Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#51 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
Oko 2:10 mozda ja bila u Ferhadiji puce negdje nesto bas se culo svi stali gledaju sta bi, dodjem kuci (stari grad) kazu mi culo se i ovdje...jel to opet negdje nesto bilo 
-
Ali_G
#52 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
Ti nisi den, nego degen. Salji levata u Banovice. Odhebaus s teme ako nemas reci nesto pametno. Djevojke se bore za zivot, a ti seres kako je tebi na zapadu tesko.
-
Den
#53 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
Ja znam da se djevojke bore za zivot i meni je toga isto zao kao i tebi. Ja nisam samo tuzan zbog ovoga sto je se desilo vec sam i ljut jer znam da se ove stvari desavju u Bosni vrlo cesto i to samo zbog ljudske gluposti i nestrucnost, zbog i ljudi koji neznaju da rade svoj posao. Inzinjeri koji kupe svoju diplomu za desete Hiljada maraka ili koji poloze ispit za hiljadu, to nije nikakva rijetkost u Bosni. I onda kada mi neko kaze imao sve desetke, pa hebote kako sve desetke kad se ja satrah uceci na gradevini, nisam glup nesto posebno, pa opet 6 ili 7?Forsaken wrote:MOderatori, izbrisite il uklonite idiotske komentare Den-a o skolstvu koji nemaju NIKAKVE veze sa ovom temom. U pizdu materinu, zena poginula, bore se za zivot dvije djevojke dodje lik i sere kako je lako imat sve desetke. Ma e, recu ti otvoreno: MRS !!! ili ti narodski: ODJEBI U SKOKOVIMA
PS: Jos bolje bananirajte ga u pm
Nisam stvarno nikoga zelio da uvrijedim i izvinjavam se ako je to neko tako shvatio meni je samo ovo "sve desetke na medicini" upalo u oko. Da mi je zao jeste sigurno pogotovo sto ce djevojke do kraja svog zivota imati poslijedice i to samo zato sto je neka budala napravila gresku.
Kada vidim koliko treba dozvola i isnpeckcija da bi se ovdje na zapadu pocelo busiti nesto ili nesto graditi as koliko u Bosni sve mi je jasno i zasto se desavaju ovakve stvari. Svak gradi i busi gdje mu je volja. Citava naselja nastaju k'o gljive posle kise i niko da se zapita je li to u redu. i je li to legalno. I onda kada se desi sranje svakome zao dan dva i opet se sve nastavi po starom.
Ali tako ti je kada se sve imaju desetke sunce vam kalajisano. Boli mene k.... vi zivite u toj jadnoj zemlji pa sami je sredujte, ako je vama to sve u redu i meni je.
- rajvosa^
#54 Re: explozija ili??
Kad procitam ovakav komentar prosto me stid reci da sam zavrsio skolu na "zapadu". Imao bih svasta nesta reci o tim tvojim ocjenama na zapadu - iz iskustva, al ipak je tema nesto drugo. Nadam se da ce neko biti odgovoran za izvrsenje ovakvih "profesionalnih radova".Den wrote:Eh hebem ti taj fakultet gdje mozes imati sve desetke. Jos medicina. Izvini sto idem off topic ali mi se satrasmo uceci ovdje na zapadu pa kad dobijes 6 ili 7 na fakultetu, onda si vec presretan. Ako na neki ispit izade 600 studenata prosjecna ocjena bude skoro uvijek 5,2 ili 5,3. Mozda bude jedna ili dvije desetke. U Bosni u srednjoj pola Sarajeva prode sa peticom a na fakultetu cetvrtina ih ima sve desetke i onda se pitamo sto nam je zemlja u kurcu i sto nam se desavaju ovakve stvari kao sto je ova eksplozija. Jednostavni u Bosni ne postoji taj mentalni sklop koji na zapadu definitivno postoji. Bosanci jesu neiskvareni ali su i nesposobni.aidaa_princess90 wrote:E ovo sto se desilo sinoc je uzasno.Ja sam jutros cula i ostala sam prosto sokirana.Pa ljudi moji zar je moguce da se sve ovo dogadja u 21 vijeku.
Inace danas sam od mame cula,neke informacije o djevojkama koje su nastradale,Emini i Aidi iz Travnika,pa sam odlucila to da podijelim sa forumasima.
