Krst vs. Dzamija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
giga

#51 Re: Krst vs. Dzamija

Post by giga »

otisao sam danas da vidim sliku buduce dzamije

prvi utisak za mene je da ce to biti dzamija u Natuzzi stilu (omiljen od strane nasih novih bogatasa koji svakako vecinom zive na Ciglanama i po stranackoj duznosti idu na dzumu)

i dalje stoji da je lokacija apsolutna provokacija i "zapisavanje teritorije", bez obzira na Natuzzi stil
margina

#52 Re: Krst vs. Dzamija

Post by margina »

Arslan wrote:
margina wrote:
Arslan wrote:i jos nesto, za sve ucesnike.. tema vam je beton! :roll: :roll:

Sta fali temi? Zar ne mogu imati svoje misljenje i o tome?
samo ti... misli...
Na zalost, moram da mislim.Ja bih bila najsretnija da mislim kako cemo za godinu postati Svedska, ali vladajuca struktura mi dozvoljava da mislim samo na krstove, dzamije, istjerivanje iz skole onih "drugih" itd. Da su htjeli da naprave nesto pametno za djecu Ciglana u koju spadaju i moje dvoje, vjerovatno bih pisala o tome, a ovako mogu se samo pitati sta moju djecu ceka u zivotu. Ali nema veze, barem ce imati gde Bogu da se pomole da im da posao,stan.....................
callmethebreeeze

#53 Re: Krst vs. Dzamija

Post by callmethebreeeze »

margina wrote:
Na zalost, moram da mislim.Ja bih bila najsretnija da mislim kako cemo za godinu postati Svedska, ali vladajuca struktura mi dozvoljava da mislim samo na krstove, dzamije, istjerivanje iz skole onih "drugih" itd. Da su htjeli da naprave nesto pametno za djecu Ciglana u koju spadaju i moje dvoje, vjerovatno bih pisala o tome, a ovako mogu se samo pitati sta moju djecu ceka u zivotu. Ali nema veze, barem ce imati gde Bogu da se pomole da im da posao,stan.....................
trebala si se ispaliti u svedsku kao i ja pa pricati o multietnicnosti. mi ovdje, vecinom, klanjamo u dzamijama bez munare, i ne fali nam nista. :D
:D
p.s i ovdje se stanovnisto zna buniti kada se treba graditi dzamija.
margina

#54 Re: Krst vs. Dzamija

Post by margina »

callmethebreeeze wrote:
margina wrote:
trebala si se ispaliti u svedsku kao i ja pa pricati o multietnicnosti. mi ovdje, vecinom, klanjamo u dzamijama bez munare, i ne fali nam nista. :D
Trebala sam, ali na zalost, nisam. Ali sad si me ti prosvjetlio da je Svedska otprilike isto kao BiH, pa mi sada nije puno zao sto nisam otisla. Mozes zamisliti, odem odavdje u Svedsku i opet moram pisati o dzamijama. Meni je onda bas lijepo ovdje.
callmethebreeeze

#55 Re: Krst vs. Dzamija

margina wrote:
callmethebreeeze wrote:
margina wrote:
Trebala sam, ali na zalost, nisam. Ali sad si me ti prosvjetlio da je Svedska otprilike isto kao BiH, pa mi sada nije puno zao sto nisam otisla. Mozes zamisliti, odem odavdje u Svedsku i opet moram pisati o dzamijama. Meni je onda bas lijepo ovdje.
ma ne bi. oni koji se bune su obicno desnicari. ovdje se postuje rijec urbanista i ne mozes praviti bez dozvole i plana. a da ti ne pricam o tome kako je bitno da u gradovima imaju prave parkove, igralista i slicno.
:-) :-) :-)
margina

#56 Re: Krst vs. Dzamija

Post by margina »

