smrtna kazna za i protiv
-
lija86
pitt wrote:prisilni rad zakon:D:D
da vidis kako bi autoput nikao za cas:D:D:D
joj jeste naivni, pa kod nas zatvorenici borave u zatvorima gdje im je ugodno i toplo, gledaju TV, igraju šah, jedu 3 puta dnevno, imaju slobodne aktivnosti, vezu, heklaju, prave rezbarije u drvetu i lijepo na tome zarade, neki čak pišu i knjige, npr. "Kako sam ubio oca" i pri tome im promotor bude Abdulah Sidran ( sram da ga bude ). Eto to je je*ena demokratija dok je kod nas demokratije tako će i biti, a ja sam definitivno za smrtnu kaznu, koliko oni pojedu i popiju u zatvoru za tih 20-ak god. ili već koliko budu za te pare se može napraviti dobar dio autoputa.
-
callmethebreeeze
FFK as Lucy01 wrote:
Mislim da drustvo treba da trazi drugaciji nacin kazne.
i sve nesto kontam da je najlakse kazniti, i ne vjerujem da je sistem sa zatvorima idealan. pogotovo kada mlade delikvente posaljes u zatvor, a to njima dodje kao ljetna skola organizovanog kriminala gdje sticu kontakte i uce nove gadosti. eh, a sta umjesto zatvora, to stvarno ne znam
- jeza u ledja
Protiv smrtne kazne. I to ne zato sto bi se mozda osudio neko nevin. Vec cisto iz principa, moralnih razloga kategoricno NE. Jedan covjek treba ubiti drugoga samo u samoodbrani. Kaznjavanje nekoga vec zatvorenog zbog njegovih zlodjela je ubistvo iz osvete, a ne samoodbrana.
Takodje, ne mislim da samoubistvo treba biti ilegalno.
I kategoricki sam pro-abortion. Legalno bi se zalagao da se zivot definise od rodjenja (kakav oximoron
). Znaci dok je dijete u zeni, ono je dio nje i tacka. Kad izadje, onda nek se kurci sa svojim pravima. 
Takodje, ne mislim da samoubistvo treba biti ilegalno.
I kategoricki sam pro-abortion. Legalno bi se zalagao da se zivot definise od rodjenja (kakav oximoron
-
Vozdra_123
bicem ih na trgu istuci i onda pustiticallmethebreeeze wrote:FFK as Lucy01 wrote:
i sve nesto kontam da je najlakse kazniti, i ne vjerujem da je sistem sa zatvorima idealan. pogotovo kada mlade delikvente posaljes u zatvor, a to njima dodje kao ljetna skola organizovanog kriminala gdje sticu kontakte i uce nove gadosti. eh, a sta umjesto zatvora, to stvarno ne znam
a ako ponovo naprave isto sranje metak u vugla
-
callmethebreeeze
ma slabi smo mi sa trgovima, bolje ih na stadion voditi, moze vise raje doci mozda kakvu giljotinu da nadjemo.Vozdra_123 wrote:bicem ih na trgu istuci i onda pustiticallmethebreeeze wrote:FFK as Lucy01 wrote:
a ako ponovo naprave isto sranje metak u vugla
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
mislim da smrt nije dobra kazna...
dobra kazna bi bio klasični zatvor u kombinaciji sa samnicama i ćelijama u kojima ne bi imali kontakt s drugim osobama danima...
dakle bez socijalizacije i upoznavanja "boljih" od sebe u zatvorskim radionicama i tak to
dobra kazna bi bio klasični zatvor u kombinaciji sa samnicama i ćelijama u kojima ne bi imali kontakt s drugim osobama danima...