Djevojke su bile uzorne i studirale su farmaciju i medicinu i imale sve desetke .Ma djevojke za uzor. Takodjer sam cula da ce sutra biti operacija presadjivanja sa oca na jednu od dvije kcerke,mislim na Aidu jer joj je 70 posto koza unistena.Ta operacija je jako rizicna i zahtijevna! Ja molim dragog Boga da se djevojke prezive i da porodici dadne snage da nastave dalje.Takodjer saucesce porodici poginule zene i nadam se da ce sa gospodinom isto biti sve ok .
Molba svim forumasima Sarajevo-x da ukoliko imaju ikakve informacije o ovome da jave ostale forumasima.
- Mikado
#55 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
I KCUS su za FTV izjavili da su sestre Zahirović zasad u stabilnom stanju, ali s obzirom na stepen povreda naredni dani su presudni za stariju sestru Aidu (1987), dok bi se Eminom (1988.) sve trebalo bit ok, ukoliko nedodje do nekih komplikacija.
JA SE ISKRENO NADAM DA OVA TRAGEDIJA NECE ODNIJETI JOS ZIVOTA.
Sjeća li se neko koliki je bio stepen opekotina kod pokojne gospodje Ljubice Djokic - Spasojevic ?
Sjeća li se neko koliki je bio stepen opekotina kod pokojne gospodje Ljubice Djokic - Spasojevic ?
- Miki123
#56 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
Oko 70 % čini mi se.Mikado wrote:I
-
aidaa_princess90
#57 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
JOJ JA SAM JOS U SOKU STVARNO NEMOGU DA SHAVTIM KAKO SE TO MOGLO DESITI...MOGU MISLITI KAKO JE RODITELJIMA DJEVOJAKA..Mikado wrote:I KCUS su za FTV izjavili da su sestre Zahirović zasad u stabilnom stanju, ali s obzirom na stepen povreda naredni dani su presudni za stariju sestru Aidu (1987), dok bi se Eminom (1988.) sve trebalo bit ok, ukoliko nedodje do nekih komplikacija.
thx Mikado na inf.
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#58 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
Prijedlog:
kad i ako se napravi most da se nazove (imenuje) imenom/imenima poginule/poginulih
kad i ako se napravi most da se nazove (imenuje) imenom/imenima poginule/poginulih
- uvjek dobar gost
#59 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
Danas je bila evakuacija objekata u Radićevoj ulici jer su se stanovnici određenih zgrada žalili da osjete plin.....
- valterbranisarajevo
#60 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
Ja sam jutros pred tom zgradom vidio jednu patrolu i auto Sarajevo gasa...
- vjesticanametli
#61 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
stanari evakuisani jer tukne plin. ne bi me zacudilo da sve odleti u vazduh 
-
Lesli Eldridž
#62 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
Ima zanimljivih pametnih komentara. Meni sve vuče na grešku Sarajevogasa, pa oni frenetično svaljuju na druge. I opština se "vadi", načelnik Bećirević bi trebao odmah da bude smijenjen, jer njegove službe ništa nisu znale o kopanju i nisu bili u nadzoru. Kad pravi krivci odu u zatvor stvar će se riješiti, ovako strada sitna buranija i radnici irgeti neke privatne firme.
-
luciferino
#63 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
E stvarno kad misliš da ne može biti gore, bude još gore. Pa šta treba, da kompletan kvart odleti u havu?
- uvjek dobar gost
#64 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
luciferino wrote:E stvarno kad misliš da ne može biti gore, bude još gore. Pa šta treba, da kompletan kvart odleti u havu?
...... Da ne prizivam nevolju no jednostavno moram nešto reći..........
Mislim da upravo to nama treba, da mora da se desi neka umjereno velika katastrofa koja bi u jednu ruku dozvala populaciju i na najočigledniji primjer pokazalča svu nesposobnost i nemar nadležnih organa.
Da prevedem... . nije nam dovoljno par žrtava maloljetničke delikvencije... šta je trebalo da tri fakina ulete u tramvaj sa kalašem i pobiju pola tramvaja.... ili šta izgorilo samo par stanova... nije ni cijela zgrada... šta je pa otrovalo se samo petsto ljudi... nije niko umro... primjera je more... samo mi nećemo da ih vidimo.... ili nećemo sebi da priznamo....
Živili !
- zlatiborka
#65 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
Slazem se skroz s tobom dobri goste, nas jedino moze opametiti kad nas mnoge nesto zestoko lupi u glavu, nista drugo.....uvjek dobar gost wrote:luciferino wrote:E stvarno kad misliš da ne može biti gore, bude još gore. Pa šta treba, da kompletan kvart odleti u havu?
