Socijalisti muslimani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Alija Alijagić
#51 Re: Socijalisti muslimani
.
Last edited by Alija Alijagić on 24/01/2009 21:26, edited 1 time in total.
- Epitop
#52 Re: Socijalisti muslimani
Kao što bi rekao Američki zakon Patriotic Act u interepretaciju G.W. Busha "ili si sa nama ili protiv nas".
USA nema pravo da dijeli moralne lekcije svijetu jer imaju oni veliku hipoteku u vidu Hirošime i Nagasakija.
USA nema pravo da dijeli moralne lekcije svijetu jer imaju oni veliku hipoteku u vidu Hirošime i Nagasakija.
-
emra_a
#53 Re: Socijalisti muslimani
pa i ameri su isti,nisu ni oni nista bolji
i promjeni naziv teme,cuj socijalisti musliman? od kada to musliman moze biti socijalista??
i promjeni naziv teme,cuj socijalisti musliman? od kada to musliman moze biti socijalista??
- Jazz_Junkie
#54 Re: Socijalisti muslimani
Tko to kaze da ne moze?emra_a wrote:pa i ameri su isti,nisu ni oni nista bolji
U BiH si imao mnogo komunista muslimana ili si ti zivio u nekoj drugoj dimenziji?
-
emra_a
#55 Re: Socijalisti muslimani
u Bosni kao i ti,moj tetak je bio komunista a s islamom je imao koliko i prosjecni KinezJazz_Junkie wrote:Tko to kaze da ne moze?emra_a wrote:pa i ameri su isti,nisu ni oni nista bolji
i promjeni naziv teme,cuj socijalisti musliman? od kada to musliman moze biti socijalista??![]()
U BiH si imao mnogo komunista muslimana ili si ti zivio u nekoj drugoj dimenziji?
Last edited by emra_a on 10/04/2008 23:46, edited 1 time in total.
-
emra_a
#56 Re: Socijalisti muslimani
Nema sumnje da su Ameri i gori od Sadama ali to ne umanjuje njegove grijeheEpitop wrote:Kao što bi rekao Američki zakon Patriotic Act u interepretaciju G.W. Busha "ili si sa nama ili protiv nas".
- Jazz_Junkie
#57 Re: Socijalisti muslimani
Ja nisam musliman.emra_a wrote:u Bosni kao i ti,moj tetak je bio komunista a s islamom je imao koliko i prosjecni KinezJazz_Junkie wrote:Tko to kaze da ne moze?emra_a wrote:pa i ameri su isti,nisu ni oni nista bolji
i promjeni naziv teme,cuj socijalisti musliman? od kada to musliman moze biti socijalista??![]()
Biti komunist ne znaci biti ateist. Nisu svi komunisti ateisti, kao ni svi nekomunisti muslimani, krscani ili zidovi. U BiH je sudeci po popisu iz 1991. godine zivjelo oko 10% ateista. Ja ne vjerujem da su svi oni bili komunisti.
