Sestrina svekrva nam je jednom pricala da je jednom ostavila cedulju u kuci i napisala sinovima (zetu i mladjem mu bratu koji su tada bili mozda 9 i 7 godina) "kada dodjete is skole, otidjite po hljeb" (u obliznju prodavnicu. prim. au.).
Kada se vratila sa posla, hljeba nema, a na cedulji je bilo dopisano "dobro"
------------------------------------------------------------------------------------
Mom malom rodjaku (koji je tada imao mozda 4.5-5 godina) je cesto dolazio drug iz obdanista u posjetu-Miralem

. Pravo smo gotivili to dijete jer je bio sladak i neposredan. Kaze strina, jedan dan je bila u kupatilu i cula kako se njih dvojica ubjeduju sta ce se igrati i na kraju moj mali rodjak kaze Miralemu: "hoces da idemo virit' kad moja mama ode u kupatilo"
--------------------------------------------------------------------------------------
Taj isti rodjak, na pitanje kako je dosao na ovaj svijet, lijepo odgovori da je bio kod mame u stomaku 9 mjeseci i da je onda mama otisla u bolnicu gdje je on izasao iz stomaka i bio rodjen

. Na pitanje, a sta je tata radio za to vrijeme, odgovor je bio: "trc'o oko kuce i radov'o se"
------------------------------------------------------------------------------------
Sin moje prijateljice, koji zarko zeli brata ili sestru je jednog dana rekao sljedece svojoj mami, za doruckom: "mislim da nam je vrijeme da imamo drugo dijete"
Moj sin, koji takodje zeli brata ili sestru me je jednog dana moljakao da mu rodim jedno od to dvoje. Kada sam mu rekla da moram da razgovaram sa tatom, on je odgovorio: "ne mora on ni znat"
-------------------------------------------------------------------------------------