Nas nije bilo puno, ja bila mozda 5-6, ali pao sistem, prebacise nas na drugi salter i prije mene stadose jos 2-3, i onda polahko, sat ostadoh cijeli. Moj ti je savjet (ako mozes naravno, da odes sto ranije).
Dokumenti za pasos?
- dharma
#51 Re: Dokumenti za pasos?
Ja sam bila u petak, i cini mi se da je pisalo radno vrijeme od 08-16, i to nesto od 31.01.2001
Nas nije bilo puno, ja bila mozda 5-6, ali pao sistem, prebacise nas na drugi salter i prije mene stadose jos 2-3, i onda polahko, sat ostadoh cijeli. Moj ti je savjet (ako mozes naravno, da odes sto ranije).
-
zonbirile
#52 Re: Dokumenti za pasos?
-----------------drndalo wrote:A da kliknes na:
http://www.mupks.ba
Pa sve procitas...???
Neces vjerovati, ali sve pise...
ima li kakav vodić,ja gluposti tamo,samo nema ono što čovjeku treba
-
mimsy
#53 Re: Dokumenti za pasos?
Bila ja danas,za 15min stigla na red,ispred mene 6 ljudi,al brzo je pravo islo.Tamo sam stigla oko 10 i 10...
Last edited by mimsy on 02/03/2011 16:11, edited 1 time in total.
- Optimist
#54 Re: Dokumenti za pasos?
mimsy wrote:Bila ja danas nas,za 15min stigla na red,bilo ispred mene 6 ljudi,al brzo je pravo islo.Tamo sam dosla oko 10 i 10...
A ti si ona sto se gurala na onaj skroz zavuceni salter?
-
mimsy
#55 Re: Dokumenti za pasos?
Optimist wrote:mimsy wrote:Bila ja danas nas,za 15min stigla na red,bilo ispred mene 6 ljudi,al brzo je pravo islo.Tamo sam dosla oko 10 i 10...
A ti si ona sto se gurala na onaj skroz zavuceni salter?![]()
- South Blue Mama
#56 Re: Dokumenti za pasos?
radno vrijeme je do 16h, bila u petak i shiznula, dosla na red kaze gospoja nemoRe, ja je molim da mi primi djete a ona meni da im se sistem sam gasi u 16h,.... hajd' dobro, odem u ponedeljak, opet ista pjesma,... kada smo nas dvije usle (moja 4 godisnja djevojcica i ja) kaze moje dijete: "Ja mama ne zelim da cekam radno vijeme!" cekale tri sata na krajnjem lijevom salter (taj navodno ima najkraci red) i uspjele sve zavrsiti i 15:50.J.P.Montoya wrote:može li nemo reci do kad rade šalteri za predaju dokumenata...jel do 4 ili do 6
Bog ih ne ubijo zar ne mogu napraviti poseban salter za djecu, trudnice, bolesne, starije.
- dharma
#57 Re: Dokumenti za pasos?
Ma trebali su napraviti i jedan salter za ljude koji rade, i taj salter da radi do 18.00, ili nesto slicno. Ne moze svako napustiti posao kako hoce i cekati u redu. Koga briga sto tebi treba pasos.
Ja nemam bas velikih zamjerki na njih, ali je cijeli sistem traljavo odradjen. Sistem stalno u kolapsu, i plus dodaju nervozu ljudi, ma kriza.
Bice bolje, aBd
Ja nemam bas velikih zamjerki na njih, ali je cijeli sistem traljavo odradjen. Sistem stalno u kolapsu, i plus dodaju nervozu ljudi, ma kriza.
Bice bolje, aBd
-
Agradable
#58 Re: Dokumenti za pasos?
moram se citiratiAgradable wrote:Moze li mi neko reci kako ide ovo sa ostajanjem tamo, je li istina da odes 3 mjeseca i moras se vratiti u BIH pa cekati 6 mjeseci kako bi opet otisao 3 mjeseca? Ili ide 3 tamo 3 vamo 3 tamo 3 vamoHvala!
-
EnergyStar
#59 Re: Dokumenti za pasos?
EnergyStar wrote:Evo i moje iskustvo:
Nije gužva, bila sam u utorak oko 14h. Iako na prvi pogled djeluje da nikad nećete doći na red, ipak sve ide brzo.
MEĐUTIM, jedna stvar koje me je nevjerovatno iznervirala: NE PRIMAJU UPLATE E-BANKINGOM BILO KOJE BANKE, iako sam prethodno iz banke pribavila i "zvaničnu" uplatnicu sa pečatom banke, koja sadrži apsolutno sva polja i podatke kao i bilo koja poštanksa ili bankovna uplatnica. Odgovor je bio: primaju SAMO PRVI PRIMJERAK ORIGINALNE UPLATNICE!!!
