1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

chuchumbamayumbe

#51 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by chuchumbamayumbe »

hrasno38 wrote:
trinaesti wrote:ok. slazem se. treba nabaviti tu opremu i imati sto bolje uslove za oboljelu djecu.

ali ne zaboravi da djeca nazalost umiru od raka i u najrazvijenijim zemljama svijeta i uz najbolju opremu.
Umiru, to je tacno, ali bar imaju sansu i sve moguce uvjete za razliku od djece BiH. Projekat Vilsonovo bi se u osnovu moglo nazavti jenom nasom lijepom rijeci "kurcenje". U zemlji u kojoj preko 50% stanovnista je na ivici bijede stavlja se kamen na kamen ili beton na beton. Grad treba biti lijep ali ce biti lijep tek onda kada mu stanovnici budu sretni, zadovoljni, siti i sa jasnom perspektivom. Kada nam djeca ne budu lezala u bolnickoj zgradi staroj 100 godina po kojoj trce zohari, kada penzioneri i borci ne budu rovarili po kontejnerima i kada nam omladina ne bude iz obijesti ubijala po ulicama. Zar nije bolje taj milion uloziti u maloljetnicki zatvor, porodilste, staracki dom, bilo koju bolnicu, dom zdravlja, skolu, tvornicu?????
Hrasno38,
Slazem se s tobom i jedina stvar koja mi pada na pamet zasto se vrsi ovo poplocavanje je kradja para iz budzeta, tj "hajmo se rastaliti", ko jebe raju...
Kako kradu i drmaju, pa to ni Al Kapone nije radio u ovom obimu!
and

#52 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by and »

trinaesti wrote:ok. slazem se. treba nabaviti tu opremu i imati sto bolje uslove za oboljelu djecu.

ali ne zaboravi da djeca nazalost umiru od raka i u najrazvijenijim zemljama svijeta i uz najbolju opremu.
u najrazvijenijim zemljama djeca šetaju po pločama,u manje razvijenim mogu i po asfaltu,a u nerazvijenim nema ni asfalta.
treba postaviti neke prioritete,pa kad se dođe da nema ništa pametnije od pločica za vilsonovo,onda udari.
Prenj

#53 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Prenj »

Zar mislite da je lako potrositi 1000 miliona maraka budzetskih para koje su ove godine na raspolaganju Kantonu i pripadajucim opstinama?

Za to vrijeme porodilje koje su na birou primaju svega 80% zagarantovane pomoci za dijete (cca. 160km) , jer "nema Kanton para" ... naravno da nema, koga jos briga za porodilje i njihovu djecu, jer tu se ne moze jos neko "ugraditi", kao sto se svakodnevno "ugradjuju" u korupcijom natopljenim gradjevinskim projektima.
sinergija

#54 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by sinergija »

Pa ljudi vidite li da su papci naselili Sarajevo, pa sada hoce po mermeru da hodaju, valjda asfalt nije dostojan njih.

evo pogledajte i online anketu na http://www.novosarajevo.ba pa vidite rezultate.

ja sam se slomio glasajuci ali nazalost ima vise papaka koji hoce da potrose tolike pare na glupost.

Znate sta ce se desiti zimi kada napada snijeg. onda ona ogomna grtalica (bager) dodje i cisti snijeg, pogadjate sta ce biti sa kamenom sa hrese
sa cime bi se trebalo polocati. i samo me interesuje kome je isao ovaj tal od posla. nije ovo radjeno zbog gradjan nego se izmislio neki posao sa
ogromnim novcem da se moze vise uzeti. na vecoj cifri lako ke uzeti IMT.
A obadista zjape prazna i razrusena.nema rasvjete po ulicama, nema djecijih i sportskih igralista, zelene povrsine i trotoari se koriste za parkiranje... ovo je sve na podrucju Novog Sarajeva gdje se trosi 1.5 milion KM na poplocavanje i onda nas cudi sto papak hoce da hoda po mermernim plocama.
a kladim se da ce biti ko fol nekih naknadnih radova, pa ne predvidjenih radova, pa nije bilo u projektu, pa kamen poskupio, pa gorivo... izaci ce to na 2 miliona.
Tako je i sa bazenom na Otoci. stalno nesto, stalno se probijaju rokovi i sada je skuplji za oko 500.000 KM ako ne i vise od planiranog.

eto toliko od mene i glasajte na http://www.novosarajevo.ba protiv poplocavanja.
mamatajo1965

#55 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by mamatajo1965 »

Glasala,i tjesi me,nije tolika drasticna razlika u glasovima,mozda mi sa NE i pobjedimo.
sinergija

#56 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by sinergija »

mamatajo1965 wrote:Glasala,i tjesi me,nije tolika drasticna razlika u glasovima,mozda mi sa NE i pobjedimo.
mozda, a i bila bi to samo moralna pobjeda. oni su vec poceli radove.

