Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
-
branimir_s
#51 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
PO svemu onome sto je vidjeno na platou ispred Parlamenta BiH, odnosno po broju prisutnih na ovom svojevrsnom "desavanju naroda" , narodi u Bosni i Hercegovini, dakle - penzioneri, poljoprivrednici, rudari, šumari, metalski radnici i ostali, zbilja uživaju u blagostanju i svi odreda se slažu da njihovi legalno predstavnici imaju dooooooobre plate.
To je Bosna...
A sta i očekivati u zemlji koja 2.maj proslavlja 5.maja, u drzavi u kojoj se hodze i popovi prvi pitaju za politička i druga pitanja pa tek ostali, u drzaavi u kojoj narodni heroji (dobitnici zlatnih ljiljana)rade na parkingu ili podizu rampu da guzonje mogu utjerati svoje limuzine...
To je Bosna...
A sta i očekivati u zemlji koja 2.maj proslavlja 5.maja, u drzavi u kojoj se hodze i popovi prvi pitaju za politička i druga pitanja pa tek ostali, u drzaavi u kojoj narodni heroji (dobitnici zlatnih ljiljana)rade na parkingu ili podizu rampu da guzonje mogu utjerati svoje limuzine...
- Liberalism
#52 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
Zlatko je veceras imao jedan od boljih politickih govora. Neznam da je neko drugi imao snazniju politicku poruku za promjenom.
-
jai
#53 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
Ma kakve ba hodze i popovi???branimir_s wrote:PO svemu onome sto je vidjeno na platou ispred Parlamenta BiH, odnosno po broju prisutnih na ovom svojevrsnom "desavanju naroda" , narodi u Bosni i Hercegovini, dakle - penzioneri, poljoprivrednici, rudari, šumari, metalski radnici i ostali, zbilja uživaju u blagostanju i svi odreda se slažu da njihovi legalno predstavnici imaju dooooooobre plate.
To je Bosna...
Ovo je drzava gdje se najvise "pljuje" po "hodzama i popovima"(sto je valjda nasljedje komunistickog sistema),a prisutni su svi oni ovisni o drzavi,stoga se i zalazem za postepeno ukidanje zavisnosti o istoj,sto bi dalo "vjetar u ledja" razvoju privatnog sektora odnosno PODUZETNICKE KULTURE...
-
jai
#54 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
Isto vrijedi za odnos SDP-a prema muslimanima...Liberalism wrote:Sto je SDP kriv? Sto je neka osoba idiot pa glasa za Harisa Silajdzica? Kako to da je neki drugi gradjanin koji je u potpunosti privrzen ideji jednakosti i solidarnosti kriv za nekog idiota bez mozga koji samo zato sto je ljubomoran podrzava one koji su protiv SDP-a?uvjek dobar gost wrote:slažem se ...
Na jedan određeni način SDP je glavi krivac za propast ideje OPOZICIJE u BiH..., mada ja lično recimo za njih sam svaki put glasao, moram reći to oni jesu najveći krivci za propast pomenute ideje !
p.s.
SDA i jeste nacionalisticka a ne nacionalna stranka. kao prvo nije ispravno ni nacionalna vec narodna stranka. Pa ipak SDA ne moze biti narodna stranka jer jednako ne vodi racuna o svim ljudima vec samo o o jednim ljudima. Npr gdje je SDA vlast tu poso i pomoc prije dobija bosnjak nego srbin ili hrvat a pogotovo SDP-ovac. Upravo (i najvecim dijelom) zbog toga SDA nije narodna vec nacinalisticka stranka. Samo jos da se dokaze da ugnjetava pripadnike drugih naroda ili pripadnike SDP-a mogla bi se sa punim pravom nazvati nacistickom strankom
-
Klodovik
#55 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
Može li mi neko reći koliki je trenutni procenat vlasti SDP-a u FBiH? Koliko kantona/općina ima ljude iz SDP-a na čelu?
- Alhemicarkaa
#56 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
Ne kontam u cemu je problem sto jedna stranka skuplja predizborne poene boreci se za dobrobit ljudi?
Mozda trebaju da se bore za svoju dobrobit i tako skupljaju poene? Ili da mazu oci nerealnim obecanjima?
Mah...
-
jai
#57 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
Vjeruj mi to se svakodnevno osjeti ovdje u TuzliKlodovik wrote:Može li mi neko reći koliki je trenutni procenat vlasti SDP-a u FBiH? Koliko kantona/općina ima ljude iz SDP-a na čelu?
-
jai
#58 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
Ma uopste neznam da li je dobrobit,naime ovaj zakon je malo diskutabilan:Povecava plate parlamentarcima,ali u isto vrijeme (kao i svaki zakon) sistemski rjesava probleme u finansijskom sektoru parlamenta.Naime on uvodi "red",te reguise prioritete placanja,kao i rad u komisijama(trenutno prosjecan parlamentarac moze dobro "da zaradi" radeci u vise komisija).Dakle nisam jos siguran da li ce se tim strukturnim promjenama dobiti na efikasnosti birokracije,cime bi se naravno smanjili troskovi djelovanja navedeneAlhemicarkaa wrote:![]()
Ne kontam u cemu je problem sto jedna stranka skuplja predizborne poene boreci se za dobrobit ljudi?
Mozda trebaju da se bore za svoju dobrobit i tako skupljaju poene? Ili da mazu oci nerealnim obecanjima?