...... Da ne prizivam nevolju no jednostavno moram nešto reći..........
Mislim da upravo to nama treba, da mora da se desi neka umjereno velika katastrofa koja bi u jednu ruku dozvala populaciju i na najočigledniji primjer pokazalča svu nesposobnost i nemar nadležnih organa.
Da prevedem... . nije nam dovoljno par žrtava maloljetničke delikvencije... šta je trebalo da tri fakina ulete u tramvaj sa kalašem i pobiju pola tramvaja.... ili šta izgorilo samo par stanova... nije ni cijela zgrada... šta je pa otrovalo se samo petsto ljudi... nije niko umro... primjera je more... samo mi nećemo da ih vidimo.... ili nećemo sebi da priznamo....
Živili !
I licemjerno kazemo: nece se to meni desiti, to se desava nekim drugima, a nas ostale zabole neka stvar za njih....
Ubili su nas u pojam, tako ja mislim i mnogi kazu: sta mi gradjani mozemo promijeniti, neka samo ne puca, jebo nas vise taj rat i slicne budalastine......
-
Hendrix
#66 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
Ovo vam je kao iz onih NationalGeographic emisija o katastrofama , slijed događaja nesretnih su se povezali i doveli do ovoga.
Ljudi koji su bušili pomakli bušotinu , cijev plina nije bila ucrtana u katastru tačno i oni počeli bušiti misleći da nema ništa , izbušiše cijev i pobjegoše , Sarajevogas popravlja i NE EVAKUIRA zgradu dok ne provjeri svaki stan na gas nego kaže stanarima provjetrite stanove ... na kraju belaj, sve je to ljudi moji do sistema koji je zakazao možda na jednom mjestu ali su dalje radnje dovele nažalost do tragedije.
Dakle ovde nije jedan krivac nego ih ima više a na kraju će neko platiti najniži obično.
Ljudi koji su bušili pomakli bušotinu , cijev plina nije bila ucrtana u katastru tačno i oni počeli bušiti misleći da nema ništa , izbušiše cijev i pobjegoše , Sarajevogas popravlja i NE EVAKUIRA zgradu dok ne provjeri svaki stan na gas nego kaže stanarima provjetrite stanove ... na kraju belaj, sve je to ljudi moji do sistema koji je zakazao možda na jednom mjestu ali su dalje radnje dovele nažalost do tragedije.
Dakle ovde nije jedan krivac nego ih ima više a na kraju će neko platiti najniži obično.
- rimac
#67 Re: SarajevoGas je kriv
Iz moje perspektive, odgovonost za smrt snosi najvećim dijelom Sarajevogas. Naime oni su "sanirali" kvar, prozračili samo prizemlje zgrade i prenijeli predstavniku zgrade da upozori ostale. Čovjek možda otišao spavati jer stanara nije bilo, a ovi pustili plin. Ne razumijem zašto su morali pustiti istu večer prije nego se uvjere 1000% da su svi, posebno pri vrhu, prozračili. Taj koji je pustio plin treba biti gonjen.
U mojoj zgradi, žali mi se komšija, curio plin. Zvao majstore, sarevogas i jedva pronašli u čemu je problem. SVi smo mogli odjetjeti u helać....
U mojoj zgradi, žali mi se komšija, curio plin. Zvao majstore, sarevogas i jedva pronašli u čemu je problem. SVi smo mogli odjetjeti u helać....
- chuchumbamayumbe
#68 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
Neki dan su delegati sa onom masinom sto reze asfalt opet unistavali trotoare na Alipasinom i na Dobrinji!
Da li iko zna koja je to firma i zasto bas moraju da kopaju one jamice bas po sredini trotoara (koja je svrha), a onda onako ofirno zakrpe asfaltom, bas izgleda odvratno. I tako po cijelom naselju?
Mora da su nekakvi opticki vodovi, qrci-palci, ali zar mora da se ide sredinom trotoara i da se unistava vec unisteni sloj asfalta???
Da li iko zna koja je to firma i zasto bas moraju da kopaju one jamice bas po sredini trotoara (koja je svrha), a onda onako ofirno zakrpe asfaltom, bas izgleda odvratno. I tako po cijelom naselju?
Mora da su nekakvi opticki vodovi, qrci-palci, ali zar mora da se ide sredinom trotoara i da se unistava vec unisteni sloj asfalta???
