Maybach 57 ili Maybach 62?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Mjesanac

#51 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Mjesanac »

chuchu naleti ba sutra do mene pa cemo ih oba isCerat iz moje garaze, pa se ti malo provozaj vidi kakav je koji

a imam ti Bugattija samo takav, moRem ti ga dat onako jaranski za dzabe, svakako ga nisam puno platio

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bullet Tooth Tony

#52 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Bullet Tooth Tony »

E mjesanac kad smo mi to isfurali .... pih , chuchu de zivota ti .... cire mu za ove maybache , bas nisi u fazonu
Mjesanac

#53 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Mjesanac »

isfuro sam ja Maybach davno, al reko necu da pametujem, ako covjek hoce Maybacha nek ga kupi, skonto sam ja da je chu stariji covjek pa ne prati bas trendove :lol:

ja sad furam audia, sigurno si me po gradu vidjo, posebno kad ga parkiram ispred sjedista stranke :D

evo i slika

Image
Margita81

#54 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Margita81 »

hahah najjaca tema ikad!
hopi

#55 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by hopi »

e kume znam ti ja dobrog majstora za ovog maybacha ja tamo vozim 190-tku, to je to. ima dobroh dijelova sa otpada i sve što ti može zatrebati. Vidim nešta pojak ovaj motor u maybachu, ima taj majstor 200D motor u odličnom stanju jeni blempro to srediti a možda bi bilo bollje staviti 250D da malo bolje povuče sigurno je težak taj maybach.
Bullet Tooth Tony

#56 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

sto nas mjesanac furas , taj audi ne postoji :roll: , sta ce mu majstor za maybac , cim se pokvari mi to zapalimo :roll: :roll:

mala pali auto, hajmo mi odavde

Image
chuchumbamayumbe

#57 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by chuchumbamayumbe »

Eee, sabah hajrula radni narode laicke i nadasve sekularne drage nam Bosne i Hercegovine.
Maybach je trenutno garaziran na sigurnom mjestu, posto sam ja na privremenom radu u inostranstvu.
Zena ga provoza po naselju jednom sedmicno, cisto da ne stoji u mjestu jer nam je svima poznato da tako auto propada.
Da kucnem u drvo, do sada slabo kakvih kvarova, a presao sam preko nekoliko hiljada kilometara.
Vec sam rekao da sam mijenjao gumiglajznu i lijevu lafetu (valjda zbog ovih nasih cesta). Ulje redovno mijenjam, samo provjereno, Bimal suncokretovo, a takodjer i pazim na gorivo tako da ne tocim kod Srba! 8-)
Prezadovoljan sam automobilom, udoban je, startan, a i brz...gario sam ga 250 od Remize do Nedjarica bez problema.
Ipak sam mu nabacio ljetnje Tigar gume, sta ja znam, nove gume su nove, a one koje sam do sada imao su vec dvije godine stare.
Akobogda cemo ove godine da se provozamo malo do mora, Gradac ili Neum (dje bi drugo), pa da mu malo propushem ventile uz Ivan, druga-treca, stodvaes-stoseset...
Jednom rjecju, automobil za preporucit.
I slijedece auto koje budem kupovao ce zasigurno biti Maybach!
:thumbup:
olensoner

#58 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by olensoner »

chuchumbamayumbe wrote:Eee, sabah hajrula radni narode laicke i nadasve sekularne drage nam Bosne i Hercegovine.
Maybach je trenutno garaziran na sigurnom mjestu, posto sam ja na privremenom radu u inostranstvu.
Zena ga provoza po naselju jednom sedmicno, cisto da ne stoji u mjestu jer nam je svima poznato da tako auto propada.
Da kucnem u drvo, do sada slabo kakvih kvarova, a presao sam preko nekoliko hiljada kilometara.
Vec sam rekao da sam mijenjao gumiglajznu i lijevu lafetu (valjda zbog ovih nasih cesta). Ulje redovno mijenjam, samo provjereno, Bimal suncokretovo, a takodjer i pazim na gorivo tako da ne tocim kod Srba! 8-)
Prezadovoljan sam automobilom, udoban je, startan, a i brz...gario sam ga 250 od Remize do Nedjarica bez problema.
Ipak sam mu nabacio ljetnje Tigar gume, sta ja znam, nove gume su nove, a one koje sam do sada imao su vec dvije godine stare.
Akobogda cemo ove godine da se provozamo malo do mora, Gradac ili Neum (dje bi drugo), pa da mu malo propushem ventile uz Ivan, druga-treca, stodvaes-stoseset...
Jednom rjecju, automobil za preporucit.
I slijedece auto koje budem kupovao ce zasigurno biti Maybach!
:thumbup:
Super, dobro te sluzi, ako ti treba sta, imam ja jednog u dvoristu, dovuko iz Italije za dijelove, moze i komplet, bez papira, imam sve osim sjedista, uzo' jedan momak u dvicu ih ubacio. :mrgreen:
emko1234