- lady midnight
#58 Re: Socijalisti muslimani
auuu,
ja mislila sad ce tema o islamskom socijalizmu, kojeg naravno ima, je li... to su oni socijalisti koji su smatrali da je islam vjera socijalne pravde, jednakosti i pravednog rasporedjivanja resursi
pa sam mislila da ce mozhda biti rijechi o aliju sherijatiju, o ayatollahu mahmudu taleqaniju, mahmud muhammedu tahi, muhammedu iqbalu i tako... kad jok, ovdje se slavi jedan orijentalni despot do drugoga
nije ovo moj termin, da ne bude zabune, ovo je izmislio wittvogel, a marx ga kasnije popularisao
ali ovim "socijalistima" poput saddama ili gaddafija pashe ko budali shamar

ja mislila sad ce tema o islamskom socijalizmu, kojeg naravno ima, je li... to su oni socijalisti koji su smatrali da je islam vjera socijalne pravde, jednakosti i pravednog rasporedjivanja resursi
pa sam mislila da ce mozhda biti rijechi o aliju sherijatiju, o ayatollahu mahmudu taleqaniju, mahmud muhammedu tahi, muhammedu iqbalu i tako... kad jok, ovdje se slavi jedan orijentalni despot do drugoga
- Jazz_Junkie
#59 Re: Socijalisti muslimani
Sad ce ti Alija Alijagic sa svojom krvlju napisati odgovor.lady midnight wrote:auuu,
pa sam mislila da ce mozhda biti rijechi o aliju sherijatiju, o ayatollahu mahmudu taleqaniju, mahmud muhammedu tahi, muhammedu iqbalu i tako... kad jok, ovdje se slavi jedan orijentalni despot do drugoga![]()
nije ovo moj termin, da ne bude zabune, ovo je izmislio wittvogel, a marx ga kasnije popularisao
![]()
![]()
![]()
- lady midnight
#60 Re: Socijalisti muslimani
ma ja, josh samo kad bi me ispravio da ga je marx izmislio, a wittfogel popularisao, i zapise krvlju bih mu oprostilaJazz_Junkie wrote:Sad ce ti Alija Alijagic sa svojom krvlju napisati odgovor.lady midnight wrote:auuu,
pa sam mislila da ce mozhda biti rijechi o aliju sherijatiju, o ayatollahu mahmudu taleqaniju, mahmud muhammedu tahi, muhammedu iqbalu i tako... kad jok, ovdje se slavi jedan orijentalni despot do drugoga![]()
![]()
![]()
![]()
- pitt
#61 Re: Socijalisti muslimani
eh i ti lady sad svasta zahtjevas
to bi vec trazilo malo research 
-
Alija Alijagić
#62 Re: Socijalisti muslimani
Pa izvoli, postavi ih ti da vidimo šta su te socijalističke hodže ščeli.lady midnight wrote:auuu,
![]()
![]()
![]()
-
Alija Alijagić
#63 Re: Socijalisti muslimani
emra_a wrote:Nema sumnje da su Ameri i gori od Sadama ali to ne umanjuje njegove grijeheEpitop wrote:Kao što bi rekao Američki zakon Patriotic Act u interepretaciju G.W. Busha "ili si sa nama ili protiv nas".
Uredu, Sadam je bio patološki paranoidna osoba, pa je u skladu s tim učinio i neka zvjerstva, masovna i pojedinačna, ali bez obzira na to može se reči da je on volio svoj narod, i da je sve što je činio bilo za dobrobit iračana. Vjerujem da je Sadam bio skren i da nije bio ničija marioneta.
- lady midnight
#64 Re: Socijalisti muslimani
nisu to nikakve socijalistichke "hodzhe".Alija Alijagić wrote:Pa izvoli, postavi ih ti da vidimo šta su te socijalističke hodže ščeli.lady midnight wrote:auuu,
![]()
![]()
![]()
a ne pada mi na pamet postavljati ih na ovoj temi koja celebrira diktatore i zlochince.
-
Alija Alijagić
#65 Re: Socijalisti muslimani
g]
Last edited by Alija Alijagić on 24/01/2009 21:27, edited 1 time in total.
- Bosanac sa dna kace
#66 Re: Socijalisti muslimani
Pa zaboravila si nam Nedzemtina Erbakanalady midnight wrote:auuu,
![]()
![]()
![]()
- lady midnight
#67 Re: Socijalisti muslimani
pa nije erbakan socijalistaBosanac sa dna kace wrote:Pa zaboravila si nam Nedzemtina Erbakanalady midnight wrote:auuu,
![]()
![]()
![]()
i njegovog uchenika Redzu
koji sad rasprodade sve pohlepnim kapitalistima
pazi ovo:
jedna je stvar obrazlozhiti kako se razvijala privreda u tom i tom dobu pod tim i tim. jedna je stvar ustvrditi da je pismenost narasla pod vladavinom toga i toga. sasvim je druga stvar slaviti tu osobu kao heroja.
a neshto sasvim trece je otvoriti temu i eksplicitno trazhiti da se preshute zlochini, tipa "nemojte mi te priche koliko je ljudi ubio..."
chinjenica da se neko usprotivio americhkom imperijalizmu, navali neoliberalizma, IMFu, svjetskoj banci i tako dalje za mene ne mijenja nishta u tome da je taj neko bio zlochinac, ako je zlochinac.
