Ko je planirao podjelu BiH?

Post Reply
pilav

#51 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by pilav »

Koji su ti to pregovori poznati sa Tudjmanom i Milosevicem?!
[/quote]Igrom slučaja sam tada dovoljno bio star , a ujedno me eto i zanimalo što se tad dešavalo na području bivše Yu i ovakvih slika je bilo mnogo

I sta predlazes Mrkela?
Da Izetbegovica proglasimo izdajnikom a da "zlatnog ljiljana" dodijelimo Fikretu?
mrki62

#52 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by mrki62 »

pilav wrote:
I sta predlazes Mrkela?
Da Izetbegovica proglasimo izdajnikom a da "zlatnog ljiljana" dodijelimo Fikretu?
Predlažem da mu se sazida mezar , jer mogao bi još koji put letjeti u zrak - pitaš li se ti kad ko je digao njegov mezar u zrak , ko ga je minirao i zašto ?
O tome se ćuti , da je istinski domoljub , to mu se ne bi desilo .
A Alija je izdao BiH u više navrata - pregovarao je sa Tuđmanom i Miloševićem a imao je legalno izabrane predstavnika Hrvata i Srba u samoj BiH.
Izdao je BiH i na taj način - što je islamizirao Armiju BiH !
Oni , koji su iz Sarajeva i koji su malo stariji - sjetit će se jedne činjenice : Alija nije bio u korak sa vremenom. Slovenci su organizovali da JNA ode iz slovenije i to u luku Kopar i via luka Bar ( Crna gora ). Međutim , famozni Alija daje upute i savjet JNA vodstvu da se ta vojska može transpotovati vlakom za BiH. Opkoljavaju Sarajevo sa Kukanjcom na čelu i kad se je polotička elita BiH počela buniti Alija kaže ; neka ih , oni nas čuvaju. Ako se ti toga ne možeš sjetiti ja ti nisam kriv.
Sve i kad su snajperi pucali po Sarajevu , Alija u dogovoru sa Srbima šeta ulicama Sarajeva - da se dokaže svijetu kako ipak nije ništa opasno.
I mnoge stvari kad su se dešavale po Posavini , Alija o tome nije davao značajne brige.
A znao je reći ; vi mirno spavajte - rata neće biti.
Šta misliš kad bi Izraelci imali takvog predsjednika, šta bi bilo sa IZRAELOM.
Svijet ne voli Izrael iz ljubavi , lobi je njihov jak i znaju iskoristiti svaku priliku a Aljo nije znao.

Svaka čast borcima Armije BiH , koji su mislili da se bore za BiH , a u stvari se je Alija na kartama sa Tuđmanom i Miloševićem od samog početka dogovarao o tome šta će čije postati.
U stvari , de ti meni objasni ; šta se je Alija imao šta dogovarati i pregovarati sa Miloševićem i Tuđmanom - kad su Srbi i Hrvati imali svoje predstavnike u BiH ( koji su regularno izabrani )?

Što je Alija zagovarao BiH po etničkom principu a ne cjelovitu BiH ? Da nije Alija potpisao RS - RS ne bi ni bilo . On je potpisao RS , nije autor ove teme . On je ne samo porpisao RS , već je pomogao Srbima da se iz RS na " human " način dovrši genocid - koji Srbi u ratu nisu uspjeli - a evo i kako : Nakon Dejtona Alijina politika muslimanskom življu uređuje vize za treće zemlje , narod se u mirodobnom stanju seli iz BiH i to sa područja RS i onog dijela koje Hrvati kontrolišu .
To haman tebi ne smeta, smeta ti istina koja dira lik Alije ,.......... ne smeta ti što je narod na lucidni način zajeban , prevaren , protjeran , opljačkan.
Smeta ti kad se dira u pojedinca a ne smeta ti što se dira u mnogo naroda.
Slobodno ti njega štiti , samo da znaš ja njega ne svrstavam kao onu dvojicu , jer ona dvojica su osim svog naroda " dirali " i ostala dva naroda a Alija nije " dirao " ona dva naroda - on je zajebao samo svoj narod , u tome je razlika.

Fikreta Abdića spominješ :-)
Ne miješaj se tamo gdje si slab :dance:
Gledaj ; Fikret je uradio to što je uradio a 5 korpus je počinio genocid - napad na svoju braću.
Za tebe je misterija zašto je smijenit Ramiz Dreković ( Naslijedio ga Atif Dudaković).
5 korpus sa Atifom Dudakovićem na čelu , da je smaknuo organizatora AP Zapadna Bosna Fikreta Abdića ,............ bilo bi sve ok a ovako je pravljen genocid - jer se je provodila politika da se vodi bratoubilački rat. Fikret Abdić je još živ i još se provodi njegova politika - ako nisi znao ,.............. na jednoj strani a na drugoj Atifova i Veladžićeva .
Žrtve su pale i za to bi trebao neko snositi posljedice !
Ramiz Dreković je smijenjen zbog toga što nije htio izdati komandu za napad na Fikretovce !
Fikretovci su pobjeni i protjerani a nisu dirali samog Fikreta ,....................... ne , ginuli su jedni i drugi i informacija imaš malo more a ja ovdje postavljam opet pitanje : Ko je ubio MINISTRA VANJSKIH POSLOVA ( 28.05.1995 )_ IRFANA LJUBIJANKIĆA i prvoborca IZETA NANIĆA (4. 08. 1995 )???????????

Ponavljam , glavni akteri AP ZBIH su živi - ubijan je nedužan narod .

Dvoličnost ; i Bush u IRAKU skida SADAMA i usput je do sad ubijeno preko milion ljudi - i o tome SVI šute ,......

PS. kad ćete pojedinci shvatiti i PRIHVATITI činjenicu da je bilo prljavih radnji i sa naše strane.
Sve me to podsjeća na zakorjele Srbe i Hrvate , koji opravdavaju svoje ciljeve .
Svjedok istorije

#53 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by Svjedok istorije »

Air Ramiz wrote:Zar iko normalan vjeruje srpskom DB-u i njihovim tvrdnjama? :-) :-)

Da je Alija htio podjelu ne bi mu Karadzic prijetio u skupstini oktobra 1991, a muslimanskom narodu ne bi prijetio genocidom. Da je htio podjelu ne bi sa Gligorovim predlozio konfederaciju SFRJ. Da je htio podjelu ne bi organizovao referendum za nezavisnost BiH. Da je htio podjelu ne bi u septembru 1991 organizovao patriotsku ligu. Da je htio podjelu ne bi ga Srbi toliko mrzili, za razliku od Fikreta Abdica kojeg smatraju herojem.

