Bravo Kodro!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Stari

#51 Re: Bravo Kodro!

Post by Stari »

Edin H. wrote:Cudi me da stari nije sa svojim komentarom izasao sa dobrim razlozima da podrzi Savez i u ovoj situaciji :shock:

Ali zato sam siguran da ce nam hrasno 38 sve pojasniti :D

Premda napominjem da imam puno povjerenje u Bogdana Ceku :mrgreen: Ime mu zvuci nekako snobovski :dance:
He...YBM-liga ja sada ...lijepo :D

Elem da se ne zajebajemo ti i ja previse :-)
Stari nikad nije podrzavao :oops: NSBiH niti je bio :-) Munibov placenik :-) ...mislim... nije da su mi pare mrske... nego stvarno nisam.

@ObiVan ...izvini ...ocito je posrijedi smetnja na vezama ... sad mi pocinje bivati jasnije a ti me ispravi ako grijesim ...tebi su dakle i nepobjedivost i Bilino Polje...nekadasnji ...i u redu je, postujem tvoje misljenje....htio sam samo da vidim da li ja to sve skupa zajedno ispravno razumijem ...vjeruj mi ...i nista vise od toga.

PS. Kod mene je slicna stvar ...kao i kod forumskog dopisnika sa nickom jasco74 ... nisam navijac ni Celika niti nekog od sarajvskih klubova...na favorizujem ni jedan stadion u drzavi...sto se mene licno tice moze se igrati i na Tusnju ili pod Boricima ...ja bih najvise volio kad bi se igralo na stadionu Novi Ulevi u Geteborgu ...ali to :-) priznajem nebi imalo smisla :-) ...
asdfgh

#52 Re: Bravo Kodro!

Post by asdfgh »

Nadajmo se da će konačno pobjedit oni kojima je stalo do reprezentacije, a "stručnjaci" koji su dogovarali utakmicu sa Iranom neka sami igraju tu utakmicu.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#53 Re: Bravo Kodro!

Post by Dado dijasporitus »

Dogovoren susret s Iranom

Nogometni savez BiH je sa iranskim kolegama dogovorio prijateljsku utakmicu dvije reprezentacije 26. maja u Teheranu.

Iako je selektor Meho Kodro bio protiv organiziranja ovog susreta, on će se, ipak, desiti. Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH u srijedu su prijepodne pismenim putem dali zeleno svjetlo da se dogovori utakmica s Iranom te su naložili generalnom sekretaru Munibu Ušanoviću da pošalje prednacrt ugovora u Teheran na potpisivanje.

Prilikom izjašnjavanja članovi nogometne vlade pred sobom su imali sve uslove koje su Iranci pristali ispuniti za gostovanje našeg tima, ali i pismo selektora Mehe Kodre, koji se protivi odlasku u ovu daleku azijsku zemlju.

Čelnici NSBiH su, ipak, presudili da je od selektorovog mišljenja važnija zarada od 150.000 KM, koliko će Iranci platiti gostovanje naše reprezentacije.

Potrebno je opće razumijevanje situacije. Nadam se da će stručni štab shvatiti potrebe Saveza, koji u narednom periodu ima dogovorene akcije skoro svih reprezentativnih selekcija. Razgovarao sam sa Mehom Kodrom i Elvirom Bolićem i nadam se da će oni shvatiti i ispoštovati odluku Izvršnog odbora, rekao je za Dnevni Avaz Iljo Dominković.

Izgleda da je 50 milja vec smaknuto u neciji dzep :? :x . Lako se moze desiti da BiH dobije dvije repke. Jedna za NSBiH i jedna za Kodru. :-)
Crvena Tifoza

#54 Re: Bravo Kodro!

Post by Crvena Tifoza »

Kodro: Nema potrebe da idemo u Iran

Selektor nogometne reprezentacije BiH Meho Kodro veoma je jasan u svojim stavovima.
Naime, ni nakon razgovora sa čelnicima N/FSBiH nije promijenio mišljenje glede prijateljske utakmice protiv Irana, iako u izjavama za medije članovi Predsjedništva kažu da će od tog meča bh. kuća nogometa zaraditi oko 200.000 maraka.