ako ce neshto rezultirati simpatijama prema zlochincu i masovnom ubojici samo zbog odupiranja americhkoj hegemoniji - bez mene.
upravo na osnovu te logike su se miloshevic i saddam i udruzhili.
upravo na osnovu te logike radikalni ljevichari na zapadu podrzhavaju srbiju i amnestiraju srpske nacionaliste od zlochina - jer u njima vide nasljednike i chuvare stare, socijalistichke jugoslavije.
na osnovu te logike je ed herman na chelu isntituta koji negira genocid srebrenici, a chomsky ga podrzhava.
na osnovu te logike je sam taj chomsky negirao masovne zlochine koje je crveni kmer pochinio u kambodzhi (pa se kasnije, postidjeno, morao izvinjavati).
na osnovu te -- perfidne, ignorantska- logike ekstremna ljevica na zapadu se pretvorila u leglo rasista, koji pljuju kolektivno po turcima zato shto su "izdali" ljevicharstvo i "ideale revolucije"...
i shta ce meni alija alijagic ovdje prichati o izdajnicima i husseinu? pa chovjeche, husseinu da nije bilo amera u ratu protiv irana, pitala bih te ja da li bi postao ovo shto je postao. ko je od njega na kraju krajeva napravio ovakvu politichku figuru? mislish on sam? mozhda djelimichno, nakon shto je pobio pola vlastite porodice kad je skontao da mu neko stoji na putu. ali onda ti meni reci kome on ovo pruzha ruku na ovoj slici koju dole prikazah?
vidish, amerima nije nimalo ofirno saradjivati sa komunistima, kada njima to zatreba, niti obratno (kao shto ni titi nije bilo ofirno primati americhku vojnu i ekonomsku pomoc).
i zashto nam alija alijagic ne prikazhe onaj velelepni vozni park saddamovog sina udaya, ili njegove slike u SS-uniformama u kojima je toliko uzhivao dok je silovao otete irachke djevojke... socijalista? ma nemoj mi reci....
de molim te bosanac, ta pricha o socijalizmu na jednoj i "izdajnishtvu" na drugoj strani je shuplja pricha za one koji su tek nachinili prve korake u antoglobalistichkom pokretu, a nemaju dovoljno mozga ili dovoljno znanja ili oboje da razluche propagandu od chinjenica.

-
Alija Alijagić
#68 Re: Socijalisti muslimani
ć
Last edited by Alija Alijagić on 24/01/2009 21:30, edited 1 time in total.
-
Šandor
#69 Re: Socijalisti muslimani
http://www.srebrenica-report.com/politics.htm
http://mrzine.monthlyreview.org/herman061105.html
Je li to ovaj? Krasno!

Fakat ne razumijem kako iko može podržavati Sadama? Negativac sa dna kace. Al Ameri su ipak nenadmašni. Lafo ne mogu kontrolisati Irak? A Huso kontrolisao bez većih trzavica.
Ameri jednostavno ne žele osigurati granice. Treba im nestabilan Irak jer nemaju namjeru ići kući.
http://mrzine.monthlyreview.org/herman061105.html
Je li to ovaj? Krasno!
Fakat ne razumijem kako iko može podržavati Sadama? Negativac sa dna kace. Al Ameri su ipak nenadmašni. Lafo ne mogu kontrolisati Irak? A Huso kontrolisao bez većih trzavica.
-
Alija Alijagić
#70 Re: Socijalisti muslimani
Malo čudna stvar kod tebe je da ti ne valja niko, od antiglobalista do Sadama. Ti si postavila mnogo pitanja i samana njih dala odgovore tako da ja nemam šta ni odgovarati. Vlast svakome udari u glavu pa i Sadamu, i ispalo je tako kako je ispalo, ali ja kažem opet; Sadamov nijet je bio iskren. Želio je raditi na dobrobit Iraka, koliko je bio uspješan to je druga stvar.lady midnight wrote:pa nije erbakan socijalistaBosanac sa dna kace wrote:Pa zaboravila si nam Nedzemtina Erbakanalady midnight wrote:auuu,
![]()
![]()
![]()
i njegovog uchenika Redzu
koji sad rasprodade sve pohlepnim kapitalistima
pazi ovo:
jedna je stvar obrazlozhiti kako se razvijala privreda u tom i tom dobu pod tim i tim. jedna je stvar ustvrditi da je pismenost narasla pod vladavinom toga i toga. sasvim je druga stvar slaviti tu osobu kao heroja.