Ja znam vrlo dobro kako je u Svedskoj. To sto sam prethodno napisala je bilo sarkasticno.
Znam da tamo svaka zgrada ima park sa svim stvarima za djecu, ali nemaju djecu u tim parkovima. Mi imamo djecu, ali nemamo parkove. Oni imaju opremljene skole sa svim mogucim stvarima, a nama se prozori raspadaju na skolama, njihovi roditelji svi rade i niko nije gladan, kod nas je obrnuto. Ljudi nemaju radi cega da se bune zato sto ih drzava stiti, imaju jaku socijalu, a nasa "vlast" nas zavadja da bi sacuvali fotelje i na sljedecim izborima, a socijalu niko i ne spominje. Nije mi narod jasan, kako za sve ove godine nisu uvidjeli koju perfidnu igru igraju nasi politicari, kako se ne zapitaju zasto je toliko nezaposlenih, zasto ljudi kopaju po kontejnerima dok se citavo ovo vrijeme sirom BiH grade vjerski objekti. Treba da se popravljaju oni koji su sruseni, oni nisu ni trebali biti sruseni, ali da se gradi toliko novih objekata dok nam je potrebno svasta nesto......?!
Koliko se ljudi hrani po kontejnerima, javnim kuhinjama, koliko je onih koji nemaju sta da obuku itd itd. Isprazno je vise i govoriti o ovome jer nikog,od onih koji su na vlasti,nije briga, ali se oni ipak uredno biraju na izborima. I onda ne smijes na forumu iznositi svoje misljenje o "zabranjenim" temama. Tako je inace u drzavi, ne smijes protestvovati, gadjati kamenjem i jajima, ne smijes govoriti nista protiv drzave, vlasti..... Smijes samo izaci na izbore i glasati onako kako ti se kaze, ili te potkupe, ili ti napune glavu mrznjom i nacionalizmom. Ne daj Boze reci svoje pravo misljenje u ovoj zemlji pogotovo ako se razlikuje od onoga sto se smije.
callmethebreeeze

#57 Re: Krst vs. Dzamija

margina wrote:Ja znam vrlo dobro kako je u Svedskoj. To sto sam prethodno napisala je bilo sarkasticno.
Znam da tamo svaka zgrada ima park sa svim stvarima za djecu, ali nemaju djecu u tim parkovima. Mi imamo djecu, ali nemamo parkove. Oni imaju opremljene skole sa svim mogucim stvarima, a nama se prozori raspadaju na skolama, njihovi roditelji svi rade i niko nije gladan, kod nas je obrnuto. Ljudi nemaju radi cega da se bune zato sto ih drzava stiti, imaju jaku socijalu, a nasa "vlast" nas zavadja da bi sacuvali fotelje i na sljedecim izborima, a socijalu niko i ne spominje. Nije mi narod jasan, kako za sve ove godine nisu uvidjeli koju perfidnu igru igraju nasi politicari, kako se ne zapitaju zasto je toliko nezaposlenih, zasto ljudi kopaju po kontejnerima dok se citavo ovo vrijeme sirom BiH grade vjerski objekti. Treba da se popravljaju oni koji su sruseni, oni nisu ni trebali biti sruseni, ali da se gradi toliko novih objekata dok nam je potrebno svasta nesto......?!
znam da si bila sarkasticcna :D ja sam podebljao ono sto ni meni nije jasno. pored toga sto mi nije jasno zasto se narod ne buni nije mi jasna drskot i bezobrazluk politicara. ne ide mi u glavu da neko moze biti toliko pohlepan da je u stanju hiljade ljudi zavaliti zarad vlastite dobiti.
:-)
p.s u svedskoj i te kako ima djece na igralistima, zadnjih godina je bio pravi babyboom. posten insan skoro nigdje na kafu ne moci izaci bez da se gura sa kolicicama i mamama.
MUNAFIK

#58 Re: Krst vs. Dzamija

Post by MUNAFIK »

samo ne kontam, koliko covjek mora biti glup, ili zlonamjeran, da bi izgradnju dzamije u neselju u kojem nema dzamije poredio sa krstom, koji cetnici zela da prave bas na onom mjestu sa kojeg su ubijali, gradjane ovog grada, sa kojeg su rusili sve gradzavine ovog grada ukljucujuci i crkve i dzamije....
SL67

#59 Re: Krst vs. Dzamija

Post by SL67 »

homo_sapiens wrote:
OSPF-BGP wrote:

Dzamija kao objekat ima edukativni karakter sto je za djecu sa tog prostora jako bitno.

