Da li ste Yugonostalgičari ?

Locked

Da li ste Yugonostalgičari ?

Jesam i žalim za " Titinom " SFRJ ;
120
58%
Nisam, moja domovina, zavičaj i u mislima država je uvjek bila BiH ;
87
42%

Total votes: 207

hik--meta

#51 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by hik--meta »

saibaba wrote:To sto nam je organizacija države loša ili što su loši ljudi na vlasti nema veze sa jugoslavijom.
Ne razumijem ljude koji žale za jugoslavijom. To je bila jedna klasična diktatura.
Sistem koji u sadašnjem vremenu nije mogao opstati ni ekonomski niti bilo kako drugačije,
A ko kaze da u Jugoslaviji nije bila dominacija Srba laže.
upravo ovim dajes za povod srbima da tvrde da bi u bih bez rs-a dominirali bosnjaci.
saibaba

#52 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by saibaba »

hik--meta wrote:
saibaba wrote:To sto nam je organizacija države loša ili što su loši ljudi na vlasti nema veze sa jugoslavijom.
Ne razumijem ljude koji žale za jugoslavijom. To je bila jedna klasična diktatura.
Sistem koji u sadašnjem vremenu nije mogao opstati ni ekonomski niti bilo kako drugačije,
upravo ovim dajes za povod srbima da tvrde da bi u bih bez rs-a dominirali bosnjaci.
Da su oni dominirali jugoslavijom to je činjenica, da trenutno dominiraju rs-om i to je činjenica. Razlog za agresiju na BiH nije bio nikakav strah od dominacije Bošnjaka nego okupacija teritorije BiH od strane Srbije.
Jesu li kinezi okupirali Tibet zbog straha od dominacije Tibetanaca ?
hik--meta

#53 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by hik--meta »

znaci dajes im pravo da imaju rs da mi ne bismo "dominirali" nad njima?
doktor30

#54 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by doktor30 »

meni je zao onog rahatluka za narod u jugoslaviji. svugdje si mogao ici, niko te nije smio dirati, narod brate lijepo zivio. a to sto se kasnije grupa robijasa: tudjan, izetbegovic, karadzic i ekipe oko njih sjetili price o ugrozenosti - svo vidite i sami dokle smo dogurali. stoka, fuj, gade mi se. nismo MI bili ugrozeni, nego oni, pa su za rad njih uvalili cijali narod u belaj
saibaba

#55 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by saibaba »

hik--meta wrote:znaci dajes im pravo da imaju rs da mi ne bismo "dominirali" nad njima?
Sto si ba zapela za tu dominaciju , Pogledaj ostale države u evropi, Ko dominira nad kim u Njemačkoj Austriji ?
Zašto BiH nebi mogli biti takva država.
saibaba

#56 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by saibaba »

hik--meta wrote:znaci dajes im pravo da imaju rs da mi ne bismo "dominirali" nad njima?
Što si ba zapela za tu dominaciju Zašto BiH nebi mogla biti jedna normalna država ? Ko dominira nad kim recimo u Nemačkoj ili Austriji ?
zafrigana

#57 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by zafrigana »

