MOBBING NA RADNOM MJESTU
- CLIO
#52 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Pa, cura zvrsila frizersku skolu sta ces.ZANMAR95 wrote:A digitron... Pa to nisam mogla vjerovati i necu zaboraviti dok sam ziva. Kada je dosla da radi, ja joj dam trgovacku knjigu da sabere, sve fino u kolonama cifre, samo da sabere i upise na dnu stranice, i prenese to stanje na novi list.
Par puta proba, i kaze: Hej ovo mi nesto nije dobro, vidi kojiko imam decimala ! Ja pogledam, nije mi jasno kako dobije rezultat na 6-7 decimala kad se sve u knjizi zavrsava na dvije. Kazem joj: Hajde ponovo, i ona opet dobije isti rezultat.
Kazem joj opet da krene ispocetka i ja sad pratim..... Gdje stoji tacka izmedju hiljada i stotica, tu fino stavi zarez pa opet zarez na decimali npr. 1.542,32 i 1542,32 njoj nije isti broj......... Nije ni cudo sto je dobila takvo nesto... i tad mi je bilo jasno da od nje nema nista![]()
Katastrofa.... Eto to ti je prica za digitron
-
Lesli Eldridž
#53 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Pa što joj nisi pokazala? Nisu ni mnogi ostali pametniji. Ako je papanka ok, ne treba joj pokazati, ali ni direktrpr nije pametniji, jer samo pakšu može danas biti direktor. 
- vjesticanametli
#54 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
mogla bi i nick promjeniti u ZANDAR95
i mobingovačica 
- DobroJutroKolumbo
#55 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Mene stalno zovu na ovaj moj Nokia Mobbing na radnom mjestu i dosadjuju , odlucio sam iskljuciti ton i vibru!

-
ZANMAR95
#56 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
vjesticanametli wrote:mogla bi i nick promjeniti u ZANDAR95![]()
![]()
![]()
i mobingovačica
-
ZANMAR95
#57 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
vjesticanametli wrote:mogla bi i nick promjeniti u ZANDAR95![]()
![]()
![]()
i mobingovačica
- madner
#58 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Ja sam ubjeđen da je djevojka imala neke kvalitete.

- vjesticanametli
#59 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
al bez tacki i zareza da se narod ne zbunjIVa 
madnere pa sigurno da jeste jer u suprotnom je disa ne bi doveo
madnere pa sigurno da jeste jer u suprotnom je disa ne bi doveo
-
ZANMAR95
#60 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Ma dzaba ti je tu pricati, pa pricala sam godinu dana i nista. Onda sam samo maknula odgovornost sa sebe za njene postupke i djela, i prestala se nerviratiLesli Eldridž wrote:Pa što joj nisi pokazala? Nisu ni mnogi ostali pametniji. Ako je papanka ok, ne treba joj pokazati, ali ni direktrpr nije pametniji, jer samo pakšu može danas biti direktor.
-
ZANMAR95
#61 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Jeste, extra je zgodnica - a u glavi promajamadner wrote:Ja sam ubjeđen da je djevojka imala neke kvalitete.![]()
- vjesticanametli
#62 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
oho ti se ohoho ti podla zeno
trebala si raditi za nju sta ce joj sada reci direktor
ufffff ovog svjeta danas nece ni da radi za druge vec samo eto uplate grijanje toplanama za drugog 
- madner
#64 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Pa nije fer da neko ima sve.ZANMAR95 wrote:Jeste, extra je zgodnica - a u glavi promajamadner wrote:Ja sam ubjeđen da je djevojka imala neke kvalitete.![]()
-
z0ka
#65 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Evo da podignem temu,
moj direktor ima naviku kad neko napravi grešku vikat i derat se po firmi, naravno na onog ko je grešku napravio. Ljudi piju apaurine i slično. Nekoliko puta je to učinio i meni.
E sada, zadnji put, na kraju radnog vremena dolazi posao, ja kažem da moram u vrtić po djete jer njima prestaje radno vrijeme, i počinje paljba, vriska, lupanje po stolu itd.
Sutradan ujutro ja kažem da moram sa njim razgovart, on odgovara ja nemoram ni skim razgovarat, da bi nakon sat vremena pozvao me u kancelariju i bez mogućnosti da išta kažem dao mi otkaz.
Razlog: firma ne može računati na mene!!!!
