K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kike-tike

#51 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by kike-tike »

Zbog neistinitog izvještavanja sa Skupštine KK "Bosna", od strane portala, i prouzročene štete prema KK"Bosna" i KK"Royal", obavještavamo prijatelje Prvaka Evrope...da se na Skupštini nije izglasalo gašenje Prvaka, niti je izglasana fuzija dva tima.
KK "Bosna" nastavlja da živi i ponosno nosi Zvijezdu na grbu, koja označava PRVAKA EVROPE !!! Na našu veliku radost, a na žalost onih koji su Prvaka doveli do ponora...Juniori KK"Bosne" su vice-prvaci BIH kroz ekipu "Royal-Bosna", pa će i prvi tim na istom modelu vratiti titulu u Sarajevo...Juniori su u jednoj sezoni u A2 ligi, ostvarili plasman u viši rang , u A1 ligu...i za prijatelje "...ko je naša ljubav ??!!....BOSNA, BOSNA !!!

Evo sa face stranice KK ROYAL
Eborg

#52 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Eborg »

kike-tike wrote:Ma ovdje se ide na privatizaciju kluba, nešto kao što je Čović uradio sa Zvezdom, koja se fuzirala sa njegovim fmp-om. Ne gasi se pravno lice KK Bosna.
Kako se ne gasi molim te? Ovdje imaju dvije opcije ako već dolazi do fuzije. Ili se Bosna priključuje Royalu ili Royal i Bosna prave treće pravno lice. U oba slučaja Bosna više ne postoji kao pravni subjekt. Samim tim, onaj sportsko-historijski segment je završio u kanti za smeće.
kike-tike

#54 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by kike-tike »

Kako su Zvezdi ostali trofeji ? Ovdje se spominje Hibernacija a ne gašenje
Eborg

#55 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Eborg »

Ne znam šta je učinjeno u Zvezdi niti šta se planira ovdje, vodim se ovom "fuzijom" koja je navedena u članku. Mnogi kod nas i fudbalu misle da je u tome spas ali je realnost sasvim drugačija.

Hipotetski - Zvezdi su mogli ostati trofeji ako su zadržali pravni subjektivitet fuzijom sa FMP-om. Time je Zvezda unijela ime, trofeje, igrački kadar i pravni status a FMP novac i igrački kadar. Koliko mi je poznato FMP se takmičio kao drugi tim Crvene Zvezde nakon toga, dakle ne postoji više kao zaseban klub. E kao što je FMP postao "someone's bitch" tako je sada i sa Bosnom.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#56 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Admir_1984 »

ovako je sve počelo

http://www.klix.ba/sport/pismo-navijaci ... /060425014

i ovaj ima obraza hodat gradom :roll: :evil:
nema me tamo

#57 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by nema me tamo »

2 i po miliona budzet..
400 hiljada od ulaznica dobijali samo...

Poslije rata 3 kupa 3 titule prvaka i ono 8 najboljih 2 puta cini mi se..
I nakon toga samo najednom ispali od Širokog i nikad se vratili više nismo..
Samo grabili pare ko je stigao i doveli Bosnu do toga gdje je sad...

I za crnce potpuna istina kao i za vecinu igraca!
Dovodili prosjecne igrace, a u papirima pisalo da su placeni dobre pare..

Pitanje je koliko Bosna duguje para isto..
To su se neki krediti dizali 100 %, a niko nista vracao nije..

Koliko ja podataka samo nisam znao.. :lol: :lol: :lol:

Kao npr da su svi omladinci bili u Bosni pa ih je ovaj iz Travnika prebacio u Sparse koje je on osnovao. :lol: :lol:
Pao termin se poceo izdavat Sparsima, a Bosnu ko jebe.. :D

I onda se navijaci Sarajeva i Zelje bune oko uprava u pojedinim godinama pa oni su zlatni u odnosu na ove grobare Bosne. :D
Mračajski proto

#58 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Mračajski proto »

Oj, jebem li vam tromajku i oba oca! Šta uradiste od kluba, govna jedna!
Logovan

#59 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Ne mogu da vjerujem da KK Bosne više nema. :( :( :run: Jebem ti život, pa je l' moguće? Bruka matere mi.

Konakoviću i ostalim idiotima se sjetim familije. :twisted:
nema me tamo

#60 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by nema me tamo »

Pa evo kazu da su zainterisovani da preuzmu Bosnu neki iz Turske ili odakle vec..
Ne treba tu nesto para ulozit s prosjecnim igracima moze se Bosna borit za ABA ligu..
Nakon toga sve moze samo ici prema gore.

