Doktori - Mito i Korupcija - Otimanje novca

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#51 Re: Doktori - Mito i Korupcija - Otimanje novca

Post by anjusha »

auuu... pa da se na zdravlju mora tema zakljucati....

dok lady ne prodje kroz sve i ne odluci sta ce sa pojedinim ucesnicima, tema pod kljuc!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#52 Re: Doktori - Mito i Korupcija - Otimanje novca

Post by ladyblue18 »

DoctorSa - mjesec

saso mange - sedmica

kalaj - trajni
Michun

#53 Re: Doktori - Mito i Korupcija - Otimanje novca

Post by Michun »

Auuuu, al se zakuhalo...ja tek sad. :o
I da, vidi se iz prilozenog - doktori su najsujetnija profesija na svijetu, misle da su bogom dani i da za sve sto urade treba u dupe da ih ljubis. Nevjerovatno! I ne priznaju da je 90% njih bezobrazno, sujetno, nadrndano, nekulturno, traze mito otvoreno, itd, itd. Ima toga i u drugim profesijama (manje) ali kad je u pitanju zdravlje svi bi mi dali gace s guzice i ne pitamo koliko kosta. Kad recimo trebas stajati u redu: ma necu joj kupiti cokoladu, cekacu.
Naravno, druga strana medalje...narod nam je bazicno nekulturan i puno je ratnih posljedica pa onda napadi na dr., sestre i drugo medicinsko osoblje postaje normalna stvar.
Generalno...zdravlje jedne drzave se poznaje po zdravstu, obrazovanju i kulturi. Hoce reci, mi smo u hendeku.
modesti

#54 Re: Doktori - Mito i Korupcija - Otimanje novca

Post by modesti »

Danas sam bila cijelo jutro na Klinici pokušavajući uraditi jedan vrlo jednostavan nalaz djetetu radi rutinske operacije koja ga čeka. Nakon 5 sati obilazaka po raznim odjelima sam se sjetila ove teme i zapitala da li sam trebala nekoga "počastiti" da me ne šaltaju sa djetetom? :roll: ne znam da li je to u pitanju (mito) ili čista nesposobnost onih koji su me vozali bez potrebe. Nadam se da mi dijete nije pokupilo neku bolest po raznim čekaonicama :twisted:
Jem

#55 Re: Doktori - Mito i Korupcija - Otimanje novca

Post by Jem »

Koja je tarifa za operaciju nosa kod dr. kapidzica?
ragib

#56 Re: Doktori - Mito i Korupcija - Otimanje novca

Post by ragib »

njonjica wrote:
DoctorSa wrote:
Vidi ti što je on uhvatio pametovati. Ja se nekad pitam da li ste vi čoravi ili se takvim pravite. Više mi je muka ponavljati jedno te isto, i praviti paralelu Medicinskog fakulteta ili bilo kojeg drugog. Kad pravnici, ekonomisti i drugi odu na fakultet kad im je ispit i to im je muka, kad studenti medicine imaju predavanja do 4h svaki dan, a povrh toga mjesec dana ljetnu praxu! Ljetnu praxu koja se odvija dok traje ljeto, godišnji dok Vi drugi uživate u raspustu mi imamo praxu!!!!!!!!!!!!
Uostalmo možete kenjati koliko hočete. Ja jesam human, jesam obazriv, jesam religiozan, jesam čovjek....ali ovim svojim izjavama, i ne poštivanjem MOG truda koji sam uložio da vam pomažem dovodite da postanem fakat kreten. Dovoljno bi bila izjava potpuno ih razumijem da su prisiljeni da zbog malilh plata koje nisu adekvatne za njihov posao uzimaju mito. Ali sa izjavama ko ih jebe neka rade za mizeriju, treba im još smanjiti plate....i tako dalje... Mislim da bi svi ljekari trebali da naprave generalni štrajk od 7 dana pa i za hitne slučajeve.
A vi koji navodite da treba tuči ljekare, vi ste ocito navikli sprovoditi taj seljacki primitivizam u vasoj selendri. a sad kako ste se popisali u sarajevo ajde da glumimo gospodu
Buduci doktore;
UOPSTE me ne zanima koliko traje vas (medicinski) studij, kako izgleda praksa, koliko vremena provodite nad knjigom. Takodjer me ne zanima koja kolicina truda je ulozena a razlog je vrlo jednostavan:
NIKO na ovom svijetu se ne skoluje zbog drugih nego zbog sebe; trud koji ulazes ne ulazes radi pacijenata nego zbog sebe; TI si izabrao tu profesiju (nismo ti je mi birali) tako da quotirani komentari uopste nemaju smisla, pogotovo od osobe "koja je humana, koja je vjernik, obazriva..." i onda govori kako bi potpuni strajk od 7 dana bio odlicno rjesenje jer bi se dala lekcija neposlusnim pacijentima.

Moj otac je operisao dva karcinoma u dvije godine, prvu operaciju smo platili (ja na zalost NE SMIJEM reci ime doktora jer moj otac jos uvijek ide na kontrole kod njega a ovaj ga primi kad je raspolozen :sad: ).
Njemu poklone (razne) jos uvijek nosimo.
Drugom nismo platili i otac je mjesec dana lezao u bolnici-nisu htjeli da ga operisu-a kada je konacno operisan hirurg koji ga je operisao i kojem sam otisla po savjet vezano za ishranu i dalju njegu, je bio VIDNO razocaran sto kesa koju sam nosila nije bila za njega jer sam je iznijela kad sam zavrsila razgovor sa njim.

Uvijek postoji prica kako su ovdje lijecnici jadno placeni i kako je "vani" mnogo drugacije....lijecnici "vani" rade po 15 sati dnevno, budi ih se u pola noci, stalno su pod pritiskom, posebno oni koji rade u bolnici.
Nasi lijecnici....da ne govorim....

SRAMOTNO je uzimati reket od pacijenata!
NECASNO!

Od takvih lijecnika su gori samo oni sto se bave sihrama i "rade zapise" za zastitu od urokljivih ociju.
:x
doktorSA
ako kazes da si religijozan onda ipak nebi trebao razumjeti ljudi koji uzimaju mito, ti znas dobro koliko je to zabranjeno.
Post Reply