Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jennisjoplin

#51 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by jennisjoplin »

ljudi sve su to dobre ideje koje trebaju ici paralelno ali sa glavnom koja glasi: ANIMIRATI MAS-MEDIJE, tipa Hayat, i ostali, dnevnu stampu/tiskovine, sedmicnjake. ovako smo spali samo na lokal-patriote, kada prodjemo naplatnu rampu u josanici niko ne zna za nas. treba dotuci uvlaciguze u TVSa, koji se plase taje imame zato sto su na budzetu, i to sve dok ne shvate da ih ne placaju oni vec mi porezni obveznici :( :( :( :( :( :(
upravnik

#52 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by upravnik »

45cents wrote:Kažem vam da je protest.ba preuska definicija za ovo što Olja predlaže. Olja, svaka čast!!
Razmišljajte malo dalje od 15 dana, pa ćete vidjeti koliko se može materijala nakupiti, koliko će trebati memorije, koliko arhive, koliko angažmana.... Otvoren, poluotvoren pristup. Upload bez napada na ličnosti i skrivene slike pojedinaca, već javni problem od opšteg interesa građana. Ništa od ovog nije spojivo sa uobičajenom web stranicom, kakva je protest.ba. Očigledno je da se radio o puno širem i zahtjevnijem poduhvatu....
Ovo je i moje mišljenje. Prijedlog je predobar da bi ga se kompromitovalo tako što ćemo u to ultetjeti srcem, a onda za par dana skontati da za to nemamo dovoljno tehničkih, finansijskih, ljudskih, itd. resursa.

Također, šta je još kod ovoga bitno. Treba udarati sve odreda, ne samo visokopozicionirane persone. Što niži - lakše padaju. Ja sam u subotu, nakon što sam vidio da je policijsko auto parkirano na trotoaru (i to na onom dijelu za kretanje invalida), ušao u Casper gdje su dotične mrcine objedovale, i kabadihjski pred punom kafanom rekao da im dajem 60 sekundi da pomjere auto - inače će biti svega od interne kontrole do eupm-a, i da ih čekam napolju. Bez riječi su izašli i preparkirali vozilo. Brankovićev vozač to u tom momentu ne bi uradio. Hoću reći, bitno je napasti sve portire, šalterske radnike, policajce, referente, etc.

Osim toga, samo dokumentovanje nije dovoljno. Mi ne možemo reći da naši mediji ne objavljuju lopovluke i marifetluke političara na svim nivoima vlasti. I šta? I ništa. Naslovne stranice su prepune vijesti i prljavština, sedmičnici iz broja u broj raskrinkavaju kriminalce, televizije govore o svemu, Bakir i dalje jaše, ali nema reakcije! Narod je dovoljno vidio, sve je dostupno, ali je problem nepostojanja javnog mišljenja, nedostatka svijesti i nezapamćene letargije. To treba razbijati, na to treba djelovati! Moramo se fokusirati na metode koje su pokretačke za najšire narodne mase. Treba izvlačiti pouke iz dosadašnjih protesta, ali i djelovanja drugih grupa u bližem i širem okruženju i kroz istoriju. Vidjeti šta je to što diže narod i animirati, animirati, animirati. I cijelo vrijeme biti prisutan i "dosadan" sa milion malih lokalnih ili individualnih akcija. Klasični Valter, ne znaš ni ko ni šta, a neko te za*ebava cijelo vrijeme. Sehen Sie diese Stadt, itd....
Izneseno, naravno, nema za cilj umanjiti vrijednost oljinog prijedloga. Čak šta više, ponavljam da je ideja sjajna i da istu u potpunosti podržavam, jedino mislim da joj treba pristupiti veoma ozbiljno, a ne nabaciti tri klipa i zapitati se šta dalje...
45cents

#53 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by 45cents »

Upravniče, zamisli da policija nema interne kontrole, nadzor EUPM-a, sistem gubitka licence.... da li bi ustali i poslušali te?
U takvim uslovima živi i radi Brankovićev vozač (bez nadzora, bez uvida javnosti u svoj rad, bez interne kontrole, bez prijetnje bilo kakvim posljedicama po njegov posao).
U takvim uslovima su do neki dan živjeli i radili SS i SB...., kao i sve službe kojima oni rukovode.
Kada bi uspjeli samo jedno od pobrojanjog - da obezbijedimo uvid javnosti u rad javnih službi, komunalnih službi i administracije (za početak: kantonalne), onda bismo sami sebi promijenili uslove života, uključujući Oljin prijedlog.