Al' to sto se prica to nece biti Bosna uopšte jel' tako?
Nece u repertoaru biti ove titule i zvijezdica za osvajanje evropskog kupa?
__Phoenix__

#61 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by __Phoenix__ »

Konaković je možda deseti dio garniture koja se motala u i oko kluba...

Pravi razlozi zašto Bosna ne opstaje ove godine stoje iza činjenice da klubovi danas, u ovom vremenu, ne mogu da opstaju na budžetu, pogotovo ne ovakvom kakav je kantonalni. Bez privatizacije kluba djelimične ili ne, nema uspjeha.
Iker C

#62 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Iker C »

Svojevremeno je Dino javno na tv poručio Edinu Avdiću da će ga prebiti prvom prilikom kada ne bude u upravi Bosne. Jedini je Avdić prognozirao šta će se desiti.
nema me tamo

#63 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by nema me tamo »

Brate, Bosna s Budzetom od 2 i po miliona ne da bi se borila za današnju Aba ligu nego nebi joj niko mogao prismrditi!
Vidiš da su izmuzli svi dio bosne u ovih 7-8-9 godina...
__Phoenix__

#64 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by __Phoenix__ »

Koliko je jadni Imamović ulagao i namicao love, ja se smijem kladiti da je čovjek jako pošten i zaljubljenik u košarku...
Onda sponzori i sl. O tadašnjem stanju u kantonu da ne govorim, puno bolje nego danas.
nema me tamo

#65 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by nema me tamo »

Pa to ti pricam u to vrijeme su svi donosili lovu u klub..
Sponzori jaki bili..
Naravno da neces dobit podršku od Kantona danas kad imaš ogroman dug.

Evo u članku koji je klix objavio pise da je dug 6 miliona!!!
E 6!

Pa zamisli kakve su to samo krađe..

Razlog zašto hoce da zamrznu klub ( ubiju ga ) je to što hoce novi pocetak i samim tim nove prilike i sponzore..
Ko ce ba vratit 6 miliona duga što su pokrali?
Jedino neko poput Abramovica da dođe tj nikad!

Dakle Bosna je ugašena, i ja licno još ne mogu da vjerujem da se to desilo.
phillie

#66 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by phillie »

Ovo je gubitak za sve istinske ljubitelje kosarke u drzavi. :(
Nazalost, cini mi se da je ovo put kojim ce mozda krenuti i neki drugi sportski kolektivi :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#67 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Tomahawk11 »

Ko sto neko rece, KK Bosna je davno ugasena, ovo je samo formalnost. S ovim je zakovan posljednji ekser u sanduk bh klupske kosarke. Igokeu i Siroki ne racunam, to su mi nekako ekipe na silu, ekipe sa rokom trajanja.
Skenderija, Zetra...pustos, objekti zjape prazni, sramota za Sarajevo da nam je kosarka otisla u pm :(
Bodkin

#68 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Bodkin »

nema me tamo wrote:2 i po miliona budzet..
400 hiljada od ulaznica dobijali samo...

Poslije rata 3 kupa 3 titule prvaka i ono 8 najboljih 2 puta cini mi se..
I nakon toga samo najednom ispali od Širokog i nikad se vratili više nismo..
Samo grabili pare ko je stigao i doveli Bosnu do toga gdje je sad...

I za crnce potpuna istina kao i za vecinu igraca!
Dovodili prosjecne igrace, a u papirima pisalo da su placeni dobre pare..

Pitanje je koliko Bosna duguje para isto..
To su se neki krediti dizali 100 %, a niko nista vracao nije..

Koliko ja podataka samo nisam znao.. :lol: :lol: :lol:

Kao npr da su svi omladinci bili u Bosni pa ih je ovaj iz Travnika prebacio u Sparse koje je on osnovao. :lol: :lol:
Pao termin se poceo izdavat Sparsima, a Bosnu ko jebe.. :D

I onda se navijaci Sarajeva i Zelje bune oko uprava u pojedinim godinama pa oni su zlatni u odnosu na ove grobare Bosne. :D
eee cega sve tu ima da ti ne znas ;-) pa kad je trener vlado vukoicic podnio ostavku zbog losih rezultata i ovi je odbiju. 5 dana kasnije mu daju otkaz. epilog? kod otkaza moras isplatiti ugovor, kod ostavke ne ;-) skontaj talove.

pa kad su dovodili po 30 igraca u sezoni. svima otkaze dijelili i ugovori se morali isplacivati. a ugovori bili ogromni. niko ispod 4-5 hiljada maraka nije zaradjivao u to vrijeme. crnci i do 20. niko nikad odgovarao nije za te neke lijeve igrace iz srbije sto su dovodili. sve preko avdica i jarana mu.