Ja sam gledao tadasnje Skusptine Republiek BiH i za mane je Alija bio ocigledno na istoj strani sa Karadzicem. Karadzic je trazio da se na skupstini zavrsi podjela, a nasi poslanici su masovno trazili od Alija da se napokon ide na referendum. Kada je Kkaradzic rekao "Nestace muslimanski narod" tada Karadzic nije prijetio Aliji nego poslanicima koji su lomili Aliju da se ide na Referendum.

Aliju nije lomio Kradzic, Aliju su lomili nasi poslanici. Alija je bio slomljen od strane poslanika tek u jutarnium satima, kada je ostao bez svih argumenata i kada bi bilo jasno da je cetnicki agent ako ne pristane na referendum za samostalnu BiH.

A ako ne vjerujes Srbijanskim agentima onda valjda vjerujes Alijim najblizim saradncima da se davno prije rata dogovarala podjela BiH. Vjerovatno je zato i uklonjen Hamdija i Alija pusten 7 godinaranije.

------------

Koliko su Alija Izetbegović i njegova grupa bili značajni u velikosrpskom projektu postaje jasno kada se sagleda koliko su se akademici Srpske akademije nauka i umetnosti trudili oko Izetbegovićeve grupe dok su ovi bili u zatvoru. Navedimo samo dva primjera te brige za "muslimanske intelektualce", kako ih srpski akademici nazivaju.

Primjer 1. U knjizi koju je 1987. izdao Bosanski institut (kasnije Bošnjački institut) o Sarajevskom procesu (1983.) Aliji Izetbegoviću, Džemalu Laticu i ostalima iz njihove grupe, na stranicama 271 i 272 nalazi se cijelo pismo/peticija kojega su članovi "Srpske akademije nauka i umetnosti" (SANU) uputili Predsjedništvima SFRJ i SR BiH. Pismo (naslovljeno "Predstavka") se sastoji od dvije stranice teksta u kojem Akademici SANU-a traže hitno pomilovanje (oslobađanje iz zatvora) svih osuđenih na Sarajevskom procesu 1983. Koliko važnu ulogu u projektu SANU-a ima Izetbegović i njegova grupa najbolje se vidi iz činjenice daje na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja "Memoranduma" stavljena na dnevni red "Predstavka" kojom se traži puštanje iz zatvora Izetbegovićeve grupe.

U "Predstavci" SANU-a iz 1986. godine, između ostalog se kaže, citiram:

"Ono stoje učinjeno Sarajevskim procesom ne može se povući. Ali, dalje patnje i stradanja Džemala Latica mogu se odmah prekinuti. Predlažemo vam da aktom o pomilovanju odmah obustavite dalje izdržavanje kazne i pustite na slobodu Džemala Latica.

Činjenice koje smo naveli da bismo ilustrovali sudbinu Džemala Latica bacaju neotklonjivu senku na čitav Sarajevski proces i dovo- de u najozbiljniju sumnju opravdanost i zakonitost kažnjavanje svih okrivljenjih. (naglasio B.M.) Zato vam predlažemo da pomilujete sve osuđene u Sarajevu i tako omogućite puštanje na slobodu onih koji se još uvek nalaze na izdržavanju kazne zatvora."

U Beogradu 6. juna 1986. godine
Odbor za obranu slobode misli i izražavanja:
akademik Matija Bečković
akademik prof. dr. Dimitrije Bogdanović
dr. Košta Čavoški
Dobrica Ćosić
prof. dr. Andrija Gams
dr Ivan Janković
prof. dr. Neca Jovanov
akademik prof. dr. Mihajlo Marković
akademik Dragoslav Mihajlović
Borislav Mihajlović - Mihiz
akademik prof. dr. Nikola Milošević
Tanasije Mladenović
akademik dr. Gojko Nikoliš
akademik prof. dr. Predrag Palavestra
akademik Miša Popović
akademik prof. dr. Radovan Samardžić
akademik Mladen Srbinović
akademik prof. dr. Dragoslav Srejović
akademik prof. dr. Ljubomir Tadić
U ime Odbora
Ljubomir Tadić
Kraj citata.

Primjer 2. Sarajevska nedjeljna revija "Ljiljan" 18. maja 1998. intervjuira generala Halida Čengića, zvanog Hadžija, predratnog mlinara iz Ustikolne kod Foče, a tokom rata glavnog logističara Ar¬mije BiH. Čengić na sljedeći način opisuje sastanak ostatka Izetbegovićeve grupe sa srpskim akademicima dok je Izetbegović bio u zatvoru. Citiram:

"Novinar Mustafa Borović: Dvije godine poslije toga (Izetbegovićevog hapšenja, M.B) sreli ste se sa Dobricom Ćosićem i drugim akademicima SANU-a. Možete li nam to pobliže objasniti? Ko je sve bio sa vama u grupi?

Čengić: U društvu smo bili ja, Mustafa Spahić, Džemaludin Latić (već su bili izašli iz zatvora), gospođa Lejla Akšamija, kćerka gospodina Izetbegovića, i Azijada, supruga I smeta Kasumagića (koji je još bio u zatvoru s Izetbegovićem, M.B.). Akademik Ljuba Tadić nas je odveo u Beogradu u neki poznati restoran u šumi na Košutnjaku na ručak, jer tamo služe janjetinu. Tamo smo ostali i razgovarali oko tri sata. Kasnije smo shvatili da je to bila neka "srpsko-muslimanska Jalta".

Borović: O čemu ste razgovarali?

Čengić: O svemu. Moram istaći da su se naši domaćini dobro potrudili. Napravili su takav raspored za stolom da pojedinačno svaki od nas sjedi do jednog od akademika, da može dobro razgovarati. Ja sam sjedio do dr. Božidara Jakšića i dr. Koste Čavoškog. Do Koste je sjedio akademik Tadić, pa do njega Džemal, pa onda Mustafa, pa akademik Dobrica Ćosić, pa Lejla i Azijada...." Kraj citata.

