Imao sam neugodno i veoma tjeskobno iskustvo sa uslovima koji vladaju na Pedijatrijskoj Klinici.
Prvo da kažem nešto u vezi Mametaje

..dakle daj prestanite više s tom žvakom o našoj vrloj gradonačelnici i eventualnim pitanjima ka istoj,te pripremama za ista pitanja.Nemojte liječiti srklet na temi nevezanoj za njena ovlaštenja koja ionako ništa bitnoga ne mogu izmjeniti.Nije poenta u Semihi B.,niti su ovo antologijski Protesti,niti je meta prava
Nadalje,ne dovodite olako nečije stručne reference u pitanje vežući ih za stvari na koje pomenuta liječnica nema utjecaja.
Mahalanje o optužbama je licemjerje.Licemjerje jer je za 90% šablona koji vlada na UKC Koševo kriva bulumenta pacijenata koji naprosto nađubravaju korupciju i javašluk zdravstvenog sektora davanjem hiljada KM mita DNEVNO .
Bio sam svjedok spremanja novaca za mito i "guranje" čak i za banalne zahvate.
Nama je to normalno i da nam se ne traži.Imamo pokvaren rezon i kao takvi smo u istoj ravni sa mojim nekolegama koji objeručke prihvataju bijednih nekoliko stotina KM ,koje neko odvaja od usta ili posuđuje od zelenaša,za terapiju koja košta 50 maraka i koja je pokrivena zdr.knjižicom.
Izvjesnog kolega mi je podugo prijetio
nakon što sam mu napisao da mu želim u porodici iste dijagnoze za koje uzima novac od sirotinje..
I vjerujte da je opasno nekome reći da ne daje novac.Guraju ih u džepove,ponizno se smiješe nepoznatim ljekarima koji sa pacijentom i njegovom boljkom imaju veze tek preko jednog jeftinog nalaza možda.
Dočekujući jednu bebu i njezinu majku po izlasku s Porodilišta imao sam spremljeno cvijeće za majku,i veliku bombonjeru za sestru koja ,jel,treba iznijeti djete zvanično s odjela.
Ispred mene se progurao Ponosni Djed druge bebe,sve u odjelu i crven u licu od uzbuđenja.Sestri koja je išla ispred mojih članova porodice,Djed je gurnuo čitavih 100 KM u džep,a užurbanom ljekaru koji je pratio VIP dijete dvije novčanice od po 200 KM-na moje oči.
Na kraju kolone je bila sitna ženica u šarenoj izlizanoj kućnoj haljini,koju je čekao visok, mršav i vidno umoran Ponosni Tata koji je očito tek izašao iz neke sumorne noćne vozačke smjene.Držao je ovlaš upakovanu bajaderu i nekoliko cvjetova u ruci,a pred Klinikom ih je čekao Golf I .Djed Ponosni Novog Bosanca
nas je hladno ignorisao i dugo tresao pruženu Ruku Doktora.
Doktor nas nije primjetio.
Tad sam napravio sebi svojstven idiotluk,u krivo vrijeme i sasvim netaktično,te kolegi došapnuo nešto brutalno bezobrazno u prolazu"Kolega jesu li se to rate kredita toliko namnožile da se love djedovi po Prijemnom?"
Ne trebam napominjat da me je jedino moja pozamašna pojava spasila napada arogancije Merhametlija sa Koševa....