Covjece KAMENE PLOCE, pa ciji je to kokosiji mozak smislio.
mamatajo1965

#57 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by mamatajo1965 »

sinergija wrote:
mamatajo1965 wrote:Glasala,i tjesi me,nije tolika drasticna razlika u glasovima,mozda mi sa NE i pobjedimo.
mozda, a i bila bi to samo moralna pobjeda. oni su vec poceli radove.

Covjece KAMENE PLOCE, pa ciji je to kokosiji mozak smislio.
Kokosiji mozak onog ko ima dobar tal u tome,znaci,nije kokosiji.......mi ispadosmo ovdje ovce i kokosi....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#58 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by mIRCerka »

sinergija wrote:Pa ljudi vidite li da su papci naselili Sarajevo, pa sada hoce po mermeru da hodaju, valjda asfalt nije dostojan njih.

evo pogledajte i online anketu na http://www.novosarajevo.ba pa vidite rezultate.

ja sam se slomio glasajuci ali nazalost ima vise papaka koji hoce da potrose tolike pare na glupost.

Znate sta ce se desiti zimi kada napada snijeg. onda ona ogomna grtalica (bager) dodje i cisti snijeg, pogadjate sta ce biti sa kamenom sa hrese
sa cime bi se trebalo polocati. i samo me interesuje kome je isao ovaj tal od posla. nije ovo radjeno zbog gradjan nego se izmislio neki posao sa
ogromnim novcem da se moze vise uzeti. na vecoj cifri lako ke uzeti IMT.
A obadista zjape prazna i razrusena.nema rasvjete po ulicama, nema djecijih i sportskih igralista, zelene povrsine i trotoari se koriste za parkiranje... ovo je sve na podrucju Novog Sarajeva gdje se trosi 1.5 milion KM na poplocavanje i onda nas cudi sto papak hoce da hoda po mermernim plocama.
a kladim se da ce biti ko fol nekih naknadnih radova, pa ne predvidjenih radova, pa nije bilo u projektu, pa kamen poskupio, pa gorivo... izaci ce to na 2 miliona.
Tako je i sa bazenom na Otoci. stalno nesto, stalno se probijaju rokovi i sada je skuplji za oko 500.000 KM ako ne i vise od planiranog.

eto toliko od mene i glasajte na http://www.novosarajevo.ba protiv poplocavanja.
zar nije bila nestasica tog kamena za principov most?
Jara

#59 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Jara »

"Selo gori a baba se češlja" :x :x :x
johnnykola

#60 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by johnnykola »

selo s trolejbusom.
predlazem da se gradjanin
od iduceg broja zove suseljanin.
Prenj

#61 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Prenj »

sinergija wrote:Pa ljudi vidite li da su papci naselili Sarajevo, pa sada hoce po mermeru da hodaju, valjda asfalt nije dostojan njih.

...
Ne trosite vrijeme uzalud, ove internet ankete narucilac moze ustimati sa dva klika.
sinergija

#62 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by sinergija »

[/quote]

Ne trosite vrijeme uzalud, ove internet ankete narucilac moze ustimati sa dva klika.[/quote]

Dobro si Koldzo je to vec poklopio, a ja se slomio glasajuci.
A da mi pokrenemo jednu anketu oko ovoga cisto da vidimo kako se na normalnoj anketi glasa?
Hendrix

#63 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Hendrix »

Šta reći nego enjoy Bosnia. :)

Interesuje me samo koliko će proći vremena do prvih popravaka kada će neko izaći i reći kako eto neko tamo je naručio nekvalitetne ploče ili je izvođač nažalost pogrešno radio bla bla...
uvjek dobar gost

#64 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by uvjek dobar gost »

Mermer kao materijal je pogodniji za silne zloupotrebe budžeta... svaki lom ploče il kašnjenje u izvođenju radova uveliko povećava troškove same izgradnje... sjetimo se svi mi koliko je od kraja agresije objekata, saobraćajnica, trotoara, šetališta il čega već popravljano il pravljeno ponovo... probajmo se napregnuti i sjetiti se koliko je od toga urađeno u roku.....

Vlast budžete koje pune građani smatra svojom prćijom ... oni taj novac koriste za svoje potrebe, a minimalnim radovima i popravkama raji samo mažu oči...

Čuj mermerne ploče u gradu sa četri godišnja doba... malo leda i koji krkan sa autom.. i pola će tih mermernih ploča ciknuti..
ista opština nije imala pra da popravi ili prilagodi helikopter koji je zapaljen kod muzeja Revolucije.. a ovolike pare daju.. za mermer...