pa kurcenje sa pripremama u sloveniji koje nisu placali kao sto nisu placali masu manjih dobavljaca po bosni, samo sto su im slovenci zatvorili vrata nakon godine neplacanja. pa fiktivni fisoki ugovori. pa dizanje kredita u komercijalnim bankama...

a gdje je tu unistavanje cijelih generacija mladih tako sto ih zarobe ugovorom na 6 godina i daju im po 300 km. uzmu sve sto iole vrijedi, a ovi mu na klupi sjede. ispisnicu ne daju ni u ludilu. morali ljudi moliti konakovica i onog pacijenta i govno ludsko boska. ovo naravno znaci i propadanje manjih klubova kojima su uzimali najblje igrace samo da smanje konkurenciju. ti momci nikad zaigrali nisu. ecina odustala od kosarke dok se neki pate po lijevim klubovima danas.

a tek treneri :D mladjih selekcija. uz par solidnih izuzetata, ostalo pacijenti koji su mislili da su maljkovic i ivkovic zajedno. nikad nista procitali nisu da se doskoluju. nikad otisli na trenerske akademije ili barem treninge partizana i cibone koji su solidni tad u euroligi bili. jedno jedino ime nisu uspjeli izbaciti, a imali monopol na mlade 5 godina. samo polovicne igrace. djedovic nije njihov, a on jedini vrijedi.

i onda kao sramota i zaljenje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#69 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Tomahawk11 »

Pa nema se za cim zaliti u svim tim okolnostima, propast je bila neminovna, ali ne mogu da vjerujem da su nam bivsi reprezentativci ispali takav sljam prema KK Bosna :roll: Ukopase je neljudi bez trunke srama. Tacno nas sve treba politi benzinom i zapaliti :(
Bodkin

#70 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Bodkin »

To bivsi reprezentativci nista ne znaci. Ljudi umislili da su real sto su par sezona para imali. Sve oko sebe su tako tretirali osim par stranackih placenika u klubu i uvlakaca. Kasnije je bilo plakanja i pozivanja kako ce evropski prvak propasti. Nek idu u kur**. Jebote nemaju za kifle i opet su dovodili strance. Sjecam se onog kaplana ili kako se zvao. Sve samo mladje da ne gurnu. Talovi preko ugovora. Jedini ko je koliko toliko dao priliku mladjima je menso. Ostalo je kita

Sent from my Lumia
Tomahawk11
Globalni moderator

#71 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Tomahawk11 »

Malo sam se pogresno izrazio kod termina reprezentativci. Hajmo reci: sportisti, a onako unakazise klub, jos su igrali u njemu. Pos.rase se na svoj prag. Da su to neki politicari, neki lopovi biznismeni (mada je bilo i takvih sto su prste lizali), ali da ljudi kojima je sport profesija budu takva djubrad....
JoeyTribbiani

#72 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by JoeyTribbiani »

Pa neki su I politicari danas. Imalo se para pa se moglo kurcit u to vrijeme. Kosarka u evropi je puno jeftiniji sport od fudbala, a tad je Bosna imala vise nego Zeljo I Sarajevo haman skupa.

Trenirao sam tad u kadetima, 2006/07 presao u juniore. Poslije dva mjeseca u toj kategoriji, ko klinac od 16 godina sam skonto da je rad u mladjim kategorijama jedan veliki cirkus sa milion djecaka koji ne znaju gdje gone zbog trenera I zanemarivanja od strane kluba. Na kraju nas je dosta otislo po nekim manjim klubovima.

U A2 I A1 je bilo puno talentovanih momaka koji nikad nisu dobili priliku. Bitnije je bilo skrsit pare na beobasket I ganjat stare igrace cije je vrijeme davno proslo. Sad neka nas yebu igokea I slicni, ako mogu, ako se ne ugasi klub.
ultima_palabra

#73 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by ultima_palabra »

Sad će svi srati i postavljati tugaljive FB statuse, a Konaković je prije samo 10 dana dobio daleko najviše preferencijalnih glasova na svim listama u Sarajevu.
Mračajski proto

#74 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Mračajski proto »

Svi smo je srušili, nije samo on. On je bio slijepi vođa - Nikola Pašić. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#75 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Tomahawk11 »

Gradjani Sarajeva je sigurno nisu srusili. Nismo je svi srusili, srusili su je smradovi koji su bili u i oko kluba, koji su samo gledali svoju korist. Jedino sto je dobro je sto nece vise imati odakle da kradu.
Post Reply