#59 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by emko1234 »

fakat sam konto uzet maybacha ko sljedece auto al ste mi ga sad zgadili..konto dat cetvorku i jos 10 milja i ovo ostalo na dugorocni kredit al sad necu..misevi... :D :D :D :D :D :D :D
chuchumbamayumbe

#60 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

emko1234 wrote:fakat sam konto uzet maybacha ko sljedece auto al ste mi ga sad zgadili..konto dat cetvorku i jos 10 milja i ovo ostalo na dugorocni kredit al sad necu..misevi... :D :D :D :D :D :D :D
Uzmi ga ba, neces se pokajati, pusti ove pachenike sto voze dvojke koje se raspadaju...Maybach je ladja za svako auto i nisam se pokajao sekunde kada sam ga uzeo, vjeruj mi.
I poslije Maybacha - Maybach, kunem ti se!
sabanss

#61 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by sabanss »

emko1234 wrote:fakat sam konto uzet maybacha ko sljedece auto al ste mi ga sad zgadili..konto dat cetvorku i jos 10 milja i ovo ostalo na dugorocni kredit al sad necu..misevi... :D :D :D :D :D :D :D
Jel' se to nema kesa :D Mozes i kratkorocni, sa cvrkom i deset milja ne bi ti rata bila ni 45000 KM mjesecno na godinu dana.
TarikSA

#62 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by TarikSA »

chuchumbamayumbe wrote:
Uzmi ga ba, neces se pokajati, pusti ove pachenike sto voze dvojke koje se raspadaju...Maybach je ladja za svako auto i nisam se pokajao sekunde kada sam ga uzeo, vjeruj mi.
I poslije Maybacha - Maybach, kunem ti se!
Nazalost, morat ces zadovoljiti necim drugim jer izgleda da se Maybach vise nece prodavati, kazu slabo posluju od kad su bosnje pocele da kupuju...ne isplati im se vise, niko ne servisira u ovlastenim servisima, svi kupuju dijelove na trafikama i nece vise da proizvode. :run:
Edin H.

#63 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Edin H. »

chuchumbamayumbe wrote:Zna li neko mogu li na ovog Maybacha 62 da se ture Tigar zimske gume, ispalo mi povoljno, daje mi hadzo na otpadu skoro nove gume, vozene samo dvije sezone, na original Alu celicnim felgama, sve za 91km, bez montaze.
:?
8-)
Jesi'l ove gume stavio ;-)

A ne rece nam ni da li si kuku montirao da mozes kurban povuci? :?
chuchumbamayumbe

#64 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Edin H. wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Zna li neko mogu li na ovog Maybacha 62 da se ture Tigar zimske gume, ispalo mi povoljno, daje mi hadzo na otpadu skoro nove gume, vozene samo dvije sezone, na original Alu celicnim felgama, sve za 91km, bez montaze.
:?
8-)
Jesi'l ove gume stavio ;-)

A ne rece nam ni da li si kuku montirao da mozes kurban povuci? :?
Nisam drug, ipak sam se odlucio za nove novcate! :)
Jes da su me izasle 98km po komadu sa balansiranjem i montazom, ali sam prezadovoljan. Ipak je Tigar poznata i priznata marka, za razliku od kojekakvih kineskih za koje nikada nismo niti culi.
Nisam zakacio kuku, skonto sam da mi je lakse da uplatim ono preko Rijaseta pa da oni odrade kurban u Australiji, sve po ps-u, a da se ja ne bakchem s njime, a i komsije su mi dosadile. Svake godine sam klao na livadi iza zgrade, ili tamo prema djecijem igralistu, neki papci se bunili, kao ne radi se to tu, i slicne stvari. Nesu valjda klati kurban na balkonu majka mu stara?! Svakakvog svijeta ima moj ti...
Desert Wind

#65 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Desert Wind »