cyprus wrote:Nemam pojma. Jugoslavija je bila moja domovina, sad je BiH, tako da malo i jeste glupo da žalim za državom koje više nema, pored ove koju sad imam, prvenstveno zato jer se i te bivše nam države i ne sjećam previše, ali eto većina kaže da su tad stvari bile neuporedivo bolje.
:-)
Ma kakva nostalgija ja bivšom Jugom...šta je tamo bilo dobro..Goli otok...ruski jezik dominantan po školama...rifle iz Italije i one smiješne lutke sa punđama što su ih nane stavljale na bračne krevete...ma nisi smio zucnut..oma prdekana...To što je bio proletarijat..pa svi radnici jednako...je jednako gofno u džepu od čega su jedva namirivali režije i hranu..a školovanje zaboravite. Na fakultete uglavnom su išla djeca doktora..pravnika...liječnika...naravno svih oni sa crvenom knjižicom pa na funkcijama...
Omladina je imala toliko mogućnosti za izlaske da su tako morali osmisliti u svojoj neimaštini tzv. Korza...kojima bi se satima šetao gore dole dok ti nokti ne otpadnu jer za cugu nije bilo, a ni posebno gdje....
Kada bi stranci dolazili u naše gradove...ljudi se plašili pa pitali što je to...kakve demonstracije svako veče..he heee...međutim nije to bilo loše.... znao si točno gdje tko stoji...nema da fališ...u istoj pozi ka Kipovi.
Koliko ju JU bila prirodna tvorevina nekolicine naroda koji su poštovali bratstvo i jedninstvo pod jakom komunjarskom čizmom i diktatom vidi se po ovom ratu koji nas je poharao, kako BIH tako i RH. Dakle ponovilo se stanje nacionalnog identiteta koje je bilo upitno kroz II sv. rat..a održavano umjetno kroz mir i tišinu...doviđenja u zatvore...ihaaa...sjetimo se samo Hrvatskog proljeća....
Nije da neke stvari nisu bile Ok...ma jeee.. mogao si šeteti u po noću gdje ti se sprdne..e neš saa....Oš prolupanih ljudi..oš mina...
Ma ne želim biti sarkastična...ali uspoređivati današnje mogućnosti kupnje stanova, auta, školovanje, ...općenito podizanje standarda je neusporedivo...
U JU si mogao raditi 50 godina i ne vidjeti stana..ako onako izrabljen i doživiš da vidiš što ti je sudbina namijenila.
Danas postoje mogućnosti većeg migriranja ljudi diljem svijeta.....obrazovanja koje je i kod nas uznapredovalo...
ali ostala je negativna nacionalna "osviještenost" potreba za identitetom posebno u BIH. Nekako će se i to riješiti. Dayton je zaustavio rat...ali ne i probleme države.
signature

#58 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by signature »

tempora wrote:Jednom je Edin Zubcevic, direktor jazz festivala u Sarajevu, dao komentar o onoj pjesmi koja ide nesto kao " sve je isto samo njega nema" ( izvinjavam se, ne znam kako se zove pjesma) pa rekao kako je sramno pjevati nesto takvo ( u cemu se apsolutno slazem) nakon svega sto se desilo u BiH. A svi znamo sta se to desilo u BiH, samo se pravimo ludi.

Kada su prve granate, u ponoc, petog na sesti april pocele padati na grad Sarajevo, jedan od mojih clanova porodice izjavio je slijedece: "Pa zar sam ja za ovo radio 40 godina?" misleci na JNA. Reakcija prostog, jednostavnog covjeka, koji niti je razmisljao o dijeljenju Jugoslavije, niti je ikada podrzavao.

I sta to znaci patiti za Jugoslavijom? Da li su to oni ljudi koji su zivjeli u poslijeratnoj Titovoj Jugoslaviji? Ili oni rodjeni 70tih? Ili oni rodjeni 50 tih? Da li su to oni ljudi, koji se nisu mogli pomiriti sa podjelom Jugoslavije, tj njenim raspadom, pa uzeli puske, kame i nozeve u ruke, da brane sveto tlo? Kako to i na koji nacin cemo vidjeti pravog Jugonostalgicara? Koje su mu to karakteristike? Da li se on po automatizmu odrice svih zlodjela JNA ili ih prihvata kao neminovnost u ime boljeg zivota? Nista ne razumijem.
to su oni a nadam se da ce se ovdje i prepoznati kojih nije briga da je pobijeno i dva miliona Bosnjaka samo da je ostala nekakva Jugoslavija a i njihova guz *ica u stanju u kojem se nalazila do pocetka rata.ipak su oni prije rata uhvatili straftu i pravac zapad,samo sto sad na zapadu nisu vise nadgradnja da mogu cerupati radnicku klasu i ici kao socijalisticki tajkuni u sopinge u Pariz i kupovati garderobu u otmjenim pariskim buticima.sad na zapadu moraju u fabriku zajedno sa zapadnjackom radnickom klasom.sad u B-H-a radnicku klasu drugi i na drugaciji nacin cerupaju.
hik--meta