dakle bez socijalizacije i upoznavanja "boljih" od sebe u zatvorskim radionicama i tak to
-
mostarac
ja tebe eto nikad ne bi osudio na smrtnu kaznu jer je bolje da umjesto da dozivis grozan kraj dozivljavas grozote bez krajadanas wrote:gladijatorpitt wrote:a ti bi mi u jarmu prvi bio samo da znasSaian wrote:sto volim sto ste mi ovako "barbarski"![]()
![]()
:D:D
- danas
jes vala, zivot pored tebe mi je najgora kaznamostarac wrote:ja tebe eto nikad ne bi osudio na smrtnu kaznu jer je bolje da umjesto da dozivis grozan kraj dozivljavas grozote bez krajadanas wrote:gladijatorpitt wrote: a ti bi mi u jarmu prvi bio samo da znas:D:D
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mostarac
odlucio sam da ti ucinim tu cast i umrem tek poslije tebedanas wrote:jes vala, zivot pored tebe mi je najgora kaznamostarac wrote:ja tebe eto nikad ne bi osudio na smrtnu kaznu jer je bolje da umjesto da dozivis grozan kraj dozivljavas grozote bez krajadanas wrote: gladijator
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
smrt je spasenje
![]()
![]()
-
elSaik
Nije tačno. Smrtna kazna uopšte ne djeluje tako. Kad bi djelovala u zemljama u kojima se prakticira bi stopa kriminaliteta bila u padu i bila bi veoma nisko, što nije slučaj.mostarac wrote:Apsolutno ZA iz jednostavnog razloga sto smrtna kazna djeluje kao opomena buducim eventualnim prijstupnicima, sto djeluje psiholoski na sve one koji imaju u mislima da naprave nesto slicno i sto je neki jednostavno zasluzuju.
Doživotna robija i prinudni rad. Fino, nek' 40 godina kopa svaki dan 14 sati pa ćemo vidjeti jel' mu drago što je učinio to što je učinio.
- danas
PS moram reci da me od svega najvise odusevljava 'humanost' delegata koji su kao eto protiv smrtne kazne... ali koji bi zato rado trgali ruke i noge, vrsili medicinske eksperimente, i svakojako se izivljavali na tim ljudima koje eto -- postedise okrutne smrtne kazne u svojoj humanosti

- DobroJutroKolumbo
Neko je spomenuo gladijatore , dobra ideja...Inace nas narod voli koride i takve stvari , mislim da bi gladijatorska arena bila za kratko vrijeme unosan posao...Pa bi imali mnostvo publike na stadionima , u neka doba bi se podijelili na Horde Zla , Manijake , Robijase , Red Army , Ultrase itd...Pa bi svako mogao da navija za svog uskoro umiruceg kandidata ( Player-a )...
Onda bi se gore otvorilo par kladionica da moze i narod koju marku da hajruje, a Boga mi i kladionice...Znaci nama treba COLOSEUM ali Rimski, ne ovaj kockarski na Skenderiji...Ali barem 5 puta veci...Jer po mojem skromnom misljenju borba izmedju Brankovica i Spirica bi privukla bar pola miliona stanovnika, Dodika i Silajdjica barem milion stanovnika BiH ili Gasija i Face...Kandidatima ( Player-ima ) obavezno dati oruzje , po izboru... U slucaju politicara , samo hladna oruzja , a iz kriminalnog miljea po uzoru na Divlji Zapad ( Wild West ) revolveri pa ko brze potegne...

-
elSaik
Pa ko kaže da su protiv smrtne kazne iz "humanih" razloga? Ja smatram da su humaniji oni koji traže smrtnu kaznu.danas wrote:PS moram reci da me od svega najvise odusevljava 'humanost' delegata koji su kao eto protiv smrtne kazne... ali koji bi zato rado trgali ruke i noge, vrsili medicinske eksperimente, i svakojako se izivljavali na tim ljudima koje eto -- postedise okrutne smrtne kazne u svojoj humanosti![]()
![]()
![]()
I mislim da strašnije zvuči provesti 40 godina radeći svaki dan, nego metak u glavu. Barem za ona čudovišta koja zasluže takve kazne.