DJECIJI BISERI

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

lady midnight wrote:
doshla ja jednom u posjetu (u prevodu na njegov jezik: doshla tetka :D:D iz njemachke i donijela svega i svachega :D), i sad sjedim i pijem kafu sa sestrom i zetom, a on se uzvrtio i svako malo "tetka, kad cesh otpakivati kofere" :D (uh shto mrzim kad me zovne tetka :D ali nije dijete krivo, nego sestra mi :D) i kazhe njemu moja sestra: "naporan si, pusti curu nek kafu popije", kad on ko iz topa: "pa shta, nije ona doshla bezveze" :lol: :lol: :lol:
:lol: :D

dosla ja kod prijateljice sa faxa. Ima dvije prekrasne curice, jedna je II osnocne a drugoj 5 god. ..maza prava.... I ja kad god dodjem, donesem im po kinder jaje, ali tada..nesto me prenjelo zurila sam ...nemam pojma...uglavnom ja njima nista nisam kupila...samo dosla do vrata da dadnem njoj neke knjige i zurim nazad...kad ce ova mladja...zagleda me, zagleda...zagleda A GDJE TI JE KINDER JAJE ??? :D
aminchev2

Post by aminchev2 »

bila ja u basci sa dedom rahmetli sadila cvijece neko
i prolazi glista
ja skacem u vazduh i vristim

'VIDI DEDO DMIJEEEEEEEE'
Pusur

Post by Pusur »

Sto se tice kjuca, i moja mama je na vratima od stana zatekla ceduljicu sa strelicom prema dole, ali je bilo napisano "klj" pa strelica...da niko ne skonta da mislim na kljuc......
lady midnight

Post by lady midnight »

najaktuelniji iz moje porodichne sehare: moj mali sestric (opet on :D), listao onaj novogodishnji broj DANA, koji sam ja ostavila negdje na stolu. i dijete k'o dijete gledalo slike, shta ce drugo. a na pochetku tog izdanja je bila fotografija godine, tj. ova u medjuvremenu chuvena slika sa koncerta "moj ummete" (vidi dole) :D

nakon nekoliko dana moj sestric ugleda reisa na TVu, i trchi do mene: "tetka, tetka (:oops: :oops:), eno na televiziji onog hodzhe shto voli pepsi" :D:D

Image
Bumbar

Post by Bumbar »

Pusur wrote: Jednu moju poznanicu su u skoli pitali koja joj je omiljena zivotinja, i ova je odgovorila: " Koka s krompirom".
da se nadovezem na koku whahaha...

imala ja 4 godine, naravno pametna do bola...i odem na testiranje za predskolsko. Sve sam ja super uradila i posadi mene psiholog sebi na krilo i sad da me pita par pitanja izmedju ostalog pitajuci koliko koka ima nogu. Ja se zamislim i sva vazna izvalim: cetiri! Gleda ona u mene...hm ovaj, jesi sigurna...rekoh, jesam. Hm, a jesi li ti kada vidjela koku? sad zena sva u cudu kontajuci da mozda nisam kao gradsko dijete...aaaa jesam, jesam majka moja ima kokee, ima puno koka i ja mene vodi da skupljam jaja.. Naduravale smo se jos pola sata...da bi ja bubnula zakljucak, pa mora imati 4 noge da se ne preturi :lol: :lol:

u svoju odbranu...bila sam plava :lol: :lol:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Sestrina svekrva nam je jednom pricala da je jednom ostavila cedulju u kuci i napisala sinovima (zetu i mladjem mu bratu koji su tada bili mozda 9 i 7 godina) "kada dodjete is skole, otidjite po hljeb" (u obliznju prodavnicu. prim. au.).

Kada se vratila sa posla, hljeba nema, a na cedulji je bilo dopisano "dobro" :lol:
------------------------------------------------------------------------------------

Mom malom rodjaku (koji je tada imao mozda 4.5-5 godina) je cesto dolazio drug iz obdanista u posjetu-Miralem :D . Pravo smo gotivili to dijete jer je bio sladak i neposredan. Kaze strina, jedan dan je bila u kupatilu i cula kako se njih dvojica ubjeduju sta ce se igrati i na kraju moj mali rodjak kaze Miralemu: "hoces da idemo virit' kad moja mama ode u kupatilo" :lol: :lol:
--------------------------------------------------------------------------------------