#59 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by hik--meta »

saibaba wrote:
Što si ba zapela za tu dominaciju Zašto BiH nebi mogla biti jedna normalna država ? Ko dominira nad kim recimo u Nemačkoj ili Austriji ?
u austriji i njemackoj nemas primitivne balkance u vecini, i te dvije zemlje su za razliku od BiH nacionalno homogene drzave sa 90% jednih koji ce uvijek "dominirati" nad drugima - jeftinom radnom snagom iz siromasnih zemalja koja je u manjini. mada se postavlja pitanje koliko su austrijanci npr nacija.

i ja bih najvise na svijetu voljela da bih bude gradjanska drzava gdje nema dominacije, ali ti si prvi rekao da je u bivsoj yu postojala dominacija jednih nad drugima.
simi5

#60 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by simi5 »

saibaba wrote:
hik--meta wrote:
Da su oni dominirali jugoslavijom to je činjenica, da trenutno dominiraju rs-om i to je činjenica. Razlog za agresiju na BiH nije bio nikakav strah od dominacije Bošnjaka nego okupacija teritorije BiH od strane Srbije.
Jesu li kinezi okupirali Tibet zbog straha od dominacije Tibetanaca ?
Saibaba reci života ti koliko je predsednika Jugoslavije bilo Srba? A premijeri Jugoslavije, ko je bio Srbin? A na čelu SK koji su Srbi bili?
pilav

#61 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by pilav »

Izgleda da su najveci nostalgicari oni koji dobro fasovase od cuvara bratstva i jedinstva,nase nam "drage" jna.
Realno treba priznati da je SFRJ za ove danasnje banane drzavice bila super sila u svakom pogledu. Mene j... samo
to sto su mi navodni dusebriznici za istom dali takvu mazu tako da me ni pozitivne stvari iz te drzave ne bacaju
u sevdah i nekakvu nostalgiju.
uhljug_s_koseva

#62 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by uhljug_s_koseva »

zafrigana wrote: Ma ne želim biti sarkastična...ali uspoređivati današnje mogućnosti kupnje stanova, auta, školovanje, ...općenito podizanje standarda je neusporedivo...
U JU si mogao raditi 50 godina i ne vidjeti stana..ako onako izrabljen i doživiš da vidiš što ti je sudbina namijenila.
Danas postoje mogućnosti većeg migriranja ljudi diljem svijeta.....obrazovanja koje je i kod nas uznapredovalo...
ali ostala je negativna nacionalna "osviještenost" potreba za identitetom posebno u BIH. Nekako će se i to riješiti. Dayton je zaustavio rat...ali ne i probleme države.
Kakvo crno podizanje standarda :lol: .To sto sad ljudi dizu kredite,pa ostaju u dugovima do kraja zivota je druga stvar.I na koji je nacin uznapredovalo obrazovanje?ima hiljadu nakih programa,deset jezika,svaki fax uvodi svoju bolonju,uglavnom se ne zna ko pije a ko placa.Uglavnom ne treba izmisljat stvari.Yuga je kao sve ostalo imala dobrih i losih strana,ali je stanje realno gledano bilo tada bolje nego sada.
Prpa.ba

#63 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Prpa.ba »

Jesam.