Srpski akademici su poklonili toliku pažnju nepismenom mlinaru iz Ustikolne Čengiću, seoskom hodži Spahiću, anonimnom pjesniku Laticu, kojemu su srpske novine objavile prve pjesme da bi ga mogli poturati kao "islamskog intelektualca", i dvjema domaćicama Lejli i Azijadi, ne da bi se jela janjetina u njihovom cijenjenom društvu, nego da bi se dijelila Bosna? Uostalom, Hadžija je to tako i okarakterisao nazivajući taj sastanak "srpsko-muslimanska Jalta".
Air Ramiz

#54 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by Air Ramiz »

mrki62 wrote:
Air Ramiz wrote:
Igrom slučaja sam tada dovoljno bio star , a ujedno me eto i zanimalo što se tad dešavalo na području bivše Yu i ovakvih slika je bilo mnogo

Malo šale - u kojoj ima i istine :idea:

Tuđman - Eto moj Slobo , sve sam sredio , Alija pristaje na sve :lol:

Milošević - super , super , Francek moj

Izetbegović - Ma hajte bolan , pa vi znate da je meni svejedno - samo mi Sarajevo dajte , sve ostalo je nevažno :idea:

To mi nekako na taj način govori ova slika :lol: ;)

Najgori i najopasniji pregovori su se vodili iza zatvorenih vrata.
Primjer : Podrinje je unaprijed dogovoreno da pripadne Srbima i ono što nisu Srbi silom protjerali i raselili , ubili , masakrirali,............ je Alija poslije Dejtona pomogao da se taj plan čiščenja nastavi;[
Ne znam sta si htio postic postiranjem intervjua? Mozda da pokazes da si sposoban da kopiras nesto u cjelini bez oduzimanja nekih KLJUCNIH recenica kao sto si to uradio prilikom "citiranja" Jovana Divjaka u kojima Divjak za Aliju tvrdi da je bio moralan i posten. A sto se tice citiranja mog pitanja, pa ni to citiranje nema smisla, jer ti nisi dao odgovor na njega. Odogovor nije "Najgori i najopasniji pregovori su se vodili iza zatvorenih vrata.", nego je odgovor: Gdje, Kad, S kim, dokaz u vidu npr. neke presude (kao sto ima u Hagu presuda za dogovor o karadjordjevu u slucaju Stele i Tute gdje je sud potvrdio taj dogadjaj). A jos manje je odgovor "Podrinje je unaprijed dogovoreno da pripadne Srbima i ono što nisu Srbi silom protjerali i raselili , ubili , masakrirali....... je Alija poslije Dejtona pomogao" Ova tvoja tvrdnja ne samo da nema logike, nego je klasicni izraz mrznje, animoziteta ili frustracije prema tom covjeku, a predstavljanje cinjenica ne bi trebalo da sadrzi takve komponente. A evo zasto je tvoja tvrdnja nelogicna, ako je Podrinje unaprijed dogovoreno, onda bi i Gorazde bilo dogovoreno, onda se ne bi organizovala Armija BiH u tom podrucju, onda Alija ne bi na zasjedanju UN-a trazio obustavu srpske ofanzive, nego bi to Srbima prepustio, ne bi u Dejtonu insistirao na koridoru do Gorazda, nego bi ga ostavio Srbima, i ne bi sigurno cekao Dejton da sve to uradi, ako je to vec uradio sa Srbima unaprijed.

PS

Sto se tice vica i slike sa CNN-a, popracenu smjehuljcima, kao necemu sto treba da dadne kontekst temi, mogu samo reci: :run:
Ponekad s'proljeca

#55 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by Ponekad s'proljeca »

Ja svakim danom sve vise i vise dolazim do saznanja, da su za nezavisnu BiH najmanje glasali Bosnjaci, ponekad imam osjecaj citajuci razne postovo inih pobjegulja i haduma, da su u stvari ti izbori bili namjesteni od strane Srba samo da bi imali razloga za napad!!!!

Iz razgovora sa nasim svijetom koji sada zivi po Evropi, skoro niko od njih nije glasao !!!!

Ja bi volio na ovom forumu procitati savjet od svih ovih pametnih glava na koji nacin da BiH ide dalje????

Znate li vi uopste koliko je nasih bilo u jedinicama srpske vojske, posebno trebinjci i ljudi i Bosnjaci Bijeljine????

Hajmo sada izjasnite koliko vas cuva jos partijske knjizice, ne daj boze da zatreba, kako mnogi kazu???? :D :D
Last edited by Ponekad s'proljeca on 29/03/2008 15:28, edited 3 times in total.
ld

#56 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by ld »

odlican clanak
mislim da kljuic ja tip osobe koji nema dlake na jeziku
i sve sto je rekao,je u pravu
mrki62

#57 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by mrki62 »

Air Ramiz wrote:
mrki62 wrote:
Air Ramiz wrote:
Igrom slučaja sam tada dovoljno bio star , a ujedno me eto i zanimalo što se tad dešavalo na području bivše Yu i ovakvih slika je bilo mnogo

Malo šale - u kojoj ima i istine :idea:

Tuđman - Eto moj Slobo , sve sam sredio , Alija pristaje na sve :lol:

Milošević - super , super , Francek moj

Izetbegović - Ma hajte bolan , pa vi znate da je meni svejedno - samo mi Sarajevo dajte , sve ostalo je nevažno :idea:

To mi nekako na taj način govori ova slika :lol: ;)

Najgori i najopasniji pregovori su se vodili iza zatvorenih vrata.
Primjer : Podrinje je unaprijed dogovoreno da pripadne Srbima i ono što nisu Srbi silom protjerali i raselili , ubili , masakrirali,............ je Alija poslije Dejtona pomogao da se taj plan čiščenja nastavi;[
Ne znam sta si htio postic postiranjem intervjua? Mozda da pokazes da si sposoban da kopiras nesto u cjelini bez oduzimanja nekih KLJUCNIH recenica kao sto si to uradio prilikom "citiranja" Jovana Divjaka u kojima Divjak za Aliju tvrdi da je bio moralan i posten. A sto se tice citiranja mog pitanja, pa ni to citiranje nema smisla, jer ti nisi dao odgovor na njega. Odogovor nije "Najgori i najopasniji pregovori su se vodili iza zatvorenih vrata.", nego je odgovor: Gdje, Kad, S kim, dokaz u vidu npr. neke presude (kao sto ima u Hagu presuda za dogovor o karadjordjevu u slucaju Stele i Tute gdje je sud potvrdio taj dogadjaj). A jos manje je odgovor "Podrinje je unaprijed dogovoreno da pripadne Srbima i ono što nisu Srbi silom protjerali i raselili , ubili , masakrirali....... je Alija poslije Dejtona pomogao" Ova tvoja tvrdnja ne samo da nema logike, nego je klasicni izraz mrznje, animoziteta ili frustracije prema tom covjeku, a predstavljanje cinjenica ne bi trebalo da sadrzi takve komponente. A evo zasto je tvoja tvrdnja nelogicna, ako je Podrinje unaprijed dogovoreno, onda bi i Gorazde bilo dogovoreno, onda se ne bi organizovala Armija BiH u tom podrucju, onda Alija ne bi na zasjedanju UN-a trazio obustavu srpske ofanzive, nego bi to Srbima prepustio, ne bi u Dejtonu insistirao na koridoru do Gorazda, nego bi ga ostavio Srbima, i ne bi sigurno cekao Dejton da sve to uradi, ako je to vec uradio sa Srbima unaprijed.

