šta kupiti za 25 000 km

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
schakal

#51 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by schakal »

mislim da je najbolje kupovati auta stara 2-3 godine vozis ga godinu dvije i kada ga prodas izgubis samo ono sto si ulozio u servise
Hendrix

#52 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Hendrix »

Koliko vidim ovde većina ljudi kupuje auto da ga proda a ne da ga vozi ? :-?

Šta ima veze ako čovjek kupi novo i vozi 10 ili više godina , njegovo je on ga je handrio i pazio i zna ga u dušu , može ga ostaviti uvijek kao drugo auto u porodici , šta se odmah svi preprodaje fataju.
chuchumbamayumbe

#53 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by chuchumbamayumbe »

madner wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ma znam drug, ali meni nije frka kada mi papan zada kljucevima po starijem autu (kakvo je moje), ionako je ohrndano.
Ali da je novo, bilo bi mu 5 metaka u glavu iz kalasha! :)
Uglavnom, razumijemo se.
Što si precizan, gdje si to naučio. :D
Na gadjanju, doduse iz papovke, ali od tada se napredovalo... :D
olensoner

#54 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by olensoner »

dodaj jos 2-3 hiljade i kupi citroen c4...odlican auto
schakal

#55 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by schakal »

Tako dodaji po 2-3milje i jos malo pa ces doci do Volva xc90 :D
sabanss

#56 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by sabanss »

CLIO wrote:Ja predlazem Renault Megan ili Kia Ceed. Skoro mi je prijatelj kupio Renault megan a prije toga je htio Octaviu, medjutim "mehan" za manje para daje vise i puuuuuno puno udobniji(kaze da se nije nikako pokajao. Kia Ceed ima garanciju 5 ili 7 godina. i brate ljepse auto od golfa II.Priznaj :-D
Pa mora biti ljepsa, od Golfa je sve ljepse a i kosta 7-8 puta vise. A sto se tice dvojbe Renault-Skoda mislim da je suvisno i raspravljati, kad je reno bio auto :D
chuchumbamayumbe

#57 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by chuchumbamayumbe »

Ja ti opet ponavljam, porodica ce se akobogda valjda prosiriti i tada ces imati potrebu za vecim autom. Ovo za prijedloge tipa C3, Aygo, klinci-palci, nidze veze!
Kangoo ili Berlingo i miran si narednih 10 godina!
Jos kada bi mogao da uvezes polovnjaka iz Francuske! Kupis Kangooa 4x4 u FR za 7-8 milja ojra, bombona od auta!
kaubojstina

#58 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by kaubojstina »

Tahta wrote:Molim za konstruktivne prijedloge koje auto kupiti za manju porodicu za 25 000 km

Nadji ocuvanog TDI Passat ili Boru/Jettu karavan. :thumbup:
Edin H.

#59 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Edin H. »

Novog stojadina i jos ti ostane 18 milja za bahanalije :oops:
sabanss

#60 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by sabanss »

Edin H. wrote:Novog stojadina i jos ti ostane 18 milja za bahanalije :oops:
Sto da se ogranicava, nek uzme sest stojadina :D

Brena je Brena, al' dvaput je dvaput :oops:
schakal

#61 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by schakal »

evo ovdje par prijedloga pa skontaj koliko se mozes protegnuti http://www.autoklub.hr/novi_modeli/best ... auto#12500
Op3r4t0r

#62 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Op3r4t0r »

sabanss wrote:
Edin H. wrote:Novog stojadina i jos ti ostane 18 milja za bahanalije :oops:
Sto da se ogranicava, nek uzme sest stojadina :D

Brena je Brena, al' dvaput je dvaput :oops:
Nek jos malo doda i uzme ih 7 da za svaki dan ima po jedan :)
Better Man

#63 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Better Man »

Tahta wrote:E sad je ispalo vako uži izbor
astra super ponuda extra oprema nemogu ni nabrojati 1.4 motor 27500 km isporuka 2,5 mjeseca-puno brate
mazda 3 1.4 motor full oprema isto sve živo 27900 km isporuka odmah-tako valja
reno previše plastike jeftino izgleda brate žao mi je sa dobrom opremom motor 1.4 26452 km -ipak puno
nisam stigao pogledati citroen a hoću sutra.
Ps
ja sam mislio da je lako izabrati auto uzmeš pare i kupiš jest sve u pet deka šipak slatke muke nemereš spavat.
Nemoj da te brine što ima plastike u Renaultu. Da li si se zapitao zašto satavljaju neke djelove od plastike. Znaju u Renaultu zašto to rade i nisu ni oni ludi da naprave auto koje nije sigurno. Nadam se da češ sutra nakon što pogledaš Citroen donijeti odluku, ali znaj da se nečeš pokajati šta god uzmeš od nabrojanih koje si vidio.
ado-šampion