...općenito podizanje standarda je neusporedivo...
:lol: :lol: :lol:

Jugoslavija je bila drzava u kojoj sam se rodio i zivio, ova nekakva dejtonsko-postratna tvorevina je samo mjesto gdje cu umrijeti. Ljubav za BiH se nekako... izgubila tokom rata.
Last edited by Prpa.ba on 02/04/2008 20:20, edited 1 time in total.
zafrigana

#64 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by zafrigana »

de mi reci što bi bez mogućnosti kredita? Ili imaš možda dobro zaleđe koje će ti osigurati zijevanje kroz život jer ti je osigurana egzistencija preko tatinih leđa i mamine kuhinje.
Danas svatko tko se želi potruditi u radu i učenju može dobiti stipendije i napredovati..Dakle i zaposliti se,... time i podići kredit...pa fala Bogu da ih ima...Hoćeš li mi ti... ne posudit nego dati lovu da si ga kupim...e jesi trubadur. Sada koliko su oni povoljni druga je priča..ali stvari su takve da ipak imaš mogućnosti koje prije nisi imao.
U stanu kojeg je dobio X ili y dida od Tite.. živjele su po tri generacije. Ajde ti živi sa svojima...uhhh baš ti se da ili si toliko razmaažen da još uvijek sisaš.
Govoriti o školstvu čiji su temelji udareni u socijalizmu i sada kada se stvara EU je bespredmetno govoriti. Bolonja ti omogućava širi izbor fakulteta...mogućnost stupnjevanog obrazovanja...a sve ovisi o tvojoj volji i želji da spoznaš znanje.
Sve se mora mijenjati ...preoblikovati u skladu sa vremenom i prilikama u kojima nam se države nalaze.
Ako BIH ili RH teže prema EU..a jesu i moraju...onda se nužno trebaju i prilagoditi školstvu. E sada jesmo li mi pametniji sa socijalističkom gimbom više nego Bolonjskim faksom, otom potom. ;-)
ninili

#65 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by ninili »

Zao mi je sto vise Jugoslavije nema. Nije mi zao one iz '91 kada je sve krenulo prema dole. Zao mi je Titove Jugoslavije. Mozda su neki zaboravili da je Tito umro 4 maja 1980, pa govore kako je njegova armija JNA klala i silovala muslimane -90ih u BiH. :shock:
Mislim da se u BiH najvise vidjelo bratsvo i jedinstvo. Bila sam ponosna sto sam nosila plavu kapu i crvenu maramu. Bila sam isto tako ponosna sto su Titovi partizani stali na put Hitleru i branili se. Vi koji govorite da je Tito bio diktator, bio je, ali ne moze se to porediti sa Staljinom i tadasnjom komunistickom Rusijom. Tito nije dopustio da niko udje u Jugu i da nam govori sta da radimo. Uspjeo je da kaze i Americi i Rusiji NE! Mozemo sami. Manipulisao je sa trgovinom i koristio hladni rat u NASU svrhu. Tadasnji lideri svijeta su dolazili Marsalu Brozu i pitali ga za savjete o desavanjima u svijetu. Sta misli te, da sada pitaju Silajdzica i Tihica, ili mozda Dodika. Ne budi te smijesni ljudi. Vidi te sada gdje smo. Ameri su usli i NIKAD ali zapamti te, NIKAD nece izaci. Napravili su svoju bazu i gotovo. Kraj price. Sad radimo za njih. Ovi na vlasti su samo pijuni koji rade kako im se kaze i koriste nacionalizam da razdvoje ljude jos vise.
Ja nisam znala sta sam prije '92. Kad su me drugovi u razredu pitali sta sam po nacionalnosti ja sam govorila da sam Jugoslovanka. Mislila sam da su to svi! Koja greska!!! Ja se i dan danad tako osjecam. Ne pripadam ni muslimanima, ni srbima, a ni hrvatima. Tito je imao pravo sto nije dao raji da idu u crkve i dzamije ako su bili clanovi komunisticke partije. Znao je sa kakvom bagrom ima posla. Balkanci su ovce. Nama i treba jedan diktator koji ce nam govoriti sta da radimo i kako da se ponasamo.
Nostalgicna sam, kako nisam!
dalmatinka

#66 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by dalmatinka »

@ninili, zanimljivo stajalište. Nisam jugonostalgičarka, ali s nekim djelovima bih se složila. :D I da ne zaboravim, evo još jedan "zanimljivi" dio iz tog vremena:
Image
Šole

#67 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Šole »