Kad ste vec kod qrcenja evo nasao sam zgodan video a'la bosanc-heros (ovo je radi obje "nacionalnosti") gdje je jedan nas dzikan bilmez i MUFljuz isturirao ferrari na pravdi boga ali ocito da su mu karike poodavno otisle, prvo sam mislio da je motor hladan pa jaci kondenz izlazi ali boga mi bice da je ovo prvo, zaebo je passate pijachare - indzoj:

P.S. pitam se koliko se napatio da ga zaradi... :-?
emko1234

#66 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by emko1234 »

sabanss wrote:
Jel' se to nema kesa :D Mozes i kratkorocni, sa cvrkom i deset milja ne bi ti rata bila ni 45000 KM mjesecno na godinu dana.
hahahahahahahhaahahhahahahaahhaha :thumbup: :thumbup: :thumbup:
tavustavus

#67 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by tavustavus »

a jarane nikad te ne pitah,jesil mu stavio one ljubicaste diode na one brizgaljke za pranje sajbe,to mu daje dodatnih 10KS,pa vidi a da ne govorimo o auspuhu itd. :bih: :roll: :roll:
Bullet Tooth Tony

#68 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

e ljudi imam problem , izgubio sam kisobran iz rolls-a (inace u vratima dodje kao oprema) , kad sam jeo cevape u Zelja dva .... pa ako ko naleti samo neka javi , da ne kupujem bezzeee one od 5 maraka

Image
Image
goran288

#69 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by goran288 »

Edin H. wrote:Zaista si me ovim pitanjem bacio u veoma ozbiljno i dubokoumno razmisljanje i u potpunosti suosjecam sa tvojim problemom.
U principu sto se tice dzamije 62-ojka bi u principu trebala zadovoljiti tvoje, moram primjetiti skromne potrebe. Ali morao bi nam dati vise podataka kao npr. koju dzamiju preferiras da posjecujes da recimo iskljucis mogocnost da za vozilo nemas adekvatan prostor za parkiranje ili da ti auto bude vece od dzamije :roll:
Ipak moram priznati da lijepo dizajnirani poseban odjeljak za odlaganje pistolja cini ovo vozilo vrlo atraktivnom propozocijom.

Image

Sto se tice 57-ce ona ti je definitivno bolja za Makarske s obzirom da ima bolje rijesen prtljazni prostor, te poseban odjeljak gdje mozes uredno smjestiti dinamit kada ides loviti ribu, a u isto vrijeme odloziti i stapove za golf.

Image

Nadam se da ce ti ovo pomoci da dodjes do prave odluke.

Sto se tice potrosnje nemoj se brinuti - znam ja majstora koji ce ti ga prebaciti na plin, nista da ne brines sistem iz Poljske :oops:
hhahahahahahahaha........ :thumbup: :thumbup: :thumbup:
chuchumbamayumbe

#70 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Beg_Babic wrote:e ljudi imam problem , izgubio sam kisobran iz rolls-a (inace u vratima dodje kao oprema) , kad sam jeo cevape u Zelja dva .... pa ako ko naleti samo neka javi , da ne kupujem bezzeee one od 5 maraka
Evo ti lika, prodaje za $900 kisobran (doduse za Maybach) , samo izgleda da je bijeli, pa skontaj ako ti se da razbijati onu hiljadarku
goran288

#71 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by goran288 »

e ljudi interesuje me za ovog Maybacha kakav je onaj majstor prema Kobiljaci i jel imaju za njega heklanje i puzavice original da se kupe ili moram ove iz kuce iznositi....inace zadovoljan sam autom,malo pred kucom me zeza okretanje,jer zivim na selu,ali ima ovdje komso 539,samo mi zakaci prednji kraj i malo ga zakrene...i jos nesto mislio sam telecu kozu staviti pozadi djeci ispod nogu,ali ako je neko imao iskustva molio bi da mi javi ovdje,kakva je za odrzavati,prlja li se brzo i tako to....
chuchumbamayumbe

