Islam o zivotu na drugim planetama

Rasprave o vjerskim temama.
KotromanichII

#51 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by KotromanichII »

Vjeruju li muslimani ,pored Boga, Poslanika, Objava ...i u džinne i meleke?? jesu li oni sa ovog svijeta?? viđamo li ih onako svaki dan?? dali ih je ikad iko registrovao ili percepirap svojim culima??Pa odakle su ta bica onda?? MALO MOZAK UKLJUCITE
jesam ja , a mozes i ti, doovljno ti je da pustis suru bekare, sjedi zazmiri, koncetrisi se na ucenje pa ces vidjeti hoces li ih registrovati ili ne :thumbup:
Miki90

#52 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by Miki90 »

Ovo bi bio odgovor od mene, ako vam se svidja.

Sedam Svijetova!
-Stanovnici svijeta Geh siju i sade drvece.Jedu sve s drveta, a ne poznaju psenicu, ni bilo kakvo drugo zito.Njihov svijet je sjenovit i u njemu ima mnogo velikih zivotinja!

-Stanovnici svijeta Nescija jedu grmlje i biljke koje ne moraju sijati.Maleni su rastom, a umjesto nosa imaju samo dije rupe u glavi kroz koju disu.Veoma su zaboravni, pa cesto ne znaju kad obavljaju neki posao, zasto su ga zapoceli.U njhovom svijetu vidi se-crveno sunce!

-Stanovnici svijeta Cija ne smiju jesti ono sto druga bica jedu.Oni uvijek traze vodene zile.Vrlo lijepo izgledaju i vjeruju u bozanstvo vise nego sva ostala bica.U njihovom svijetu postoje velika bogastva brojne lijepe gradjevine.Tlo je suvo i vide se-dva sunca!

-Stanovnici svijeta Tebel jedu sve iz vode.Oni su mocniji od svih
ostalih bica, a njihov svijet je podijeljen na podrucja u kojima se stanovnici razlikuju bojom i licima.Oni ozivljavaju svoje mrtvace.Svijet je daleko od-sunca!

-Stanovnici svijeta Erek, Adamovi su potomci.

-I stanovnici Adamaha su nasljednici Adamovi, jer se Adam zalio na neutjesnost u Ereku.Oni obradjuju zemlju i jedu biljke, zivotinje i kruh.Vecinom su tuzni i cesto se bore medju sobom.U tom svijetu postoje dani, a vide se skupine zvijezda.Prije su ih cesto posjecivali stanovnici Tebel,ali je posjetiocima u Adamahu slabilo pamcenje pa vise nisu znali odakle su dosli!

-Stanovnici Arka siju i zanju.Njihova lica se razlikuju od nasih lica.Posjecuju sve svijetove i govore svim jezicima!
theTruePath

#53 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by theTruePath »

Miki90 wrote:Ovo bi bio odgovor od mene, ako vam se svidja.

Sedam Svijetova!
-Stanovnici svijeta Geh siju i sade drvece.Jedu sve s drveta, a ne poznaju psenicu, ni bilo kakvo drugo zito.Njihov svijet je sjenovit i u njemu ima mnogo velikih zivotinja!

-Stanovnici svijeta Nescija jedu grmlje i biljke koje ne moraju sijati.Maleni su rastom, a umjesto nosa imaju samo dije rupe u glavi kroz koju disu.Veoma su zaboravni, pa cesto ne znaju kad obavljaju neki posao, zasto su ga zapoceli.U njhovom svijetu vidi se-crveno sunce!

-Stanovnici svijeta Cija ne smiju jesti ono sto druga bica jedu.Oni uvijek traze vodene zile.Vrlo lijepo izgledaju i vjeruju u bozanstvo vise nego sva ostala bica.U njihovom svijetu postoje velika bogastva brojne lijepe gradjevine.Tlo je suvo i vide se-dva sunca!

ostalih bica, a njihov svijet je podijeljen na podrucja u kojima se stanovnici razlikuju bojom i licima.Oni ozivljavaju svoje mrtvace.Svijet je daleko od-sunca!

-I stanovnici Adamaha su nasljednici Adamovi, jer se Adam zalio na neutjesnost u Ereku.Oni obradjuju zemlju i jedu biljke, zivotinje i kruh.Vecinom su tuzni i cesto se bore medju sobom.U tom svijetu postoje dani, a vide se skupine zvijezda.Prije su ih cesto posjecivali stanovnici Tebel,ali je posjetiocima u Adamahu slabilo pamcenje pa vise nisu znali odakle su dosli!