Da jesam, ideja Yugoslavenstva je super. Ne govorim o političkom uređenju, ali ideja Yugoslovenstva da.
bosanska rijec

#68 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by bosanska rijec »

"Jesam i žalim za " Titinom " SFRJ ;

Nisam, moja domovina, zavičaj i u mislima država je uvjek bila BiH ;"

E ovakva anketa je licemjerna i bezvezna, jer narod bosanski i Bosnjaci koji su najvise stradali u ovom ratu
u mislima im najvise od svih upravo bila ta SFRJ , upravo oni koji su unistili i tu bivsu drzavu, ubili toliko naroda u BiH, unistili bosansku ekonomiju, nije to vise bila YU nego Srboslavija sa svojom vojskom koja se zvala JNA. Anketa sto bi rekli nidje veze.
Danas znamo istinu sta je to sve skupa bilo. Nazalost :twisted:
patrius

#69 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by patrius »

Zato sto sam komunist 8-)
jOFLA

#70 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by jOFLA »

zafrigana wrote:
cyprus wrote:Na fakultete uglavnom su išla djeca doktora..pravnika...liječnika...naravno svih oni sa crvenom knjižicom pa na funkcijama...
Mlada si.
bomba

#71 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by bomba »

palermo wrote:
bomba wrote:Ne osporavam a i postujem ! dobio si i Mamu,Taju i njima slicne uz nju gratis ! :D
Interesuje me,jesi li ti svjestan da si sad napisao glupost..................jebo te,ovakvi će potpuno dikreditovati čitave proteste
Glupost ??? Pa to ti je trenutno stanje u ovoj zemlji druze (nazalost) a tebi to ocito ne smeta. Kazes, kakva god da je moja je ??? Dakle kad kazes "kakva god" znaci da ti ne smeta i da si se pomirio sa tim da je BiH trenutno bijedna, podijeljena, iza sviju u susjedstvu, siromasna i sa bruku lopova na njenom vrhu koji je "vode".... Tebi je bitno da je to tvoja zemlja a ostale probleme u njoj zanemarujes.... Svaka cast ! Suti onda i trpi !
palermo

#72 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by palermo »

bomba wrote:
palermo wrote:
bomba wrote:Ne osporavam a i postujem ! dobio si i Mamu,Taju i njima slicne uz nju gratis ! :D
Interesuje me,jesi li ti svjestan da si sad napisao glupost..................jebo te,ovakvi će potpuno dikreditovati čitave proteste
Glupost ??? Pa to ti je trenutno stanje u ovoj zemlji druze (nazalost) a tebi to ocito ne smeta. Kazes, kakva god da je moja je ??? Dakle kad kazes "kakva god" znaci da ti ne smeta i da si se pomirio sa tim da je BiH trenutno bijedna, podijeljena, iza sviju u susjedstvu, siromasna i sa bruku lopova na njenom vrhu koji je "vode".... Tebi je bitno da je to tvoja zemlja a ostale probleme u njoj zanemarujes.... Svaka cast ! Suti onda i trpi !
Pa vidiš, za razliku od tebe, Moja Bosna i Hercegovina nisu tajo i mama, moja Bosna i Hercegovina je moja Neretva, moj stari most, ćevapi u želje na čaršiji, gospodska ulica u banjaluci, moja Bosna i Hercegovina je bajramska baklava i uskršnji doručak, moja Bosna i Hercegovina je pobjeda nad Danskom u Kopenhagenu i i neuspjeh sa istom danskom na Koševu, moja Bosna i Hercegovina je Meša Selimović i Jasmila Žbanić, moja Bosna i Hercegovina je utkana u mene i nosim je sa sobom kao dio svog identiteta, moja Bosna i Hercegovina su i sarajevski protetsti, sarajevo x com i reforma policije, moja Bosna i Hercegovina pripada meni i ja pripadam njoj, a tebi zlatni puti traži zemlju bez problema, onu koja će te prihvatiti i dati ti sve ono što tražiš iako sumnjam da su takvi igdje dobrodošli.
Svoju ličnu sreću gradim sam i ne okrivljujem niti pripisujem zasluge za to Bosni i Hercegovini..............
bomba