P.S. U prijedlogu Zakona o platama, policajci koje si zatekao u kafani dobili su najniže plate od svih predloženih platnih razreda. Zaključak: što imaš veću kontrolu nad sobom, manja ti je plata. Što si veći majmun izvan svake kontrole, onda ti sistem daje sve veću platu...
uvjek dobar gost

#54 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by uvjek dobar gost »

uvjek dobar gost wrote:Gore navedeni 18.05 ili neki drugi skoriji datum... kongres neki u prirodi da počnemo sa konkretizacijom prijedloga?
Ne mora biti u prirodi ako Vam baš smeta dim od roštilja il zelenilo......

Ljudi mi pod broj jedan, znači i prije internet TV-a, ilegalnih noćnih akcija sa jasnom porukom ili prije bilo kakve veće il manje aktivnosti... moramo poraditi na logistici odnosno moramo u nama samima afirmisati samu ideju protesta i tu ideju onda ponuditi svima onima koji hoće da se uključe.... ili da Vam prevedem svima... uvijek isti ljudi dijele letke, stoje za stolovima, nosaju transparente, razvlače kablove.... ako mogu biti slobodan... i malo se našaliti... uzevši to u obzir onda sve ovo i jeste elitizam....

Hoću reći..... bojim se da ne raspalamudimo.. sve ovo i da skroz ne izgubimo momentum do sljedećeg tragičnog događaja koji će populaciji opet malo otvoriti oči !

Znači kongres ili neki otvoreni parlament bilo gdje da vidimo gdje smo i šta smo?
upravnik

#55 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by upravnik »

45cents wrote:Upravniče, zamisli da policija nema interne kontrole, nadzor EUPM-a, sistem gubitka licence.... da li bi ustali i poslušali te?
U takvim uslovima živi i radi Brankovićev vozač (bez nadzora, bez uvida javnosti u svoj rad, bez interne kontrole, bez prijetnje bilo kakvim posljedicama po njegov posao).
U takvim uslovima su do neki dan živjeli i radili SS i SB...., kao i sve službe kojima oni rukovode.
Kada bi uspjeli samo jedno od pobrojanjog - da obezbijedimo uvid javnosti u rad javnih službi, komunalnih službi i administracije (za početak: kantonalne), onda bismo sami sebi promijenili uslove života, uključujući Oljin prijedlog.
P.S. U prijedlogu Zakona o platama, policajci koje si zatekao u kafani dobili su najniže plate od svih predloženih platnih razreda. Zaključak: što imaš veću kontrolu nad sobom, manja ti je plata. Što si veći majmun izvan svake kontrole, onda ti sistem daje sve veću platu...
Jasna stvar. Ovim primjerom sam htio obraditi onaj dio koji se tiče animiranja građana i buđenja svijesti. Upravo to što su, i pored svih protesta, SS i SB i dalje na svojim mjestima i što su u očima svekolike javnosti ostali netaknuti (mada mi znamo da to nije tako), jeste onaj momenat koji ljude "hladi" i čini anemičnim. Dakle, htio sam reći da im treba pokazati da građani ipak mogu pomjerati stvari. Cijela kafana je ostala zabezeknuta kad sam im se obratio, pa neka jedan od njih dobije kuražu da to isto uradi - već je nešto napravljeno. Pokušavam kazati: danas policajac, sutra SB, prekosutra Branković. Demokratija je spora :D , ali dostižna :thumbup:
Corto Maltese

#56 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by Corto Maltese »

To upravniče! Nema primjera, do ličnog primjera. Ako je bilo 20 ljudi u kafani, do kraja dana ih je još 120 čulo kako je neko postrojio policijsku patrolu, naoružan samo foto- aparatom i dobrom voljom. Bar će se dvoje od tih 120 okuražiti da isto ili slično učine, kada budu u prilici.
Asana

#57 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by Asana »

Policajci u navedenoj prici su znali da bi onaj iznad njih mogao reagirati na prigovor i sankcionirati ih.

Mozemo mi slikati ploce po Ferhadiji koliko god hocemo, naoruzanost foto-aparatom i dobrom voljom nece natjerati izvodjace ni da se zacrvene jer - znaju da oni iznad njih nece reagirati ... isto je i sa stranackim kadrovima postravljenim na bilo koji nivo vlasti.