#64 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by ado-šampion »

CLIO wrote:
ado-šampion wrote:Ja ne mislim da je novo uvijek isplativo. Po meni se novo isplati ako ćeš ga vozati 10 godina, inače je neisplativo. Nova auta u prve tri godine u prosjeku gube 40% vrijednosti, znači platiš ga 25 milja i nakon tri godine hoćeš da ga prodaš i uzmeš nešto drugo i izgubiš na njemu 10 milja. Recimo da se kod svake nove kupovine radi o autima istog cjenovnog ranga, to znači da svake tri godine daješ 10 milja za auto a voziš haman isto, samo malo modernije. Prednosti novog auta danas su mogućnost izbora u vidu boja, opreme i motora. S druge strane, prednosti polovnog (3-5 godina starog sa oko 50000 na satu) su manja cijena nabavke, manji gubitak na vrijenosti kod prodaje... A voziš uglavnom isto, ako je polovnjak održavan i ako ga je vozio neko normalan sa 3-5 godina i 50000 km je k'o nov.
"AKO GA JE VOZIO NEKO NORMALAN". :-D . Ne znam zasto prosjecni ljudi na zapadu kupuju nova vozila. Uzmi period od 10 god. i uporedi : odrzavanje vozila+gubitak na vozilu za taj period pa to podijeli na 120 mjeseci (deset god.).Znaci uporedi novo i polovno auto.
Pročitaj bolje, za 10 godina se novo isplati, napisao sam. Ne moraš ti dijelit moje mišljenje ali ja imam svoj(e) stav(ove), boli me nešto šta ljudi na zapadu rade i misle. Po "nekim normalnim" mislio sam da ga je vozio neko ko nije tatin sin puter koji je tek položio vozački i koji mu je j..o i znaje i imanje. Nije način da sebe tješiš što si uzeo novo a mogao si pet puta bolje polovno tako da ubjeđuješ ljude da se novo isplati.
Hendrix wrote:Šta ima veze ako čovjek kupi novo i vozi 10 ili više godina , njegovo je on ga je handrio i pazio i zna ga u dušu , može ga ostaviti uvijek kao drugo auto u porodici , šta se odmah svi preprodaje fataju.
U redu je ako ga vozi 10 godina, ali šta ako ga vozi tri godine i poželi drugo, znači poslije 3 godine opet 25 milja za auto. Pa ne radim ja u Iraku!
botanicar

#65 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by botanicar »

moj prijedlog hyundai getz....ostane ti love novo auto a extra auto....
amrica

#66 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by amrica »

Hundai Getz ima 1.100 ccm, igracka, ni dokle stici, osim do granapa.
Better Man

#67 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Better Man »

amrica wrote:Hundai Getz ima 1.100 ccm, igracka, ni dokle stici, osim do granapa.
Da, a i bezveze auto.
Tahta

#68 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Tahta »

E sad da nadopunim:
Reno sam odbacio jer mi je unutrašnjost vrlo bitna važnija mi je od vanjštine,zato što imam 39 godina i visok sam 196 i nemogu stati ni u jedan manji auto tipa clia geza i sl. mislim i da je c3 ista kategorija c4 ispada skuplje a sam zacrtao da sa registracijom i zaštitom (da se zalije sa rajom ) nesmije preći 30 milja ni u ludilu (ipak je to malo bogatstvo za nas)
Nissan note se nesviđa ženi a i to se mora poštovati.
Ostaje opet astra ili mazda pa da se odlučim ali su 50:50 sad zasad
CLIO

#69 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by CLIO »

Tahta wrote:E sad da nadopunim:
Reno sam odbacio jer mi je unutrašnjost vrlo bitna važnija mi je od vanjštine,zato što imam 39 godina i visok sam 196 i nemogu stati ni u jedan manji auto tipa clia geza i sl. mislim i da je c3 ista kategorija c4 ispada skuplje a sam zacrtao da sa registracijom i zaštitom (da se zalije sa rajom ) nesmije preći 30 milja ni u ludilu (ipak je to malo bogatstvo za nas)
Nissan note se nesviđa ženi a i to se mora poštovati.
Ostaje opet astra ili mazda pa da se odlučim ali su 50:50 sad zasad
Eh kad je dotle doslo onda:
MAZDA BRATE. :thumbup:
Tahta

#70 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Tahta »

Hendrix wrote:Koliko vidim ovde većina ljudi kupuje auto da ga proda a ne da ga vozi ? :-?