#73 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by bomba »

palermo wrote:
Pa vidiš, za razliku od tebe, Moja Bosna i Hercegovina nisu tajo i mama, moja Bosna i Hercegovina je moja Neretva, moj stari most, ćevapi u želje na čaršiji, gospodska ulica u banjaluci, moja Bosna i Hercegovina je bajramska baklava i uskršnji doručak, moja Bosna i Hercegovina je pobjeda nad Danskom u Kopenhagenu i i neuspjeh sa istom danskom na Koševu, moja Bosna i Hercegovina je Meša Selimović i Jasmila Žbanić, moja Bosna i Hercegovina je utkana u mene i nosim je sa sobom kao dio svog identiteta, moja Bosna i Hercegovina su i sarajevski protetsti, sarajevo x com i reforma policije, moja Bosna i Hercegovina pripada meni i ja pripadam njoj, a tebi zlatni puti traži zemlju bez problema, onu koja će te prihvatiti i dati ti sve ono što tražiš iako sumnjam da su takvi igdje dobrodošli.
Svoju ličnu sreću gradim sam i ne okrivljujem niti pripisujem zasluge za to Bosni i Hercegovini..............
A nisi mozda, u tvom hvalospjevu, pomislio da u tvojoj Bosni ima masa ljudi koji nemaju hljeba da jedu a kamoli cevape u Zelji, baklave i slicno ??? Nisi pomislio da u tvojoj Bosni ima masa ljudi bez krova nad glavom, RVI-ja koje niko ne ferma ni 2%, penzionera koji kopaju po kontejnerima ??? Nisi pomislio da je ova zemlja puna dostojanstvenih ljudi koji su se spustili na najnize nivoe, rade svakakve poslove i kopaju po smecu a samo da bi prehranili sebe i svoje porodice ??? Nisi pomislio da u Bosni ima masa ljudi koji bi takodjer da odu da vide ljepote i starine BiH ali si to jednostavno ne mogu priustiti ???? Izvini buraz ali nalupao si se pravih gluposti ! Gledas iz svoje perspektive i nije ti lose. Mozes si priustiti sve sto si nabrojao pa si sretan. Mogu hvala Bogu i ja ali za razliku od tebe, ja kada kazem da nisam zadovoljan ovom zemljom, mislim i na ljude pomenute iznad i koji su na rubu exzistencije ! I dok zivim u takvoj zemlji gdje je sve to toliko prisutno, nikada necu biti zadovoljan ! Ti se sad zavali u mekani kauc u svom toplom stanu i gledaj protiv koga BiH igra... Ako cujes da sta suska napolju, ne brini, to je samo jedan obicni penzioner koji rovari po kontejneru.... Adminima izvinjenje na OT-u
Last edited by bomba on 03/04/2008 10:05, edited 3 times in total.
Vodenjak

#74 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Vodenjak »

ghetter_exe wrote:
CondoR wrote:Nemam običaj kad postavljam topice na forumima, da upozoravam forumaše na kulturan dijalog.
Stoga, obrati pažnju da ti jezik neide prije pameti !
Ne idem meni jezik prije pameti prijatelju moj, ne brini se i svakome cu isto reci za ovakvu temu.
Da ne idem u detalje, meni je pola familije pobijeno od te iste JNA iliti Jugoslavije. ostao sam bez kuce za koju je otac cijeli zivot radio i ostao sam bez stana.
Kondore, ovo se ne odnosi na tebe kao na covjeka ili individuu, nego na Jugoslaviji i temu o Jugoslaviji i tom navodnom suzivotu.

