Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
- profko
#51 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
ne mogu da vjerujem kako primitivne rasprave vodite na najnizem mogucem nivou!
da bi raspravljali o nekim stvari trebate znati neke "nevazne" cinjenice:
Da bi raspravljali o Seferu Halilovicu "kako se kome digne" trebali bi uvazavati cinjenicu da je General bio Komandant Patriotske Lige, osnivac i komandant Armije RBiH, General, Clan Ratnog predsjednistva RBiH, da se cistih ruku vratio iz Haaga, jedini on pored nekoliko albanskih vodja itd.
ako govorite o ratu trebate znati da je pola njegove familije izginulo brancei vas koji sada kuckate po kompjuterima i razglabate o nekakvom komsicima. sramota, ovakvu neupucenost i nepismenost nisam susreo odavno.
ako govorite politicki trebate znati jos poneku cinjenicu: BPS je JEDINA stranka koja je 1996 bojkotovala izbore i pozvala narod da ne izlazi na izbore jer ce de facto legalizirati republiku sprsku. nisu poslusali mnogi. ok. trebate znati da Sefer Halilovic i BPS su najvise i najzesce govorili o pokradenim parama za odrabu RBiH, to bi trebali uvazavati kao cinjenicu. Takodjer bi morali znati da je Sefer Halilovic i BPS jedina opcija koja je prozvala i pozvala aliju izetbegovica da polozi racune u protekli deset godina. i dan danas ti su ljudi principijelni: traze zakon o reviziji privatizacije od 1990. a ne kao lagumdzija od 1997.
i jos nesto morate uvazavati i znati: Sefer Halilovic se do podne ne sastaje sa silajdzicem kako to radi lagumdzija, a od podne glumi opoziciju. To je principijelan, posten i hrabar covjek. Sve drugo sto lupate spada u primitivnu propagandu. Hvala.
Da bi raspravljali o Seferu Halilovicu "kako se kome digne" trebali bi uvazavati cinjenicu da je General bio Komandant Patriotske Lige, osnivac i komandant Armije RBiH, General, Clan Ratnog predsjednistva RBiH, da se cistih ruku vratio iz Haaga, jedini on pored nekoliko albanskih vodja itd.
ako govorite o ratu trebate znati da je pola njegove familije izginulo brancei vas koji sada kuckate po kompjuterima i razglabate o nekakvom komsicima. sramota, ovakvu neupucenost i nepismenost nisam susreo odavno.
ako govorite politicki trebate znati jos poneku cinjenicu: BPS je JEDINA stranka koja je 1996 bojkotovala izbore i pozvala narod da ne izlazi na izbore jer ce de facto legalizirati republiku sprsku. nisu poslusali mnogi. ok. trebate znati da Sefer Halilovic i BPS su najvise i najzesce govorili o pokradenim parama za odrabu RBiH, to bi trebali uvazavati kao cinjenicu. Takodjer bi morali znati da je Sefer Halilovic i BPS jedina opcija koja je prozvala i pozvala aliju izetbegovica da polozi racune u protekli deset godina. i dan danas ti su ljudi principijelni: traze zakon o reviziji privatizacije od 1990. a ne kao lagumdzija od 1997.
i jos nesto morate uvazavati i znati: Sefer Halilovic se do podne ne sastaje sa silajdzicem kako to radi lagumdzija, a od podne glumi opoziciju. To je principijelan, posten i hrabar covjek. Sve drugo sto lupate spada u primitivnu propagandu. Hvala.
-
skorpija1S
#52 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
@ profko,mozes li bar jedan post napisati da se ne dotaknes omrazenog Lagumdzije i SDP-a,sve ih ne volis,a ne mozes da ih ne spominjes.
- profko
#53 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
napisao sam realan post sa cinjenicama, molim te da tako odogovoris ili da se ne ukljucujes u raspravu sa parolama. cinjenice iznesi ako imas, odnosnoo demantuj moje ako mozes.skorpija1S wrote:@ profko,mozes li bar jedan post napisati da se ne dotaknes omrazenog Lagumdzije i SDP-a,sve ih ne volis,a ne mozes da ih ne spominjes.
-
skorpija1S
#54 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Otidji na stranicu doticne partije pa saznaj sve sto te zanima. Nisam placena da ti prepricavam, nego samo da te uputim.profko wrote:napisao sam realan post sa cinjenicama, molim te da tako odogovoris ili da se ne ukljucujes u raspravu sa parolama. cinjenice iznesi ako imas, odnosnoo demantuj moje ako mozes.skorpija1S wrote:@ profko,mozes li bar jedan post napisati da se ne dotaknes omrazenog Lagumdzije i SDP-a,sve ih ne volis,a ne mozes da ih ne spominjes.