Taj isti rodjak, na pitanje kako je dosao na ovaj svijet, lijepo odgovori da je bio kod mame u stomaku 9 mjeseci i da je onda mama otisla u bolnicu gdje je on izasao iz stomaka i bio rodjen :D . Na pitanje, a sta je tata radio za to vrijeme, odgovor je bio: "trc'o oko kuce i radov'o se" :lol: :lol:
------------------------------------------------------------------------------------

Sin moje prijateljice, koji zarko zeli brata ili sestru je jednog dana rekao sljedece svojoj mami, za doruckom: "mislim da nam je vrijeme da imamo drugo dijete" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moj sin, koji takodje zeli brata ili sestru me je jednog dana moljakao da mu rodim jedno od to dvoje. Kada sam mu rekla da moram da razgovaram sa tatom, on je odgovorio: "ne mora on ni znat" :lol: :lol: :lol: :lol:
-------------------------------------------------------------------------------------
Jara

Post by Jara »

FFK as Lucy01 wrote: Moj sin, koji takodje zeli brata ili sestru me je jednog dana moljakao da mu rodim jedno od to dvoje. Kada sam mu rekla da moram da razgovaram sa tatom, on je odgovorio: "ne mora on ni znat" :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

Jara wrote:
FFK as Lucy01 wrote: Moj sin, koji takodje zeli brata ili sestru me je jednog dana moljakao da mu rodim jedno od to dvoje. Kada sam mu rekla da moram da razgovaram sa tatom, on je odgovorio: "ne mora on ni znat" :lol: :lol: :lol: :lol:

ja sam isla drugom linijom "ubjedjivanja" :D jednom dok me mama vodila kuci iz vrtica fino sam joj rekla "kad dodjemo kuci recu tati da mi dovede DRUGU MAMU" :D na njeno zacudjeno zasto? :? dobila je odgovor "zato sto neces da mi rodis brata" :D narednih dana sam "demonstrativno" bila ljuta na nju :D nekih 10 mjeseci kasnije rodio se braco :lol: :D
Sammurraj

Post by Sammurraj »

"Mom malom rodjaku (koji je tada imao mozda 4.5-5 godina) je cesto dolazio drug iz obdanista u posjetu-Miralem Very Happy . Pravo smo gotivili to dijete jer je bio sladak i neposredan. Kaze strina, jedan dan je bila u kupatilu i cula kako se njih dvojica ubjeduju sta ce se igrati i na kraju moj mali rodjak kaze Miralemu: "hoces da idemo virit' kad moja mama ode u kupatilo" Laughing Laughing "

Sjetih se sina od svog rodjaka, malac uletio u kupatilo i zatekao mamu golu.
Poslije joj rekao:

Mama, pa tebi belbo ( berbo) posve o'sjek'o kitu.
vjesticanametli

#60 Re: DJECIJI BISERI

Post by vjesticanametli »

Sinoc na dnevniku lagumdzija nesto prica a moj sin gleda pa rece eno LAGUNDZALO :lol: opet govori
mamica papucarka

#61 Re: DJECIJI BISERI

Post by mamica papucarka »

vjesticanametli wrote:Sinoc na dnevniku lagumdzija nesto prica a moj sin gleda pa rece eno LAGUNDZALO :lol: opet govori

ja svojim po cijeli dan umirem od smijeha. Mala je postala prava mudrica koja sa paznjom promatra sta se desava oko nje, a mali jos uvijek tepa pa je neodoljivo slatak :D
vjesticanametli

#62 Re: DJECIJI BISERI

daska za surVanje :-) i ne mozes dokazat da nije tako :lol:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 09:15, edited 2 times in total.
sojka

#64 Djecji aforizmi-anegdote- BISERI

Post by sojka »

"Kada porastem postacu optimista, jer ce tada sve biti dobro."

Maria, 5 godina :-)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/05/2015 12:29, edited 3 times in total.
sojka

#66 Re: Djecji aforizmi-anekdote- BISERI

Post by sojka »

Bisera nikad dosta..no vec dvije teme su tu
sojka

#67 Re: Djecji aforizmi-anegdote- BISERI

Post by sojka »

zaphodia

#68 Re: DJECIJI BISERI

Post by zaphodia »

Moj nasljednik je prva slova počeo pisati negdje sa 4 godine.
Zakonitog sam zvala Žoao (interni nadimak).

Jedno jutro, zakoniti dolazi u kuhinju i nadje na stolu post-it slijedećeg sadržaja:

"Žoao, kupi malome kinder jaje. Voli te (moje ime)."