Tražila sam nekog od rukovodećih službenika da mi daju bilo kakvo objašnjenje ZAŠTO, ali nisam uspjela. Samo su mi iz finansija MUP-a rekli da "kod nas to još nije zaživjelo" i da im treba "dozvola" kako bi mogli prihvatiti i taj papir kao dokaz o izvršenoj uplati. Smiješno! Novac im je bio na računu isti dan, imali su validini dokaz sa pečatom banke, neučuveno!
Elem, morala sam ponovo uplatiti 80 KM (za dva pasoša), i sad moram tražiti povrat novca. Izvodivo, kažu.
Uglavnom, dopis o ovom pećinskom načinu poslovanja sam uputila ministru, direktoru i relevantim nadležnim organima.
Pozdrav svima
A evo i nastavak priče, ako nekog interesuje:
IZ MUP-a sam dobila pismeni odgovor da."..nema zakonskog niti podzakonskog akta kojim je propisano koji dokaz se prilaže uz zahtjev, niti je ovo Ministarstvo ovlašteno zakonom da donosi takav provedbeni propis.... obzirom da e-banking predstavlja novinu u načinu vršenja bezgotovinskog načina plaćanja, prihvatane su kao dokazi o izvršenim uplatama isključivo prvi primjerci uplatnica, a što je sugerisano od Ministarstva finansija i trezora BiH, u cilju sprečavanja zloupotreba koje bi se mogle desiti na kopijama uplatnica. Pomenuto ministarstvo je insistiralo na pravilnoj popuni svih polja na uplatnicama jer u protivnom dolazi do nemogućnosti realiziranja izvršenih uplata na odgovarajući način. ... Ovo Ministarstvo se obratilo Ministarstvu finansija KS zamolnicom da nam u što kraćem roku daju mišljenje o dokazima koji se mogu prihvatiti ukazujući istovremeno da se sve veći broj građana koristi e-bankingom kao načinom plaćanja."
- Hunkar
#60 Re: Dokumenti za pasos?
mah, uzivaj 
meni nikako ne ide u tikvu sto je problem da se napravi sistem brojeva kao u centru. nit bi cekao ko hajvan satima u redu, i njima bi iblo lakse, nema nervoze, deranja. a to fakat nije skupo napraviti.
meni nikako ne ide u tikvu sto je problem da se napravi sistem brojeva kao u centru. nit bi cekao ko hajvan satima u redu, i njima bi iblo lakse, nema nervoze, deranja. a to fakat nije skupo napraviti.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#61 Re: Dokumenti za pasos?
Danas išao da podignem pasoš za koji sam predao prije mjesec, kad problem
Kažu mi da mi nije upisan matični broj u matičnoj knjizi rođenih (pa gdje je upisan, ako nije tu i odakle ga
vade?
) i nisam upisan u knjigu državljanstva.
Napominjem, da sam oduvijek imao pasoš i još imam onaj važeći što nije biometr..
Sve je to uredu, ali niko da me ranije obavijesti o tom problemu, i tako da sam imao zakazano putovanje, morao bih ga otkazati. Valjda neću morati ponovo čekati mjesec dana, putujem sredinom maja.
Tako da znate kome ne piše matični broj u rodnom listu, neka prvo to riješi, ako nije siguran bolje je provjeriti u matičnom ured, prije predaje zahtjeva za pasoš.
Za upisivanje JMB u Matič. knjigu rođ., prvo je potrebno izvaditi obrazac za to u CIPS-u, pa predati u matični ured.
Nakon toga izvaditi rodni list i uvjerenje o državljanstvu, pa predati na šalteru za podizanje pasoša.
Kažu mi da mi nije upisan matični broj u matičnoj knjizi rođenih (pa gdje je upisan, ako nije tu i odakle ga
vade?
Napominjem, da sam oduvijek imao pasoš i još imam onaj važeći što nije biometr..
Sve je to uredu, ali niko da me ranije obavijesti o tom problemu, i tako da sam imao zakazano putovanje, morao bih ga otkazati. Valjda neću morati ponovo čekati mjesec dana, putujem sredinom maja.
Tako da znate kome ne piše matični broj u rodnom listu, neka prvo to riješi, ako nije siguran bolje je provjeriti u matičnom ured, prije predaje zahtjeva za pasoš.
Za upisivanje JMB u Matič. knjigu rođ., prvo je potrebno izvaditi obrazac za to u CIPS-u, pa predati u matični ured.
Nakon toga izvaditi rodni list i uvjerenje o državljanstvu, pa predati na šalteru za podizanje pasoša.
- beautyfool
#62 Re: Dokumenti za pasos?
Obavezno pogledaj rodni list i drzavljanstvo nakon sto ti unesu te brojeve, jer znaju pogrijesiti pa se onda opet moras vracati jer ti ovi drugi nece da uvaze jer je pogresno unesen brojstetoskop wrote:Danas išao da podignem pasoš za koji sam predao prije mjesec, kad problem![]()
vade?) i nisam upisan u knjigu državljanstva.
- adis.p
#63 Re: Dokumenti za pasos?
Koliko trebam platit ako hocu izvadit onaj htini pasos.....cuo sam da ima onaj za 48h i da se plati 200KM....znal neko imal sta da se malo duze ceka, a da je jeftinije...npr. 7, 10, 15 dana...i sl.