- profko
#55 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
skorpija1S wrote:Otidji na stranicu doticne partije pa saznaj sve sto te zanima. Nisam placena da ti prepricavam, nego samo da te uputim.profko wrote:napisao sam realan post sa cinjenicama, molim te da tako odogovoris ili da se ne ukljucujes u raspravu sa parolama. cinjenice iznesi ako imas, odnosnoo demantuj moje ako mozes.skorpija1S wrote:@ profko,mozes li bar jedan post napisati da se ne dotaknes omrazenog Lagumdzije i SDP-a,sve ih ne volis,a ne mozes da ih ne spominjes.
a ne, pa programski su sve stranke generalno tu negdje, ali rezultati i zalaganja su razlicita. ja dobro pamtim, bavim se analitikom i vjeruj mi da dobro znam sta je obeca, radio, uradio itd. od mnogo godina unazad.
-
skorpija1S
#56 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Kad smo razvezali chatati ovdje o SDP-u i Zlatku,hajde ziv bio,@ profko,poduci nas ko valja ,pa da se na njega ugledamo,ima li ko u toj omrazenoj SDP da valja,da je ucinio nesto,ko je to jedini smio progovoriti za Terme,ako vec dobro pamtis????
- profko
#57 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
skorpija1S wrote:Kad smo razvezali chatati ovdje o SDP-u i Zlatku,hajde ziv bio,@ profko,poduci nas ko valja ,pa da se na njega ugledamo,ima li ko u toj omrazenoj SDP da valja,da je ucinio nesto,ko je to jedini smio progovoriti za Terme,ako vec dobro pamtis????
hah, dobar je mirko pejanovic, slavisa sucur, i bogic bogicevic. to su dobri ljudi. a ova ostala picoladija, to je bezlicno.
-
skorpija1S
#58 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Mislim da je ovo vec vrijedjanje analiticaru.....profko wrote:skorpija1S wrote:Kad smo razvezali chatati ovdje o SDP-u i Zlatku,hajde ziv bio,@ profko,poduci nas ko valja ,pa da se na njega ugledamo,ima li ko u toj omrazenoj SDP da valja,da je ucinio nesto,ko je to jedini smio progovoriti za Terme,ako vec dobro pamtis????
hah, dobar je mirko pejanovic, slavisa sucur, i bogic bogicevic. to su dobri ljudi. a ova ostala picoladija, to je bezlicno.
- cogni
#59 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Nemas pojma, on pripada postmodernom analiticarskom pravcu koji koristi narodne izraze da bi odrzali paznju slusatelja i da bi ih narod bolje razumio.skorpija1S wrote: Mislim da je ovo vec vrijedjanje analiticaru.....
-
skorpija1S
#60 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
cogni wrote:Nemas pojma, on pripada postmodernom analiticarskom pravcu koji koristi narodne izraze da bi odrzali paznju slusatelja i da bi ih narod bolje razumio.skorpija1S wrote: Mislim da je ovo vec vrijedjanje analiticaru.....
Sad mi je jasno sto ne voli intelektualce...ne razumije ih....
- Jazz_Junkie
#61 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Ti si veoma kratkovidan covjek.nedim01 wrote:why, mislim ovo je forum na kojem uglavnom egzistira raja iz sarajeva i tu i tamo jos neko proleti, i to ono sto se zove "urbana raja:D"suncica24 wrote:Dok god Sefera prodajes kao "bosnjacki proizvod" pravis mu debelu medvjedju uslugu.
Pokusaj sa bosanskim ili gradjanskim identitetom
prema tome, nama Muslimanima treba lider! naravno Seferova orjentacija je i probosanska, ali svako gleda iz svog coska
- profko
#62 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Sefer Halilovic pripada multietnickoj politici. Ko se sjeca Armije u njegovo doba, zna o cemu govorim.
-
Ponekad s'proljeca
#63 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Ovo sam vec napisao, ali da ponovim:
Ako dozvolimo da Bakir Izetbegovic uzjase na magarca kao clan predsjednistva, onda nam treba kolektivnu stravu saliti!!!!
Ako dozvolimo da Bakir Izetbegovic uzjase na magarca kao clan predsjednistva, onda nam treba kolektivnu stravu saliti!!!!
- vox-populi
#64 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Beriz Belkic, Bakir Izetbegovic ili Sefer Halilovic. Ja izbora i govana. Nisam neki ljubitelj ni jednog od spomenutih bolida ali mi je zanimljiva namjera autora ovog neboluznog posta da u istu politicku ravan stavi i Sefera Halilovica. Beriz i Bakir bar dolaze iz stranaka koje imaju realnu politicku moc u Bosni i Hercegovini (koliko god ta cinjenica bila zalosna), dok ovaj treci "vuce" jedno 5% glasova ako i toliko.