Obzirom da su trenutni kadrovi vladajucih stranaka ostali na svojim mjestima skoro pa ni pocesavsi se, jasno nam je da njihovi "nadredjeni" nece sankcionirati nikakve njihove propuste ( osim propusta vezano za talove :x )

Zato bi bilo jedino rjesenje - srusiti ih na slijedecim izborima i dovesti one koji HOCE reagirati na prigovore na rad svojih kadrova, koji ce nastojati da postignu i neke rezultate u interesu "obicnih" gradjana. Ima li ih? :-?

Moramo uvesti druge standarde u ponasanje nasih placenika, ako treba pronaci rupe u zakonima koje ih stite i - zacepiti ih ...
sunčan dan

#58 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by sunčan dan »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=50573

Postavila sam anketu, pa možda ne bi bilo loše da se proprati, čisto da vidimo šta raja misli.
45cents

#59 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by 45cents »

Asana wrote:Policajci u navedenoj prici su znali da bi onaj iznad njih mogao reagirati na prigovor i sankcionirati ih.

Mozemo mi slikati ploce po Ferhadiji koliko god hocemo, naoruzanost foto-aparatom i dobrom voljom nece natjerati izvodjace ni da se zacrvene jer - znaju da oni iznad njih nece reagirati ... isto je i sa stranackim kadrovima postravljenim na bilo koji nivo vlasti.

Obzirom da su trenutni kadrovi vladajucih stranaka ostali na svojim mjestima skoro pa ni pocesavsi se, jasno nam je da njihovi "nadredjeni" nece sankcionirati nikakve njihove propuste ( osim propusta vezano za talove :x )

Zato bi bilo jedino rjesenje - srusiti ih na slijedecim izborima i dovesti one koji HOCE reagirati na prigovore na rad svojih kadrova, koji ce nastojati da postignu i neke rezultate u interesu "obicnih" gradjana. Ima li ih? :-?

Moramo uvesti druge standarde u ponasanje nasih placenika, ako treba pronaci rupe u zakonima koje ih stite i - zacepiti ih ...
Ostaje još da riješimo par "sitnica" - da odgovorimo na pitanje KAKO, te na pitanja "s kime" i "s čime"...
Asana

#60 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by Asana »

Zato bi bilo jedino rjesenje - srusiti ih na slijedecim izborima i dovesti one koji HOCE reagirati na prigovore na rad svojih kadrova, koji ce nastojati da postignu i neke rezultate u interesu "obicnih" gradjana. Ima li ih?

Ostaje još da riješimo par "sitnica" - da odgovorimo na pitanje KAKO, te na pitanja "s kime" i "s čime"...
Naravno da to nisu sitnice - to su pitanja na koja cijelo vrijeme trazimo odgovor, to je - slaganje mozaika ...
:wink:
45cents

#61 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by 45cents »

To sam napisao namjerno, obzirom da su traženi odgovori ujedno i ono što se hoće inicirati/otkriti ovim topic-om...
45cents

#62 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by 45cents »

Nego, jedna od agencija mora preći u stanje stalnog dežurstva.

Svi ostali bi činili sekretarijat.

Svaka grupa bi obrađivala teme prema svojoj profesionalnoj sklonosti.

Korištenje Interneta u BiH je veoma ograničeno, zato bi Forum bio samo logistika.

Fokus kroz jednu organizaciju, poput krizne grupe.
Vertigo

#63 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by Vertigo »

@Corto Maltese

Jedno pitanje na koje ne moras odgovoriti.
Da li si ti uposlenik americke ambasade?
Corto Maltese

#64 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by Corto Maltese »

Ne, ja sam lik iz stripa kojega je nacrtao Hugo Pratt: http://en.wikipedia.org/wiki/Corto_Maltese

Vjerovatno si me pobrkao/la sa mojim alter-egom Plamenkom: http://plamenko.blogger.ba/
Ako je tako, moraćeš njega direktno da pitaš, ali te moram opomenuti da je u pitanju jedan teški ters, o čemu mogu posvjedočiti njegove, mnogobrojne, radne kolege i kolegice (gdje god i šta god radio). Naime, taj ti podatke iz stvarnog života, kao što su prehrambene navike, boja donjeg veša, adresa stanovanja, poslodavca, vrline, poroci... razmjenjuje samo sa stvarnim, ne i sa virtualnim likovima.