a neshto sasvim trece je otvoriti temu i eksplicitno trazhiti da se preshute zlochini, tipa "nemojte mi te priche koliko je ljudi ubio..."
chinjenica da se neko usprotivio americhkom imperijalizmu, navali neoliberalizma, IMFu, svjetskoj banci i tako dalje za mene ne mijenja nishta u tome da je taj neko bio zlochinac, ako je zlochinac.
ako ce neshto rezultirati simpatijama prema zlochincu i masovnom ubojici samo zbog odupiranja americhkoj hegemoniji - bez mene.
upravo na osnovu te logike su se miloshevic i saddam i udruzhili.
upravo na osnovu te logike radikalni ljevichari na zapadu podrzhavaju srbiju i amnestiraju srpske nacionaliste od zlochina - jer u njima vide nasljednike i chuvare stare, socijalistichke jugoslavije.
na osnovu te logike je ed herman na chelu isntituta koji negira genocid srebrenici, a chomsky ga podrzhava.
na osnovu te logike je sam taj chomsky negirao masovne zlochine koje je crveni kmer pochinio u kambodzhi (pa se kasnije, postidjeno, morao izvinjavati).
na osnovu te -- perfidne, ignorantska- logike ekstremna ljevica na zapadu se pretvorila u leglo rasista, koji pljuju kolektivno po turcima zato shto su "izdali" ljevicharstvo i "ideale revolucije"...
i shta ce meni alija alijagic ovdje prichati o izdajnicima i husseinu? pa chovjeche, husseinu da nije bilo amera u ratu protiv irana, pitala bih te ja da li bi postao ovo shto je postao. ko je od njega na kraju krajeva napravio ovakvu politichku figuru? mislish on sam? mozhda djelimichno, nakon shto je pobio pola vlastite porodice kad je skontao da mu neko stoji na putu. ali onda ti meni reci kome on ovo pruzha ruku na ovoj slici koju dole prikazah?
vidish, amerima nije nimalo ofirno saradjivati sa komunistima, kada njima to zatreba, niti obratno (kao shto ni titi nije bilo ofirno primati americhku vojnu i ekonomsku pomoc).
i zashto nam alija alijagic ne prikazhe onaj velelepni vozni park saddamovog sina udaya, ili njegove slike u SS-uniformama u kojima je toliko uzhivao dok je silovao otete irachke djevojke... socijalista? ma nemoj mi reci....
de molim te bosanac, ta pricha o socijalizmu na jednoj i "izdajnishtvu" na drugoj strani je shuplja pricha za one koji su tek nachinili prve korake u antoglobalistichkom pokretu, a nemaju dovoljno mozga ili dovoljno znanja ili oboje da razluche propagandu od chinjenica.
Sadam je bio glavni u Iraku prije rata sa Iranom, a i poslije otvorenog konflikta sa USA 1991, što znači da on nije bio na vlasti uz pomoć bilo koga iz inostranstva.
U ostalom ko je to pozvao USA da dođu u Irak i da budu arbitar tamo?
-
Alija Alijagić
#71 Re: Socijalisti muslimani
ina
Last edited by Alija Alijagić on 24/01/2009 21:38, edited 1 time in total.
- pitt
#72 Re: Socijalisti muslimani
ne preostaje ti nista drugo 

-
Alija Alijagić
#73 Re: Socijalisti muslimani
esigurnosti.
Last edited by Alija Alijagić on 24/01/2009 21:34, edited 1 time in total.
