Adnana Terzic - Izdajnik Opasnih Namjera

Satriani

Post by Satriani »

Dzenan_Bozalija wrote:Adnana Terzica za predsjednika!
Ti stvarno ne volis ni sebe ni svoje najmilije.Nego koliko nam je ono novih viznih aranzmana uvedeno u zadnje 2 godine?Koliko smo ono pilica poklali i pobacali zbog njegove politike?Koliko je ono malih preduzeca progutala njegova politika?Nemoj ziv bio , haj sto nas lazes s tim , al sto bolan sebe.
Satriani

Post by Satriani »

margareta wrote:Uvaženi gospodine,

Ako dozvolite , samo jedno malo pitanjce :

Ne uključujuči masovne grobnice, silovanja, klanja, sakačenja, razdvojenost najbližnjih,razaranja infra i dr. strukture,
odgovorite mi molim Vas iskreno :

ŠTA smo dobili od naziva Bošnjaci?
Evo ja cu ti bit slobodan pa odgovorit.Tim nazivom je otprilike zatrvena desetovjekovna historije zemlje Bosne i priznate aktivnosti SDSa i HDZ a na djeljenju i rusenju zemlje.S obzirom da nisu uspjeli ovaj put ,data im je sansa da pokusaju opet kad dodju malo sebi.Sama historija uvodjenje ovog naziva u toku agresije je znak da ej to bio jos jedan veliki kompromis nase sposbne vlasti.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

uostalom, ko ste vi da ikome dajete ili oduzimate prava...
margareta

Post by margareta »

Satriani wrote:

Ne uključujuči masovne grobnice, silovanja, klanja, sakačenja, razdvojenost najbližnjih,razaranja infra i dr. strukture,

Evo ja cu ti bit slobodan pa odgovorit.Tim nazivom je otprilike zatrvena desetovjekovna historije zemlje Bosne i priznate aktivnosti SDSa i HDZ a na djeljenju i rusenju zemlje.S obzirom da nisu uspjeli ovaj put ,data im je sansa da pokusaju opet kad dodju malo sebi.Sama historija uvodjenje ovog naziva u toku agresije je znak da ej to bio jos jedan veliki kompromis nase sposbne vlasti.
Slaviš li "Dan nezavisnosti". Da sam na tvom mjestu ja bih svaki dan feštala u to ime i tim povodom.

KOLIKO smo , kuda najviše itd . sada kad smo Bošnjaci otvoreniji nego li smo bili kao bh. građani.

Argumenti ne trebaju meni , jer ja se ne (za)lažem za bošnjaštvo , a ti ih imaš ali u čarapi, jastuku, bankovnome računu itd.,
što ti daje snagu i moč da govoriš u moje i u ime mojih istomišljenika.

Agresija je bila i prošla a sada samo mogu filmađije zarađuju na tu temu ili bi barem trebali da zarađju ALI ne i naši pastiri, TAČKA
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Tratincice mili cvijete ;)
no sikiriki, bice bolje :)
margareta

Post by margareta »

Edo Maajka je naša zbilja,
sve no sikiriki , no........
.........i zašto bi kad imamo naše vođe koji se polomiše ,
da pjevamo borbene il'
........no sikiriki no'