Na Merhemica Trgu su zadovoljene i sve ostale potrebe, imamo kafice, granape, zelenare, butike, knjizare, frizerske salone, shoping centar, parking, prostor za setanje, prostor za kucne ljubimce.... i napokon dosao je red da se zadovolji potreba za dzamijom gradjana koji zive na ciglanama.
Izvini na pitanju ali možeš li mi reći gdje se na ovom reonu nalazi POŠTA i to su potrebe građana ali je nema, pa makar ona bila sa jednim šalterom. Toliko od mene :bih:
beco

#60 Re: Krst vs. Dzamija

Post by beco »

Pošta se nalazi na Koševskom Brdu kod taxi stajališta, to ti je sa druge strane brda, odmah iza Robot komerca na Ciglanama.
SL67

#61 Re: Krst vs. Dzamija

Post by SL67 »

mIRCerka wrote:jutros na MAMINOJ TV u jutarnjem progamu bjese prilog o izgradnji Saborne crkve u Sarajevu. Gradilo se 9 godina, kako bi se zidovi fino slegli, bla bla ovaj dao ovoliko onaj dao onoliko. I nehriscansko stanovnistvo se bunilo , jer su do tada pravoslavni hramovi gradjeni sa visokim zidom da se ne vidi s ulice itd itd...smetala zvonjava zvonika itd itd...
a sve se desava u 19.vijeku...
i dodje vezir i kaze DOSTA VISE i dopusti izgradnju crkve bez visokog zida okolo sa zvonikom...ali tek nakon sto se dogradio minaret Begove dzamije za metar...jer je problem bio sto je zvonik visi od minareta...
I ja skontam, dok je ovog grada, bice ovakvih prepucavanja :D

Ali, citajuci razna djela iz tog perioda, kontam da nikad nije bilo vise price o Bogu, vjeri i religiji, a vise kriminala, licemjerstva i zlocina. Pa kontam, lijepo je biti NEUSTAVNA KATEGORIJA i jos je ljepse biti dijete mjesovitog braka. Postujem sve, a nisam u toru :D
Pravi, istinski vjernici misle isto kao ja i kao mnogi normalni ljudi, i slažu se sa činjenicom da se bogu bilo kojem i kako god se on zvao može moliti i u kući svojoj ali živjet se ne može od have. Ljudima treba posao, dobra plata, djeci mogućnost da se besplatno bave sa nekim van nastavnim aktivnostima a ne samo djeca čiji roditelji mogu to finansitari jer sve to košta a to Bog ne finansira a ni ove Vlasti, nego samo i samo roditelji. Oni koji misle da su nam bogomolje jedino neophodne u ovoj državi i sve sa vjerskim predznakom da nas zavađaju to su ne nevjernici nego tzv.INSTANT VJERNICI koji se trse i prse a čiste pameti i logike u glavi im fali. Zato aferim pravite vi i Džamije i Crkve i sve bogomolje pa se molite Bogu da ozdravite i da se izlječite od teške bolesti, virusa, bakterije i svega što vam um i duh ubija. POŠTOVANJE SVIM ISTINSKIM I PRAVIM VJERNICIMA . KAO ŠTO SAM I SAMA I ZAHVALJUJEM SE SVAKOM DANU KADA SE PROBUDIM I VIDIM DA SMO SVI ŽIVI I ZDRAVI , MOJA PORODOCICA I JA :bih:
SL67

#62 Re: Krst vs. Dzamija

Post by SL67 »

beco wrote:Pošta se nalazi na Koševskom Brdu kod taxi stajališta, to ti je sa druge strane brda, odmah iza Robot komerca na Ciglanama.
Znam ali isto tako znam da jadni penzioner mora da se pentra na brdo, ili da ide u poštu kod Pionirske doline ili da se spusti malo do grada da protegne nogice...........
To je bila samo replika na post, gdje je rečeno da su sve potrebe građana na ciglanama zadovoljene i da je sada došao red na Džamiju, pa sam zato postavila pitanje POŠTE koje u toj blizini nema. Nadam se da si me shvatio-la. :bih:
neshto

#63 Re: Krst vs. Dzamija

Post by neshto »

MUNAFIK wrote:samo ne kontam, koliko covjek mora biti glup, ili zlonamjeran, da bi izgradnju dzamije u neselju u kojem nema dzamije poredio sa krstom, koji cetnici zela da prave bas na onom mjestu sa kojeg su ubijali, gradjane ovog grada, sa kojeg su rusili sve gradzavine ovog grada ukljucujuci i crkve i dzamije....
obje stvari su nepotrebne eto!
to kažem ja koji sam ostao bez oca i dijela familije, ranjen, protjeran i dan danas fizički i materijalno sjeban!
miop

#64 Re: Krst vs. Dzamija

Post by miop »