PS

Sto se tice vica i slike sa CNN-a, popracenu smjehuljcima, kao necemu sto treba da dadne kontekst temi, mogu samo reci: :run:
De pročitaj moj post - drugi post iznad tvog - ne , nije copi paste .
Air Ramiz

#58 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by Air Ramiz »

Svjedok istorije wrote:
Air Ramiz wrote:Zar iko normalan vjeruje srpskom DB-u i njihovim tvrdnjama? :-) :-)

Da je Alija htio podjelu ne bi mu Karadzic prijetio u skupstini oktobra 1991, a muslimanskom narodu ne bi prijetio genocidom. Da je htio podjelu ne bi sa Gligorovim predlozio konfederaciju SFRJ. Da je htio podjelu ne bi organizovao referendum za nezavisnost BiH. Da je htio podjelu ne bi u septembru 1991 organizovao patriotsku ligu. Da je htio podjelu ne bi ga Srbi toliko mrzili, za razliku od Fikreta Abdica kojeg smatraju herojem.

Ja sam gledao tadasnje Skusptine Republiek BiH i za mane je Alija bio ocigledno na istoj strani sa Karadzicem. Karadzic je trazio da se na skupstini zavrsi podjela, a nasi poslanici su masovno trazili od Alija da se napokon ide na referendum. Kada je Kkaradzic rekao "Nestace muslimanski narod" tada Karadzic nije prijetio Aliji nego poslanicima koji su lomili Aliju da se ide na Referendum.

Ocigledno da nisi gledao skupstinu, jer da jesi Karadzic je trazio da se ne ide na referendum za nezavisnost i da u tom slucaju muslimani nestaju a BiH ide u pakao. A Alija je tad sam ustao i rekao da ce zbog takvog srpskog stava BiH mozda i traziti nezavisnost. I bi nezavistnost, a ne podjela i neki dogovor sa Karadzicem.

Koliko su Alija Izetbegović i njegova grupa bili značajni u velikosrpskom projektu postaje jasno kada se sagleda koliko su se akademici Srpske akademije nauka i umetnosti trudili oko Izetbegovićeve grupe dok su ovi bili u zatvoru. Navedimo samo dva primjera te brige za "muslimanske intelektualce", kako ih srpski akademici nazivaju.

Sto se tice te floskule, Srbima Mladi muslimani nisu uopste bili bitni. Pogledaj emisiju Posteno za vise informacija u kojoj govore direktno sudionici te price:
rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/posteno0320.rm
Cilj je bilo rusenje bosanskohercegovackog rukovodstva, a podrska muslimanima je bila dobra prilika da se prikazu kao borci za ljudska prava.
pilav

#59 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by pilav »

mrki62 wrote:
pilav wrote:
I sta predlazes Mrkela?
Predlažem da mu se sazida mezar , jer mogao bi još koji put letjeti u zrak - pitaš li se ti kad ko je digao njegov mezar u zrak , ko ga je minirao i zašto ?
O tome se ćuti , da je istinski domoljub , to mu se ne bi desilo .
A Alija je izdao BiH u više navrata - pregovarao je sa Tuđmanom i Miloševićem a imao je legalno izabrane predstavnika Hrvata i Srba u samoj BiH.
Izdao je BiH i na taj način - što je islamizirao Armiju BiH !
Oni , koji su iz Sarajeva i koji su malo stariji - sjetit će se jedne činjenice : Alija nije bio u korak sa vremenom. Slovenci su organizovali da JNA ode iz slovenije i to u luku Kopar i via luka Bar ( Crna gora ). Međutim , famozni Alija daje upute i savjet JNA vodstvu da se ta vojska može transpotovati vlakom za BiH. Opkoljavaju Sarajevo sa Kukanjcom na čelu i kad se je polotička elita BiH počela buniti Alija kaže ; neka ih , oni nas čuvaju. Ako se ti toga ne možeš sjetiti ja ti nisam kriv.
Sve i kad su snajperi pucali po Sarajevu , Alija u dogovoru sa Srbima šeta ulicama Sarajeva - da se dokaže svijetu kako ipak nije ništa opasno.
I mnoge stvari kad su se dešavale po Posavini , Alija o tome nije davao značajne brige.
A znao je reći ; vi mirno spavajte - rata neće biti.
Šta misliš kad bi Izraelci imali takvog predsjednika, šta bi bilo sa IZRAELOM.
Svijet ne voli Izrael iz ljubavi , lobi je njihov jak i znaju iskoristiti svaku priliku a Aljo nije znao.

Svaka čast borcima Armije BiH , koji su mislili da se bore za BiH , a u stvari se je Alija na kartama sa Tuđmanom i Miloševićem od samog početka dogovarao o tome šta će čije postati.
U stvari , de ti meni objasni ; šta se je Alija imao šta dogovarati i pregovarati sa Miloševićem i Tuđmanom - kad su Srbi i Hrvati imali svoje predstavnike u BiH ( koji su regularno izabrani )?

Što je Alija zagovarao BiH po etničkom principu a ne cjelovitu BiH ? Da nije Alija potpisao RS - RS ne bi ni bilo . On je potpisao RS , nije autor ove teme . On je ne samo porpisao RS , već je pomogao Srbima da se iz RS na " human " način dovrši genocid - koji Srbi u ratu nisu uspjeli - a evo i kako : Nakon Dejtona Alijina politika muslimanskom življu uređuje vize za treće zemlje , narod se u mirodobnom stanju seli iz BiH i to sa područja RS i onog dijela koje Hrvati kontrolišu .
To haman tebi ne smeta, smeta ti istina koja dira lik Alije ,.......... ne smeta ti što je narod na lucidni način zajeban , prevaren , protjeran , opljačkan.
Smeta ti kad se dira u pojedinca a ne smeta ti što se dira u mnogo naroda.
Slobodno ti njega štiti , samo da znaš ja njega ne svrstavam kao onu dvojicu , jer ona dvojica su osim svog naroda " dirali " i ostala dva naroda a Alija nije " dirao " ona dva naroda - on je zajebao samo svoj narod , u tome je razlika.