- lady midnight
#74 Re: Socijalisti muslimani
ne, nije nimalo tachno da meni ne valja niko -- ja se samo odupirem tom pogledu na svijet koji ce zatvoriti ochi pred svim onim shto mu se ne svidja, odnosno odmahnuti rukom preko zlochina, ubistva, diktature, sputavanja i ugnjetavanja drushtva, tiranije najgore vrste kao da je to nishta --- a ovamo tobozhe podrzhavati ideale socijalizma i pravde...Alija Alijagić wrote: Malo čudna stvar kod tebe je da ti ne valja niko, od antiglobalista do Sadama. Ti si postavila mnogo pitanja i samana njih dala odgovore tako da ja nemam šta ni odgovarati. Vlast svakome udari u glavu pa i Sadamu, i ispalo je tako kako je ispalo, ali ja kažem opet; Sadamov nijet je bio iskren. Želio je raditi na dobrobit Iraka, koliko je bio uspješan to je druga stvar.
Sadam je bio glavni u Iraku prije rata sa Iranom, a i poslije otvorenog konflikta sa USA 1991, što znači da on nije bio na vlasti uz pomoć bilo koga iz inostranstva.
U ostalom ko je to pozvao USA da dođu u Irak i da budu arbitar tamo?
antiglobalistichki pokret je hrpa razlichitih grupacija i skupina, od kojih vishe od pola ne znaju ni shta hoce, niti protiv chega ustvari protestuju.
tom antiglobalistichkom pokretu trenutno pripadaju i radikalni desnichari i radikalni ljevichari - ljudi sasvim razlichite ideoloshke orijentacije. a shto se mene lichno tiche, ja imam svoj stav o globalizaciji i americhkoj politici, koji nije nimalo pozitivan, ali za koji mi ne treba celebriranje raznoraznih diktatora, i koji se bazira na mom vlastitom razmishljanju, te na razluchivanju posljedica odredjene politike.
tvoja logika, koliko sam mogla primijetiti, ide ovako - sadam jeste vrshio zlochine nad svojim narodom, ali iz iskrenog nijjeta
i to razmishljanje tebi, koji se deklarirash kao komunista, nije nimalo chudno
analogija tvome razmishljanju jeste ovo: mladic i karadzic su klali muslimane kao kokoshi, ali je to bilo iz iskrenog nijeta, i zato shto su ih voljeli...
i ne, nisam ja postavljala nikakva pitanja, ja sam konstatirala neke stvari u vezi sa trenutnim svjetonazorom evropskih "socijalista", koji ce preci preko svega, vazhno je samo da je dotichni "protiv amerike"... osim kod bin ladena, njemu ne oprashtaju.
i sve to pishem smatrajuci se socijalistom, ali sigurno ne takvim koji ce se svrstati u ovakve torove, koji ce se povesti za ideologijom, pogotovo onih koji ce nasjesti na nechije deklarativno izjashnjavanje -- jer sadam sa socijalizmom ima onoliko koliko i moj dedo rahmetli sa martinom luterom.
nisam od tih socijalista koji ce pohrliti za ljudima chiji je glavni doprinos svjetskoj istoriji to shto su tiranijom izgradili kult lichnosti. a takvi ce uvijek imati pristalica. vidimo te pristalice josh uvijek svake godine barem jednom kako iz starachkog doma izmile i jedva se dovuku do nekog trga da bi se javno okupili za rodjendan staljina, lenjina, envera hodzhe... takvi zhale za vremenima kada je njihovom dupetu bilo dobro, a boli ih josh uvijek cosha za milione drugih na chiji rachun su oni i njihovi gospodari mogli uzhivati... ali neka, ta generacija socijalista i takvo gledanje na socijalizam, proizishlo iz glave dogmatichnih, birokratskih aparachika, sudionika i dobrovoljnih pomocnika u "socijalistichkim" tiranskim rezhimima, te generacije koji su jednu od najpravednijih ideja u istoriji ljudskog razmishljanja uvalili u blato i izgazali je do te mjere da je neprepoznatljiva... one izumiru, a ja im sigurno necu zazheljeti laku zemlju. i fucka mi se na takve komuniste tipa saddama, numeirija, gadafija, maoa i ostalih.
i na ovome cu stati. ne mogu ni vjerovati da raspravljam sa chovjekom koji smatra da je amerika bila ARBITAR u ratu izmedju irana i iraka, majko draga
- pitt
#75 Re: Socijalisti muslimani
pa cinio zlocine kao i svaki mahniti diktator....za dobro naroda
Sta fali i sto je staljin milione pobio.......sve za bolje sutra