Ali hajde na trenutak da pokusam analizirati svakog od njih kao "lidera u Bosnjaka".
Beriz Belkic je vjerovatno jedna od rijetkih svijetlih tacaka Stranke ZgraBIH. Vec ima dosta politickog iskustva, bio vec u Predsjednistvu, u raznim parlamentima. Uzimajuci u obzir iz koje stranke dolazi, dosta je realan i pomirljiv. Rek'o bi covjek, idealan izbor. Medjutim, nekako je mlak, mlitav kad treba zauzeti neki stav. A da ne spominjem kako bi samo bio marioneta Stranke ZgraBIH. Ako bih morao birati izmedju ova tri nesretna prijedloga (sto naravno necu), izabrao bih njega.
Bakir Izetbegovic bi bio povratak na ultra-nacionalnu politiku. Za one koji trebaju cobana da ih vodi, on je vjerovatno najbolji izbor. Uskoro ce se rijesiti Tihija tako da ce imati potpunu moc u nazalost najjacoj Bosnjackoj stranci, sto znaci, sta on kaze, stranka radi. Vjerovatno bi on mogao parirati Dodiku i slicnim idiotima iz RS-a ali nazalost po istoj logici, udri na nacionalizam nacionalizmom a takvo nesto se nije bas pokazalo kao najbolje 1990-1992.
Sefera Halilovica zaista nema potrebe komentarisati, ima sanse da udje u Predsjednistvo kao i Mickey Mouse kada bi se kandidovao. S tim da je Mickey Mouse komican a Sefer tragikomican.
Sa druge strane, zanimljivo je kako neki ljudi osjecaju da moraju da glasaju za svoje, pa makar to bio izbor izmedju ova tri jadnika. Ja nisam clan ni jedne politicke stranke, glasam redovno od kada sam punoljetan i ni jednom nisam glasao po automatizmu. Moje skromno misljenje je da je kao clan Predsjednistva, Zeljko Komsic uradio vise za BiH nego svi dosadasnji poslijeratni clanovi zajedno. Dovoljan razlog da svoj glas dam njemu. Ako ne bude valjao, lako mi je glasati za nekoga drugog na slijedecim izborima.
Ali hajde na trenutak da pokusam analizirati svakog od njih kao "lidera u Bosnjaka".
Beriz Belkic je vjerovatno jedna od rijetkih svijetlih tacaka Stranke ZgraBIH. Vec ima dosta politickog iskustva, bio vec u Predsjednistvu, u raznim parlamentima. Uzimajuci u obzir iz koje stranke dolazi, dosta je realan i pomirljiv. Rek'o bi covjek, idealan izbor. Medjutim, nekako je mlak, mlitav kad treba zauzeti neki stav. A da ne spominjem kako bi samo bio marioneta Stranke ZgraBIH. Ako bih morao birati izmedju ova tri nesretna prijedloga (sto naravno necu), izabrao bih njega.
Bakir Izetbegovic bi bio povratak na ultra-nacionalnu politiku. Za one koji trebaju cobana da ih vodi, on je vjerovatno najbolji izbor. Uskoro ce se rijesiti Tihija tako da ce imati potpunu moc u nazalost najjacoj Bosnjackoj stranci, sto znaci, sta on kaze, stranka radi. Vjerovatno bi on mogao parirati Dodiku i slicnim idiotima iz RS-a ali nazalost po istoj logici, udri na nacionalizam nacionalizmom a takvo nesto se nije bas pokazalo kao najbolje 1990-1992.
Sefera Halilovica zaista nema potrebe komentarisati, ima sanse da udje u Predsjednistvo kao i Mickey Mouse kada bi se kandidovao. S tim da je Mickey Mouse komican a Sefer tragikomican.
Sa druge strane, zanimljivo je kako neki ljudi osjecaju da moraju da glasaju za svoje, pa makar to bio izbor izmedju ova tri jadnika. Ja nisam clan ni jedne politicke stranke, glasam redovno od kada sam punoljetan i ni jednom nisam glasao po automatizmu. Moje skromno misljenje je da je kao clan Predsjednistva, Zeljko Komsic uradio vise za BiH nego svi dosadasnji poslijeratni clanovi zajedno. Dovoljan razlog da svoj glas dam njemu. Ako ne bude valjao, lako mi je glasati za nekoga drugog na slijedecim izborima.