Fikreta Abdića spominješ :-)
Gledaj ; Fikret je uradio to što je uradio a 5 korpus je počinio genocid - napad na svoju braću.Za tebe je misterija zašto je smijenit Ramiz Dreković ( Naslijedio ga Atif Dudaković).
5 korpus sa Atifom Dudakovićem na čelu , da je smaknuo organizatora AP Zapadna Bosna Fikreta Abdića ,............ bilo bi sve ok a ovako je pravljen genocid - jer se je provodila politika da se vodi bratoubilački rat. Fikret Abdić je još živ i još se provodi njegova politika - ako nisi znao ,.............. na jednoj strani a na drugoj Atifova i Veladžićeva .
Žrtve su pale i za to bi trebao neko snositi posljedice !
Ramiz Dreković je smijenjen zbog toga što nije htio izdati komandu za napad na Fikretovce !
Fikretovci su pobjeni i protjerani a nisu dirali samog Fikreta ,....................... ne , ginuli su jedni i drugi i informacija imaš malo more a ja ovdje postavljam opet pitanje : Ko je ubio MINISTRA VANJSKIH POSLOVA ( 28.05.1995 )_ IRFANA LJUBIJANKIĆA i prvoborca IZETA NANIĆA (4. 08. 1995 )???????????

Ponavljam , glavni akteri AP ZBIH su živi - ubijan je nedužan narod .

Dvoličnost ; i Bush u IRAKU skida SADAMA i usput je do sad ubijeno preko milion ljudi - i o tome SVI šute ,......

PS. kad ćete pojedinci shvatiti i PRIHVATITI činjenicu da je bilo prljavih radnji i sa naše strane.
Sve me to podsjeća na zakorjele Srbe i Hrvate , koji opravdavaju svoje ciljeve .
Alija izdajnik, 5 korpus napravio genocid...
Sta je slijedece?
Miki Maus i Mini dave golorukog Gustava?
Ponekad s'proljeca

#60 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Ma tako mi reci da si Abdicevac, o koja je to hulja od ljudi, upoznao sam ih dosta!!!!!
Ponekad s'proljeca

#61 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Da ja vama kazem, sutra ponovo da pripuca, ne bi se 1% dijaspore vvratilo da ratuje, pa ne vraca se sada u miru, akamo li u ratu!!!!

Nama ako Bog dragi ne pomogne, pakovacemo mi svi kofere za negdje u bijeli svijet!!!!
mrki62

#62 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by mrki62 »

@pilav

Na svijetu nema čovjeka bez grešaka, e sad , de ti nabroj makar DVIJE Alijine greške :thumbup:
Air Ramiz

#63 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by Air Ramiz »

mrki62 wrote: Fikreta Abdića spominješ :-)
Gledaj ; Fikret je uradio to što je uradio a 5 korpus je počinio genocid - napad na svoju braću.

Fikret Abdic je osudjeni ratni zlocinac presuda mu je potvrdjena na vise sudskih instanci, a ratni zlocini prema civilima su dokazani, za mene su Autonimasi najveca gamad koja trenutno hoda na Zemaljskoj kugli. Te svoje DNZ budalastine mozes prosipat naivcima, a pominjanje "genocida od strane 5. korpusa" je degutantno pogotovo kad se zna da su Skorpioni koji su organizovali Fikretovu vojsku u Srebrenici streljali svezane djecake. A da o logorima i ne govorimo. O tome je sve rekao Tadues Mazovjecki.

Kad je rijec o dogovorima sa ratnim zlocincima, pa u tome je Babo bio sampion: Sklopio je sporazume s Radovanom Karadžićem i Matom Bobanom, i Slobodanom Miloševićem i Franjom Tuđmanom. U Zagrebu 21. oktobra 1993. godine, u prisustvu Franje Tuđmana, Fikret Abdić potpisao sa Matom Bobanom dogovor o podjelili BiH. Dan kasnije, 22. oktobra 1993, poslije potpisivanja sporazuma sa Bobanom, Fikret Abdić je otputovao u Beograd i sa Radovanom Karadžićem, u prisustvu Slobodana Miloševića, potpisao istu stvar. Kao potvrda ovih dogovora i nastavak uspješne saradnje, desio se veliki sastanak zlocinaca 7. novembra 1993. godine, tacnije sastanak predsjednika vlada triju paradržava u Velikoj Kladuši: Jadranko Prlić, Vladimir Lukić i Zlatko Jušić.
mrki62

#64 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by mrki62 »

Ponekad s'proljeca wrote:Ma tako mi reci da si Abdicevac, o koja je to hulja od ljudi, upoznao sam ih dosta!!!!!
Ništa ti ne znaš , pročitaj još jednom šta sam napisao
Što to nisu smakli Abdića, a mogli su ?
Zašto ga nisu onako snajperom , puf i nema ga a narod ne dirati.
Zašto je Agrokomerc mrtav , a zapošljavao je na hiljade ljudi .
Zašto su na zadnjim Hrvatskim parlamentarnim izborima bili plakati HDZ - a - na svakom ćošku na području Krajine a i samog SARAJEVA ?

Jesul i za to Abdićevci krivi ?
fantom slobode

#65 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by fantom slobode »

Air Ramiz wrote:
mrki62 wrote: Fikreta Abdića spominješ :-)

Fikret Abdic je osudjeni ratni zlocinac presuda mu je potvrdjena na vise sudskih instanci, a ratni zlocini prema civilima su dokazani, za mene su Autonimasi najveca gamad koja trenutno hoda na Zemaljskoj kugli. Te svoje DNZ budalastine mozes prosipat naivcima, a pominjanje "genocida od strane 5. korpusa" je degutantno pogotovo kad se zna da su Skorpioni koji su organizovali Fikretovu vojsku u Srebrenici streljali svezane djecake. A da o logorima i ne govorimo. O tome je sve rekao Tadues Mazovjecki.

Kad je rijec o dogovorima sa ratnim zlocincima, pa u tome je Babo bio sampion: Sklopio je sporazume s Radovanom Karadžićem i Matom Bobanom, i Slobodanom Miloševićem i Franjom Tuđmanom. U Zagrebu 21. oktobra 1993. godine, u prisustvu Franje Tuđmana, Fikret Abdić potpisao sa Matom Bobanom dogovor o podjelili BiH. Dan kasnije, 22. oktobra 1993, poslije potpisivanja sporazuma sa Bobanom, Fikret Abdić je otputovao u Beograd i sa Radovanom Karadžićem, u prisustvu Slobodana Miloševića, potpisao istu stvar. Kao potvrda ovih dogovora i nastavak uspješne saradnje, desio se veliki sastanak zlocinaca 7. novembra 1993. godine, tacnije sastanak predsjednika vlada triju paradržava u Velikoj Kladuši: Jadranko Prlić, Vladimir Lukić i Zlatko Jušić.
Evo izgleda da smo nasli odgovor ko je dijelio Bosnu. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: Jeste da nije bas onakav kakvog su ga zeljno ocekivali oni sto su otisli prije rata, Abdicevci, propagatori teorije "svi su isto radili u ratu", "krvica je na sve tri strane ista " (ti su poznati odakle najvise dolaze :), moguci sljedbenici Sefera (novog lidera :),razni kvazi online ratnici, oni koji bi zeljeli da Bosna nije pruzila nikakav otpor ( a ne onako snazan i neocekivan :) itd...itd....
Kao sto mi dedo rece davno: Svega u bozijoj basti :) A svi se kao brinu za Bosnu :)
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: a tek kada im se zamase sa ljiljanima, od toga im posebno bude zlo :)A ako treba, mahace se opet.Inace respekt prema Stjepanu Kljuicu i Jovanu Divjaku i svim pravim borcima za Bosnu i Hercegovinu.
pilav

