Da li SDP koristi...
- kiky
#51 Re: Da li SDP koristi...
dodik i njegov snsd su dokazani nacional socijalisti ....
čini mi se da to više i nekriju ...
sdp je najprogresivnija politička opcija u državi ...
normalno je da iznose sav prljav veš pozicije na vlasti u javnost ...
uvijek praviti razliku između nacional-socijalizma i fašizma jer se kod neupučenih stvaraju pogrešne predrasude ...
čini mi se da to više i nekriju ...
sdp je najprogresivnija politička opcija u državi ...
normalno je da iznose sav prljav veš pozicije na vlasti u javnost ...
uvijek praviti razliku između nacional-socijalizma i fašizma jer se kod neupučenih stvaraju pogrešne predrasude ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#52 Re: Da li SDP koristi...
sansun wrote:da još napomenem, koliko god u Dodikovom SNSD-u ima fašističkih elemenata u vidu nacionalizma i antiliberalizma toliko ih ima i u Lagumdžijinom SDP - u vidu totalitarizma i autoritarizma.
Samo što ovo SDP-ovski tor ne želi priznati.
ovo je ona, što želiš sebi, želi i svom komšiji
- Lekler
#53 Re: Da li SDP koristi...
Mos' mislit ljevicarska opcija radi na donosenju zakona koje ce kaznjavati fasiste,treba to SIPA istrazit,vec vidim 600 drotova kako odvode Zlatka u maricu 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#54 Re: Da li SDP koristi...
sansun wrote:Dzaba si se distancirao, post ti je itekako navijači ( SDP-ovski) pa mi više izgleda da se tom zadnjom rečenicom samo predstavljaš kao neko ko pokušava preko drugoga samog sebe ( svoj tor) da pohvali:).Ova recenica u P.S-u je napisana da se nebi pomislilo da sam navijacki raspolozen spram SDP-a,i zelio sam da se distanciram tom recenicom.
To sto me pitas da ti kazem za koga cu glasati,u vise navrata,vec mjesecima,na raznim temama sam otvoreno pisao cija mi je politicka platforma,pristup politici i odnos prema glasacima najprihvatljiviji,al' eto sada necu da ti odgovorim koja je to stranka,jer cisto ne vidim razlog za tim.![]()
sve si već rekao;)
Vidi frajera nedokaznog',Boze sacuvaj
Ako je po tvojoj logici svaki put kada podrzis neki gest ,a ne uradi ga stranka za koju glasas i koju simpatises,navijacki akt onda neznam stvarno.
Apsolutno si se,sa svojom logikom,ujednacio sa rezonovanjem vecine stranaka ,a samim tim i njihovih simpatizera,na BH politickoj sceni.
Kod nas nema sanse da javno podrzis neku stranku za koju ne glasas,jer toboze, ispadnes navijacki nastrojen i slicno.
Neces vjerovati,ima cak i stavova i istupa SDA koje apsolutno podrzavam,a ni mrtav ne bih glasao za tu opciju
Ti to vjerovatno ne mozes da shvatis,jer se vodis logikom nase "politicke scene",al' to je vec tvoj problem
- ultima_palabra
#55 Re: Da li SDP koristi...
De živ bio, nauči šta znače ovi pojmovi koje spominješ, da ne bi bilo još postova kao prethodnisansun wrote:da još napomenem, koliko god u Dodikovom SNSD-u ima fašističkih elemenata u vidu nacionalizma i antiliberalizma toliko ih ima i u Lagumdžijinom SDP - u vidu totalitarizma i autoritarizma.
Samo što ovo SDP-ovski tor ne želi priznati.
-
privremeni
#56 Re: Da li SDP koristi...
Sto ne bi koristio? Antifasizam je jedna od konstanti ove stranke.
Mozda bi trebali da pocnu sa pricom o "nacionalnoj ugrozenosti" Tu nemaju sansi pored ostalih, a ne bi im dozvolilo ni biracko tijelo. Zao mi je sto nisu vise radili ovih godina, pa i u ovoj izbornoj, na rjesavanju ekonomskih pitanja, obrazovanju i sl.