- profko
#65 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
vox-populi wrote:Beriz Belkic, Bakir Izetbegovic ili Sefer Halilovic. Ja izbora i govana. Nisam neki ljubitelj ni jednog od spomenutih bolida ali mi je zanimljiva namjera autora ovog neboluznog posta da u istu politicku ravan stavi i Sefera Halilovica. Beriz i Bakir bar dolaze iz stranaka koje imaju realnu politicku moc u Bosni i Hercegovini (koliko god ta cinjenica bila zalosna), dok ovaj treci "vuce" jedno 5% glasova ako i toliko.
prvo procitaj ovo jos jedan put:
A onda ovo: Stjepan Mesic dolazi isto iz stranke (HNS) koja ima 5%. Pa je predsjednik RH vec dva mandata. Prema tome, Sefer Halilovic je velika licnost i naravno da moze pobijediti. To je pravo cvojek za clana PRedsjednistva BiH.
p.s. Baikr Izetbegovic je kriminalac, a belkic bezlican, bezveze. uglavnom, pored svih njihovih lopovskih stranaka, Sefer Halilovic ako se, a nadam se da hoce, kandiduje, pobijedit ce! narod covjeka voli kao personu...
- vox-populi
#66 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Nisam ja komentarisao Sefera kao covjeka. Pitanje je bilo za koga bismo glasali da bude bosnjacki clan Predsjednistva. Tu, pored ljudskih kvaliteta, osoba mora imati jos mnogo toga. Prije svega politicko iskustvo. Upravu si profko kada kazes da i Mesiceva stranka ima 5% podrske. Tu pocinje i zavrsava se politicka slicnost Sefera i Mesica. Za razliku od Sefera, Mesic je 2000. godine kada je dosao na mjesto predsjednika RH imao vec 30+ godina politickog iskustva, od nacelnika opcine do predsjednika Pokreta nesvrstanih. Tako da je malo neumjestno porediti ta dva covjeka u politickom smislu. Sto se Sefera kao politicara tice, mislim da ja nezreo i nespreman za poziciju clana Predsjednistva. Mislim da nije spreman na kompromise bez kojih BiH ne moze dalje. Mozda bi bio OK kao clan nekog Opcinskog vijeca ali je to njegov trenutni politicki vrh. Za ovu drugu dvojicu si upravu.
Last edited by vox-populi on 20/04/2008 18:05, edited 1 time in total.
-
The__Doctor
#67 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Zeljko je kralj i za njega cu uvijek glasati!
Ova trojica bolida nisu vrijedna komentara...
Ova trojica bolida nisu vrijedna komentara...
-
LDP
#68 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Koga god Bosnjaci da izaberu samo se nadam da ce biti demokrata i ne nacionalista kao Kostunica!
- daduli_sa
#69 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
nedim01 wrote:iz hrvatskog naroda. muslimani biraju svog ovo su vjerovatno potencijalni kandidati.
A gdje pise da moram da glasam za "svog"?! Pogotovo kad mi ne odgovara ponudjeni izbor.
- GandalfSivi
#70 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Ovi iz BPS-a sto su na forumu fakat ponekad znaju biti agresivni, cak me je malo i strah njih. Cim je nesto drugacije od njihovog, odmah napadaju. BPS je stranka koju inace simpatisem (mada ja imam svoju partiju za koju glasam i to se nece promijeniti), ali kad vidim ovakve likove, onda mi cak stranka i prestane biti simpaticna. Kaze lik da je Seferove pola familije izginulo braneci nas. Znas li ti koliko je skoro kompletnih familija izginulo radeci istu stvar, pa ih to odmah ne kandiduje za funkciju clana predsjednistva. To ti je pravo ona SDA-ovska prica da su nas oni odbranili. Ja vrlo dobro poimenice znam ko je mene odbranio i ne treba mi niko ni pokusati tvrditi drugacije. A i nisam nesta siguran da je Sefer ikada bio clan ratnog predsjednistva, a to je ovdje vec par puta ponovljeno. Provjeri to sine jos jednom...