MUNAFIK wrote:samo ne kontam, koliko covjek mora biti glup, ili zlonamjeran, da bi izgradnju dzamije u neselju u kojem nema dzamije poredio sa krstom, koji cetnici zela da prave bas na onom mjestu sa kojeg su ubijali, gradjane ovog grada, sa kojeg su rusili sve gradzavine ovog grada ukljucujuci i crkve i dzamije....
Da ti nije mozda palo na pamet da takva poredjenja prave oni koji i zele da vide krst na zlatistu. U ratu su sa "zlatista" ubijali granatama, a danas plasiraju ovakve teme.
giga

#65 Re: Krst vs. Dzamija

Post by giga »

miop wrote:
Da ti nije mozda palo na pamet da takva poredjenja prave oni koji i zele da vide krst na zlatistu. U ratu su sa "zlatista" ubijali granatama, a danas plasiraju ovakve teme.
ja sam plasirao ovu temu i tokom rata nikoga nisam granatirao sa "zlatista", vec su mene i moju familiju (protjeranu iz njihovog rodnog grada) granatirali sa "vlasica". ostao sam u ovoj drzavi da bi, koliko to mogu, ostavio doprinos zdravijem zivotu ljudi koje volim i znam, kao i onih koje ne znam, i DA - plasiram ovakve teme jer izgradnju i krsta na zlatistu i dzamije na merhemica trgu vidim kao cinove provokacije i "zapisavanja teritorije", kao cinove uhranjivanja mrznje i nacionalne netrepeljivosti
margina

#66 Re: Krst vs. Dzamija

Post by margina »

Slazem se sa tobom jer ni pomenuti krst ni pomenuta dzamija nemaju veze sa vjerom i religijom. To je cisto politicki cin, stvaranje mrznje i nacionalne netrpeljivosti. Krajnji rezultat su ponovni izbori nacionalnih stranaka i podjela Bosne na tri dijela.
parafin

#67 Re: Krst vs. Dzamija

Post by parafin »

MENI SMETAJU I DŽAMIJA I KRST A EVO I RAZLOGA

Krst je jedna obicna provokacija i zamisljen je da bode oci, oznacava granicu izmedju religija, kultura i naroda koje tu nema, bacimo pogled u Mostar.

A što se džamije tice, IZ betonira ono što su četnici zapoceli a to je unistenje multieticne i multikonfesionalne Bosne. Džamija na deset metara zracne linije od krscanskog groblja salje jedino tu poruku.
parafin

#68 Re: Krst vs. Dzamija

Post by parafin »

iz mene govori bijes. Kojekakvi reisi i kardinali nam kapu kroje, dok narod u bijedi zivi. Suti i trpi jarane, imas bogomolju sta ce ti vise? Ko je sviju ti njih postavio da odlucuju o bilo cemu u nasim zivotima?
The Nightwatchman

#69 Re: Krst vs. Dzamija

Post by The Nightwatchman »

ja sam sve skont'o

ovdje imaju tri strane:

1.oni koji razmisljaju o krstu i pravdaju njegovu izgradnju
2.oni koji razmisljaju o dzamiji i pravdaju njenu izgradnju
3.oni koji su radi ovih pod 1. i 2. isli u prethodni rat i mislili da se bore za "pravu stvar", "svoju jednu i jedinu bosnu i hercegovinu", "raju" itd... te tamo izgubili zdravlje, bivali ranjavani, ponižavani, utamničavani, mučeni i šta sve ne...

e sad, dok ovi pod 1. i 2. vode žučne rasprave i podastiru svoje pro i kontra dzamije/krsta stavove i dokaze, izvlace historijske cinjenice, tvrde, kunu, psuju, busaju se u prsa i leleču, ovi pod brojem 3. kojih je najvise, oni nemaju snage ni volje, oni su zarobljeni i paralizirani svojom letargijom, oni su zombiji koji hodaju uokolo. udjite ujutro u tramvaj, prosetajte predgradjima, potmulim sokacima i čikmama, bacite pogled samo malo izvan vaših ulickanih kafića i restorančića sa fensi konobarčićima, guzlatim hostesicama i koktel majstorima, bacite pogled i sa Merhemića trga tamo na onu stranu života i tamo ćete ih naći. izgubljene sudbine, izgubljeni identiteti, izgubljeni snovi i oči koje više ne sjaje u obamrlim tijelima. ne želite da ih vidite, a oni su oko vas -oni su vaša/naša nacija- mrtva nacija i oni su vaša/naša religija- mrtva religija hodajućih zombija.

