Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post Reply
Bosanac in Lederhosen

#51 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Bosanac in Lederhosen »

feral.tribune wrote:
Bosanac in Lederhosen wrote:To nije prvi put. Koliko znam to se i prije desavalo sa autima bosanskih tablica u Dubrovniku. Ali to je vise bilo namjereno Trebinjcima, to jest tacnije bosanskim srbima iz Trebinja i Bilece. Za vrijeme rata u Hrvatskoj je JNA iz Trebinja bombardovala Dubrovnik. Poznate su slike iz televizije koje su kruzile svijetom (Malo ljudi poznaje cinjenicu, da je rat u BiH poceo u selu Ravno kod Trebinja a ne u Sarajevu). Jos za vrijeme rata u Sloveniji su tada crnogorski/srbski rezervisti JNA u Trebinju pjevali cetnicke pjesme o velikoj Srbiji. Tada je vec poceo prvi exodus trebinsjkih Bosnjaka a nije ni poceo rat u BiH. U Trebinju je prije rata stanovalo odprilike 18% Bosnjaka. Svake godine u Julu/Augustu je Dubrovnik pun trebinjskih Bosnjaka koji provedu odmor rade u Dubrovniku nego u Trebinju. Cudime da je poruka "BALIJAMA" !
I mene cudi takodje , srusili pola Bosne na cistu miru , Stari Most most sunovratili u Neretvu , otvorili konclogore za bosanske muslimane u njihovoj drzavi , slupali hiljade granata na bosanske gradove i sada jos trose tintu na takve bizarnosti kao sto je saranje po autima i pisanje rasistickih poruka " balijama "
razumijem ja tvoj pogled sta se tice Mostara. Ali Dubrovnik je oduvjek imao posebnu vezu sa Bosnom to jest sa Sarajevom. (kulin ban, povelja..itd) Pitaj starije Sarajlije, sta je znacilo nekad otic u Dubrovnik na Stradun i popit kafu. Mislim Dubrovnik je vazda bio "nesto drugacije" nego Dalmacija and the rest. To je bio nekad svjetski grad dobrodosao za svakoga. Posebno za Sarajlije. Ima Amerikanaca nisu culi za Hrvatsku a znaju za Dubrovnik. Danas se to sve malo promjenilo...

Nadam se da post nije za ban...trudio sam se da ostanem kod teme !
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 02/05/2008 22:03, edited 3 times in total.
SaraLe

#52 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by SaraLe »

skorpija1S wrote:
rajvosa^ wrote:Kolko ste se nalozili koda svaki dan ima 10 demoliranih auta po Dubrovniku.
E u pravu si. Demoliranih ima i po nasem gradu,od "nasih" delikvenata pa se ne pravi drama ovolika.
Daj, gdje i kada su u Sarajevu razlupana kola sa Hr. registracijama i napisano na njima ustase?
Umjetnik a

#53 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Umjetnik a »

Bosanac in Lederhosen wrote:HDZ APSOLUTNI POBJEDNIK IZBORA ZA MJESNU SAMOUPRAVU U GRADU DUBROVNIKU

S osvojenih 130 vijećničkih mandata od mogućih 201, odnosno s osvojenih 65,33% vijećnićkih mandata Hrvatska demokratska zajednica apsolutni je pobjednik jučer održanih izbora za mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika. Prema riječima predsjednika Izbornog povjerenstva za provedbu izbora članova vijeća mjesne samouprave Grada Dubrovnika, Igora Deranje, SDP je osvojio 15 vijećnićkih mandata ili 7,54%, HSP 11 vijećnićkih mandata što iznosi 5,53%, HNS 6 vijećnićkih mandata ili 3,02%, HSS 5 vijećnićkih mandata ili 2,51%, HSU 5 vijećnićkih mandata ili 2,01%. Na ovim izborima bilo je kandidirano i deset nezavisnih kandidacijskih lista koje su ukupno osvojile 29 vijećničkih mandata što u postotku iznosi 14,07%, istaknuo je predsjednik Izbornog povjerenstva.

http://www.dubrovnik.hr/vijest.php?id=1&newsid=1154
i šta je sada ovo
missko

#54 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by missko »

Ti skorpija il ne kontas il se pravis da ne kontas???
Ko prica o ostecenim autima, halo tema je poruka na ostecenim vozilima. BALIJE
To su 90% po meni napravile BiH Ustase a nije nemoguce da su i domacini kao poruku ( ne dolazite da nam zauzimate parking prostor posto ste nepozeljni) uradili ovo.
Maraschino

#55 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Maraschino »

skorpija1S wrote:
rajvosa^ wrote:Kolko ste se nalozili koda svaki dan ima 10 demoliranih auta po Dubrovniku.
E u pravu si. Demoliranih ima i po nasem gradu,od "nasih" delikvenata pa se ne pravi drama ovolika.
... ni nalik :D

sto ti huligani u Dubrovniku ako su vec huligani ne polupase auta sa HR tablicama

pa mu na haubi napise " Skutoru jedan" :D
dalmatinka

#56 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by dalmatinka »

Nisu samo auti u pitanju, postalo je gadljivo živjeti i biti taoc debila koji su za vrijeme rata bili bebe.