Razgovarao sam sa čelnicima i nije da se ne slažemo oko te utakmice, već ne vidim potrebu da putujemo tako daleko. Nema razloga da idemo u Teheran. Možemo se okupiti u Sarajevu, ostati tu i pripremiti se za meč sa Azerbejdžanom, kaže Kodro.

Mislim da bi oni trebali poštovati želje struke u ovom slučaju. Za nas bi vrlo dobra stvar bila kada bismo se okupili i isprobali neke varijante, koje bismo mogli koristiti u kvalifikacijama, odnosno što bolje se upoznali, smatra selektor, koji će na spisak reprezentativaca uvrstiti oko 20-ak igrača.

Spisak ću objaviti sedam-osam dana prije okupljanja, rekao je Kodro za Oslobodđenje.

Kodro je priznao da prati formu svih potencijalnih reprezentativaca, te da ga najviše brine neigranje Zlatana Muslimovića, napadača Atalante.

Volim kada napadači igraju, pogotovo kada postižu golove. Međutim, vidjet ćemo. Imamo mnogo drugih igrača koji su u formi i koji u svojim klubovima igraju jako dobro.

Spomenimo da Kodro u susretu protiv Azerbejdžana (30. maja) ne može računati na igrače iz Premijer lige BiH, s obzirom na to da se posljednje kolo igra 31. maja.

Znam za taj problem. Nažalost, neću moći zvati neke igrače koji su mi zanimljivi, ali stručni štab prati njihovu formu. Postoje dva-tri igrača koja će konkurisati za A tim, ali ne i za meč protiv Azerbejdžana. Tu prije svega mislim na Huseinovića iz Slobode, te Štilića iz Željezničara, koji igraju jako dobro i u mladoj reprezentaciji, rekao je Kodro.

Kodro je je vodstvo N/FSBiH doveo u gotovo bezizlaznu situaciju, odbijanjem prijateljske utakmice protiv Irana, na što on, kao čovjek koji odgovara za rezultate i igrače, apsolutno ima pravo.

A čelnici Saveza neka se iz finansijske gabule, u koju su sami upali zbog nestručnih ljudi koji sjede na ključnim mjestima, vade na neki drugi način, jer preko Kodre očito ne mogu, niti im on dopušta to.
Crvena Tifoza

#55 Re: Bravo Kodro!

Post by Crvena Tifoza »

Kodro ne popusta,sastanak naredne sedmice

Nesuglasice na relaciji selektor Meho Kodro – čelnici NS / FS BiH, nije riješena ni danas. Naprotiv, tenzije su dodatno prerasle. Kako smo uspjeli saznati, ali bez potvrde (selektor nedostupan) Kodro još uvijek nije promijenio mišljenje, ostaje pri stavovu da meč kontra Irana nije potreban i da bi u ovom trenutku više štetio nego koristio njegovim izabranicima...

Međutim, sa druge strane članovi Predsjedništva saveza vode se odlukom Izvršnog odbora, čiji su se članovi u srijedu pismenim putem izjasnili da se utakmica mora igrati. Telefoni na liniji Orašje (Iljo Dominković) – Zenica (Sulejman Čolaković) – Istočno Sarajevo (Bogdan Čeko) – Sarajevo (Munib Ušanović) – Španija (Meho Kodro) – Turska (Elvir Bolić) su usijeni i pokušava se iznaći kompromisno riješenje... Problem je što Bolić i Kodro ne žele odstupiti od svojih stavova, a ugovor sa Iranom je već potpisan i utakmica se mora igrati!