- zlatiborka
#69 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
Dzabe im krpljenje na Alipasinom, ploce su one vece mijenjali koje su bile pukle, ostalo je polomljenih jos koliko hoces. A krpili su i asfalt onako odoka po trotoaru, opet ostalo puno rupa, kad kisa padne to je prava bara, neravno i dzombasto, fuseraj opsti!chuchumbamayumbe wrote:Neki dan su delegati sa onom masinom sto reze asfalt opet unistavali trotoare na Alipasinom i na Dobrinji!
Last edited by zlatiborka on 07/05/2008 17:01, edited 1 time in total.
- Dioda
#70 Re: Eksplozija plina u Radničkoj ulici u Sarajevu
Den,ja stvarno tebe ne razumijem.Tema jedna,a ti valjas neke druge gluposti.Moj prijateljski savjet tebi bi bio: lijepo idi i potpisi da se odrices BIH drzavljanstva,Prekini svaki kontakt sa ljudima iz ove zemlje jer su svi glupi,lijeni,nesposobni,svi sem tebe.Den wrote:Ja znam da se djevojke bore za zivot i meni je toga isto zao kao i tebi. Ja nisam samo tuzan zbog ovoga sto je se desilo vec sam i ljut jer znam da se ove stvari desavju u Bosni vrlo cesto i to samo zbog ljudske gluposti i nestrucnost, zbog i ljudi koji neznaju da rade svoj posao. Inzinjeri koji kupe svoju diplomu za desete Hiljada maraka ili koji poloze ispit za hiljadu, to nije nikakva rijetkost u Bosni. I onda kada mi neko kaze imao sve desetke, pa hebote kako sve desetke kad se ja satrah uceci na gradevini, nisam glup nesto posebno, pa opet 6 ili 7?Forsaken wrote:MOderatori, izbrisite il uklonite idiotske komentare Den-a o skolstvu koji nemaju NIKAKVE veze sa ovom temom. U pizdu materinu, zena poginula, bore se za zivot dvije djevojke dodje lik i sere kako je lako imat sve desetke. Ma e, recu ti otvoreno: MRS !!! ili ti narodski: ODJEBI U SKOKOVIMA
PS: Jos bolje bananirajte ga u pm![]()
Nisam stvarno nikoga zelio da uvrijedim i izvinjavam se ako je to neko tako shvatio meni je samo ovo "sve desetke na medicini" upalo u oko. Da mi je zao jeste sigurno pogotovo sto ce djevojke do kraja svog zivota imati poslijedice i to samo zato sto je neka budala napravila gresku.
Kada vidim koliko treba dozvola i isnpeckcija da bi se ovdje na zapadu pocelo busiti nesto ili nesto graditi as koliko u Bosni sve mi je jasno i zasto se desavaju ovakve stvari. Svak gradi i busi gdje mu je volja. Citava naselja nastaju k'o gljive posle kise i niko da se zapita je li to u redu. i je li to legalno. I onda kada se desi sranje svakome zao dan dva i opet se sve nastavi po starom.![]()
Ali tako ti je kada se sve imaju desetke sunce vam kalajisano. Boli mene k.... vi zivite u toj jadnoj zemlji pa sami je sredujte, ako je vama to sve u redu i meni je.
Ti si ipak prepametan,samo se pitam zasto nam nisi rekao da si clan MENSA-e ?
Evo danas citam da ce djevojka koja je teze povrijedjena biti operisana u cetvrtak (presadjivanje koze sa oca).Nek im je dragi bog na pomoci,straaasnooo
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#71 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
Strasno!Sada sam gledala na vijestima,stanari se sele mahom i jos im se osjeti plin.....Uzas.Jadne djevojke,tako mlade 
- vox-populi
#72 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
Katastrofa. I na kraju ce vjerovatno neki obicni irget dobiti nesto malo zatvora i prica zavrsena. Niko se nece zapitati:
1. ko je dao dozvolu za busenje
2. ko je izdao pogresnu skicu katastra
3. ako je katastar bio pogresan (pogresno ucrtana plinska cijev), ko je odgovoran za to?
4. da li su radnici busili na pravom, unaprijed oznacenom mjestu i ako nisu, zasto su promijenili mjesto busenja?
5. kada su vec probusili cijev, zasto nisu odmah obavijestili Sarajevo gas?