-Stanovnici Arka siju i zanju.Njihova lica se razlikuju od nasih lica.Posjecuju sve svijetove i govore svim jezicima!
jesil ti ozbiljan? odakle kupis to :lol:
Miki90

#54 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by Miki90 »

theTruePath wrote:
Miki90 wrote:Ovo bi bio odgovor od mene, ako vam se svidja.

Sedam Svijetova!

jesil ti ozbiljan? odakle kupis to :lol:
Imam ja toga koliko god hoces, nemoze se nista na svijetu sakriti, uvijek neko ima ko zna skriveno.
theTruePath

#55 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by theTruePath »

pa eto odakle crpis znanje
Miki90

#56 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by Miki90 »

theTruePath wrote:pa eto odakle crpis znanje
Kupim ostavstinu od prijasnjih civilizacija, mnogo starjih od nase!

Hvala ti, prva si osoba koja je ovo imenovala znanjem!
theTruePath

#57 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by theTruePath »

cuj to,mozes navesti literatur...nesto? :-) :D
Miki90

#58 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by Miki90 »

theTruePath wrote:cuj to,mozes navesti literatur...nesto? :-) :D
Mogao bih vam dati tumacenje, ko su djavoli, djini, sejtani, meleci i ostala raja, kao i sam bog.

Problem je sto su ljudi uljuljkani u zvanicne stavove i njihovo palamudjenje, a forum iako je jedna od nasih mogucnosti za lakse i brze prenosenje informacija ipak je dost ogranicen, pa je tako tesko doci do istih informacija koje bi medjusobno potvrdjivale jedna drugu sto je neophodno za informacije koje bih ja mogao ovdje iznijeti.
travar

#59 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by travar »

Miki90 wrote:
Mogao bih vam dati tumacenje, ko su djavoli, djini, sejtani, meleci i ostala raja, kao i sam bog.

Problem je sto su ljudi uljuljkani u zvanicne stavove i njihovo palamudjenje, a forum iako je jedna od nasih mogucnosti za lakse i brze prenosenje informacija ipak je dost ogranicen, pa je tako tesko doci do istih informacija koje bi medjusobno potvrdjivale jedna drugu sto je neophodno za informacije koje bih ja mogao ovdje iznijeti.
Jes' to ti Torabi? :mrgreen:
sorei

#60 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by sorei »

Miki90 wrote:

ja sam citala ovakav tekst, ali su planete bile oznacene po bojama :roll: od bijele do crne :?:
Miki90

#61 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by Miki90 »

vdivna wrote:
Miki90 wrote:

ja sam citala ovakav tekst, ali su planete bile oznacene po bojama :roll: od bijele do crne :?:
Nije iskljuceno, jer svako bice ima svojstvenu moc percepcije pa uskladu sa tim siri informacije.

Recimo ljudi su opsjednuti onim sto im autoriteti kazu, pa tako 80% stanovnista vjeruje u postojanje, bica koja se spominju u religiskim spisima dok ti isti ljudi nisu ustanju da prihvate uopste mogucnost o postojanju inteligencije u kosmosu.

Ja kazem da postoje i da je nasa civilizacija jedna od najneintelegentniji civilizacija!
theTruePath

#62 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by theTruePath »

islam tu mogucnost ne negira Miki
Miki90

#63 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by Miki90 »

theTruePath wrote:islam tu mogucnost ne negira Miki
Pogledaj na temi o djinima sta ko pise, a pogledaj na temi o vanzemaljskoj inteligenciji sta ti isti pisu!
theTruePath

#64 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by theTruePath »

ne znam sta ko pise,al znam da islam ne negira postojanje vanzemaljskih bica

pogledaj ovo obavezno(islam o aliensima):

Miki90

#65 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by Miki90 »

theTruePath wrote:ne znam sta ko pise,al znam da islam ne negira postojanje vanzemaljskih bica

pogledaj ovo obavezno(islam o aliensima):

Ja isto tako znam da Kur'an nigdje explicitno ne pominje nikakvu intelegenciju sem u vidu djina, sejtana i meleka, i te su informacije jako sture, nedorecene i minimizirane.