U cilju prevazilaženje novonastale situacije, saznajemo da je za početak naredne sedmice zakazana sjednica Predsjedništva, na koju je, navodno pozvan i Kodro! Čini se da će do tada javnost ostati u velikoj neizvjesnosti, jer se bilo ko iz „različitih“ tabora rijetko ili nikako ne javlja na telefonske pozive. Situacija je daleko od idealne, a oči sportske javnosti dugim pogledom kroz gustu maglu uperene su ka bh. kući nogometa i narednoj sedmici za kada je najavljen famozni sastanak „zaraćenih strana“.

Do tada, vjerujemo da će tenzije splasnuti i da će hladnih glava doći do zajedničkog dogovora, jer sukobi nikome nisu potrebni. Kodro je doveden da preporodi nacionalni tim i sa jednim ciljem – da stvori jaku reprezentaciju koja bi konačno trebala ugledati svjetla jednog velikog takmičenja, u ovom slučaju Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj republici.

Zakuhali FIFA, Poljaci i Albanci!
Cijeli slučaj i nesuglasice u NS/FS BiH i to na relaciji struka – čelnici, dogodio se zbog Poljaka! Naime, sve se zakuhalo kada su Poljaci otkazali prijateljski meča koji smo sa njima trebali igrati u Reutlingenu, 27. maja. Umjesto nas, Poljska će odmjeriti snage sa Albanijom, kojoj je FIFA ukinula suspenziju, te je navodno urgirala da Poljaci izboru Albance umjesto nas!
Dado dijasporitus

#56 Re: Bravo Kodro!

Crvena Tifoza wrote:
Kodro ne popusta,sastanak naredne sedmice

Nesuglasice na relaciji selektor Meho Kodro – čelnici NS / FS BiH, nije riješena ni danas. Naprotiv, tenzije su dodatno prerasle. Kako smo uspjeli saznati, ali bez potvrde (selektor nedostupan) Kodro još uvijek nije promijenio mišljenje, ostaje pri stavovu da meč kontra Irana nije potreban i da bi u ovom trenutku više štetio nego koristio njegovim izabranicima...

Međutim, sa druge strane članovi Predsjedništva saveza vode se odlukom Izvršnog odbora, čiji su se članovi u srijedu pismenim putem izjasnili da se utakmica mora igrati. Telefoni na liniji Orašje (Iljo Dominković) – Zenica (Sulejman Čolaković) – Istočno Sarajevo (Bogdan Čeko) – Sarajevo (Munib Ušanović) – Španija (Meho Kodro) – Turska (Elvir Bolić) su usijeni i pokušava se iznaći kompromisno riješenje... Problem je što Bolić i Kodro ne žele odstupiti od svojih stavova, a ugovor sa Iranom je već potpisan i utakmica se mora igrati!

U cilju prevazilaženje novonastale situacije, saznajemo da je za početak naredne sedmice zakazana sjednica Predsjedništva, na koju je, navodno pozvan i Kodro! Čini se da će do tada javnost ostati u velikoj neizvjesnosti, jer se bilo ko iz „različitih“ tabora rijetko ili nikako ne javlja na telefonske pozive. Situacija je daleko od idealne, a oči sportske javnosti dugim pogledom kroz gustu maglu uperene su ka bh. kući nogometa i narednoj sedmici za kada je najavljen famozni sastanak „zaraćenih strana“.

Do tada, vjerujemo da će tenzije splasnuti i da će hladnih glava doći do zajedničkog dogovora, jer sukobi nikome nisu potrebni. Kodro je doveden da preporodi nacionalni tim i sa jednim ciljem – da stvori jaku reprezentaciju koja bi konačno trebala ugledati svjetla jednog velikog takmičenja, u ovom slučaju Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj republici.

Zakuhali FIFA, Poljaci i Albanci!
Cijeli slučaj i nesuglasice u NS/FS BiH i to na relaciji struka – čelnici, dogodio se zbog Poljaka! Naime, sve se zakuhalo kada su Poljaci otkazali prijateljski meča koji smo sa njima trebali igrati u Reutlingenu, 27. maja. Umjesto nas, Poljska će odmjeriti snage sa Albanijom, kojoj je FIFA ukinula suspenziju, te je navodno urgirala da Poljaci izboru Albance umjesto nas!