Mozda bi trebali da pocnu sa pricom o "nacionalnoj ugrozenosti" Tu nemaju sansi pored ostalih, a ne bi im dozvolilo ni biracko tijelo. Zao mi je sto nisu vise radili ovih godina, pa i u ovoj izbornoj, na rjesavanju ekonomskih pitanja, obrazovanju i sl.
-
mostarac
#57 Re: Da li SDP koristi...
Tvoj problem je u tome da je tu plocu prekrio bilo ko drugi osim SDP-a, cak recimo i SUBNOAR ti se ne bi oglasio, jer tebi je do Valtera Perica ko do lanjskog snijega. Tebi je samo da pricas protiv SDP-a i kao takav sam sebe diskvalifikujes iz rasprave. Dakle tebi je u svemu ovome Valter Peric samo sredstvo, a ne i razlog pisanja tvog posta.VjecitiStudent wrote:Zar bi istinski antifasisti dopustili da Valterovu spomen plocu pokrije tenda kafane?
-
SoulSeeker
#58 Re: Da li SDP koristi...
Ne brani, ali ovo nije "tehnički izvodljivo" jer je to slično situaciji u kojoj bi Tito govorio protiv partizana i komunizma.Prpa.ba wrote:Niko ne brani HDZ-ovima, SDA/SBiH i SNSD-u da koriste antifasizam.
-
jefferson
#59 Re: Da li SDP koristi...
I ja isto sumnjam da je cengic fasist!jai wrote:Osobno znam Hasana Čengića i mogu da garanutujem da covjek NIJE FASIST...b@tto wrote:hasan čengić ne misli tako,a on je jedan od najuticajnijih u sdaVozdra raja wrote:Na sledecim opstim izborima pobjedjuju SDP i SDA. U odnosu na prosle izbore, SDP dobija malko vise glasova, a SDA puno vise. Oni formiraju koaliciju. SBIH ispada iz igre.
P.S. SDA jeste antifasisticka stranka! Ali kao sto ni svi clanovi KPJ-a nisu bili dobri, tako ni svi clanovi SDA nisu dobri.
Ali je zato kriminalc kakvog se fasisti ne bi postidjeli!
- buzzer
#60 Re: Da li SDP koristi...
ovo je ista izjava kao i ona dodikova da mu ne mogu suditi muslimani. tako i vama ne moze VjecitiStudent kritizirati partiju, jer 'ta ce student, vi ga diskvalificirali. po onoj narodnoj: "ne slusaj sta govori, nego ko govori." a do perica vam ko do preklanjskog snijega, onog bljuzgavog sto se do podne otopi.mostarac wrote:Tvoj problem je u tome da je tu plocu prekrio bilo ko drugi osim SDP-a, cak recimo i SUBNOAR ti se ne bi oglasio, jer tebi je do Valtera Perica ko do lanjskog snijega. Tebi je samo da pricas protiv SDP-a i kao takav sam sebe diskvalifikujes iz rasprave. Dakle tebi je u svemu ovome Valter Peric samo sredstvo, a ne i razlog pisanja tvog posta.VjecitiStudent wrote:Zar bi istinski antifasisti dopustili da Valterovu spomen plocu pokrije tenda kafane?
- kiky
#61 Re: Da li SDP koristi...
lagumđija, kakav god da je, bolji je od svih ostali stranačkih lidera najmanje za klasu ...
lagumđija je jedini, pravi gospodin u bosanskoj politici ...
( pa makar bila i bečka škola ) ...

-
VjecitiStudent
#62 Re: Da li SDP koristi...
Da kaficlijina tenda nije SDP-ovim birokratama vaznija od spomen ploce narodnog heroja, ne bi ni Vjeciti imao ovdje imao sta da pise, zar ne?mostarac wrote:Tvoj problem je u tome da je tu plocu prekrio bilo ko drugi osim SDP-a, cak recimo i SUBNOAR ti se ne bi oglasio, jer tebi je do Valtera Perica ko do lanjskog snijega. Tebi je samo da pricas protiv SDP-a i kao takav sam sebe diskvalifikujes iz rasprave. Dakle tebi je u svemu ovome Valter Peric samo sredstvo, a ne i razlog pisanja tvog posta.VjecitiStudent wrote:Zar bi istinski antifasisti dopustili da Valterovu spomen plocu pokrije tenda kafane?