-
Ado88
#64 Re: Dokumenti za pasos?
Ima li neko kakvih informacija koliko se sad ceka pasos?
Hvala
Hvala
- scorpion7
#65 Re: Dokumenti za pasos?
oko 15 dana....izvadis pasos i odma u Maribor da naruzimo janezeAdo88 wrote:Ima li neko kakvih informacija koliko se sad ceka pasos?
Hvala
- lala*
#66 Re: Dokumenti za pasos?
Izgubila sam pasoš, tačnije ne mogu nigdje da nađem u stanu - sve sam prerovila. Sad me zanima da li postoji neki jednostavniji način da izvadim novi, da li oni imaju to već registrovano pa samo moraju izraditi ili moram proći kroz istu proceduru ponovo?
Ako je ipak ovo drugo, šta mi je onda potrebno od dokumenata?
Hvala.
Hvala.
-
Ado88
#67 Re: Dokumenti za pasos?
kakvi janezi, kakvi bakraci. u sofiju da naruzimo bugarescorpion7 wrote:oko 15 dana....izvadis pasos i odma u Maribor da naruzimo janezeAdo88 wrote:Ima li neko kakvih informacija koliko se sad ceka pasos?
Hvala
- Nisrin
#69 Re: Dokumenti za pasos?
Koji su dokumenti potrebni da bi se izvadio biometrijski pasos???
Na stranici MUPa vidim da pise licna /vjerovatnooo na uvid/, uplatnica od 40 KM i stari pasos...
CIPS, RODNI LIST, DRZAVLJANSTVO-nista?????
Na stranici MUPa vidim da pise licna /vjerovatnooo na uvid/, uplatnica od 40 KM i stari pasos...
-
Stari kenjac
#70 Re: Dokumenti za pasos?
Izvod iz MKR( rodni list) i Uvjerenje o drzavljanstvu ti nisu neophodni, ali bih ti preporucio da ih poneses makar u kopiji. Evo i zasto: prilikom unosa u sistem za izdavanje pasosa sluzbenik ce te pitati u kom maticnom uredu se vodis u knjizi rodjenih a u kom u knjizi drzavljana. Ako pogrijesis u davanju tih podataka(narocito moguce za knjigu drzavljana) belaj. Kroz sistem ide provjera u maticne urede koje si navela,a koji potvrdjuju ili negiraju tvoje navode, ako si pogrijesio-la. Onda ponovo moras na salter pasosa sa navedenim dokumentima, da bi se pravilno unijelo.Nisrin wrote:Koji su dokumenti potrebni da bi se izvadio biometrijski pasos???
Zakljucak! Ako imas dokumente ponesi, jer je ovo prvi put(biometrija) da se provjere vrse na ovaj nacin.
- escobar__
#71 Re: Dokumenti za pasos?
Mene niko ništa nije pitao, došao na šalter, dao joj ličnu kartu (pasoš nisam imao, dakle prvi put vadio) i uplatnicu, ženska završila što je trebala i rekla mi kad da dođem po pasoš.
-
DON_eARL
#72 Re: Dokumenti za pasos?
Isti slučaj. Da li je neophodno ići u službeni list da se prijavi gubljenje pasoša, čak i ako je isti već istekao? Gdje se može provjeriti da li je pasoš istekao?lala* wrote:Izgubila sam pasoš, tačnije ne mogu nigdje da nađem u stanu - sve sam prerovila. Sad me zanima da li postoji neki jednostavniji način da izvadim novi, da li oni imaju to već registrovano pa samo moraju izraditi ili moram proći kroz istu proceduru ponovo?
Hvala.
- Nisrin
-
bumboo
#74 Re: Dokumenti za pasos?
Trebala bih izvaditi pasoš za tek rođenu bebu. Moram predati što prije pošto se čeka mjesec dana, a na godišnji bismo išli oko 20.08. Na stranici MUP-a KS piše da se može predati na bilo kojoj lokaciji neovisno o mjestu prebivališta. Prebivalište nam je u Novom gradu i jučer sam tamo bila da prijavim bebu u CIPS, tamo je haos, gužva neopisiva. Čekala sam više od sat vremena na šalteru, a došla sam oko 12 sati. Ima li ko svježih iskustava s čekanjem na drugim lokacijama, htjela bih izbjeći gužvu koliko je moguće zbog bebe, kakva je situacija u Hadžićima, Vogošći, Ilidži? Kad je najbolje doći, kojim danom, ujutro ili poslije podne?
- zlo zlo
#75 Re: Dokumenti za pasos?
zapravo trenutno se ceka 40 dana zbog guzvi i navale:(
muz ide danas podic, išo vec 3put, i rekli svaki put još nije, i odgodili za 5-6 dana, sad mu 40-ti dan
muz ide danas podic, išo vec 3put, i rekli svaki put još nije, i odgodili za 5-6 dana, sad mu 40-ti dan