mmIRCerka,

ciao
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pa sta nam drugo preostaje?!?!?
nista promjenit ne mozemo do izbora ( a i tu cisto sumnjam da ce bit nekog napretka) i zasto da se sekiramo bespotrebno da izjedamo zeludac.....
ja bih najradije pjevala borbene, ali su nekim nepisanim pravilom zabranjene.....
evo gledaj samo sta se desava sa poljoprivrednicima u BiH....
ljudi bi da zive od onog sto rade....
al ne mogu....
i sada, trenutacna vlast ne zeli nista da mjenja vec ce da obecavaju pred izbore, ne bi li radni narod opet popushio foru (skjuz maj frenc) i glasao za njih....
s druge strane, opozicija mudro suti i nece nista dopustiti da prodje (Kao neki prijedlozi zakona koji bi pomogli ovoj drzavi) za mandata ove vlasti jer ne zele da narod pomisli da bi trenutna vlast mogla bilo sta dobro izroditi....
na kraju krajeva, kad sve saberes, sve od zla oca od gore matere....
ja kao obicni gradjanin (gradjanka za feministkinje) ne mogu uciniti nista do izbora, kad cu svojim glasom pokusati nesto izmjeniti...
do tada, prst u uho i SLUSAJ MATER....
no sikiriki, no nooooooooooo sikirikiiiiiiii
Satriani

Post by Satriani »

margareta wrote:
Satriani wrote:

Slaviš li "Dan nezavisnosti". Da sam na tvom mjestu ja bih svaki dan feštala u to ime i tim povodom.

KOLIKO smo , kuda najviše itd . sada kad smo Bošnjaci otvoreniji nego li smo bili kao bh. građani.

Argumenti ne trebaju meni , jer ja se ne (za)lažem za bošnjaštvo , a ti ih imaš ali u čarapi, jastuku, bankovnome računu itd.,
što ti daje snagu i moč da govoriš u moje i u ime mojih istomišljenika.

Agresija je bila i prošla a sada samo mogu filmađije zarađuju na tu temu ili bi barem trebali da zarađju ALI ne i naši pastiri, TAČKA

Ja pokusah odgovorit na pitanje, a ti o danu nezavisnosti,carapama, jastucima i bankovnim racunima.Ne znam kako ja to govorim u bilo cije ime izuzev u svoje,ali izgleda da su predrasude usadjene u mentalni profil ljudi sa ovih prostora.
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:
Satriani wrote:Ne na te pare duso, zna Sven pitaj njega,ili onaj doktor Bogorovac...
TKO KRADE DRZAVU BIH?___http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=3931
U tekstu koji si nasao na Net-u, na temi ko krade drzavu BiH je par firmi, a sve ostalo su muslimani?
Pa sta bi sa hercegovackim tajkunima?
Zar nisi moga ni jedan tekst naci u kojem se spominju hercegovacki katolici, kriminalci?
I ti pricas o svojoj objektivnosti??
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote: Jasno reci sta mislis i sta zelis. Nemoj zamotavati. Tvoja prica je jasno proizasla iz jedne od poslednjih govorancija Velikog Sina Bakira.
Trazis od Dzenana da jasno kaze sta misli, a ti svoj nacionalizam uvijas sa 7 kora?
Fair Life

Post by Fair Life »

RoadRunner wrote:... U tekstu koji si nasao na Net-u, na temi ko krade drzavu BiH je par firmi, a sve ostalo su muslimani?
Nije istina RoadRunner !

Provjeri !__link__http://www.bhdani.com/arhiva/117/t176a.htm
margareta

Post by margareta »

Nekoliko puta je "Fair Laif" direktno pitao , mislim "amadeusa" da počne i sa samokritikom i prozivkom kretena na hrvatskoj strani, ali nije dobio odgovor.
Ja sam cio jedan text "posvetila" toj populaciji, ali iz "nekih" razloga niko nije dao svoj stav o izuzetno extremnome fašizmu sa hrvatske strane ,
o kriminalu istih, o tome kako su u stvari oni jedini i potpuni dobitnici iz
prošloga haosa, kako se ponašaju sa prijateljima dr. konfesija ko
crne udovice..........

Nisi bio cijelo vrijeme uz "prozvanoga"
mIRCerka

Post by mIRCerka »

:-) :-)
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:
RoadRunner wrote:... U tekstu koji si nasao na Net-u, na temi ko krade drzavu BiH je par firmi, a sve ostalo su muslimani?
Nije istina RoadRunner !