#66 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by pilav »

mrki62 wrote:@pilav

Na svijetu nema čovjeka bez grešaka, e sad , de ti nabroj makar DVIJE Alijine greške :thumbup:
Nerado ti odgovaram jer smo se ne tako davno gledali preko nisana,al haj sad.
Najveca greska je popustanje pred kukavicama,lopovima,uhljupima,poltronima da se izvrsi
opsta mobilizacija i svi mars u rovove. Dakle nema kafana,veleprodaja,milion nekakvih referanata
za ovo za ono, itd. Hos` drzavu,nema problema.Evo ti zolja i ne palamudi.Da je tako uradio vjerovatno
ne bi bio prisiljen da se rukuje sa fasistima i pregovara sa istima.
Samo bi mi ti bio uskracen za zadovoljstvo da mi kakis na ovom forumu danas, pa mu je to olaksavajuca okolnost
tako da mu se to oprasta.
mrki62

#67 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by mrki62 »

Air Ramiz wrote:
Fikret Abdic je osudjeni ratni zlocinac presuda mu je potvrdjena na vise sudskih instanci, a ratni zlocini prema civilima su dokazani, za mene su Autonimasi najveca gamad koja trenutno hoda na Zemaljskoj kugli.
Fikret je zločinac i u to nema dvojbe !
A za ostalo nek se pobrine administracija , jer na svakom forumu je vrijeđanje i etiketiranje zabranjenp - pa se nadam da i ovdje !

A usput te pitam : šta imaš za reći u vezi Ljubijankića, koji je bio ministar u vladi BiH i Izeta Nanića - komadanta 505 Bužimske brigade Armije BiH ( koji su ubijeni na podmukao način ) ? Nisu ih ubili ni Fikretovci , ni Srbi , ni Hrvati .
Ne stavljaj neke svoje frustracije na temu - koja se tiče Bosanske Krajine ( sukob Alijinih i Fikretovih ) !
Air Ramiz

#68 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by Air Ramiz »

mrki62 wrote:
Ponekad s'proljeca wrote:Ma tako mi reci da si Abdicevac, o koja je to hulja od ljudi, upoznao sam ih dosta!!!!!
Ništa ti ne znaš , pročitaj još jednom šta sam napisao
Što to nisu smakli Abdića, a mogli su ?
Zašto ga nisu onako snajperom , puf i nema ga a narod ne dirati.
Zašto je Agrokomerc mrtav , a zapošljavao je na hiljade ljudi .
Zašto su na zadnjim Hrvatskim parlamentarnim izborima bili plakati HDZ - a - na svakom ćošku na području Krajine a i samog SARAJEVA ?

Jesul i za to Abdićevci krivi ?
Ne za to nisu Abdicevci krivi i to je irelevantno za temu.
Babina gamad je kriva zato sto su napravili neke od najgorih ratnih zlocina u saradnji sa raznoraznim Frenkjima, Legijama, Crvenim beretkama, u logorima Drmaljevo, Miljkovici i po Kladusi, gdje su drzali zene i djecu i gdje su ih ubijali. Srbija je direktno planirala operaciju Pauk. Da im je to poslo za rukom Bihac bi bio nova Srebrenica. Krivi su i sto su u trenutku najgoreg etnickog ciscenja od strane srpske i hrvatske politike presli na stranu te politike i to ovjerili JAVNIM sporazumima sa najtrazenijim ratnim zlocincima. I kako se sve zavrsilo, Babo je osudjen za ratni zlocin, Karadzic je u bijegu, Milosevic je krepo u Hagu, Prlicu sude, a ti pricas o genocidu Petog korpusa?! E svaka ti cast momak...mislim cuo sam u ratu i price o lavovima iz pionirske, ali o genocidu 5. korpusa kojeg su u okruzenju drzali sedam srpskih generala i novodeklarisani Hrvat , Fikret Abdic Babo, to je stvarno novi doprinos propagandnoj umjetnosti...jebo gebelsa.
ld

#69 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by ld »

Ponekad s'proljeca wrote:Ja svakim danom sve vise i vise dolazim do saznanja, da su za nezavisnu BiH najmanje glasali Bosnjaci, ponekad imam osjecaj citajuci razne postovo inih pobjegulja i haduma, da su u stvari ti izbori bili namjesteni od strane Srba samo da bi imali razloga za napad!!!!

Iz razgovora sa nasim svijetom koji sada zivi po Evropi, skoro niko od njih nije glasao !!!!

Ja bi volio na ovom forumu procitati savjet od svih ovih pametnih glava na koji nacin da BiH ide dalje????

Znate li vi uopste koliko je nasih bilo u jedinicama srpske vojske, posebno trebinjci i ljudi i Bosnjaci Bijeljine????

Hajmo sada izjasnite koliko vas cuva jos partijske knjizice, ne daj boze da zatreba, kako mnogi kazu???? :D :D
bilo je oko 2-3 hiljade trebinjaca bosnjaka sa srbima na dubrovniku
pa su 1993 srbi ih spakovali sve na autobuse i nabili nogom u dupe i eno ih najvise ih ima u svedskoj
bilo je i banjalucana u brigadi ,,mesa selimovic,,drzali su liniju oko teslica

bijeljinaca cisto sumljam da je bilo,izuzev roma,vecinom su pobijeni,ko nije ubijen,izbjegli su na podrucije slobodne teritorije i tu se ukljucili u jedinice TOa,poslije armije bih
mrki62

#70 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by mrki62 »