Zanima me ko je pisao ovo smece. Kao problem su Kodro i Meho a zakuhali Poljaci i Albanci. A Savez je u tome nevin, njihovo je samo da donose odluke :x .
zecko_kupuz

#57 Re: Bravo Kodro!

Post by zecko_kupuz »

Bolić sinoć govori da će danas doći do kompromisa, al' jedini "kompromis" koji im se nameće je da idu u Iran :( .
Inače, kažu da će u ponedjeljak biti održana sjednica Predsjedništva na koju će biti pozvan i Kodro.
Nadajmo se najboljem :thumbup: .
Van Halen

#58 Re: Bravo Kodro!

Post by Van Halen »

Ne daj se Meha :thumbup:
rewritable

#59 Re: Bravo Kodro!

Post by rewritable »

Ama, sada je ovo mac sa dvije ostrice. Ako podnesu ostavke Kodro i Bolic FUDBALSKA VLADA je opet na tronu i opet ce dovesti nekog "Muzurovica" koji ce njihove odluke slijepo postovati.
TREBA ICI U IRAN ALI SA IGRACIMA PREMIJER I DRUGE LIGE. AKO JE KODRO SELEKTOR, I AKO MU JE DATA SLOBODA DA BIRA IGRACE, NEKA POSALJE U IRAN RAZNE DAMJANOVICE, MEHADZICE, CAHTAREVICE, HADZICE...
Forma zadovoljena. Reprezentacija isla u Iran, oni dobili pare (dabogda im za dijalize trebali), a vidjecemo hoce li ih Iranci Libanci, Saudijci i ostale zemlje OPEKA vise ikada zovnuti da odigraju i plate sve troskove.
saraydjecko

#60 Re: Bravo Kodro!

Post by saraydjecko »

Ja bi poslao RS da tamo odigra utakmicu pa da im Ahmednedzad ili kako se vec zove ocita bukvicu :D
Abacija

#61 Re: Bravo Kodro!

Post by Abacija »

rewritable wrote:Ama, sada je ovo mac sa dvije ostrice. Ako podnesu ostavke Kodro i Bolic FUDBALSKA VLADA je opet na tronu i opet ce dovesti nekog "Muzurovica" koji ce njihove odluke slijepo postovati.
TREBA ICI U IRAN ALI SA IGRACIMA PREMIJER I DRUGE LIGE. AKO JE KODRO SELEKTOR, I AKO MU JE DATA SLOBODA DA BIRA IGRACE, NEKA POSALJE U IRAN RAZNE DAMJANOVICE, MEHADZICE, CAHTAREVICE, HADZICE...
Forma zadovoljena. Reprezentacija isla u Iran, oni dobili pare (dabogda im za dijalize trebali), a vidjecemo hoce li ih Iranci Libanci, Saudijci i ostale zemlje OPEKA vise ikada zovnuti da odigraju i plate sve troskove.
Bravo, odlicno napisano!!!

Izgleda da oni Kodru i Bolica namjerno i provociraju da ne bi ovi sta pogrijesili i time bili primorani na ostavku. Treba se zapitati ko sve dobiva na oslabljenoj reprezentaciji. Ocigledno je da nam protivnici kao sto je Iran ne trebaju...

Ako ce vec nekog pozivati, onda bi Kodro komotno mogao pozvati i onu omladinu u dijaspori tako da nam ih drugi ne otmu.
Crvena Tifoza

#62 Re: Bravo Kodro!

Post by Crvena Tifoza »

KODRO: NEKA SE SAVEZ DOGOVORIO, NEĆU U TEHERAN!

Petak, 09.05.08. 10:09.

„Ostao sam pri svom stavu. Za mene je nepoznanica da je Izvršni odbor donio odluku da moramo igrati sa Iranom i ne idem u Teheran, rekao je Meho Kodro selektor fudbalske „A“ reprezentacije BiH.