Svakodnevno čitam kako su ( sudionici uglavnom imaju od 17-22 god.):
u Zagrebu nekog pretukli zbog dalmatinskog naglaska
u Makarskoj nekog pretukli zato što je "Purger"
u Zadru na semaforu napali momke u autu ŠI registracije ( ta "ljubav" traje od rata kad su šibenčani prozvali Zadar Bežigrad)
ostali izljevi rasizma, nacionalizma, nekulture, divljaštva...
Pa dokle više! Ne želim biti taoc divljaka i praviti se da ne postoje. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Umjetnik a

#57 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Umjetnik a »

jeza u ledja wrote:
feral.tribune wrote:.Ja sam u Dubrovniku bio i mogu ti reci da mu dlaka sa glave ne fali poslije srpskog granatiranja( 1999 -te nisam primjetio nista mada iskreno zalim i osudjujem taman da je neko prackom gadjao taj biser od grada ) a u Mostaru poslije posjete HV i HVO nije kamen na kamenu ostao .Hirosima se se za Mostar dioma kao kuca cvijeca .
:shock:
Ne bi bilo zgoreg raspitati se malo bolje o opsadi Dubrovnika i ratnim razaranjima istog. Ima google, ima youtube, slicice, izvjestaji i ostalo. ;)

PS: Sarajevo i Bosna su nijemo pratili razaranje Vukovara i Dubrovnika, pa poslije i Ravna.
šta ovo treba da znači
Umjetnik a

#58 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Umjetnik a »

dalmatinka wrote:
Nisu samo auti u pitanju, postalo je gadljivo živjeti i biti taoc debila koji su za vrijeme rata bili bebe.

Svakodnevno čitam kako su ( sudionici uglavnom imaju od 17-22 god.):
u Zagrebu nekog pretukli zbog dalmatinskog naglaska
u Makarskoj nekog pretukli zato što je "Purger"
u Zadru na semaforu napali momke u autu ŠI registracije ( ta "ljubav" traje od rata kad su šibenčani prozvali Zadar Bežigrad)
ostali izljevi rasizma, nacionalizma, nekulture, divljaštva...
Pa dokle više! Ne želim biti taoc divljaka i praviti se da ne postoje. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

ovi neki iz dalmacije i slavonije, kao da ne žive u jednoj državi
Alfons Kauders

#59 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Alfons Kauders »

a sto se i vi primate ko zvaka na asfalt...

u pitanju su dalmatinci... vjerovatno najnegostoljubiviji narod na ovim prostorima... ne mrze oni bosance... oni mrze sve sem sebe... ko god je proveo malo duze vremena dole to dobro zna... oni su samo svoji... njima niko ne godi, ni hercegovac, ni bosnjo, ni purger, ni zidov, ni crnac, ni kinez... nerijetko ne vole ni druge dalmatince iz susjednih sela... prokletsvo malih sredina, sta se moze...

mislite da vole svabe, engleze, talijane ? vole kurac moj... vole njihove pare i njihove lake zenske... a jebu im mater dok im izdaju sobu i donose macchiato od 30 kuna...

jedino sam upratio da im slavonci ponekad gode... al slavonci su generalno dobri ko hljeb... kome oni ne sjedaju, taj nije normalan...

ovakvih pizdarija ima svuda, ali za dalmaciju je specificno sto, kao sto sam vec rekao, vlada mentalitet kasabe, mahale... svi sve znaju i kakvu god pizdariju da naprave neko ih njihov izvuce... razbije ti mali auto, dunda ga vadi kod murije... jos ispadnes ti kriv... polomi te deset dalmosa a njihovi rodjaci u muriji ti pisu prijavu da si ih ti, mudzahedin s pjenom u ustima, napao s hanzarom u zubima... u biti, to je sve do murije i porodicno-jaranskih veza... njihova omladina je razmazena, lako zarade, ljeti guze lake cehinje, znaju da nece najebat ni za drogu, ni za tucu, ni za voznju poslije boce pelina, jer svako ima rodjaka u muriji ili na sudu... redneck politika mrtva...