Air Ramiz wrote: Ne za to nisu Abdicevci krivi i to je irelevantno za temu.
Babina gamad je kriva zato sto su napravili neke od najgorih ratnih zlocina u saradnji sa raznoraznim Frenkjima, Legijama, Crvenim beretkama, u logorima Drmaljevo, Miljkovici i po Kladusi, gdje su drzali zene i djecu i gdje su ih ubijali. Srbija je direktno planirala operaciju Pauk. Da im je to poslo za rukom Bihac bi bio nova Srebrenica. Krivi su i sto su u trenutku najgoreg etnickog ciscenja od strane srpske i hrvatske politike presli na stranu te politike i to ovjerili JAVNIM sporazumima sa najtrazenijim ratnim zlocincima. I kako se sve zavrsilo, Babo je osudjen za ratni zlocin, Karadzic je u bijegu, Milosevic je krepo u Hagu, Prlicu sude, a ti pricas o genocidu Petog korpusa?! E svaka ti cast momak...mislim cuo sam u ratu i price o lavovima iz pionirske, ali o genocidu 5. korpusa kojeg su u okruzenju drzali sedam srpskih generala i novodeklarisani Hrvat , Fikret Abdic Babo, to je stvarno novi doprinos propagandnoj umjetnosti...jebo gebelsa.
Vala baš , jer i Bush je onda u pravu , smetao mu Sadam i zbog sadama vrši teror nad čitavim stanovništvom - to je po tvom , jer Aliji je smetao fikret a usput su i ostali haman ,......... kao i Bushu u Iraqu .

Dobar si ti dečko , dobar , čak šta više - jako dobar :thumbup:
Air Ramiz

#71 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by Air Ramiz »

mrki62 wrote:
Air Ramiz wrote:
Fikret Abdic je osudjeni ratni zlocinac presuda mu je potvrdjena na vise sudskih instanci, a ratni zlocini prema civilima su dokazani, za mene su Autonimasi najveca gamad koja trenutno hoda na Zemaljskoj kugli.
Fikret je zločinac i u to nema dvojbe !
A za ostalo nek se pobrine administracija , jer na svakom forumu je vrijeđanje i etiketiranje zabranjenp - pa se nadam da i ovdje !

A usput te pitam : šta imaš za reći u vezi Ljubijankića, koji je bio ministar u vladi BiH i Izeta Nanića - komadanta 505 Bužimske brigade Armije BiH ( koji su ubijeni na podmukao način ) ? Nisu ih ubili ni Fikretovci , ni Srbi , ni Hrvati .
Ne stavljaj neke svoje frustracije na temu - koja se tiče Bosanske Krajine ( sukob Alijinih i Fikretovih ) !
Prvo ja nikog nisam uvrijedio na ovom forumu. Sto se tice rijeci gamad istu sam upotrijebio za ratne zlocince, jer su za mene to cetnici, ustase i autonomasi. Ako je ratne zlocince grijeh nazvati gamadima, a ti zlocini su visestruko dokazani, onda si nesto pobrkao sam sa sobom. A sto se tice pitanja o Nanicu, ja ne znam detalje pojedinacno za svaki slucaj, ali znam da se ono sto se servira iz Babine kuhinje uvijek treba uzeti s rezervom. Pa to si ti dokazao u prva dva posta na ovoj temi? Jednom si izbrisao pola citata Jovana Divjaka o Aliji, a u drugom postu si spomenuo genocid Petog korpusa?! Ako to nije manipulacija ne znam sta je...A htio bi da otkrivamo istinu :-) :run:
mrki62

#72 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by mrki62 »

Air Ramiz wrote:
Prvo ja nikog nisam uvrijedio na ovom forumu. Sto se tice rijeci gamad istu sam upotrijebio za ratne zlocince, jer su za mene to cetnici, ustase i autonomasi. Ako je ratne zlocince grijeh nazvati gamadima, a ti zlocini su visestruko dokazani, onda si nesto pobrkao sam sa sobom. A sto se tice pitanja o Nanicu, ja ne znam detalje pojedinacno za svaki slucaj, ali znam da se ono sto se servira iz Banine kuhinje uvijek treba uzeti s rezervom. Pa to si ti dokazao u prva dva posta na ovoj temi? Jednom si izbrisao pola citata Jovana Divjaka o Aliji, a u drugom postu si spomenuo genocid Petog korpusa?! Ako to nije manipulacija ne znam sta je...A htio bi da otkrivamo istinu :-) :run:
Administracija nek odluči šta je uvreda a ti generaliziraš jednu grupu ljudi .

Što se tiče nanića, ako imaš koga iz Bužima, onda ćeš čuti da rahmetli Nanić ima brata , a taj brat je organizovao - KOPIRAM :
Citat
“Slobodarski dani Bužima” na kojem su uvodnu i glavnu rijeè vodili funkcioneri
Stranke demokratske akcije Unsko-sanskog kantona. Sesija je bila otvorena za javnost i prema nezvaniènim informacijama bilo je
prisutno i nekoliko novinara, predstavnika federalnih medija. Nakon uvodnog izlaganja rijeè je zatražio brat generala Izeta Naniæa,
koji je žustro i kroz suze, zahtijevao od prisutnih ratnih saboraca svog brata da mu konaèno odgovore ko je ubio njegovog brata
Izeta. Po prièama prisutnih, Naniæev brat je htio riješiti dilemu, u kojoj je cijela porodica, o pogibiji Izeta, a pri tome je èitao dijelove
ratnog dnevnika Izeta Naniæa u kojem je rahmetli Izet zapisao da se “plaši da æe mu jedan èovjek doæi glave, jer je saznao da
mu radi iza leða i nešto sprema...” Ime tog èovjeka Naniæ je napisao u svom dnevniku, te je dotiènog vojnika pomenuo i njegov
brat na pomenutom skupu. Mi ga svjesno ne objavljujemo, jer smatramo da sada nije trenutak, a sve uostalom dobro zna i bh.
pravosuðe. Tek toliko, rijeè je o jednoj od najveæih liènosti Armije BiH i Krajine, a BUM raspolaže dnevnikom Izeta Naniæa.