Nego, da Corto Maltese tebe nešto pita, kao virtualni lik virtualnog lika: "Protesti- prelazak na sljedeći nivo, kako_dalje.ba?"
upravnik

#65 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by upravnik »

yes, ovo ima smisla...
ako "registrovan" pita "corto maltesea", onda je to očito neinformisanost o liku i djelu istoga, pri čemu ga je dotični uputio na wikipediu, što je ok...

ako, pak, neko želi znati bilo šta o Plamenku, tad bi se prvo morao predstaviti; reda radi :D
uvjek dobar gost

#66 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

...... Vidim ja šta vidim.... išta konkretno?

Fakat ozbiljno pitam dok se ljudi nisu ohladili i opet podpali pod osjećaje nemoći, apatije, letargije (mada mnoge taj osjećaj nikad i nije napustio)... bar da nam svima pružimo osjećaj nade i da se tješimo jedni drugima...???

Znači kako dalje rođače?

Ja sam prepisao prijedlog da se organizuje neki kongres u prirodi sada za ovaj vikend prvi ili kada već da vidimo sa kojim snagama raspolažemo i da se organizujemo... posljednji put ponavljam pitanje.... kongres neki ili konstituirajuća skupština.. zasjedanje vijeća staraca ili šta već.....uz prisustvo svih zainteresovanih bez ikakve segregacije po bilo kom osnovu..???
10101010101

#67 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by 10101010101 »

Corto Maltese wrote:Ne, ja sam lik iz stripa kojega je nacrtao Hugo Pratt: http://en.wikipedia.org/wiki/Corto_Maltese

Vjerovatno si me pobrkao/la sa mojim alter-egom Plamenkom: http://plamenko.blogger.ba/
Ako je tako, moraćeš njega direktno da pitaš, ali te moram opomenuti da je u pitanju jedan teški ters, o čemu mogu posvjedočiti njegove, mnogobrojne, radne kolege i kolegice (gdje god i šta god radio). Naime, taj ti podatke iz stvarnog života, kao što su prehrambene navike, boja donjeg veša, adresa stanovanja, poslodavca, vrline, poroci... razmjenjuje samo sa stvarnim, ne i sa virtualnim likovima.

Nego, da Corto Maltese tebe nešto pita, kao virtualni lik virtualnog lika: "Protesti- prelazak na sljedeći nivo, kako_dalje.ba?"
Corto, opet pises cirilicom. Pa, dobro ba, nije ti ovo osnovna i srednja skola, jedna hefta cirilicom, jedna latinicom...
45cents

#68 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by 45cents »

Kad smo već kod pitanja....

Š'a je ba ovo, protesti se pesonalizirali....privatizirali....

Kako ćemo praviti kongres s jednom osobom?
Corto Maltese

#69 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by Corto Maltese »

10101010101 wrote: Corto, opet pises cirilicom. Pa, dobro ba, nije ti ovo osnovna i srednja skola, jedna hefta cirilicom, jedna latinicom...
Шта'ш, ћирилична хефта. Него, како примјетише 45центс и Увјек добар гост, ред би био да се вратимо на тему која се зове: "Протести- прелазак на сљедећи ниво" А коме се расправља о мом лику и дјелу, бујрум! Нека отвори фун цлуб на посебном топиц-у,

Дакле: камо_даље.ба?
Јесмо ли за конгрес?
sarajevo63

#70 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by sarajevo63 »

Ja predložih 18.05.
45cents

#71 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by 45cents »

Onda, kongres!
Ima li neko da sa iskustvom u organizovanju kongresa?
"Antifašističko vijeće narodnog osobođenja"
ZAVNOBIH 2
Rambo IX?

Deputati dolaze iz svih gradskih kvartova/mjesnih zajednica. Kanton ima širu definiciju, možemo se zadržati na užem gradskom jezgru, urbanom dijelu KS. Istaknuti DRUGOVI neka pripreme govore. Poslije Kongresa, narodno veselje (teferič).

Stvarno, kako će se zvati i može li neko napisati šta treba za Kongres (nikad nisam bio na kongresu, baš je cool)
uvjek dobar gost

#72 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

... Prvo datum jel svima odgovara ovaj 18.05.2008?
... Drugo koliko očekujemo "deputata" na kongresu da znamo da odaberemo lokaciju?
... Treće nešto kao dnevni red kongresa ?
... Četrvrto prema broju "deputata" treba osmisliti odnosno izračunati potrebe ili trebovanje, pošto će poslije oficijelnog dijela uslijediti zakuska... količine mese, paprika, somuna, kolika radna površina roštilja nam je potrebna...?
...Peto odrediti moderatora ili više njih da drže konce i moderiraju samo zasijedanje....
... Mislim da bi korisno bilo da zainteresovani na forumu vrše akreditaciju svog učešća na ovom skupu-samitu-kongresu u prirodi !
Pošto je 18.05 ova prva nedelja samo se na glas pitam hoće li biti dovoljno vremena da se pozovu ili prijave svi kako opet ne bi bila priča neka o elitizmu...!