Kodro (ni)je bio iznenađen i informacijom da je N/FS BiH potpisao ugovor sa iranskim Savezom o odigravanju prijateljskog meča 26. maja u Teheranu.
„Ne znam da je ugovor potpisan. To je stvar saveza. Ako su to uradili, uradili su bez mog znanja“, tvrdi Kodro u današnjim „Nezavisnim novinama“.
Ipak, selektor je pokušao spustiti „loptu na zemlju“, ne želeći se, kako kaže, prepirati sa čelnicima Saveza preko novina.
„Prepucavanje preko novina nije dobro ni za koga. Treba sjesti za stol i sve riješiti. Sve je ovo otišlo malo predaleko. Možda je bolje da „povučemo ručnu“ i da sve riješimo dogovorom. Nisam ovdje da kršim odluke...“, naglasio je Kodro.

Rješenje, sada već očite krize prouzrokovane (ne)potrebnom utakmicom sa Iranom, moglo bi uslijediti prvog dana naredne sedmice, odnosno u ponedjeljak, za kada je zakazana sjednica Predsjedništva N/FS BiH na koju će biti pozvan i Kodro. Selektor se nije želio „izjašnjavati“ hoće li se pojaviti u Sarajevu, a Iljo Dominković, predsjednik N/FS BiH tvrdi da će mu poziv biti upućen.
„Poslaćemo poziv Kodri i nadamo se da će se pojaviti na sjednici kako bi riješili ovu situaciju, ali i da se dogovorimo o daljnim aktivnostima u budućnosti“, istakao je Dominković za “Nezavisne”, dodavši:
„Svi moramo poštovati odluke legalnih organa i tijela saveza. I moja je obaveza da poštujem stav organa na čijem sam čelu, a vjerujem da će se tako ponašati i članovi stručnog štaba, jer su Kodrini zadaci utvrđeni ugovorom. Vjerujem da će se iznaći kompromisno riješenje i da na kraju neće biti nejasnih pitanja.“
Podsjetimo, iz saveza žele da naša reprezentacija gotuje u Teheranu, jer će, kako je http://www.Sport###### ranije pisao do Fudbalskog saveza Irana dobiti 200.000 maraka za utakmicu, dok se Kodro tome protivi, jer smatra da meč nije dobar za bh. tim sa sportskog aspekta.

Bolić: Nemam ništa od Saveza
I Elvir Bolić, prvi Kodrin asistent, potvrdio je da mu je selektor rekao da ekipu neće voditi u Iran.
„To mi je rekao u srijedu naveče, a ne znam da li se sada nešto promijenilo?“, kazao je Bolić za „Nezavisne“, izrazivši ogorčenje činjenicom da je potpisan ugovor sa Iranom:
„Ja nemam ništa od Saveza. Čime su me obavezali da moram poštovati njihove odluke? Ako hoće raditi zajedno nije problem, ali ne mogu nešto uraditi na svoju ruku. Očito je da je cilj pojedinaca da mi iz stručnog štaba ispadnemo krivi i da podnesemo ostavke, jer im očito ne odgovaramo.“
Crvena Tifoza

#63 Re: Bravo Kodro!

Post by Crvena Tifoza »

Abacija wrote:
rewritable wrote:Ama, sada je ovo mac sa dvije ostrice. Ako podnesu ostavke Kodro i Bolic FUDBALSKA VLADA je opet na tronu i opet ce dovesti nekog "Muzurovica" koji ce njihove odluke slijepo postovati.

Izgleda da oni Kodru i Bolica namjerno i provociraju da ne bi ovi sta pogrijesili i time bili primorani na ostavku. Treba se zapitati ko sve dobiva na oslabljenoj reprezentaciji. Ocigledno je da nam protivnici kao sto je Iran ne trebaju...

Ako ce vec nekog pozivati, onda bi Kodro komotno mogao pozvati i onu omladinu u dijaspori tako da nam ih drugi ne otmu.