Znači nebitno što se on dere, nebitno što ja imam malo dijete koje neko treba pokupiti u vrtiću, nebitno je bilo šta drugo sem posla?
Da li neko ima savjet šta da radim, dao mi je otkazni rok 40 dana.
moj direktor ima naviku kad neko napravi grešku vikat i derat se po firmi, naravno na onog ko je grešku napravio. Ljudi piju apaurine i slično. Nekoliko puta je to učinio i meni.
E sada, zadnji put, na kraju radnog vremena dolazi posao, ja kažem da moram u vrtić po djete jer njima prestaje radno vrijeme, i počinje paljba, vriska, lupanje po stolu itd.
Sutradan ujutro ja kažem da moram sa njim razgovart, on odgovara ja nemoram ni skim razgovarat, da bi nakon sat vremena pozvao me u kancelariju i bez mogućnosti da išta kažem dao mi otkaz.
Znači nebitno što se on dere, nebitno što ja imam malo dijete koje neko treba pokupiti u vrtiću, nebitno je bilo šta drugo sem posla?
-
istocnjak
#66 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Udjeli negdje sadake sa bismilom nekoj sirotinji da se to riješi dobro po tebe. Da ima zakona on bi letio sa posla a ne ti ali šta češ tako nam je kako je.z0ka wrote:Evo da podignem temu,
-
z0ka
#67 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Firma je privatna, direktor je bog i batina, njegova je prva, srednja i posljednja, niko nema pravo odlučivati o bilo čemu osim njega.
-
z0ka
#68 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
To sam i mislio, njega na žalost, niko ne može spriječiti da se ponaša kako hoće, momka koji je bio prije na mom radnom mjestu je takođe svojim ponašanjem otjerao.
- madner
#69 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Procitaj ugovor, otidji kod advokata trazi pismeni otkaz.
Vjerovatno imas pravo na neku naknadu, u visini nekoliko (prijavljenih) plata.
Ovo sve vrijedi samo ako si bio prijavljen i imao ugovor.
Vjerovatno imas pravo na neku naknadu, u visini nekoliko (prijavljenih) plata.
Ovo sve vrijedi samo ako si bio prijavljen i imao ugovor.
-
z0ka
#70 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Bio sam prijavljen uredno na neodređeno, sve je plaćano uredno.
- madner
#71 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Pa nadji svoj ugovor, trazi otkaz u pismenoj formi i pravac advokat.
Vjerovatno ces imat pravo na nadoknadu u visini 3 plate.
-
z0ka
#72 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Hvala na uputama, probat ću.madner wrote:Pa nadji svoj ugovor, trazi otkaz u pismenoj formi i pravac advokat.
- baby_angel
#73 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Ako hoces mišljenje s aspekta vlasnika privatne firme, moj ti je savjet da dobro procitas ugovor, kao i Pravilnik o radu, jer su tu sadrzana sva tvoja prava kao radnika.z0ka wrote:Bio sam prijavljen uredno na neodređeno, sve je plaćano uredno.
Meni se x puta desilo da neko hoce da potpise Ugovor o radu, bez da ga procita... Na zalost, ali je tako. Uz pismeni otkaz imas pravo na naknadu sa Biroa, mada ti to nece puno znaciti. Najbolje ti je da angazujes advokata, das mu ulazne informacije koje si nama dao, + ovo sto sam ti ja napisala.
Mada, ako je gazda supak, i ako ostanes raditi kod njega, pitanje je koliko se isplati.
- Pasiflora
#74 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Svakako trazi odluku o otkazu, uredno potpisanu i protokolisanu. Ovo ce ti trebati ako odmah ne nađes novi posao da imas naknadu sa biroa i ODAMH se prijavi na biro (mislim da je rok 7 dana). Ako nisi iskoristio godisnji, ucini to - poslodavac ti mora osigurati placeni godisnji prije otkaza ugovora. Uostalom, uzmes taj godisnji i iskoristis ga za trazenje drugog posla.z0ka wrote:Bio sam prijavljen uredno na neodređeno, sve je plaćano uredno.
JBG, privatnik moze sto hoce, ali ti iskoristi barem ono na sta imas pravo po zakonu.
-
z0ka
#75 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Za tu naknadu sa biroa, koliko znam ona se dobija ako si otpušten kao višak
mislim da mi neće napisati da sam višak jer mora primit drugog na moje mjesto.
mislim da mi neće napisati da sam višak jer mora primit drugog na moje mjesto.