6. Osnovno, zasto debili iz Sarajevo gasa nisu uradili detaljnu provjeru svih stanova koji su teoretski mogli biti afektirani plinom? Znam da je ovo puno posla, ali jebiga, ne mozes tek tako reci "mrsko mi sad to sve provjeravat, nek oni dobro provjetre i sve ok"
Malo poredjenje. Mojoj djevojci ovdje u Minhenu prije par godina nestalo vode u stanu, navodno pukla cijev negdje na ulici. Stanarima je trebalo sest razlicitih dozvola od razlicitih institucija da se pocne sa opravkom, te na kraju svih tih sest institucija je poslalo svoje ekipe da izvrse provjeru prije nego sto je voda ponovo pustena. Sve ovo nije trajalo uposte dugo, bilo gotovo za dva dana. Kaze mi djevojka da je u slucaju plina jos strozija procedura. Al eto, ljudi ovdje ne lete u zrak jer je nekome mrsko raditi svoj posao.
3. ako je katastar bio pogresan (pogresno ucrtana plinska cijev), ko je odgovoran za to?
4. da li su radnici busili na pravom, unaprijed oznacenom mjestu i ako nisu, zasto su promijenili mjesto busenja?
6. Osnovno, zasto debili iz Sarajevo gasa nisu uradili detaljnu provjeru svih stanova koji su teoretski mogli biti afektirani plinom? Znam da je ovo puno posla, ali jebiga, ne mozes tek tako reci "mrsko mi sad to sve provjeravat, nek oni dobro provjetre i sve ok"
Malo poredjenje. Mojoj djevojci ovdje u Minhenu prije par godina nestalo vode u stanu, navodno pukla cijev negdje na ulici. Stanarima je trebalo sest razlicitih dozvola od razlicitih institucija da se pocne sa opravkom, te na kraju svih tih sest institucija je poslalo svoje ekipe da izvrse provjeru prije nego sto je voda ponovo pustena. Sve ovo nije trajalo uposte dugo, bilo gotovo za dva dana. Kaze mi djevojka da je u slucaju plina jos strozija procedura. Al eto, ljudi ovdje ne lete u zrak jer je nekome mrsko raditi svoj posao.
-
aidaa_princess90
#73 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
Slazem se s tobom!!!1vox-populi wrote:Katastrofa. I na kraju ce vjerovatno neki obicni irget dobiti nesto malo zatvora i prica zavrsena. Niko se nece zapitati:
- uvjek dobar gost
#74 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
Samo da dodam još jednu stvar... ne mrsko.. oni nisu sposobni a ni kompetentni da rade poslove za koje su plaćeni...
Dalje mislim da će tek doći do eskalacije na svim poljima... doktori rade posao a platili su za ispite, stranački ljudi su na svim pozicijama bitnim za grad , kanton, državu... poslove vezane za sigurnost .. ma za bilo šta..
Mislim da su danas samo vatrogasci profesionalci i donekle ljekari sve ostalo su podobni, a ne sposobni ljudi... i mi ostali se pravimo mutavi sve dok ne eskalira...
Pitanje za kraj... u globalnim okvirima .... poskupljenje energenata i hrane... te u perspektivi nestašica istih ... kako će jedna mala zemlja kao naša koja ima problema sa rzervama... sa zalihama svega i svačega opstati kad su na svim pozicijama nesposobni i nezainteresovani ljudi.....
Dalje mislim da će tek doći do eskalacije na svim poljima... doktori rade posao a platili su za ispite, stranački ljudi su na svim pozicijama bitnim za grad , kanton, državu... poslove vezane za sigurnost .. ma za bilo šta..
Mislim da su danas samo vatrogasci profesionalci i donekle ljekari sve ostalo su podobni, a ne sposobni ljudi... i mi ostali se pravimo mutavi sve dok ne eskalira...
Pitanje za kraj... u globalnim okvirima .... poskupljenje energenata i hrane... te u perspektivi nestašica istih ... kako će jedna mala zemlja kao naša koja ima problema sa rzervama... sa zalihama svega i svačega opstati kad su na svim pozicijama nesposobni i nezainteresovani ljudi.....
-
sarajevo63
#75 Re: Eksplozija plina u Radićevoj ulici u Sarajevu
Da odleti kvart u Sarajevu mnogi bi mislili da to tako treba.
(Sad će me opet neko napast...)
Šutiću i trpiću...
(Sad će me opet neko napast...)
Šutiću i trpiću...