Kad su mu smjestili utakmicu sa Japanom, Kodro je krpio reprezentaciju sa nekim lijevim igracima,
pa su se opet našli neki da mu kenjaju na njegov rad itd. Tako bi bilo i ovaj put.
Kodro ni pod kakvu cijenu ne treba da ide u Iran! To bi bio samo njegov gubitak.
nikad_izvini

#64 Re: Bravo Kodro!

Post by nikad_izvini »

Alija postavio Pušinu u Savez :-D Pušina doveo Ušanovića na preporuku Bičakčiča :D Zaposlio Pašalića :-D Onda se utrpao za ambasadora :roll: Ovi su ostali ;-) I ne žele da odu :-D

Kodro i Bolić su samo kap u moru.Sumnjam da oni mogu išta da urade,dok neko ne bude ubijen,ništa od toga.Al će prije neko biti ubijen na Bazenima zbog pogleda ili žene nego zbog fudbala :D :-D
Kakva država takav fudbal :skoljka:

Sve u svemu,zaboli me jaje,lijevo,iskreno :skoljka:

Pravdati put u Iran činjenicom da reprezentaciji treba para(zarada 150.000-200.000 :-) :-) :-) :-) :roll: :( :( ) je zaista.............De da se utalimo,da damo svi po marku da ne idu u Iran.Čuj nemaju para :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
jazzer

#65 Re: Bravo Kodro!

Post by jazzer »

nikad_izvini wrote:Alija postavio Pušinu u Savez :-D Pušina doveo Ušanovića na preporuku Bičakčiča :D Zaposlio Pašalića :-D Onda se utrpao za ambasadora :roll: Ovi su ostali ;-) I ne žele da odu :-D

Kodro i Bolić su samo kap u moru.Sumnjam da oni mogu išta da urade,dok neko ne bude ubijen,ništa od toga.Al će prije neko biti ubijen na Bazenima zbog pogleda ili žene nego zbog fudbala :D :-D

Pravdati put u Iran činjenicom da reprezentaciji treba para(zarada 150.000-200.000 :-) :-) :-) :-) :roll: :( :( ) je zaista.............De da se utalimo,da damo svi po marku da ne idu u Iran.Čuj nemaju para :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Pa naravno da nemaju para, odakle se fanansiraju alkohol i kurave sa ''bazena'',
mutni poslovi, auta... Nemaju jadnici ni porez da plate a drzava ih zbog toga proganja.
Sada ni Meho nece da ih poslusa... Ma svi su protiv njih :x .
Dado dijasporitus

#66 Re: Bravo Kodro!

Abacija wrote:

Nimalo se ne slazem. Savez i zeli da odvede kloce iz Premijer lige radi prodaje i da se podmire talovi sa menadzerima. Doveli su Kodru jer im je gorilo pod nogama, jer je na reprezentativne utakmice dolazilo 2000 gledalaca, jer su pali na FIFI-noj ljestvici, jer im se uzdrmala fotelja. Mislili su da ce ipak moci da uzriktaju i Kodru ali covjek se ocito neda. Nadam se samo da ce i izdrzati. Ovo je stvar i odnosa selektora sa reprezentativcima. Po ovome se vidi da je Mehi vise stalo do igraca nego do saveza sto mu daje puno vise bodova za kredibilitet i respekt od igraca. Po svakom mjerilu Kodro je dobro postupio i ako izadje iz ovoga kao pobjednik dobice na cijeni ne samo medju navijacima nego, sto je i puno vaznije, medju igracima.
bice_bice

#67 Re: Bravo Kodro!

Post by bice_bice »

nikad_izvini wrote:Alija postavio Pušinu u Savez :-D Pušina doveo Ušanovića na preporuku Bičakčiča :D Zaposlio Pašalića :-D Onda se utrpao za ambasadora :roll: Ovi su ostali ;-) I ne žele da odu :-D

pa koji Q se javljas onda ako te boli lijevo jaje?
nista ko lafo ne znas, ne zanima te

a javljas se eto samo da kazes ko je koga doveo, i to si jos uzimas za pravo imenovati na osnovu svojih pretpostavki koje si cuo..

cemu?
Abacija

#68 Re: Bravo Kodro!