Mah...
-
Klodovik
#59 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
Vjerujem. Sasvim ozbiljno pitam. Volio bih znati konkretne brojke.jai wrote:Vjeruj mi to se svakodnevno osjeti ovdje u TuzliKlodovik wrote:Može li mi neko reći koliki je trenutni procenat vlasti SDP-a u FBiH? Koliko kantona/općina ima ljude iz SDP-a na čelu?
-
mladoliki
#60 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
Danas sam se uvjerio da opozicija u našoj zemlji NE POSTOJI!
SDP nema nikakvu perspektivu, a za 20 godina će im gro članstva poumirati. To se dalo zaključiti iz slike "protestanata"-izletnika koji su danas došli pred Skupštinu. Naime, današnji skup je po mnogo čemu podsjećao na geruziju iliti vijeće staraca, sa ponekim mlađim grupicama, ali ogromna većina su bili ljudi preko 60 godina starosti. Jadna nam majka kad najveća opoziciona stranka ne može okupiti 2000 ljudi za protest, a peticiju je potpisalo 100 000 ljudi. Ispada da SDP-ovci sami sebi održavaju tribine, proteste i skupove na kojima jedni drugima pričaju priče. Očito niko drugi se nije odazvao njihovom pozivu, a ne vjerujem da su kod nas svi zaposleni, niti da dobro žive, niti da podržavaju povećanje plata poslanicima i ministrima zbog kojih su se članovi SDP-a okupili na Marijin dvoru. Predizborna kampanja je počela, ali SDP ne nudi ništa novo-ista priča, isti ljudi, a i njihovi rezultati će biti isti-dakle debela opozicija.
Još gora stvar je sa ovima na vlasti. Šta oni mogu ponuditi? Zamislite kakav debil morate biti pa da glasate na sljedećim izborima za vladajuće stranke. Tolike nebuloze, nerad, primitivizam, zastoj, korupcija, kriminal, propuštene prilike da krenemo naprijed, a narod će opet glasati za njih. Zašto? Možda zato jer je narod (pojedinačno svi mi) glup. Ili možda zato što nemamo opoziciju ili zato što smo svi skupa pasivizirani šupci koji zaslužuju imati ovakve probisvijete na vlasti?
SDP nema nikakvu perspektivu, a za 20 godina će im gro članstva poumirati. To se dalo zaključiti iz slike "protestanata"-izletnika koji su danas došli pred Skupštinu. Naime, današnji skup je po mnogo čemu podsjećao na geruziju iliti vijeće staraca, sa ponekim mlađim grupicama, ali ogromna većina su bili ljudi preko 60 godina starosti. Jadna nam majka kad najveća opoziciona stranka ne može okupiti 2000 ljudi za protest, a peticiju je potpisalo 100 000 ljudi. Ispada da SDP-ovci sami sebi održavaju tribine, proteste i skupove na kojima jedni drugima pričaju priče. Očito niko drugi se nije odazvao njihovom pozivu, a ne vjerujem da su kod nas svi zaposleni, niti da dobro žive, niti da podržavaju povećanje plata poslanicima i ministrima zbog kojih su se članovi SDP-a okupili na Marijin dvoru. Predizborna kampanja je počela, ali SDP ne nudi ništa novo-ista priča, isti ljudi, a i njihovi rezultati će biti isti-dakle debela opozicija.
Još gora stvar je sa ovima na vlasti. Šta oni mogu ponuditi? Zamislite kakav debil morate biti pa da glasate na sljedećim izborima za vladajuće stranke. Tolike nebuloze, nerad, primitivizam, zastoj, korupcija, kriminal, propuštene prilike da krenemo naprijed, a narod će opet glasati za njih. Zašto? Možda zato jer je narod (pojedinačno svi mi) glup. Ili možda zato što nemamo opoziciju ili zato što smo svi skupa pasivizirani šupci koji zaslužuju imati ovakve probisvijete na vlasti?
- Alhemicarkaa
#61 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
Ja ipak mislim da je do organizacije, protesti uopce nisu pompezno najavljivani. Umjesto da su za standovima za peticiju djelili letke sa pozivom, a ne spisak delegata za odstrijel, da su obljepili BiH plakatima sa pozivom, da su preko medija to vise najavljivali (i kao drze FTV, a oni tek jutros objavili sturi poziv), da su platili kamion-reklamu, ili kako se to vec zove...
Ja sam tek juce saznala da su protesti danas, i to dobila poziv preko maila, sasvim slucajno.
U Hrvatskoj su Sindikalci proteste najavljivali sedmicama unaprijed, prijetili...
Kod nas to sve na pola koplja, a SDP je bar stranka koja je to mogla isfinansirati. Neki od protesta Neformalne grupe gradjana su bili bolje najavljivani...
Ja sam tek juce saznala da su protesti danas, i to dobila poziv preko maila, sasvim slucajno.
U Hrvatskoj su Sindikalci proteste najavljivali sedmicama unaprijed, prijetili...
Kod nas to sve na pola koplja, a SDP je bar stranka koja je to mogla isfinansirati. Neki od protesta Neformalne grupe gradjana su bili bolje najavljivani...
- _tulumba_
#62 Re: Poziv SDP-a na protest protiv vlasti
ja sam bio i najbolje od svega je to sto su dosli ljudi iz vise gradova BiH, i posebno mi je drago da su bili ljudi ne samo iz FBiH nego i R.S-a