Kao i obično evo ja se prijavljujem da budem jedan, znači ponavljam samo jedan od organizatora odnosno logističara da se ispravim odmah !

Nadam se da će biti dovoljno zainteresovanih da se pomenuta stvar uopšte organizuje....!
Last edited by uvjek dobar gost on 13/05/2008 13:53, edited 1 time in total.
Asana

#73 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by Asana »

Nema smisla zakazivati kongres/tribinu/konferenciju - pa ni sijelo - bez dobrog moderatora!

Isuvise energije se gubi u nepotrebnim raspravama izmedju ljudi koji u sustini, zele isto ... artikulirati ragovore na iole vecem skupu forumasha/protestanata :D mogao bi samo neko strucan u tome. Prijedlozi?

( ja predlazem policy :) )
imirza

#74 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by imirza »

KRAJNJE JE VRIJEME DA SE STVARI PROZOVU PRAVIM IMENOM.
Nema nikakvog smisla prepucavati se po forumu sa dokonim dripcima, provokatorima, drvenim filozofima i inima.

Nećemo da budemo stranka.
I ne možemo biti, doduše, sve kad bismo i htjeli.

Ko su svi ljudi koji se javljaju na ove teme, i sa kakvim idejama/ciljevima ? Zna li neko precizan odgovor na ovo pitanje ?

Kojoj političkoj opciji pripadaju, kakav motiv imaju da učestvuju u protestima, jesu li doušnici - provokatori u službi stranaka u vlasti, koliko je takvih, ko su ljudi koji imaju istinski kritički odnos prema stvarnosti u društvu, etičan, a ne profiterski odnos prema situaciji i problemima u kojima se svi zajedno nalazimo, kako raspoznajemo takve, kako nam prilaze ljudi i da li uopšte prilaze ili samo "svraćaju", znaju li oni šta mi hoćemo, šta nam je cilj ... i, na kraju,

ZNAMO LI MI SAMI ŠTA HOĆEMO ?

Srušiti Samira i Semihu ? Samo To ?
Osim što je jasno da od toga nema ništa (to je davno izgubljena bitka, barem u svjetlu inicijalnih događaja), mi se i dalje pripremamo kao da idemo rat !?
Protiv koga ? Opet samo njih dvoje ?
Ako ih, napokon, srušimo, hoćemo li se onda razići ? Nećemo, naravno, znamo odgovor. Pa šta hoćemo onda ? (Hoćemo, brate, promjene, da se ne lažemo, i to ne treba kriti. Ako smo izgubili bitku, nismo rat. Hoćemo da se vladajuće stranke promijene, ili da se smijene ! To nije samo do nas. I do njih je. Već su imali priliku, i nisu je iskoristili.).
I tako dalje, može se naredati desetine ovakvih pitanja bez pravog odgovora.
Šta da radimo?

PREDLAŽEM

HITNO Registrovati Udruženje građana "FORUM GRAĐANA SARAJEVA".
Ta rabota praktično, ne košta ništa, stotinjak maraka takse, i traje, u upravnom dijelu, nekoliko dana.

Pravilnik, statut itd. je obrazac koji se prepisuje od bilo kojeg UG u opštim stavkama ( dostupno mi je od identičnog udruženja), a ugrađuju se specifične, koje se tiču djelovanja konkretnog udruženja, pravnih uslova itd. MOGU POMOĆI.

Odrediti jednog Izvršnog sekretara koji će biti centralna osoba za koordinaciju i prema vani (javnost, mediji, štamparije, itd), kao i prema unutrašnjim saradnicima. Siguran sam da imamo studenata, ili već svršenih a nezaposlenih, koji su spremni da za simboličan honorar preuzmu tu, ne naročito komplikovanu obavezu. Honorar na početku, par mjeseci, prikupljati između sebe, da konačnog rješenja finansiranja. MOGU POMOĆI.Dajem od sebe 50 KM svakog prvog.