Post by Abacija »

Dado dijasporitus wrote: Nimalo se ne slazem. Savez i zeli da odvede kloce iz Premijer lige radi prodaje i da se podmire talovi sa menadzerima. Doveli su Kodru jer im je gorilo pod nogama, jer je na reprezentativne utakmice dolazilo 2000 gledalaca, jer su pali na FIFI-noj ljestvici, jer im se uzdrmala fotelja. Mislili su da ce ipak moci da uzriktaju i Kodru ali covjek se ocito neda. Nadam se samo da ce i izdrzati. Ovo je stvar i odnosa selektora sa reprezentativcima. Po ovome se vidi da je Mehi vise stalo do igraca nego do saveza sto mu daje puno vise bodova za kredibilitet i respekt od igraca. Po svakom mjerilu Kodro je dobro postupio i ako izadje iz ovoga kao pobjednik dobice na cijeni ne samo medju navijacima nego, sto je i puno vaznije, medju igracima.
Dobro, a moze li ovako..?
Sta ako bi pozvao samo dijasporu da igra tu utakmicu? Mnogi navijaci se zale kako mozemo izgubiti ovog ili onog talenta, kako u Svedskoj juniorskoj reprezentaciji igra sestorica nasih i kako postoji opasnost da ti isti zaigraju za Svedski A-tim, a kao svi su potencijalni "Ibrahimovici". Zar ne bi bilo dobro da se povede 20-tak takvih, i da se dogovore sa Irancima da se svi mogu izmijenjati? Eto nek se zarovi u arhivu od http://www.bhtalents.net/, sigurno ce otkriti bar jednog "Ibrahimovica".
Dado dijasporitus

#69 Re: Bravo Kodro!

Abacija wrote:
Dado dijasporitus wrote: Nimalo se ne slazem. Savez i zeli da odvede kloce iz Premijer lige radi prodaje i da se podmire talovi sa menadzerima. Doveli su Kodru jer im je gorilo pod nogama, jer je na reprezentativne utakmice dolazilo 2000 gledalaca, jer su pali na FIFI-noj ljestvici, jer im se uzdrmala fotelja. Mislili su da ce ipak moci da uzriktaju i Kodru ali covjek se ocito neda. Nadam se samo da ce i izdrzati. Ovo je stvar i odnosa selektora sa reprezentativcima. Po ovome se vidi da je Mehi vise stalo do igraca nego do saveza sto mu daje puno vise bodova za kredibilitet i respekt od igraca. Po svakom mjerilu Kodro je dobro postupio i ako izadje iz ovoga kao pobjednik dobice na cijeni ne samo medju navijacima nego, sto je i puno vaznije, medju igracima.
Sta ako bi pozvao samo dijasporu da igra tu utakmicu? Mnogi navijaci se zale kako mozemo izgubiti ovog ili onog talenta, kako u Svedskoj juniorskoj reprezentaciji igra sestorica nasih i kako postoji opasnost da ti isti zaigraju za Svedski A-tim, a kao svi su potencijalni "Ibrahimovici". Zar ne bi bilo dobro da se povede 20-tak takvih, i da se dogovore sa Irancima da se svi mogu izmijenjati? Eto nek se zarovi u arhivu od http://www.bhtalents.net/, sigurno ce otkriti bar jednog "Ibrahimovica".
Najbolja solucija je da se tekma otkaze isto kao sto su Poljaci otkazali nama. Kompromis je mozda da se odlozi za neko vrijeme koje nece biti naporno ni za koga. Nebitno je da li igraju dijasporci ili domaci. Reprezentativni dres treba biti za najbolje a dovodjenje kloceva bilo domacih ili dijasporalnih (eto nove rijeci :D ) samo obezvrijedjuje isti. Nadalje, ovo je prilika Kodri da stekne respekt nekih kljucnih reprezentativaca koji su upravo zbog ovakvih sranja odlucili I da neigraju za repku.
max_power

#70 Re: Bravo Kodro!