a bosna je veća i šira od merhemića trga i svuda su po čitavoj zemlji razmiljeni ti ljudi koje niko ništa ne pita, a njima se ne priča niti im je išta više bitno (a najmanje dzamija ili krst) jer su zanemogli od svojih ličnih tuga što su ih opasale i usta su im opora i suha, dlanovi nažuljani, stomaci prazni, bubrezi nahlađeni a misli daleeeeeeeeeeeeeko. ovi pod rednim brojevima 1. i 2. ne žele da ih vide. samo nekada, sporadično, kako kome zatreba, tutnu im k'o psima slatku kost obmane u usta u zamjenu za glas na izborima.

svjedočimo formiranju kvazi-elita preko leđa ovih jadnih ljudi. historijski gledano- ovo predstavlja bitan trenutak koji neki vide, neki ne vide a neki su upravo u kovitlacu dogadjanja. kako ce se sve zavrsiti vidjet cemo za stotinjak godina

ali...

tugo moja i čemeru...

gdje nestade moja bosna?
Dindi

#70 Re: Krst vs. Dzamija

Post by Dindi »

margina wrote:
turquoise wrote:Veliki problem ovog foruma je u tome sto on ne daje ni pribliznu sliku sta vecina gradjana Sarajeva zele. Jedno iz razloga sto svaki pro-Islamski pro-SDA pro-Bosnjacki clan foruma biva uklonjen prije ili kasnije te se stice osjecaj da na ovom forumu Sarajlije su mahom ateizirana, sekularno-orijentirana grupa Bosanaca i Hercegovaca. Razlog zasto teme protiv Islama bivaju zakljucavane lezi u cinjenici da je Sarajevo (svidjalo se to nekome ili ne, cinjenice su cinjenice) 90% muslimanski grad, i da kada bi se organizovali anti-islamski, anti-muslimanski protesti imali bi ste protuproteste na kojima bi se za svakog anti-islamistu okupilo najmanje 5 pro-islamista, pa recimo da skupite 1000 ljudi protiv izgradnje dzamije, skupilo bi se sigurno 3000 ljudi za izgradnju dzamije.

Razlika izmedju krsta i dzamije je u slijedecem...

Krst se podize na brdu i sem simbolicke nema nikakvu drugu funckiju. Podize se ljudima koji su ovaj grad granatirali 3 godine i pobili 11,000 gradjana vecinom muslimana (uzmite onaj spisak s listom ubijenih objavljen u Danima pa cete vidjeti imena poginulih - cinjenica je da su musliani uglavnom ubijani)
Dzamija se podize Sarajlijama - muslimanima, koji cine vecinu na Ciglanama i koji ce u dzamiju ulaziti (ako ne 5 puta dnevno, onda kada je dzuma, bajrami, mevludi, tevhidi)...Takodjer u njoj ce se obavljati serijatska vjencanja, klanjace se dzenaze itd. Dakle sve one funckije koje muslimani obavljaju, neki u visoj neki u manjoj mjeri ce biti dosupne u blizini musliamna koji zive na ciglanam i koji ponavljam cine vecinu u tom dijelu grada.

Naravno, ovo se sve ne svidja sekularistima, ali cinjenice su cinjenice...

TVOJE CINJENICE SU MALO CUDNE.
Ne mislim da su cinjenice cudne, cak sta vise jako lijepo sroceno, mislim da je sramota da na onlikim ciglanama nema dzamije, pa cak je nema ni na kosevskom brdu pa vjernici moraju ici cak na Skenderiju da obave namaz. Ok imaju mesdzidi, ali zasto bi se vjerske molitve obavljale u prostoru bivsih prodavnica, mislim da vjernici zasluzuju dostojanstveno mjesto za molitvu = dzamija.
BTW, izgradnju dzamija ne finasira kanton niti neki drzavni organ nego donacije sa Istoka a za izgradnju fabrika, skola isl. bi trebali malo vise stisniti domace organe, eto barem ne moraju trositi pare na dzamije.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#71 Re: Krst vs. Dzamija

Post by Šeherzada »

zgembo_sa wrote:Ja mislim da je vrijeme da posjetis oftamologa :lol:
....i ja tako mislim cim ne vidi razliku izmedju Dzamije i krsta :lol: :lol: :lol:
margina

#72 Re: Krst vs. Dzamija

Post by margina »

