9. i kao oni ispred kojih i iza kojih smo pregradu metnuli i na oči im koprenu stavili - zato oni ne vide,Ne mogu da shvatim zašto si se uhvatio ovog hadisa toliko.
Šta je glupo? Znaš li da je seksualni poriv najjači poriv kod živih bića, a da je zaštita društva od nemorala jedan od najvažnijih prioriteta u islamu. Bolje je da bude tako, nego da živimo kao što sada živimo u društvima napaljenih ljudi koji nemaju đe i u šta.
I muškarcu je obaveza da se odazove pozivu žene, ali je njena obaveza veća.
Muškarcu ?
Nađider mi taj hadis
Savjetujem ti da procitas knjigu Vodič za muslimanski brak - Ruqayyah Waris Maqsood (Prijevod sa engleskog: Ahmet Alibašić) ili probaj dowload na ovoj stranici, ne znam hoce li funkcionisati sada http://bosnamuslimmedia.wordpress.com/2 ... -alibasic/ u svakom slucaju sigurna sam da ce ti pomoci da razumijes vrijednost jednog braka u Islamu
Hehehe, de ti meni citiraj hadis , koji govori na ovaj način kao što je u vezi muškarčevog ćejfa![]()
Nemoj mi nekakve vodiče , mnogo ja znam još od prije rata - nisam novokonponovan
10. i njima je svejedno opominjao ih ti ili ne opominjao, oni neće vjerovati.
11. Tvoja opomena će koristiti samo onome koji Kur’an slijedi i Milostivoga se boji, iako ga ne vidi; njega obraduj oprostom i nagradom lijepom!
12. Mi ćemo, zaista, mrtve oživiti i Mi smo zapisali ono što su uradili i djela koja su iza sebe ostavili; sve smo Mi to u Knjizi jasno pobrojali.
(Yasin)
Kako to dragi Allah dz.s lijepo kaze, opominjao ih ti ili ne opominjao oni nece vjerovati, dakle Allah dz.s uputi one koje ON hoce a one koje hoce ostavlja u vjecnoj zabludi.
ja ti mogu vrlo jednostavno objasniti taj hadis al po tvom stavu i nacinu razmisljanja skontala sam da nema sansi da ti to skontas kako treba zato sam ti predlozila tu knjigu
Nekad davno u osnovnoj skoli na predmetu Fizike pricao nam profesor o jednom naucniku, nemogu da se sjetim sad njegovog imena, uglavnom on je napisao ovom jednom preeeeduuugo pismo i na kraju kaze izvini molim te sto sam ti poslao dugo pismo ali nisam imao vremena da ga napisem krace