Namjerno sam gore govorio o unutrašnjim SARADNICIMa, a ne ORGANIMA, jer nam takvo šta, naročito u početku, a u cilju bržeg djelovanja, nije neophodno. Dovoljna je grupa ljudi koja će imati formalnu funkciju Skupštine, Upravnog odbora, Predsjedništva ... nazovi kako hoćeš. Naknadno se to da uobličiti. Ovi načinom će se izbjeći, u ovom trenutku jako destruktivan eventualni karijerizam, sujeta, preambicioznost pojedinaca, a nepostojanjem predsjednika, zamjenika, pod...pi*aka materinih izbjegavaju se, u ovom trenutku pogubni, eventualni sukobi po hijerarhiji. Dosta prednosti, malo mana, za ovakvo prelazno rješenje.
Kako do ove grupe doći, i kako je održati homogenom?
Ako se prihvati ova Inicijativa ili neka njena druga forma, ili neka druga Inicijativa ( kakva god, SAMO PRIHVATITE I KRENITE), sazvati javno, putem foruma, sve učesnike foruma na određeno mjesto u određeno vrijeme, upisati njihova imena i imaćemo Upravni odbor ! Biće taman, jer ih više od potrebnog sasvim sigurno neće doći. Ako se sluuuuučajno desi, u što sumnjam, vadite se "iz šešira". Ako može svjetsko prvenstvo ...
Kako organizovati rad Odbora? Sadržaj, pravni uzusi, obaveze, mogućnosti, napokon i ozbiljnost rada ?
Na licu mjesta treba utvrditi detalje i uslove, nije komplikovano, ali je preopširno za pisanje. MOGU POMOĆI.

TADA ĆEMO BITI SUBJEKT.
TEK TADA NEĆEMO BITI RULJA.
TADA ĆE GRAĐANI ZNATI KO SMO.
TADA NI JEDAN BRANKOVIĆ U VLASTI NEĆE MOĆI REĆI: S KIM JA PRIČAM... ?
TADA ĆE SE MOĆI NAPRAVITI WEB STRANICA NA KOJOJ ĆE SE PROMOVIRATI DOGOVORENI CILJEVI I PROGRAM "FORUMA GRAĐANA SARAJEVA" . NE MOGU POMOĆI oko stranice, VJERUJEM DA IMA KO MOŽE.
Tek tada će se moći kompetentno govoriti o pojedincima u vlasti, uz konkretne dokumentirane činjenice kojima će se dokazivati njihova odgovornost, neodgovornost, zloupotrebe ... pa i pohvaljivati one koje bi trebalo, ako takvih bude, zašto ne... tek tada će se moći očekivati da se iskreno za određenu ideju ili konkretan stav, nakon što je jasno ekspliciran, iskreno i dosljedno zalažu i bore časni ljudi bez obzira da li pripadaju stranci SDA, SDK, HTZ, SONY, LG, SDP ....
Tek pod ovim uslovom moći će se govorriti o tome da naši zahtjevi i aktivnosti nisu usmjereni prema STRANKAMA na vlasti, nego prema vlasti kao takvoj, moći ćemo argumentovano tvrditi da ne zastupamo političke opcije nego ideje, da nismo sda, lg, sdp ... pička materina !!!

VEĆ SE KASNI. PREVIŠE SE KASNI !!!
POČNITE SMJESTA !!!
45cents

#75 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo

Post by 45cents »

imirza wrote:KRAJNJE JE VRIJEME DA SE STVARI PROZOVU PRAVIM IMENOM.
Ko su svi ljudi koji se javljaju na ove teme, i sa kakvim idejama/ciljevima ? Zna li neko precizan odgovor na ovo pitanje ?[/b]
Kojoj političkoj opciji pripadaju, kakav motiv imaju da učestvuju u protestima, jesu li doušnici - provokatori u službi stranaka u vlasti, koliko je takvih, ko su ljudi koji imaju istinski kritički odnos prema stvarnosti u društvu, etičan, a ne profiterski odnos prema situaciji i problemima u kojima se svi zajedno nalazimo, kako raspoznajemo takve, kako nam prilaze ljudi i da li uopšte prilaze ili samo "svraćaju", znaju li oni šta mi hoćemo, šta nam je cilj ...
Potrudiću se da podržim ostala pitanja ovih dana. Mislim da na pitanje koje je citirano, samo Svevišnji zna odgovor.
Nova NVO? Ima ih na hiljade, možda da se "udamo" ili da iskoristimo postojeću NVO, već registrovanu... (ušteda u vremenu).
Locked