Dindi wrote:
margina wrote:
turquoise wrote:Veliki problem ovog foruma je u tome sto on ne daje ni pribliznu sliku sta vecina gradjana Sarajeva zele. Jedno iz razloga sto svaki pro-Islamski pro-SDA pro-Bosnjacki clan foruma biva uklonjen prije ili kasnije te se stice osjecaj da na ovom forumu Sarajlije su mahom ateizirana, sekularno-orijentirana grupa Bosanaca i Hercegovaca. Razlog zasto teme protiv Islama bivaju zakljucavane lezi u cinjenici da je Sarajevo (svidjalo se to nekome ili ne, cinjenice su cinjenice) 90% muslimanski grad, i da kada bi se organizovali anti-islamski, anti-muslimanski protesti imali bi ste protuproteste na kojima bi se za svakog anti-islamistu okupilo najmanje 5 pro-islamista, pa recimo da skupite 1000 ljudi protiv izgradnje dzamije, skupilo bi se sigurno 3000 ljudi za izgradnju dzamije.

Razlika izmedju krsta i dzamije je u slijedecem...

Krst se podize na brdu i sem simbolicke nema nikakvu drugu funckiju. Podize se ljudima koji su ovaj grad granatirali 3 godine i pobili 11,000 gradjana vecinom muslimana (uzmite onaj spisak s listom ubijenih objavljen u Danima pa cete vidjeti imena poginulih - cinjenica je da su musliani uglavnom ubijani)
Dzamija se podize Sarajlijama - muslimanima, koji cine vecinu na Ciglanama i koji ce u dzamiju ulaziti (ako ne 5 puta dnevno, onda kada je dzuma, bajrami, mevludi, tevhidi)...Takodjer u njoj ce se obavljati serijatska vjencanja, klanjace se dzenaze itd. Dakle sve one funckije koje muslimani obavljaju, neki u visoj neki u manjoj mjeri ce biti dosupne u blizini musliamna koji zive na ciglanam i koji ponavljam cine vecinu u tom dijelu grada.

Naravno, ovo se sve ne svidja sekularistima, ali cinjenice su cinjenice...

TVOJE CINJENICE SU MALO CUDNE.
Ne mislim da su cinjenice cudne, cak sta vise jako lijepo sroceno, mislim da je sramota da na onlikim ciglanama nema dzamije, pa cak je nema ni na kosevskom brdu pa vjernici moraju ici cak na Skenderiju da obave namaz. Ok imaju mesdzidi, ali zasto bi se vjerske molitve obavljale u prostoru bivsih prodavnica, mislim da vjernici zasluzuju dostojanstveno mjesto za molitvu = dzamija.
BTW, izgradnju dzamija ne finasira kanton niti neki drzavni organ nego donacije sa Istoka a za izgradnju fabrika, skola isl. bi trebali malo vise stisniti domace organe, eto barem ne moraju trositi pare na dzamije.
MISLIM DA STE VI MALO SLIJEPI KOD OCIJU ILI JAKO PLITKO RAZMISLJATE. A VALJDA JE TO DOBRO, NEMATE PUNO BRIGA.
chuchumbamayumbe

#73 Re: Krst vs. Dzamija

Post by chuchumbamayumbe »

Ja se vec pitam gdje ce se graditi slijedeca sarajevska dzamija...hocemo li otvoriti kladionicu?
Ja dajem 100km na relaciju Dolac Malta - Muzeji.
norah

#74 Re: Krst vs. Dzamija

Post by norah »

Ma dajte ljudi, ovo postaje smijesno. Grade se toliki vjerski objekti, ukljucujuci i tu dzamiju, kao da smo mi neki religiozan narod...kao da smo ikada bili. Grade se objekti zbog nekih kvazi-vjernika, a onih pravih je jako malo. I njima su dovoljni oni objekti koji vec postoje. Zar nam nisu prece bolnice, skole, fabrike, garaze, ili ulaganje u vec postojece objekte??? Zar treba da se zgrazavamo kada udjemo u neku od nasih bolnica u kakvom su stanju?
Ali, ne, nama su potrebne dzamije da zvrlje prazne.
IBM

#75 Re: Krst vs. Dzamija

Post by IBM »

Islamophobia is the fear and/or hatred of Islam, Muslims or Islamic culture. Islamophobia can be characterised by the belief that all or most Muslims are religious fanatics, have violent tendencies towards non-Muslims, and reject as directly opposed to Islam such concepts as equality, tolerance, and democracy.

It is viewed as a new form of racism whereby Muslims, an ethno-religious group, not a race, are nevertheless constructed as a race.

A set of negative assumptions are made of the entire group to the detriment of members of that group.
Locked