Ušutkani i novinari

Takoðe, Naniæev brat zna mnogo i o zlim namjerama koje je prema njegovom bratu imao Mirsad Veladžiæ, koji je dugo bio jedan od prvih ljudi Bihaæke regije. Zna se da je Naniæ sa Veladžiæem neposredno
prije pogibije imao žestok sukob, jer se znalo i dokumentovalo da je taj politièar prodao Veliku Kladušu Fikretu Abdiæu. Ime Veladžiæa se spominje i u vezi atentata na doktora Irfana Ljubljankiæa. Svi su bili
zapanjeni dogaðanjima i onim što su èuli na ovom pomenutom skupu u Bužimu, a jedan od oficira 505. brigade je jedva smirio Naniæevog brata. Prisutni novinari su potom “zamoljeni” i upozoreni “da se ne igraju glavom i životom”, tako da obraèun sa ovog skupa nije procurio u javnost, te je Bum prvi i eksluzivno objavljuje.
Takoðe, od Naniæevih saboraca doznajemo da je u Bužimu postojalo nekoliko
osoba za koje se pretpostavljalo, a i znalo da su radili na linèu uticajnih boraca i komadanata. Jedan od njih je prije nekoliko godina poginuo u Bužimu. Takoðe, jedini preživjeli svjedok pogibije Izeta Naniæa
izvijesni vezista Alija Osmanoviæ, mogao bi biti osoba, koja mnogo zna o svemu što se tog èetvrtog avgustovskog dana 1995.
godine desilo. Nakon rata Osmanoviæ je iz Bužima, na inicijativu Mirsada Veladžiæa i
njegovih roðaka, unaprijeðen I premješten u Bihaæ na funkciju naèelnika Sektora AIDa za operativnu tehniku. Tu je Osmanoviæ ostao do polovice 1996. godine, gdje je navodno glavni zadatak bio da prati da li
se neko interesuje za istragu oko pogibije Izeta Naniæa. Potom je u èinu poruènika ponovno prešao u Peti korpus na poslove
veziste. Možda sasvim sluèajno, ali da se zna, Alija Osmanoviæ je dobio stan u Bihaæu u istoj zgradi u kojoj stanuje Mirsad
Veladžiæ!
Air Ramiz

#73 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by Air Ramiz »

mrki62 wrote:
Air Ramiz wrote:
Prvo ja nikog nisam uvrijedio na ovom forumu. Sto se tice rijeci gamad istu sam upotrijebio za ratne zlocince, jer su za mene to cetnici, ustase i autonomasi. Ako je ratne zlocince grijeh nazvati gamadima, a ti zlocini su visestruko dokazani, onda si nesto pobrkao sam sa sobom. A sto se tice pitanja o Nanicu, ja ne znam detalje pojedinacno za svaki slucaj, ali znam da se ono sto se servira iz Banine kuhinje uvijek treba uzeti s rezervom. Pa to si ti dokazao u prva dva posta na ovoj temi? Jednom si izbrisao pola citata Jovana Divjaka o Aliji, a u drugom postu si spomenuo genocid Petog korpusa?! Ako to nije manipulacija ne znam sta je...A htio bi da otkrivamo istinu :-) :run:
Administracija nek odluči šta je uvreda a ti generaliziraš jednu grupu ljudi .

Što se tiče nanića, ako imaš koga iz Bužima, onda ćeš čuti da rahmetli Nanić ima brata , a taj brat je organizovao - KOPIRAM ....
Da ja generaliziram jednu grupu ljudi a to su zlocinci. Izdaja drzave je zlocin protiv drzave (da smo u SFRJ svi autonomasi bi sad visili), ubijanje civila u logorima uz pomoc srpskog DB-a, Stanisica, Legije i ostalih je takodjer ratni zlocin, preciznije zlocin protiv covjecnosti. Podrska i skrivanje ratnih zlocinaca je opet zlocin. Vidi ti prvo moras naucit neke principe diskusije. Ako se govori o jednoj temi onda se treba drzat okvira te teme. Ako ja kazem neki argument, onda Bush, Crvenkapica i patuljci nisu kontraargument. Na argument se treba odgovori argumentom, ali u okviru teme. Ti si citirao Divjakovu recenicu otrgnutu iz konteksta, a ja sam ti odgovori citiranjm upotpunosti njegove izjave. S druge strane ja sam naveo precizno ratne zlocine Babe i co. a ti pominjes Busha i Irak?! To jednostavno nije diskusija, nego zamajavanje.
mrki62

#74 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by mrki62 »

Air Ramiz wrote: Da ja generaliziram jednu grupu ljudi a to su zlocinci. Izdaja drzave je zlocin protiv drzave (da smo u SFRJ svi autonomasi bi sad visili), ubijanje civila u logorima uz pomoc srpskog DB-a, Stanisica, Legije i ostalih je takodjer ratni zlocin, preciznije zlocin protiv covjecnosti. Podrska i skrivanje ratnih zlocinaca je opet zlocin. Vidi ti prvo moras naucit neke principe diskusije. Ako se govori o jednoj temi onda se treba drzat okvira te teme. Ako ja kazem neki argument, onda Bush, Crvenkapica i patuljci nisu kontraargument. Na argument se treba odgovori argumentom, ali u okviru teme. Ti si citirao Divjakovu recenicu otrgnutu iz konteksta, a ja sam ti odgovori citiranjm upotpunosti njegove izjave. S druge strane ja sam naveo precizno ratne zlocine Babe i co. a ti pominjes Busha i Irak?! To jednostavno nije diskusija, nego zamajavanje.
Pa postavio sam ti sad u vezi nanića a ti nećeš da pročitaš , pa evo opet ću na svoj način ponoviti :

prije pogibije imao žestok sukob, jer se znalo i dokumentovalo da je taj politièar prodao Veliku Kladušu Fikretu Abdiæu. Ime Veladžiæa se spominje i u vezi atentata na doktora Irfana Ljubljankiæa. Svi su bili
zapanjeni dogaðanjima i onim što su èuli na ovom pomenutom skupu u Bužimu, a jedan od oficira 505. brigade je jedva smirio Naniæevog brata. Prisutni novinari su potom “zamoljeni” i upozoreni “da se ne igraju glavom i životom”, tako da obraèun sa ovog skupa nije procurio u javnost, te je Bum prvi i eksluzivno objavljuje. Dakle, držim se teme, jer to ukazuje na podjelu BiH !
Normalno je da istina ne može doći na vidjelo , jer su Alijine pristaše na vlasti i oni bi kao i ti voljeli da postoji samo jednopartijski sistem , drugačiji argumenti nisu dozvoljeni .
Ti ako si iz Sarajeva, moraš znati da Divjak nije imao haman nikakvu funkciju a bio je vojno najškolovaniji - Alija mu nije dao !
Busha sam spomenuo , jer je to isti slučak kao i sa Krajinom,...... zbog jednog čovjeka uništiti čitav narod .

PS. boroj pored nicka je moje godište i kasno je da me mijenjaš - gdje si prije bio :zzzz:
pilav

#75 Re: Ko je planirao podjelu BiH?

Post by pilav »

mrki62 wrote: zbog jednog čovjeka uništiti čitav narod
I kako ih je to unistio,te tamo divljake iz Kladuse?
Tako sto ih je potrpao u logore i potusio cijanidom( sto i nije losa ideja) ili ih sve amnestirao nakon rata?
Post Reply