Šta ima veze ako čovjek kupi novo i vozi 10 ili više godina , njegovo je on ga je handrio i pazio i zna ga u dušu , može ga ostaviti uvijek kao drugo auto u porodici , šta se odmah svi preprodaje fataju.
Tačno tako nemjenjam ti ja često auta je golfa 2 vozim 11 godina istog.Baš me briga za prodaju i kolko će ono vrijediti za deceniju,tada ću razmišljti o penziji,isto kolko me boli briga koliko je golf sada.
Rambo-Amadeus

#71 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Rambo-Amadeus »

Mislim da ima malo nerealnosti ovdje...nekad su ljudi sa porodicama normalno stajali u stojadine ili fiate "tristaće", fiće, yuge , da ne pominjem poljake koji su u peglicama prelazili po 1000km na jadran u "cugu" (i ostajali živi :D )...a danas nekim ni golf 5 "nije udoban" i slično... :roll:

inače savjet, kupi polovonog mecedesa okca :thumbup:
CLIO

#72 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by CLIO »

Tahta wrote:
Hendrix wrote:Koliko vidim ovde većina ljudi kupuje auto da ga proda a ne da ga vozi ? :-?

Tačno tako nemjenjam ti ja često auta je golfa 2 vozim 11 godina istog.Baš me briga za prodaju i kolko će ono vrijediti za deceniju,tada ću razmišljti o penziji,isto kolko me boli briga koliko je golf sada.
Pridruzujem se, i ja vec drugo auto uzimam novo a planiram opet. Samo racunam troskove na protekli period i podjelim na broj mjeseci i znam koliko me auto mjesecno kosta i odmah mogu racunati i ubuduce koliko ce me kostati. A najbitnije ne mislim zimi hocel upaliti ili nece.
CLIO

#73 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by CLIO »

Rambo-Amadeus wrote:Mislim da ima malo nerealnosti ovdje...nekad su ljudi sa porodicama normalno stajali u stojadine ili fiate "tristaće", fiće, yuge , da ne pominjem poljake koji su u peglicama prelazili po 1000km na jadran u "cugu" (i ostajali živi :D )...a danas nekim ni golf 5 "nije udoban" i slično... :roll:

Nekad su ljudi zivjeli u drvenim kucama, pa bi li ti danas zivio u drvenoj kuci. :D
Rambo-Amadeus

#74 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by Rambo-Amadeus »

CLIO wrote:
Rambo-Amadeus wrote:Mislim da ima malo nerealnosti ovdje...nekad su ljudi sa porodicama normalno stajali u stojadine ili fiate "tristaće", fiće, yuge , da ne pominjem poljake koji su u peglicama prelazili po 1000km na jadran u "cugu" (i ostajali živi :D )...a danas nekim ni golf 5 "nije udoban" i slično... :roll:

Nekad su ljudi zivjeli u drvenim kucama, pa bi li ti danas zivio u drvenoj kuci. :D
ma dobro, ti sad ode u krajnost koju ja nisam pominjao :D , mislim samo da se pretjeruje u omalovazavanju danasnjih novih auta, mislim ako su auta prije 30 godina sluzila porodicama godinama od kojih su neka i danas aktivna, sta se onda imaju nalaziti mane novim autima, ne kazem da su sva ista, ali ipak su tu nove tehnologije upotrijebljene, stoga mislim da su suplje price "getz je za granapa" i slicno... :zjev:
amrica

#75 Re: šta kupiti za 25 000 km

Post by amrica »

tahta, da li si sjeo u novog Clia? Ako je iko izmislio udobnost i funkcionalnost, to je Renault. Spusta se vozačevo sjedište (i diže, naravno, kako za koga). Nešto ne znam da su Astra i Mazda puno veće. Ako si već odbacio Renault, onda navijam za Mazdu.
Post Reply