#72 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

goran288 wrote:e ljudi interesuje me za ovog Maybacha kakav je onaj majstor prema Kobiljaci i jel imaju za njega heklanje i puzavice original da se kupe ili moram ove iz kuce iznositi....inace zadovoljan sam autom,malo pred kucom me zeza okretanje,jer zivim na selu,ali ima ovdje komso 539,samo mi zakaci prednji kraj i malo ga zakrene...i jos nesto mislio sam telecu kozu staviti pozadi djeci ispod nogu,ali ako je neko imao iskustva molio bi da mi javi ovdje,kakva je za odrzavati,prlja li se brzo i tako to....
Evo sta sam ja napisao kada sam ga tek pazario:
Ja sam do sada na MOME Maybachu zamjenio gumiglajznu i lijevu lafetu (samo kugle).
Dijelovi se mogu naci kod Kekuna (tamo iza Tufine pekare) i ima jedan lik na Širokači (Ramo, svi ga gore znaju).
Što se tiče servisa, Sajo u Ilijašu je neprevaziđen za Maybach-e (pitajte kojeg god hoćete vlasnika), a dobro radi i Dževad (Dobroševići) i Džemo (sa Hošinog brijega).
Za karburator je najbolji onaj lik iz Rogatice, ja mislim da se zove Mitar ili Mirko, nisam siguran.
Uglavnom, što se tiče održavanja Maybacha, u BiH nema problema!
A djeca su mi alergicna na teletinu, pa je nisam niti metao, samo heklanje preko naslonjaca za glavu, standardno.
Pogledaj tamo prema Visokom za tu teletinu i kozu, ako ti treba broj od NIjaza iz Goduse, radi on sa tim pa da te preporucim, aa?
goran288

#73 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by goran288 »

chuchumbamayumbe wrote:
goran288 wrote:e ljudi interesuje me za ovog Maybacha kakav je onaj majstor prema Kobiljaci i jel imaju za njega heklanje i puzavice original da se kupe ili moram ove iz kuce iznositi....inace zadovoljan sam autom,malo pred kucom me zeza okretanje,jer zivim na selu,ali ima ovdje komso 539,samo mi zakaci prednji kraj i malo ga zakrene...i jos nesto mislio sam telecu kozu staviti pozadi djeci ispod nogu,ali ako je neko imao iskustva molio bi da mi javi ovdje,kakva je za odrzavati,prlja li se brzo i tako to....
Evo sta sam ja napisao kada sam ga tek pazario:
Ja sam do sada na MOME Maybachu zamjenio gumiglajznu i lijevu lafetu (samo kugle).
Dijelovi se mogu naci kod Kekuna (tamo iza Tufine pekare) i ima jedan lik na Širokači (Ramo, svi ga gore znaju).
Što se tiče servisa, Sajo u Ilijašu je neprevaziđen za Maybach-e (pitajte kojeg god hoćete vlasnika), a dobro radi i Dževad (Dobroševići) i Džemo (sa Hošinog brijega).
Za karburator je najbolji onaj lik iz Rogatice, ja mislim da se zove Mitar ili Mirko, nisam siguran.
Uglavnom, što se tiče održavanja Maybacha, u BiH nema problema!
A djeca su mi alergicna na teletinu, pa je nisam niti metao, samo heklanje preko naslonjaca za glavu, standardno.
Pogledaj tamo prema Visokom za tu teletinu i kozu, ako ti treba broj od NIjaza iz Goduse, radi on sa tim pa da te preporucim, aa?
hvala ti drug ali ono od srca....aj vidi posalji mi na PP taj broj ili ako si dobar sa njim cire mu za mene da me naruci,a sutra cu za Rudo da vidim neke ovce i neku presu za sijeno,pa cu svratiti do tog u Rogatici,cuo sam za njega....kazu kad on kosacicu nastima tu nema stajanja vise...svaka mu cast...malo mi i trosi vise,mozda treba dici onaj plovak u karburatoru,ali nije moje da nagadjam nek cojek pogleda pa nek kaze sta je i kolko je,ne zalim .....
Bullet Tooth Tony

#74 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Ne znam kakva su vasa misljenje oko toga , ali meni ovaj cilim bas ekstra dodje kad hocu u granap
Image

P.S - jos nisam nasao kisobran
goran288

#75 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by goran288 »

Beg_Babic wrote:Ne znam kakva su vasa misljenje oko toga , ali meni ovaj cilim bas ekstra dodje kad hocu u granap
Image

P.S - jos nisam nasao kisobran
nisam odavno vidio nista ljepse...extra...taj cilim ne da mu stoji,nego gori,oca mi.....a da ti ne znas slucajno ima li neko prodati jambolije( ili ti ga cupavce) za ovo moje auto....po mogucnosti bijeli,jer to hoce zena u mene da boji u neku boju....slomi me po citav dan....pa ajde trazi,pa ajde trazi....znas kake su zene....
Post Reply