Istina je FairLife!
Nadji barem jednog Hrvata!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

znam reci cete glup post...ali takva vam je i prica.....
e sad, da odmah razjasnimo neke stvari, nisam nacionalista jer to ne mogu ni biti obzirom da mi je otac Srbin a mama Muslimanka...cijeli rat smo proveli u Sarajevu, tata je bio ranjen pa se vratio u Armiju BiH ...
i tako, imajuci kontakte sa raznim osobama, raznih "pripadnosti" (kako to bljak zvuci) mogli smo vidjeti da je krao ko je stigao...tako da sva ta prica KO JE KRAO pada u vodu.....krao je ko je stigao, samo je pitanje ko je uhvacen u tome.....i mi smo u ratu krali struju....zgrada do nas je imala prioritet....
pa eto, ubijte me sad zbog toga...
Satriani

Post by Satriani »

Koliko se sjecam gospoda iz BKa su ostro osudila hapsenje Ante Jelavica kao jednog od najvecih boraca za jedinstevnu BIH,tu splacinu od texta je pisao prof.dr.Muhamed Bogorovac ,to sve govori o njihovim nastojanjima da budu objektivni.Ok SDA je daleko od sposbne i dobronamjerne partije ,ali BKa moze pod ruku s njima.A tu finu i laganu pricu o RBiH neka ostave za svoje spomenare spremljene po njihovim iseljenickim ladicama.
Fair Life

Post by Fair Life »

RoadRunner wrote:
Fair Life wrote:
Nije istina RoadRunner !

Istina je FairLife!
Imas link pa nadji ti !
Skljoco

#68 Re: Adnana Terzic - Izdajnik Opasnih Namjera

Post by Skljoco »

[quote="KraljTvrtkoII"]OPERATOR, PROVOKATOR I TERMINATOR

Pise: Sven Rustempasic

Sarajevo, 30. august, 2004. -- Adnan Terzic (SDA) je proveo ¨radni odmor¨ u Miloceru, SiCG, ljetovalistu srpskog kralja u vrijeme Kraljevine Jugoslavije. Terzicevo poklonstvo je Online glasnik BK 7. augusta komentirao i recenicom:

¨Iz Milocera mozemo ocekivati novu, za sada tajnu, strategiju unistenja Tuzbe BiH protiv SCG za genocid u BiH.¨

Nije trebalo cekati vise od sedmice, da se primijete prve primjene najnovije dorade strategije. Vuk Draskovic, Ministar vanjskih poslova SiCG, je na press konferenciji izjavio da medjunarodna zajednica treba izvrsiti pritisak na BiH i Hrvatsku da povuku tuzbe protiv SRJ.

Lider SDA je godinama odrzavao kontrolu nad znatnim dijelom Bosnjaka -- a ujedno nastavljao vec dogovorenu saradnju sa projektom ¨moguce¨ velike Srbije ka unistenju Republike BiH -- upravo izjavama: ¨Svijet je tako htio¨ i ¨Medjunarodna zajednica nas je natjerala¨. Sada tu metodu eksponira niko drugi do Vuk Draskovic, javnim insistiranjem na scenariju po kome bi lideri SDA mogli reci da je ¨Medjunarodna zajednica natjerala muslimane da se odreknu tuzbe¨, a pri tome ostati ¨cisti¨. Ne lezi vraze, Velika Britanija se na ovom Terzicevom doprinosu projektu velike Srbije odmah zahvalila. Pozvala ga je u London, gdje ga je Tony Blair primio uz visoku pompu i pocast. I tako, dok Vuk dlaku ne mijenja, Adnanu je dlaka narasla od usiju do pojasa.