Pa sto ne napisa koju i o prekrivenoj spomen ploci narodnog heroja koja je svega 150m daleko od zgrada gradske uprave i opcine Centar, nego samo "shoot the messenger"?
Ako se u opcini i gradu, u kojoj je "antifasisticki" SDP na vlasti, tako lako prekrivaju spomen ploce narodnih heroja, da li je SDP-ov antifasizam istinski ili je samo jos jedna predizborna ubleha u pitanju?
-
mostarac
#63 Re: Da li SDP koristi...
Nije stvar u tome da neko kritikuje nesto. Stvar je u tome da doticni cjelokupno bistvovanje na forumu posvecuje iskljucivo SDP-u i pljuvanju po SDP-u i nista drugo ne radi. Znaci ne radi se o tome da je problem sto neko nesto kritikuje, nego je problem u tome sto je tog nekog bas briga za tu stvar zbog koje kritikuje SDP, ali mu je ona dobro sredstvo da raspali po SDP-u. To je problem.buzzer wrote:ovo je ista izjava kao i ona dodikova da mu ne mogu suditi muslimani. tako i vama ne moze VjecitiStudent kritizirati partiju, jer 'ta ce student, vi ga diskvalificirali. po onoj narodnoj: "ne slusaj sta govori, nego ko govori." a do perica vam ko do preklanjskog snijega, onog bljuzgavog sto se do podne otopi.mostarac wrote:Tvoj problem je u tome da je tu plocu prekrio bilo ko drugi osim SDP-a, cak recimo i SUBNOAR ti se ne bi oglasio, jer tebi je do Valtera Perica ko do lanjskog snijega. Tebi je samo da pricas protiv SDP-a i kao takav sam sebe diskvalifikujes iz rasprave. Dakle tebi je u svemu ovome Valter Peric samo sredstvo, a ne i razlog pisanja tvog posta.VjecitiStudent wrote:Zar bi istinski antifasisti dopustili da Valterovu spomen plocu pokrije tenda kafane?
Najgori su ovi koji se nisu uspjeli probiti u SDP-u pa sad svoje frustracije lijece na ovaj nacin, a ne shvataju koliko tuzno izgleda kad to rade, jer time automatski pljuju i po samima sebi i onome cega su i oni bili dio.
Na kraju ide do te krajnosti da SDP optuzuje za deklarativni antifasizam. Ono za sve se SDP u ovoj drzavi moze optuziti fakat, al optuziti SDP za deklarativni antifasizam je stvarno smjesno, al nema veze, vazno je samo pucati po SDP-u.
-
udrch
#64 Re: Da li SDP koristi...
Da nije Mirnesa Ajanovića možda bi i biokiky wrote:lagumđija, kakav god da je, bolji je od svih ostali stranačkih lidera najmanje za klasu ...
Ovako, tu su negdje
E sad zamisli kakva smo mi država kad nam je Lagumdžija najbolji..nekad mislim da nas je neka ciganka uklela da do sudnjeg dana imamo samo ovakve političare..
- seln
#65 Re: Da li SDP koristi...
udrch wrote:Da nije Mirnesa Ajanovića možda bi i biokiky wrote:lagumđija, kakav god da je, bolji je od svih ostali stranačkih lidera najmanje za klasu ...
..
-
VjecitiStudent
#66 Re: Da li SDP koristi...
??????????????mostarac wrote: Nije stvar u tome da neko kritikuje nesto. Stvar je u tome da doticni cjelokupno bistvovanje na forumu posvecuje iskljucivo SDP-u i pljuvanju po SDP-u i nista drugo ne radi. Znaci ne radi se o tome da je problem sto neko nesto kritikuje, nego je problem u tome sto je tog nekog bas briga za tu stvar zbog koje kritikuje SDP, ali mu je ona dobro sredstvo da raspali po SDP-u. To je problem.
Najgori su ovi koji se nisu uspjeli probiti u SDP-u pa sad svoje frustracije lijece na ovaj nacin, a ne shvataju koliko tuzno izgleda kad to rade, jer time automatski pljuju i po samima sebi i onome cega su i oni bili dio.
Na kraju ide do te krajnosti da SDP optuzuje za deklarativni antifasizam. Ono za sve se SDP u ovoj drzavi moze optuziti fakat, al optuziti SDP za deklarativni antifasizam je stvarno smjesno, al nema veze, vazno je samo pucati po SDP-u.