dok je bilo komunizma i drotova koji su dolazili sa strane, nije bilo tako... :D
revolver amidza

#60 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by revolver amidza »

skorpija1S wrote:Mi idemo redovno dole ,nikad nista ruzno se nije desilo.
eh,tako su i ovi redovno dole i nikad im se nista ruzno nije desilo,do jednom tj danas
Alfons Kauders

#61 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Alfons Kauders »

revolver amidza wrote:
skorpija1S wrote:Mi idemo redovno dole ,nikad nista ruzno se nije desilo.
eh,tako su i ovi redovno dole i nikad im se nista ruzno nije desilo,do jednom tj danas
meni se desilo svasta... idem dole 3 decenije... dozivio sam i prijetnje automatom, i bacanje stapina eksploziva na dernek, i maltretiranja, privodjenja...

vise su me puta kerovi legitimisali u dalmaciji nego u bih i ostatku svijeta zajedno, a dole provedem tek desetinu godine... skontali, nakon sto su me prije desetak godina privodili 2-3 put i svaki dan legitimisali, rovili na ulici, da nema koristi... i da ja cak i uzivam u tome da ih podjebavam... pa digli ruke od mene... jos sam sad dobar s tim istim drotoima... :D
maxell_sarajevo

#62 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by maxell_sarajevo »

Meni neki covjek u Istocnoj Bosni ljubio auto na parkingu kad je vidio dva sala F.K.Sarajeva :-D
dalmatinka

#63 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by dalmatinka »

Alfons Kauders wrote:a sto se i vi primate ko zvaka na asfalt...

u pitanju su dalmatinci... vjerovatno najnegostoljubiviji narod na ovim prostorima... ne mrze oni bosance... oni mrze sve sem sebe... ko god je proveo malo duze vremena dole to dobro zna... oni su samo svoji... njima niko ne godi, ni hercegovac, ni bosnjo, ni purger, ni zidov, ni crnac, ni kinez... nerijetko ne vole ni druge dalmatince iz susjednih sela... prokletsvo malih sredina, sta se moze...

mislite da vole svabe, engleze, talijane ? vole kurac moj... vole njihove pare i njihove lake zenske... a jebu im mater dok im izdaju sobu i donose macchiato od 30 kuna...

jedino sam upratio da im slavonci ponekad gode... al slavonci su generalno dobri ko hljeb... kome oni ne sjedaju, taj nije normalan...

ovakvih pizdarija ima svuda, ali za dalmaciju je specificno sto, kao sto sam vec rekao, vlada mentalitet kasabe, mahale... svi sve znaju i kakvu god pizdariju da naprave neko ih njihov izvuce... razbije ti mali auto, dunda ga vadi kod murije... jos ispadnes ti kriv... polomi te deset dalmosa a njihovi rodjaci u muriji ti pisu prijavu da si ih ti, mudzahedin s pjenom u ustima, napao s hanzarom u zubima... u biti, to je sve do murije i porodicno-jaranskih veza... njihova omladina je razmazena, lako zarade, ljeti guze lake cehinje, znaju da nece najebat ni za drogu, ni za tucu, ni za voznju poslije boce pelina, jer svako ima rodjaka u muriji ili na sudu... redneck politika mrtva...

dok je bilo komunizma i drotova koji su dolazili sa strane, nije bilo tako... :D
:x Opet generaliziraš!!!!! :x :x :x :x
Alfons Kauders

#64 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Alfons Kauders »

maxell_sarajevo wrote:Meni neki covjek u Istocnoj Bosni ljubio auto na parkingu kad je vidio dva sala F.K.Sarajeva :-D
u istocnoj bosni... i to tebi dodje fol ko kompliment ? :D
revolver amidza

#65 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by revolver amidza »

ovakvih pizdarija ima svuda, ali za dalmaciju je specificno sto, kao sto sam vec rekao, vlada mentalitet kasabe, mahale... svi sve znaju i kakvu god pizdariju da naprave neko ih njihov izvuce.
.. razbije ti mali auto, dunda ga vadi kod murije... jos ispadnes ti kriv... polomi te deset dalmosa a njihovi rodjaci u muriji ti pisu prijavu da si ih ti, mudzahedin s pjenom u ustima, napao s hanzarom u zubima... u biti, to je sve do murije i porodicno-jaranskih veza... njihova omladina je razmazena, lako zarade, ljeti guze lake cehinje, znaju da nece najebat ni za drogu, ni za tucu, ni za voznju poslije boce pelina, jer svako ima rodjaka u muriji ili na sudu... redneck politika mrtva...