Ustvari, pomenute vrste su cista i apsolutna kosmicka inteligencija, daleko superiornija od nase.
O toj istoj inteligenciji da se mnogo toga reci jer su nam informacije o tome uvijek bile dostupne, samo sto to vodecoj eliti ne odgovara jer podriva njihove interese i rusi njihove planove koje vec vijekpovima sprovode nad ovozemaljskim narodima.

Ovo sto si postavio je cista manipulacija od strane elite, a to im je nacin da apsorbuju nove informacije koje neumoljivo pristizu i polako podrivaju njihove vjekovne koncepte.
theTruePath

#66 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by theTruePath »

kao da nisi gledao :lol:
Miki90

#67 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by Miki90 »

theTruePath wrote:kao da nisi gledao :lol:
Znaci treba ti dopunsko tumacenje!
Zasto ovako nisu govorili prije nego su NASA i naucna zajednica izasli sa svojim informacijama ako su imali informacije u Kur'anu?
Nisu jer to nikada nisu ni bile nikakve informacije, a kad su saznali informacije NASE, oni su potrazili ajete koji bi se mogli povezati sa dobivenim informacijama od NASE, i tako na osnovu NASINIH informacija tvrde da je to stajalo prije u Kur'anu, sto je cista laz i manipulacija neupucenim i neukim.
theTruePath

#68 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by theTruePath »

to je tvoj stav jarane,samo sto ti nisi tumac Kurana niti ces kad biti,,tvoje misljenje je relevantno samo tebi
KotromanichII

#69 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by KotromanichII »

sto se tice izvanzemljskog zivota na drugim planetama, Kuran govori o jos 6 planeta slicni nasoj planeti

ALlah kaze:

12. Allah je sedam nebesa i isto toliko zemalja stvorio; Njegovo naređenje na sve se njih odnosi, a nek znate da je Allah kadar sve i da Allah znanjem Svojim sve obuhvata!

u ovom ajeti ja vidim veliku mogucnost da postoji zivot ako je slicno nasoj zemlji i da ima vode sto da ne.
Miki90

#70 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by Miki90 »

theTruePath wrote:to je tvoj stav jarane,samo sto ti nisi tumac Kurana niti ces kad biti,,tvoje misljenje je relevantno samo tebi
Zasto, je li mislis da nisam ustanju nauciti i postat tumac Kur'ana?
theTruePath

#71 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by theTruePath »

Miki90 wrote:
theTruePath wrote:to je tvoj stav jarane,samo sto ti nisi tumac Kurana niti ces kad biti,,tvoje misljenje je relevantno samo tebi

ljudi to postaju nakon 50-60 godina "studija",jako mali broj njih se globalno priznaje medju muslimanima

ali uvijek mozes pokusati,,good luck :-D
zalizani

#72 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by zalizani »

jesmo l' sami?
nakon nekoliko odgledanih epizoda istrazivaca morskih dubina, kontam sto da mislim na aliene, kad blage veze nemam o glavnini bica koja koegzistiraju sa covjekom. Ovom tematikom se trebaju baviti ljudi koju poznaju Zemlju i njene tajne, a svemir tj. zivot u njemu uzimaju kao poligon za nadogradnju vlastitih granica uma. Cemu znanje o zivotu van Zemlje, te kakve koristi od istog?
fakat

#73 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by fakat »

chuchumbamayumbe wrote: Meni je upitno koliko je inteligentan i ovaj na nasoj planeti...
Priorat wrote:jedini dokaz postojanja vise inteligencije je taj sto nas nikad dosada nije pokusala kontaktirati!!
:sax:
therrarrius

#74 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by therrarrius »

Miki90 wrote: Zasto, je li mislis da nisam ustanju nauciti i postat tumac Kur'ana?
Miki, brate, sa koje si ti planete? Citao sam o kojekakvim teorijama da su vanzemaljci vec na zemlji, pa kontam da nijesi kakav ambasador dobre volje sa planete Arka, jer oni znaju sve jezike?
Miki90

#75 Re: Islam o zivotu na drugim planetama

Post by Miki90 »

theTruePath wrote:
Miki90 wrote:

ljudi to postaju nakon 50-60 godina "studija",jako mali broj njih se globalno priznaje medju muslimanima

ali uvijek mozes pokusati,,good luck :-D
Price za malu djecu, i one kojima je nepoznat pojam "znanja".
Nisu to nikakvi ucenjaci, to su uglavnom prevaranti da ne kazem lazovi!
Post Reply