovatno tesko realizovati...
Lako je kad je prava osoba, kad joj možeš sve reći i napraviti bez da misliš šta će ona misliti i kako će reagovati.
TiDamJa

#69 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by TiDamJa »

nikad nije lako, samo se tako cini....ne slusamo dovoljno, ne cujemo dovoljno, ne znammo dovoljno, ne rzmisljamo dovoljno, ne kontrolisemo se dovoljno....samo losine ima previse, na zalost
otherside

#70 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by otherside »

TiDamJa wrote:nikad nije lako, samo se tako cini....ne slusamo dovoljno, ne cujemo dovoljno, ne znammo dovoljno, ne rzmisljamo dovoljno, ne kontrolisemo se dovoljno....samo losine ima previse, na zalost
Upravo tako. Nije samo do pronalazenja prave osobe...nerijetko je i do nas samih. Tesko je ubaciti se u taj film najciscih osjecanja, apsolutnog povjerenja, bezuslovne ljubavi. Svako od nas to zeli, potajno ili otvoreno ali strah od razocarenja, povrijedjivanja, olako shvatanje veze, sujeta, egoizam... nas ponekad navedu da poremetimo emotivni balans.
Lijepo bi bilo ususkati se u ljubavni zanos ali takve stvari ne dolaze kao full oprema sa odabranim partnerom.
Kjajević Majko

#71 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by Kjajević Majko »

Najlakše je reći ne valja ovo, ne valja ono i nikad ne probati. :roll:
Čak i kad je prva reakcija te osobe nepovoljna (čitaj grozna :oops:), slijedeće mogu biti samo dobre i pozitivne. :)
otherside

#72 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by otherside »

Kjajević Majko wrote:Najlakše je reći ne valja ovo, ne valja ono i nikad ne probati. :roll:
Čak i kad je prva reakcija te osobe nepovoljna (čitaj grozna :oops:), slijedeće mogu biti samo dobre i pozitivne. :)
Jesi ti optimista :D
Kjajević Majko

#73 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by Kjajević Majko »

Nisam bio. :thumbup:
otherside

#74 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by otherside »

Kjajević Majko wrote:Nisam bio. :thumbup:
Opa...nasla se dobra hanuma :D :thumbup:
TiDamJa

#75 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by TiDamJa »

sve se nauci, pa i zaborav....uz malo truda i mnogo dobre volje.
svi smo mi sjebani, neko manje neko vise, razocarani i povrijedjeni, al jedna recxenica koje se drzim evo vise od decenije: zelim sansu da dam sansu...
i to je sve, samo dobiti sansu i vremena da pokazes samog sebe, da das sansu da se mozda divna osoba krije iz obicnog dejta bez poljupca...sansa je ono sto nam svima treba, i svaka sansa je zapravo prva sansa....samo komplikujemo, i sve zato sto sami sebe ne znamo dovoljno, i sopstvene reakcije nas katkad izludjuju, a kamoli tudje...ignorance je problem....

sorry, barry white me prenosi :D
Post Reply