daa, donekle si u pravu,i mada ne mogu i ne zelim generalizirat da su bas svi dalmatinci takvi,ima tu nesto trulo
naravno da toga svuda ima,ali sa mentalitetom (jednog dijela dalmatinaca defitivno nesto nije u redu),..dok je bilo doba komunizma,opet je tkodjer bilo sranja dole,sedamdeseetih i osamdesetih je bila skoro pa normalna pojava da se auta sa beogradskim,novosadskim,kragujevackim tablicama demoliraju i zguraju u more,jos i tada je bio animozitet prema srbijancima,..nesto manje prema bosancima,ali je znalo da bude maltretiranja i na tome (posebno je trogir tada visoko kotirao),..sada vise nema mrskih srbijanaca koji im dolaze,ali je ostala neka patoloska potreba za iskazivanjem mrznje,naravno sada su na tapetu cesto mrske balije,..opcepoznato je da su dalmatinski konobari i ugostiteljski radnici najneljubaznjiji,,,mozda i na svijetu,..samo kada ga zovnes da ti nesto donese,najradje bi te hraknuo,jos ako si iz bosne,taman si,posljednjih godina kako tamo konobarisu momci iz srednje bosne i iz kupreske regije,osjeti se poboljsana usluga na kvadrat,..
definitivno jedni od najnadrkanijih ljudi u ex-yugi,..cast izuzecima
Alfons Kauders

#66 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Alfons Kauders »

dalmatinka wrote:

:x Opet generaliziraš!!!!! :x :x :x :x
pa naravno da generaliziram kada opisujem cijelu regiju... opisujem vecinu... isto kao i sto vecina bosanaca slusa dzigaru, vozi golfove i glasa za harisa... to su fakti... pogledas gledanost tv programa, gfk istrazivanje o voznom parku u bih i rezultate izbora... npr. ja nisam takav, al jebes ga, vecina jeste... :D btw, je li kultur shock dzigara... ? :D

nemoj se ljutiti, ali vecina dalmatinaca fakat ostavlja taj dojam, pogotovo oni iz manjih gradova, tj. sela... ja dole znam super ljudi, imam prijatelje koje znam od malih nogu... i sto je najgore... i oni bi se slozili sa mnom kada je ova prica u pitanju... zapravo, oni su mi i objasnili kako stvari stoje... pozdrav...
Drvosjeca iz Dejcica

#67 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Sta mislite da se kojim slucajem ovo desilo u Sarajevu, da su demolirana tri automobila HR registarskih oznaka i da je ispisano USTASE? Mislim da bi na NOVA TV opet bilo - muslimani mucki napali Hrvate u Sarajevu. :-?
Alfons Kauders

#68 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Alfons Kauders »

revolver amidza wrote: daa, donekle si u pravu,i mada ne mogu i ne zelim generalizirat da su bas svi dalmatinci takvi,ima tu nesto trulo
naravno da toga svuda ima,ali sa mentalitetom (jednog dijela dalmatinaca defitivno nesto nije u redu),..dok je bilo doba komunizma,opet je tkodjer bilo sranja dole,sedamdeseetih i osamdesetih je bila skoro pa normalna pojava da se auta sa beogradskim,novosadskim,kragujevackim tablicama demoliraju i zguraju u more,jos i tada je bio animozitet prema srbijancima,..nesto manje prema bosancima,ali je znalo da bude maltretiranja i na tome (posebno je trogir tada visoko kotirao),..sada vise nema mrskih srbijanaca koji im dolaze,ali je ostala neka patoloska potreba za iskazivanjem mrznje,naravno sada su na tapetu cesto mrske balije,..opcepoznato je da su dalmatinski konobari i ugostiteljski radnici najneljubaznjiji,,,mozda i na svijetu,..samo kada ga zovnes da ti nesto donese,najradje bi te hraknuo,jos ako si iz bosne,taman si,posljednjih godina kako tamo konobarisu momci iz srednje bosne i iz kupreske regije,osjeti se poboljsana usluga na kvadrat,..
definitivno jedni od najnadrkanijih ljudi u ex-yugi,..cast izuzecima
izraz "dalmatinski ugostitelj" je sam po sebi kontradikcija, ili bolje receno nonsens... vecina njih niti su dalmatinci, niti su ugostitelji... seljaci iz zaledja koji dodju u dalmaciju da zarade sta preko ljeta... oni mrze i dalmatince, jer su im gazde, i goste... nako, reda radi... :D

srecom znam dole dosta pravih dalmatinaca, a ne seljaka iz vukojebina, i kod njih idem u kafane... ili tamo gdje rade purgeri/purgerice ili nasi hercegovci...
Alfons Kauders