A evo zbog cega necu da budem Jugosloven i zbog cega ne volim Jugoslaviju:
- Ne zelim i necu da zivim u istoj drzavi ili bar entitetu sa ljudima koji su ubijali, klali, pustosili i slivali.
- Ne zelim i necu da budem dio nacinalne manjine gdje su srbi i hrvati vecina
- Zelim da u svojoj reprezentaciji vidim i Bosnjake, zelim da gledam dnevnik koji vode i bosnjaci
- Ne zelim da mi glavni grad bude Beograd
- Ne zelim da radim i da izgradjujem autoputeve od Zagreba do Beograda
- Ne zelim da mi slovenci izvoze drva, prave namjesetaj, pa ga onda meni prodaju
- Ne zelim da bez ikakvih naknada elektricna i druge energije idu u Hrvatsku i Srbiju
- Ne zelim biti u drzavi u kojoj su bosanci navodno glupi, a hrvati kultutni i srbi pametni
- Ne zelim da mi predsjednik bude neko poput milosevica
- Ne zelim da radim i uplacujem novac za ocuvanje spomenika i manastira po Kosovu
- Ne zelim da mi na zastavi nema boje koja predstavlja moj narod
- Ne zelim da mi na grbu republike nema nikakvog nacionalnog identita
- Ne zelim da sef policiji ili nacelnik opcine gdje zivi 99 odsto bosnjaka bude srbin
- Ne zelim da se izjasnjavam kao ostali, kada se skupstini to prohtje
- Ne zelim da historija moga naroda bude tudja historija i bude zaboravljena
- Ne zelim krst iznad Sarajeva
- I ne zelim jos nekih 1000000 stvari.

Nadam se da sam sada malo jasniji
Pozdrav
Sve ono boldirano, na ovaj ili onaj nacin imas danas i neces ga se zadugo rijesiti!

Sta ti hoces u stvari? :-) :-)
palermo

#75 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by palermo »

bomba wrote:
palermo wrote:
A nisi mozda, u tvom hvalospjevu, pomislio da u tvojoj Bosni ima masa ljudi koji nemaju hljeba da jedu a kamoli cevape u Zelji, baklave i slicno ??? Nisi pomislio da u tvojoj Bosni ima masa ljudi bez krova nad glavom, RVI-ja koje niko ne ferma ni 2%, penzionera koji kopaju po kontejnerima ??? Nisi pomislio da je ova zemlja puna dostojanstvenih ljudi koji su se spustili na najnize nivoe, rade svakakve poslove i kopaju po smecu a samo da bi prehranili sebe i svoje porodice ??? Nisi pomislio da u Bosni ima masa ljudi koji bi takodjer da odu da vide ljepote i starine BiH ali si to jednostavno ne mogu priustiti ???? Izvini buraz ali nalupao si se pravih gluposti ! Gledas iz svoje perspektive i nije ti lose. Mozes si priustiti sve sto si nabrojao pa si sretan. Mogu hvala Bogu i ja ali za razliku od tebe, ja kada kazem da nisam zadovoljan ovom zemljom, isto tako mislim i na ljude koji ne mogu i koji su na rubu exzistencije ! I dok zivim u takvoj zemlji gdje je sve to toliko prisutno, nikada necu biti zadovoljan ! Ti se sad zavali u mekani kauc u svom toplom stanu i gledaj protiv koga BiH igra... Ako cujes da sta suska napolju, ne brini, to je samo jedan obicni penzioner koji rovari po kontejneru.... Adminima izvinjenje na OT-u
Ne nisam pomislio, oni nemaju ništa od toga što ja mislim na njih i zbog toga sam nesretan, ja onome kome mogu pomognem, i penzioneru i nezaposlenom, i uvijek sam sretan kad to mogu............al žao mi je što ću ti opet reći, ja nisam nesretan u ovoj Bosni i hercegovini, i nemam osjećaj krivice zbog toga.Sretnu zemlju čine sretni ljudi, što je više sretnih i zemlja je sretnija. I nisam zadovoljan kako ova zemlja funkcionira, ali za razliku od tebe ja je ne mrzim zbog toga.......
Last edited by palermo on 03/04/2008 10:19, edited 1 time in total.
Locked