Djeca će nam se smijati.. moj Junuze.. gdje smo mi pare ulagali ovih zadnjih godina od kraja agresije i opsade... djeca....
Jara

#65 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Jara »

Isto kao da se u kući, sa unhcer folijama na prozorima i krovu, balkoni popločaju luksuznim pločicama iako to, u situaciji dok stanari jedva "sastavljaju kraj s krajem", nije neophodno - na balkonima se i bez toga može i kafenisati, i saditi cvijeće )... :-)
Hajd' da je neka strogo namjenska strana donacija za to i samo za to, ali nije... :x :
Finensijeri ovog projekta su Vlada Kantona Sarajevo putem Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša, Grad Sarajevo i Općina Novo Sarajevo.
Ima tu i mojih para.. :x
tufnica7

#66 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by tufnica7 »

Pa slušam neki dan kad je Semiha stigla iz zg, a malo malo pa je tamo, kako fali na sav glas njihovog gradonačelnika- te gosp. Bandić ovo, te gosp. Bandić ono,,,,a pola Zagreba tone od Bandićevih građ. radova i gluposti, žalili se građani, protesti i sl. ali ništa mu izgleda ne mogu...pa Semiha našla uzor...
uvjek dobar gost

#67 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

tufnica7 wrote:Pa slušam neki dan kad je Semiha stigla iz zg, a malo malo pa je tamo, kako fali na sav glas njihovog gradonačelnika- te gosp. Bandić ovo, te gosp. Bandić ono,,,,a pola Zagreba tone od Bandićevih građ. radova i gluposti, žalili se građani, protesti i sl. ali ništa mu izgleda ne mogu...pa Semiha našla uzor...
Baš se pitam jel obišla Sljeme i jel je bilo imalo stid....il jel prošetala užim centrom grada.. i vidjela šta znači pješačka zona.. il je fakat pokupila samo par folova od bandić-a
OSPF-BGP

#68 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by OSPF-BGP »

uvjek dobar gost wrote:
tufnica7 wrote:Pa slušam neki dan kad je Semiha stigla iz zg, a malo malo pa je tamo, kako fali na sav glas njihovog gradonačelnika- te gosp. Bandić ovo, te gosp. Bandić ono,,,,a pola Zagreba tone od Bandićevih građ. radova i gluposti, žalili se građani, protesti i sl. ali ništa mu izgleda ne mogu...pa Semiha našla uzor...
Baš se pitam jel obišla Sljeme i jel je bilo imalo stid....il jel prošetala užim centrom grada.. i vidjela šta znači pješačka zona.. il je fakat pokupila samo par folova od bandić-a
Vjeruem da je bilo stid zbog cinjenice da bivsi gradonacelnici nisu uradili nista
uvjek dobar gost

#69 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

OSPF-BGP wrote:
uvjek dobar gost wrote:
Vjeruem da je bilo stid zbog cinjenice da bivsi gradonacelnici nisu uradili nista
Zar je problem što je raja konačno shvatila gdje živi i da može bolje... ili trebamo samo šutati i praviti se da sve je OK?

ja lično protivu gospođe Borovac nemam ništa, ona je za mene personifikacija vlasti u ovom konkretnom slučaju....
poplava

#70 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by poplava »

Izgleda da su vec poceli radovi, Skidaju asfalt sa trotoara od Pofalica prema Vrbanji...
Umjetnik a

#71 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Umjetnik a »

meni je glipost davati ovolike pare
kad još dosta ima porušenih zgrada da se obnove, još loših putea u gradu, neosvjetljenih ulica, prljavih fasada i čega još ne...
a da se davaju ovolike pare, kad sa ovim param se može obnoviti fasada na nekoliko ulica, ne trebaju sada vilsonovom ploče, nego klupe
OSPF-BGP

#72 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by OSPF-BGP »

uvjek dobar gost wrote:
OSPF-BGP wrote:
uvjek dobar gost wrote: Baš se pitam jel obišla Sljeme i jel je bilo imalo stid....il jel prošetala užim centrom grada.. i vidjela šta znači pješačka zona.. il je fakat pokupila samo par folova od bandić-a
Zar je problem što je raja konačno shvatila gdje živi i da može bolje... ili trebamo samo šutati i praviti se da sve je OK?

ja lično protivu gospođe Borovac nemam ništa, ona je za mene personifikacija vlasti u ovom konkretnom slučaju....
:thumbup:
---Ko se pravda taj se okrivljuje---stara FRA poslovica :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Jara

#73 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by Jara »

Umjetnik a wrote:meni je glipost davati ovolike pare
kad još dosta ima porušenih zgrada da se obnove, još loših putea u gradu, neosvjetljenih ulica, prljavih fasada i čega još ne...
a da se davaju ovolike pare, kad sa ovim param se može obnoviti fasada na nekoliko ulica, ne trebaju sada vilsonovom ploče, nego klupe
S druge strane rijeke razvaljeni neboderi...Hej, 12 i kusur godina od završetka rata, a neke Sarajlije su još uvijek izbjeglice u svom gradu :sad: :sad: :sad: ...:x
mamatajo1965

#74 Re: 1.5 milion za poplocavanje Vilsonovog setalista

Post by mamatajo1965 »

Jara wrote:
Umjetnik a wrote:meni je glipost davati ovolike pare
S druge strane rijeke razvaljeni neboderi...Hej, 12 i kusur godina od završetka rata, a ima neke Sarajlije su još uvijek izbjeglice u svom gradu :sad: :sad: :sad: ...:x

I u ratu je tim izbjeglicama najgore bilo,joj drzavo,sta nam radis.....
Post Reply