Moze li barem jedan red o Valterovoj spomen-ploci???
Ili cemo i dalje, "shoot the messenger"?
- seln
#67 Re: Da li SDP koristi...
A cuo sam i da Behmen nije vaktile odvezao smece.VjecitiStudent wrote:??????????????mostarac wrote: Nije stvar u tome da neko kritikuje nesto. Stvar je u tome da doticni cjelokupno bistvovanje na forumu posvecuje iskljucivo SDP-u i pljuvanju po SDP-u i nista drugo ne radi. Znaci ne radi se o tome da je problem sto neko nesto kritikuje, nego je problem u tome sto je tog nekog bas briga za tu stvar zbog koje kritikuje SDP, ali mu je ona dobro sredstvo da raspali po SDP-u. To je problem.
-
VjecitiStudent
#68 Re: Da li SDP koristi...
Da se slicna stvar desava npr. za Semihina vakta, u Starom gradu, sad bi ovdje bila tema od 50 stranica, sa bombasticnim naslovom "Semiha ukinula Valtera".seln wrote:A cuo sam i da Behmen nije vaktile odvezao smece.VjecitiStudent wrote: ??????????????
Medjutim, kad to kaficlija napravi, uz sutnju SDP-ove birokratije, onda cemo samo napadati donosioca losih vjesti??
Nazalost, posljedice su iste, istinske antifasiste ove zemlje svakim danom pokriva sve veci zaborav.
- kiky
#69 Re: Da li SDP koristi...
nemožemo suditi o jednoj političkoj opciji po ljudima koji trenutno obnašaju funkcije u datoj ...
ljudi nisu politička opcija ...
ljudi su prolazni, opcija ostaje ...
mada, s druge strane, politička opcije nemože postojati bez ljudi tj. namjenjena je ljudima ...
kako riješiti taj paradox ...
iskreno, ni ja nisam nešto extra zadovoljan trenutnom sdp garniturom ...
ne opravdavam nikakve i ničije afere i lopovluke, pogotovo ne sdp-ovske ...
možda je komšić izuzetak, on mi je kralj ...
al opet glasam za sdp jer su ostali još gori, a i savjest bi me grizla kad bi glaso za "nekog drugog" ...
lično bi najradije glasao za liberale ali svi znamo šta je ova gospoja napravila od liberala ...
njen je zadatak, izgleda, da utuši tu političku opciju za rad nečijih interesa ...
al nije moj problem ...
zato ...
viva la sdp ...

ljudi nisu politička opcija ...
ljudi su prolazni, opcija ostaje ...
mada, s druge strane, politička opcije nemože postojati bez ljudi tj. namjenjena je ljudima ...
kako riješiti taj paradox ...
iskreno, ni ja nisam nešto extra zadovoljan trenutnom sdp garniturom ...
ne opravdavam nikakve i ničije afere i lopovluke, pogotovo ne sdp-ovske ...
možda je komšić izuzetak, on mi je kralj ...
al opet glasam za sdp jer su ostali još gori, a i savjest bi me grizla kad bi glaso za "nekog drugog" ...
lično bi najradije glasao za liberale ali svi znamo šta je ova gospoja napravila od liberala ...
njen je zadatak, izgleda, da utuši tu političku opciju za rad nečijih interesa ...
al nije moj problem ...
zato ...
viva la sdp ...
- seln
#70 Re: Da li SDP koristi...
Pa, sacekacemo da nacelnik bude Pedja Kojovic, onda ce valjda sve biti potaman.VjecitiStudent wrote:Da se slicna stvar desava npr. za Semihina vakta, u Starom gradu, sad bi ovdje bila tema od 50 stranica, sa bombasticnim naslovom "Semiha ukinula Valtera".seln wrote:A cuo sam i da Behmen nije vaktile odvezao smece.VjecitiStudent wrote: ??????????????
Medjutim, kad to kaficlija napravi, uz sutnju SDP-ove birokratije, onda cemo samo napadati donosioca losih vjesti??
Nazalost, posljedice su iste, istinske antifasiste ove zemlje svakim danom pokriva sve veci zaborav.
-
VjecitiStudent
#71 Re: Da li SDP koristi...