Nije bilo u interesu tuzenog (SiCG) da javno zatrazi ¨pritisak medjunarodne zajednice¨ - jer se dejtonska ¨Medjunarodna zajednica¨, predstavljena Uredom visokog predstavnika (OHR) u BiH, nasla prozvanom. Takav istup jednog ministra vanjskih poslova, OHR jednostavno ne moze ignorirati. OHR-a, preko svog glasnogovornika Olega Milisica, kako prenosi agencija FENA, odgovara na jedini moguci nacin: ¨OHR smatra da je tuzba pitanje za nadlezne institucije BiH, odnosno SiCG, kao dvije suverene drzave.¨ Od koga je, dovoljno je -- OHR si je oprao ruke od javnog mijesanja u ovaj pravni problem. Izgovor na teret ¨medjunarodne zajednice¨ je time potrosen. Ali, ostaje pitanje da li je dogovor Adnana Terzica (SDA) sa SiCG toliko snazan, da se sada tzv. ¨Medjunarodna zajednica¨ moze pojaviti kao posrednik koji pruza usluge dvjema stranama koje su se vec dogovorile. Tako "medjunarodna zajendica" ostaje cista da nije vrsila pritisak na zrtve agresije da odustanu od Tuzbe, nego su se Terzic I Marovic vec dogovorili u Miloceru, bez icijeg pritiska. Poziv Adnanu Terzicu u London, niti mjesec dana nakon Milocera, ukazuje na tu mogucnost.

Ministar vanjskih poslova SiCG je ponudio da se, nakon ukidanja Tuzbe, zrtve financijski obestete preko nekih fondova. TO JE PONUDA MITA upucena i drzavi i zrtvi, ali implicitno i onima koji su (i koji bi opet) obadvoje izdali! Zasto je kljucna upravo ta implikacija? Ko je u proteklim godinama pazljivo, informirano, objektivno pratio i spoznao ko je ¨sklanjao¨ znatan dio milijardi dolara financijske i materijalne pomoci upucene svim (!) odanim gradjanima RBiH, a od nekih izvora i svim muslimanima (pomoc od privatnih lica i organizacija muslimanskog profila) -- zna da ¨nevidljivi¨ dio novca i materijalnih dobara namijenjenih zrtvama rata u toku i poslije agresije, sebi u dzep nisu strpali borci Armije RBiH, niti pripadnici ostalih obrambenih i civilnih struktura na nivou obicnih gradjana, a niti gro zrtava agresije i genocida. Nema u BiH ratnih invalida – milionera, nema bas u BiH demobiliziranih boraca i ostalih branitelja – bogatasa, niti ¨dobro stojecih¨ bivsih logorasa. Ako neki od njih imaju kakav zanatski ili trgovinski business, ili barem bolji krov nad glavom -- dobri su. Ukratko, novi novac nominalno upucen zrtvama, u znatnom bi dijelu mogao zavrsiti kod onih koje sada Vuk Draskovic JAVNO IMPLICITE POZIVA DA UZ UKIDANJE TUZBE – I OSOBNO PROFITIRAJU! Beograd zna koga treba ¨podmazati¨.

Imponira i hrabri dobra reakcija javnosti, koja je ovu korumpirajucu, ponizavajucu ponudu odbila odmah nakon sto je lansirana! U opcem mraku oko tzv. ¨bosnjackih lidera¨, zasvijetlila je dostojanstvena (i obvezujuca) izjava Dr. Harisa Silajdzica, kojom je ponudu odbacio. Ostaje da se vidi da li ce to biti popraceno konkretnim djelima.

Na fonu ¨velikomuslimansko¨- velikosrpskog poklonstva Adnana Terzica je i izjava Bakira Izetbegovica, potpredsjednika SDA. Iz nasljedstva svoga oca je izvadio godinama zloupotrebljavanu provokatorsku parolu: ¨Bosnjaci su temeljni narod u BiH¨.