Post by max_power »

Abacija wrote:
Pogresno razmisljanje. Ne treba reprezentacija da otkriva nove zvijezde vec ima redoslijed koji se treba postovati: Igrac se dokaze u klubu i onda dobije poziv u reprezentaciju. Tako rade sve normalne reprezentacije.
To sto neki igraci hoce preko reprezentacije da se probiju pa prijete da ce igrati za nekog drugog nije nas problem. Treba ih odje8ati odmah na pocetku.
Edin H.

#71 Re: Bravo Kodro!

Post by Edin H. »

Nevjerovatno kako ove smlate iz Saveza uspiju napraviti problem kada problema nema na vidiku :shock:

Nisam siguran da mozemo u Iran poslati drugi tim, jer takvo nesto je obicno sprijeceno klauzulama u ugovoru.

A niko od nas ovdje ne zeli da Savez izgubi 200 milja, zar ne :-)

Zna li neko putuje li Salihamidzic u Iran? :roll:
district-beg

#72 Re: Bravo Kodro!

Post by district-beg »

meni samo krivo sto se nisam rodio u brazilu pa da rahat navijam za svoju reprezentaciju i da se barem zbog fudbala u zivotu ne sikiram, et! :(
Dado dijasporitus

#73 Re: Bravo Kodro!

Je li neko vidio ovo :)
BHF: Bezrezervna podrška Kodri i Boliću

Na naš e-mail stiglo je priopćenje za javnost navijačke skupine BH Fanaticosa, koje potpisuje vođa ove skupine Davor Ademović- Bengal.

Bez ikakvog mudrovanja, filozofiranja, a pogotovu bilo kakvog daljeg objašnjenja, jer kome do sad nije jasno njemu nikad neće ni biti, BHF daje bezrezervnu podršku Kodri i Boliću u njihovom nastojanju da udare temelj jednoj novoj, zdravoj reprezentaciji gdje će se znati ko, šta i kako treba da radi. Stara narodna poslovica kaže da se sa rogatim ne valja bosti. Eh, dragi naši klošari iz saveza, konačno su naši rogovi veći.

Posto sa bagrom ne ide fino, vise nam ne pada na pamet da se ustrucavamo od radikalnih mjera (obraz, znate, to je ono sto vi nemate). Bićemo precizni i konkretni sa našim stavovima, zahtjevima i porukama:

1. ako Kodri i Bolicu "dlaka fali s glave" biće nereda, loma, kazni, krvi i nemira kakve još niste vidjeli.

2. ako se onom krivoustom debilu od neandertalca opet produši mandat za generalnog sekretara, dobićete isti scenario kao pod tačkom br 1.

3. isto vazi i za Miodraga Kureša - morona.

Ako ste toliko plitki da zbog 200 000 maraka (koliko biste od Irana dobili) rušite stručni štab, mi ćemo vam tih 200 000 izbiti na prvoj kvalifikacionoj utakmici. Nećete imati mira, sjetite se Osla, i dobro još jednom razmislite na šta ste spremni, jer mi odavno čekamo na ovo na što žete nas navesti. I na domaćim i na stranim utakmicama imaćete puno gore nerede od onih u Oslu, a vi se dobro sjećate brojke od nekih petnaestak hiljada ljudi u Briselu, pa upotrijebite svoju maštu u koje se svrhe ta masa može upotrijebiti. Nećete smjeti dalje od Marin dvora, nećete mirnog sna imati, to vam obećavamo!!!
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/05/2015 12:25, edited 2 times in total.
van Basten

#75 Re: Bravo Kodro!

Post by van Basten »

čini mi se da Kodro podvija rep lagano, čitam njegove izjave u stilu " poštovaće se odluka IO u petak"... šteta... sav ovaj cirkus pokazao je (još jednom) da savezu reprezentacija ne služi za ostvarivanje rezultata nego za namicanje para... i onda se čude što se narod ne sekira za rezultate te ekipe?
Post Reply