Dok god SDP ima kriticnu masu nicim izazvanih vjernih glasaca, koji glasaju za SDP samo iz straha da umjesto njih ne dodje neko jos gori, SDP ce moci uzivati u luksuzu nerada.kiky wrote: al opet glasam za sdp jer su ostali još gori, a i savjest bi me grizla kad bi glaso za "nekog drugog" ...
al nije moj problem ...
zato ...
viva la sdp ...
SDP u gradu Sarajevu je tu najbolji primjer, ako malo zaceprkamo, izmedju zelenih i crvenih opcina, ama bas nikakvih razlika nema, i jednim i drugim je jako dobro.
- seln
#72 Re: Da li SDP koristi...
Dobro...hajde nas ti uputi sta trebamo raditi.VjecitiStudent wrote:
Dok god SDP ima kriticnu masu nicim izazvanih vjernih glasaca, koji glasaju za SDP samo iz straha da umjesto njih ne dodje neko jos gori, SDP ce moci uzivati u luksuzu nerada.
SDP u gradu Sarajevu je tu najbolji primjer, ako malo zaceprkamo, izmedju zelenih i crvenih opcina, ama bas nikakvih razlika nema, i jednim i drugim je jako dobro.
Ili i ti znas samo pjevati zalopojke?
- Banksy
#73 Re: Da li SDP koristi...
Ne glasaju ti glasači iz straha da ne dođe neko gori, već iz navike, porodične tradicije, k'o i ostali koji glasaju za nacionalne stranke. Odgoj i navika.VjecitiStudent wrote:Dok god SDP ima kriticnu masu nicim izazvanih vjernih glasaca, koji glasaju za SDP samo iz straha da umjesto njih ne dodje neko jos gori, SDP ce moci uzivati u luksuzu nerada.kiky wrote: al opet glasam za sdp jer su ostali još gori, a i savjest bi me grizla kad bi glaso za "nekog drugog" ...
al nije moj problem ...
zato ...
viva la sdp ...
Naravno da nema. U Općini Centar je najveći kriminal, Gaši, Metropolis, Golf klub, a tek D. Hadžić i Novi grad ili Behmen i Ivanišević u Gradu ...
Ali, sve će ostati isto, isti brojevi, isti procenti. Možda tek još koji novi apstinent i možda neki SDA/SBiH procenat Fahri.
Ali, ljevica vs desnica, isto. Sve dok imamo Dayton i ovakvo ustavno uređenje.
- nosara
#74 Re: Da li SDP koristi...
Dokle seze tradicija ovih nesretnika, bivsih komunista, koji danas glasaju za klero-nacionaliste...?Banksy wrote: Ne glasaju ti glasači iz straha da ne dođe neko gori, već iz navike, porodične tradicije, k'o i ostali koji glasaju za nacionalne stranke. Odgoj i navika.
Naravno da nema. U Općini Centar je najveći kriminal, Gaši, Metropolis, Golf klub, a tek D. Hadžić i Novi grad ili Behmen i Ivanišević u Gradu ...
Ali, sve će ostati isto, isti brojevi, isti procenti. Možda tek još koji novi apstinent i možda neki SDA/SBiH procenat Fahri.
Ali, ljevica vs desnica, isto. Sve dok imamo Dayton i ovakvo ustavno uređenje.
Po cemu ti mjeris "najveci" kriminal...? I koji je to sud presudio bilo kojem od navedenih "kriminalaca" iz SDP-a...? A gasi sigurno nije SDP-ov...
Voli ti klero-naci govna koliko hoces, ali mani se "na rende kora"...
- Banksy
#75 Re: Da li SDP koristi...
Do dede, do '41., još i ranije, pitaj ih ...nosara wrote: Dokle seze tradicija ovih nesretnika, bivsih komunista, koji danas glasaju za klero-nacionaliste...?
Po cemu ti mjeris "najveci" kriminal...? I koji je to sud presudio bilo kojem od navedenih "kriminalaca" iz SDP-a...? A gasi sigurno nije SDP-ov...
Voli ti klero-naci govna koliko hoces, ali mani se "na rende kora"...
Da ne postavljamo stare već 100 puta obrađene teme i linkove ...
Nisi još naučio da čitaš ...