Ko odmah ne shvaca destruktivnu prirodu i svrhu ove formulacije, treba razmisliti o konstruktivnom definiranju ideje o vezanosti Bosnjaka sa drzavom BiH. Recimo, nije uvredljiva parola: ¨Drzava Bosna i Hercegovina je maticna drzava bosnjackog naroda¨. Na tu istinitu, neagresivnu, nekontroverznu definiciju, nema ljutnje, jer se bavi samo bosnjackim narodom, odnosno, nikoga ne karakterizira kao drugorazrednog. Analogno, reklo bi se da je Republika Hrvatska maticna drzava hrvatskog naroda, a srpskog Republika Srbija. Nema nipodastavanja ostalih. Ali, Izetbegovicevo ¨Bosnjaci su temeljni narod u BiH¨ provocira zato sto automatski implicira da ostali to nisu, da ih ¨u temeljima¨ nema! To je historijski i drzavno-pravno neistinito, a time i bezobzirno prema ostalima. Ta izjava daje zamaha kleronacizmu, odn. podjariva konflikte i tako rusi gradjansku drzavu, odn. jedinu mogucu drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Velikosrpski projekt ovu provokaciju ne komentira. Zna da funkcionira u njegovu korist. Srusena drzava BiH konzekventno teritoriju BiH i stanovnistvo baca pod njegovu kontrolu. To je bio i ostao ratni cilj. Nema valjda vise onih koji misle da je projekt planirao neku ¨Muslimaniju¨, odn. da je mogla postati, a pogotovo opstati takva teritorija, takav rezervat u Evropi! Iako je to sustina Kinkel-Juppe plana, teznja je bila (¨moguca¨) velika Srbija sa preostalim Bosnjacima reduciranim na vjersku skupinu. Sukladno tom planu, Terzic je u Miloceru dogovorio jos jacu suradnju obavjestajnih, policijskih, vojnih i ostalih temeljnih organa SiCG sa dejtonskom BiH.

Iako se SPC zali da ¨bez kralja ne valja¨, Draskovic i Terzic u njegovom ljetnikovcu nastavljaju graditi nesto poput ¨krnje Kraljevine Jugoslavije - bez kralja¨. To je Muslimanima jos sredinom 1980-tih godina ponudio upravo Vuk Draskovic (¨Drzava Srbima - Muslimani u dzamije¨), sto je Alija Izetbegovic prihvatio, nakon cega je 1986. godine njegova delegacija u Beogradu obavila dogovor sa akademicima SANU. Taj pakt sa cetnicima iz 1986. godine, poslije rata je u magazinu ¨Ljiljan¨ objelodanio gen. Halid Cengic Hadzija (SDA), nazivajuci ga ¨Srpsko-

Nepostoji ni teoretska mogucnost da
- Bosnjak
- Srbin i
- Hrvat
Izda drzavu Bosnu i Hercegovinu kao sto nepostoji mogucnost
da Ameriku izda jedan Kubanac, Rus , Iranac , Srbin ...
Gos. Terzic nemoze izdati BiH jer nije pripadnik
- Nacije i
- Naroda
drzave Bosne i Hercegovine , sto vise on drzavi BiH negira njenu
- Drzavnost
- Naciju i
- Narod
Po ovakvim kriterijima koji se uvazavaju u cjelom svijetu ni
- Alija
- Radovan i
- Mate
nisu i nemogu biti Izdajnici drzave BiH !
RoadRunner

Post by RoadRunner »

margareta wrote:Nekoliko puta je "Fair Laif" direktno pitao , mislim "amadeusa" da počne i sa samokritikom i prozivkom kretena na hrvatskoj strani, ali nije dobio odgovor.
Isto sam ja dosta puta pitao Fairlifea, ali samo suti.
Pregledaj njegove postove pa provjeri u koliko njih kritikuje ono sto ne valja na strani HDZ-a i Hrvata, a sa kojom vjestinom nalazi tekstove u kojima se izjasnjava sa "tipicni bosanski nacionalizam". On kao krivca vidi samo muslimane. Nisma pristalica SDA politike, niti glasam za njih, ali je vise nego ocigledno da taj covjek za HDZ i ono sa te strane nece pisati ni priblizno strasno kao kada to radi o drugoj strani. Previse je zadojen.
margareta wrote: Nisi bio cijelo vrijeme uz "prozvanoga"
Malo pazljivije prati "prozvanog" Margareta, pa ces doci do sitog zakljucka.
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:
RoadRunner wrote:
Fair Life wrote:Nije istina RoadRunner !