#69 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sta mislite da se kojim slucajem ovo desilo u Sarajevu, da su demolirana tri automobila HR registarskih oznaka i da je ispisano USTASE? Mislim da bi na NOVA TV opet bilo - muslimani mucki napali Hrvate u Sarajevu. :-?
ma ne bi... :D u sarajevu bi srbi im ukrali auta i odvukli ih u lukavicu ili na pale... :D ne bi ih demolirali... :D

a onda bi ih, na njihovo opce iznenadjenje, nazvali i trazili otkupninu, i to u kunama... :D
Maraschino

#70 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Maraschino »

dok je bilo komunizma i drotova koji su dolazili sa strane, nije bilo tako...
Alfons Kauders

ovo si u pravu, :D

ja sam mjesecima boravio po hotelima Makarske rivijere ( zbog izgradnje nekih hotela i restorana 1988 - 1990)

svo osoblje ljubazno, u kafeima dobijem pice te od Mate, od Simeta, od Ivana :-) Roko vodi u konobu ,meni pravo fino

kada sam placao racune za hotele, kaze meni sef recepcije:

"Kada ste vi prisutni, ovdje je sve manje kriminala a cim vi odete sve po starom"

"Ne razumem, ja radim svoj posao i kakve veze ja imam sa kriminalcima i mjesnim oloshom" kazem ja

"Pa zar vi niste iz DB-u koji nam dolaze u sezoni radi kriminala"' kaze on

:lol: :lol: bas sam se slatko nasmijao

i bilo mi je pravo dobro.
Umjetnik a

#71 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Umjetnik a »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sta mislite da se kojim slucajem ovo desilo u Sarajevu, da su demolirana tri automobila HR registarskih oznaka i da je ispisano USTASE? Mislim da bi na NOVA TV opet bilo - muslimani mucki napali Hrvate u Sarajevu. :-?

naravno
Bosanac in Lederhosen

#72 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Bosanac in Lederhosen »

Alfons Kauders wrote: btw, je li kultur shock dzigara... ? :D
:lol: :lol: :lol:
Umjetnik a

#73 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by Umjetnik a »

Alfons Kauders wrote:
maxell_sarajevo wrote:Meni neki covjek u Istocnoj Bosni ljubio auto na parkingu kad je vidio dva sala F.K.Sarajeva :-D
u istocnoj bosni... i to tebi dodje fol ko kompliment ? :D
kako je sada stanje i to je dobro

nego trebao si čovjeka počastiti nečim

p.s.
navijam i ja za F.K.S.
dalmatinka

#74 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by dalmatinka »

Alfons Kauders wrote:
ma ne bi... :D u sarajevu bi srbi im ukrali auta i odvukli ih u lukavicu ili na pale... :D ne bi ih demolirali... :D

a onda bi ih, na njihovo opce iznenadjenje, nazvali i trazili otkupninu, i to u kunama... :D
Znaš tek sam sad primjetila tvoju lokaciju i jednostavno se ne mogu ljutiti više na tebe. Sve ti je oprošteno :D :D
jeza u ledja

#75 Re: Demolirana vozila u Dubrovniku?

Post by jeza u ledja »

hehel, alfons, bas tako. :)

Kao sto rekoh, prgavi su pravo. Mnogi ljudi to ne razumiju, jer vide samo ljepotu podneblja, sjaj, pare od turista, lijepe zene i to... Takav je cijeli Mediteran, od juzne Italije, preko Dalmacije, Crne Gore, Albanije, Grcke do Turske. Mislite da Purgeri bolje prolaze u Dalmaciji od Sarajlija? Dovoljno je otici na neku utakmicu Juga protiv Mladosti da se u to uvjerite. :) (kad smo vec kod vaterpola, jedan od najpoznatijih igraca hrvatske repke je bio rodjeni Dubrovcanin Elvis Fatovic, a sjetio sam se i one missice Hr iz Dubrovnika, Bosnjakinje, te naravno i nezaboravnog Ibrice Jusica, koji je doduse mescini iz Mostara. Nedavno sam gledao neku americku turisticku emisiju gdje lik ide u DU i tamo ga docekuje vodic, Bosnjak iz Dubrovnika :D, mislim da tamo u Mokosici i danas ima dosta domacih bosnjackih porodica. ).

Jos kad im cujes onaj nOaglasak, mjesavinu dalmatinsko-hercegovacko-crnogorskog.... 'Oooođe' :skoljka:
Post Reply