- profko
#71 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
vox-populi wrote:Nisam ja komentarisao Sefera kao covjeka. Pitanje je bilo za koga bismo glasali da bude bosnjacki clan Predsjednistva. Tu, pored ljudskih kvaliteta, osoba mora imati jos mnogo toga. Prije svega politicko iskustvo. Upravu si profko kada kazes da i Mesiceva stranka ima 5% podrske. Tu pocinje i zavrsava se politicka slicnost Sefera i Mesica. Za razliku od Sefera, Mesic je 2000. godine kada je dosao na mjesto predsjednika RH imao vec 30+ godina politickog iskustva, od nacelnika opcine do predsjednika Pokreta nesvrstanih. Tako da je malo neumjestno porediti ta dva covjeka u politickom smislu. Sto se Sefera kao politicara tice, mislim da ja nezreo i nespreman za poziciju clana Predsjednistva. Mislim da nije spreman na kompromise bez kojih BiH ne moze dalje. Mozda bi bio OK kao clan nekog Opcinskog vijeca ali je to njegov trenutni politicki vrh. Za ovu drugu dvojicu si upravu.
pa mislim da ne zasluzuje da s tobom dalje polemise. ti si na nivou slobodne bosne.primitivno, zatucano i bezobrazno. dok je god vama komunistima osnivac i komandant Armije RBiH, clan Ratnog Predsjednistva RBiH, ministorm o Vladi FBiH, poslanikom u Parlamentu BiH, Haskim oslobodjenik - na "nivou opcinskog vijeca" kako ti napisa to "junace" - do tada nikada necete doci na vlasti. upravo ove tvoje primitivizmi govore o tome koliko ste licemjerni, frustrirani, drski i cinicni vi komunisti. pozdravite se zauvijek sa vlascu! BPS i SEfer Halilovic idu za dvije godine u Vladu BiH. Samo gledaj mali bijednice.....
- profko
#72 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
da jesu oni su nas branili i odbranili dok je 75% clanova sdp-a, gdsova, ldsova, mbo i ostalih srmadova se ponasalo kao da to nije njihov rat. da, da zato je Sefer Haillovic omiljen na svakom cosku ove drzave, a lagudmziju pljuju gdje stignu. Moras shvatiti i prihvatiti da je SEfer Halilovic historijska licnost.GandalfSivi wrote:Ovi iz BPS-a sto su na forumu fakat ponekad znaju biti agresivni, cak me je malo i strah njih. Cim je nesto drugacije od njihovog, odmah napadaju. BPS je stranka koju inace simpatisem (mada ja imam svoju partiju za koju glasam i to se nece promijeniti), ali kad vidim ovakve likove, onda mi cak stranka i prestane biti simpaticna. Kaze lik da je Seferove pola familije izginulo braneci nas. Znas li ti koliko je skoro kompletnih familija izginulo radeci istu stvar, pa ih to odmah ne kandiduje za funkciju clana predsjednistva. To ti je pravo ona SDA-ovska prica da su nas oni odbranili. Ja vrlo dobro poimenice znam ko je mene odbranio i ne treba mi niko ni pokusati tvrditi drugacije. A i nisam nesta siguran da je Sefer ikada bio clan ratnog predsjednistva, a to je ovdje vec par puta ponovljeno. Provjeri to sine jos jednom...
p.s. s praovom se bojis. ja znam ljude u naselju gdje ja zivim koji bi ubili za Sefera.
- GandalfSivi
#73 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
Administracija?profko wrote:Samo gledaj mali bijednice.....
- profko
#74 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
GandalfSivi wrote:Ovi iz BPS-a sto su na forumu fakat ponekad znaju biti agresivni, cak me je malo i strah njih. Cim je nesto drugacije od njihovog, odmah napadaju. BPS je stranka koju inace simpatisem (mada ja imam svoju partiju za koju glasam i to se nece promijeniti), ali kad vidim ovakve likove, onda mi cak stranka i prestane biti simpaticna. Kaze lik da je Seferove pola familije izginulo braneci nas. Znas li ti koliko je skoro kompletnih familija izginulo radeci istu stvar, pa ih to odmah ne kandiduje za funkciju clana predsjednistva. To ti je pravo ona SDA-ovska prica da su nas oni odbranili. Ja vrlo dobro poimenice znam ko je mene odbranio i ne treba mi niko ni pokusati tvrditi drugacije. A i nisam nesta siguran da je Sefer ikada bio clan ratnog predsjednistva, a to je ovdje vec par puta ponovljeno. Provjeri to sine jos jednom...
kad si nepismen. Komandant Armije RBiH je po Ustavu RBiH clan Ratnog Predsjednistva RBiH za vrijeme ratnog stanja.
eee i ti mi hoces da se raspravljas..jadna li majko tvoja...
- profko
#75 Re: Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka!
da, da, kako da ne, kao i uvijek. ti mozes napisati svakakve gadosti za Generala, to mozes, a kad ti neko vrati kako i zasluzujes, onda kao i svaki mis komunisticki pozivas administraciju. tako ste svi odvratni, tako svi licite na lagumdziju. gadno, gadnooo...GandalfSivi wrote:Administracija?profko wrote:Samo gledaj mali bijednice.....