A na dnu papirića, sitno: "Ovo ti je ona rekla."

Godinama sam tu poruku nosila u novčaniku.
Dr.Cuddy

#69 Re: DJECIJI BISERI

Post by Dr.Cuddy »

Brat i ja smo danas pojeli cijelu teglu marmelade.
Veceras cemo dobiti proljev ili batine!

Ne razumijem zasto se mama toliko ljuti sto sam razbio vazu.
Ionako je vaza bila kineska, a ne nasa!

U televizoru rade mali ljudi, a u radiju njihova djeca!

Baka nam je otisla na onaj svijet.
Sad i mi imamo nekog u inozemstvu!

Pogodili smo loptom susjedovu zenu.
Sad nam je susjed glavni sponzor.

Nasoj susjedici mama gleda u salicu, a tata u noge!

Moja sestra je opet polozila razred odlicnim uspjehom - sve same
petice.
Ona to meni namjerno radi!

Ujna Mica je opet u drugom stanju.
Njoj je drugo stanje u stvari prvo!

Mami i tati danas je godisnjica braka.
To svi znamo osim tate.

Pitao sam tatu zbog cega on brije bradu a mama noge.
On kaze da se svako brije onde gde ga ljudi gledaju.

Kad se mama i tata zakljucaju u spavacu sobu ja u narednih sat
vremena
mogu
raditi sto hocu.
Sto ja volim taj seks!
medaaa

#70 Re: DJECIJI BISERI

Post by medaaa »

Radila ja ko uciteljica poslije rata u Zenici(drugi razred)...I jedan dan na predmetu Poznavanje prirode i drustva kazem im ja da nabroje 3 domace zivotinje...I tako su nabrajali, kad dize mali Adi ruku. Veli: "Domace zivotinje su izbjeglice iz Jajca!"
Ja sokirana...Nit se smijat, nit ga izgalamit, ko dijete...Pitam ga ja kako to, kad kaze: "Reko babo da su nasi podstanari(te izbjeglice iz Jajca) zivotinje...a mama dodala da su se udomacili"
vjesticanametli

#71 Re: DJECIJI BISERI

:shock: :lol: :lol: e svasta

sin voza bicikl i nesto vinta u krug pa se okrene i kaze meni (ja na rolama) a mozes li ti voziti u tuznom toku :lol: misleci na kruzni tok

bronhitis je preimenovan u hindrotitis :D
medaaa

#72 Re: DJECIJI BISERI

Post by medaaa »

vjesticanametli wrote:
bronhitis je preimenovan u hindrotitis :D
ma slatko malo...
moja sestra je cijelu osnovnu i srednju skolu, umjesto kreme Bekutan, govorila Uzbekistan!!! 8-)
edin_Basket

#73 Re: DJECIJI BISERI

Post by edin_Basket »

udomacili se, :lol:
imam malog rodjaka(3 godine). svaki dan nove provale
jedan dan kaze-u obaništu(vrtic) jedna vidočica(djevojčica) donijela mindža konjače
suta idem na Gubavicu, tamo ima puuuuno vižotinja(životinja)
ima i jednu psovku-j.bo te magalac.
kad je bio jos manji, sjedi pola sata na tuti i psuje svima u kuci magalca. kad nam dosadi, pridje mu neko da vidi jel obavio sta je trebo. svaki put piski...al pored tute :D
walkabout

#74 Re: DJECIJI BISERI

Post by walkabout »

pitam ja bratica dok je bio mali pitanja u vezi brojeva...koliko konj ima nogu - kaze 4...koliko auto ima guma - 5 (nije zaboravio na rezervnu)...koliko stonoga ima nogu, itd...mali sve dobro odgovara.. ja da ga zaskocim, pitam koliko ima zvijezda na nebu - PUNO, kazhe on... :oops:

drugom prilikom, kod malog komsije dolazili rodjaci, negdje istih godina kao on, oko 3-4...ja ih nikada nisam vidio pa ga poslije pitam jesu li porasli,koliki su...on ce: onaj mali je manji a onaj veci je malo vishi od onog manjeg.... :-? :oops:
zaphodia

#75 Re: DJECIJI BISERI

Post by zaphodia »

Dolazi mi SMS u subotu, od nasljednika, u kojem piše:

"Znam."

Odgovaram sa: "Šta znaš, ljubavi mamina?"

Njegov odgovor:

"Pisati poruke."
Post Reply