Istina je FairLife!
Imas link pa nadji ti !
Dzaba. Nema ih Fair. Od tebe nisma ni ocekivao da ce ih biti. Nije to u tvom stilu. Prozivati Hrvate i HDZ, kosilo bi se sa tvojim uvjerenjima!
margareta

Post by margareta »

mIRCerka wrote:znam reci cete glup post...ali takva vam je i prica.....
e sad, da odmah razjasnimo neke stvari, nisam nacionalista jer to ne mogu ni biti obzirom da mi je otac Srbin a mama Muslimanka...cijeli rat smo proveli u Sarajevu, tata je bio ranjen pa se vratio u Armiju BiH ...
i tako, imajuci kontakte sa raznim osobama, raznih "pripadnosti" (kako to bljak zvuci) mogli smo vidjeti da je krao ko je stigao...tako da sva ta prica KO JE KRAO pada u vodu.....krao je ko je stigao, samo je pitanje ko je uhvacen u tome.....i mi smo u ratu krali struju....zgrada do nas je imala prioritet....
Kada si se već priključila na struju , napristo mi ascijativno pade na pamet "Aluminij", ono zapadnohercegovačka elektroenergetska tvrtka Bogom data........?
Skljoco

Post by Skljoco »

Satriani wrote:Koliko se sjecam gospoda iz BKa su ostro osudila hapsenje Ante Jelavica kao jednog od najvecih boraca za jedinstevnu BIH,tu splacinu od texta je pisao prof.dr.Muhamed Bogorovac ,to sve govori o njihovim nastojanjima da budu objektivni.Ok SDA je daleko od sposbne i dobronamjerne partije ,ali BKa moze pod ruku s njima.A tu finu i laganu pricu o RBiH neka ostave za svoje spomenare spremljene po njihovim iseljenickim ladicama.
O Republici BiH
- I srpskoj
- I hrvatskoj
- I bosnjackoj
mislim slicno , o laticama kad je rijec !
margareta

Post by margareta »

Kada si se već priključila na struju , naprosto mi ascijativno pade na pamet "Aluminij", ono zapadnohercegovačka elektroenergetska tvrtka Bogom data........za bh. hrvata...?
Last edited by margareta on 06/09/2004 14:36, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

RoadRunner, da ti skrenem paznju da je tema "Adnan Terzic - Izdajnik Opasnih Namjera", dakle SDA jer on je njezin pulen, a ne Fair Life.

Ziv ti meni i zdrav bio !
mIRCerka

Post by mIRCerka »

margareta wrote:
Kada si se već priključila na struju , naprosto mi ascijativno pade na pamet "Aluminij", ono zapadnohercegovačka elektroenergetska tvrtka Bogom data........za bh. hrvata...?

e vidis kako mene to sve zivcira...nemas pojma kako bih na elektricnu stolicu poslala one koji izmislise sintagme BH HRVAT SRBIN bla bla truc....
zasto ne mozemo biti bosanci/hercegovci katolicke, pravoslavne i islamske vjeroispovjesti?????????????????
nego nam nacionalna dekalracija duza od maticnog broja....
jos kad odes da upises godinu na faxu, pise
nacionalnost, drzavljanstvo, vjeoispovjest (valjda je to ukinuto) i dok sve to popunis, zatvori se salter studentske....
pih kaka :D
u neku ruku zavidim Srbijancima i Hrvatima u Hrvatskoj jer im je sve jasno i predodredjeno....boze dragi, kakvim glupostima razbijam glavu...bolje da se mlatnem ciglom...
Post Reply