Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lady midnight

#51 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by lady midnight »

Bea_Trix wrote:Sta se zestite, fair and square, muharem ne voli internet forume.
Boze moj... sada cu braniti internet forume zivotom. Bas me briga sa sa-x forum.
Da ja, evo, kao anonimna nikogovicka koja nije imala tu srecu da bude iznimno slavna (jer je to valjda, kao sto mogu zakljuciti, temeljna vrijednost danasnjeg drustva - buduci da sve cesce cujem kako se porede "anonimni" i "slavni", gdje se prva kategorija a priori obiljezava kao negativna a druga kao vrijednost sama po sebi, sto me iznenadjuje od Muharema), iznesem svoje misljenje. Sasvim svjesna da, vjerovatno, kao anonimna, virtuelna, neidentifikovana i beznacajna, na njega nemam pravo ili makar moram racunati da cu s njim nekoga udaviti, jer ko zapravo zeli da cuje misljenje od nekog ko je... anoniman... ili na internetu... mozda je krezav ili ima devedeset godina. Moze biti i da se ne kupa.
Ono sto Muharem odbija vidjeti jeste da je prostor u okviru kojeg se moze izraziti misljenje o bilo cemu, medijski prostor, jako uzak i ideoloski jako obiljezen. Malen je i skucen, bas kao sto je i mala grupa ljudi u BiH koji su internetski pismeni. Tim prostorima vlada nekoliko ljudi, koji posteno i sa ponosom imaju pravo reci sve o svemu, zasticeni, udomljeni i podrzavni.
Alternative nema - nije ni internet forum nikakva alternativa, ja se u tome ne zavaravam. To je samo jos jedan prostor. U koji poneko, kome gramatika i znanje nisu sporedna stvar, moze usetati bez vize. Jer, drugdje ne moze. Kazem, poneko takav.
A u pravu je Bazdulj u jos jednom. Ne postoji ludja stvar od diskusije sa fantomskim sagovornicima. To je ludo skoro kao pisanje fikcije.
da ja jednom ljoobnem ovu pametnu anonimnu nikogovicku :kiss:

ma bazdulj se morao oglasiti i o ovome, nishta chudno.... kad se vec oglashava o svemu zhivom, za shto i jeste kompetentan i nije... sa tom razlikom shto se on oslanja na autoritativni karakter jednoh priznatog sedmichnjaka, a jedino chinjenica da se njegovi tekstovi objavljuju u takvoj vrsti medija utemeljuje njegovo pravo da da svoje mislhjenje o nechemu... to pravo se najmanje zasniva na sadrzhaju ili originalnosti tih tekstova. drugim rijechima: da kojim sluchajem pishe na forumu, davno bi mu forumashi :D dohakali :D :D
chudi me dalje da bazdulj ochito ne zna (ili nece da spomene) da danashnji novinari na internet forumima poput ovakvoga "opipavaju" puls vremena i drushtva prije nego krenu u redakciju... prije se to radilo sa zhutom shtampom (u svijetu u kojem su mediji malo rasprostranjeniji nego kod nas), danas je to sluchaj sa forumima i blogovima...
chudi me da ne zna koliko njegovih cijenjenih kolega "foruma" pod raznoraznim nickovima...
chudi me da se nije osvrnuo (onako, teoretski, poshto on zna sve :zzzz:) na fenomenologiju novih medija i njihov uticaj na javno mnijenje uopceno, o lingvistichkim istrazhivanjima o novim oblicima jezichke komunikacije na net-u da i ne pricham... :D :D
ali nejse, mozhda josh nije dovoljno googlao :D :D
Alfons Kauders

#52 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by Alfons Kauders »

victory wrote:Drustvo u kojem su Bazdulji perjanice pjesnistva i novinarstva treba da se boji za svoju budućnost!
E jebi ga Victory, ti se rijetko javljas na ovakvim temama, i taman se sad javi kad sam ja ovo isto konto napisat. :D

Tekst je, kao i vecina tekstova doticnog mladog gospodina, plitak, bljutav, bedast. Nista mi vise ne ide na kurac ko kojekakvi prosvijetljeni dusebriznici i dezurni mudriseri. Zato su mi se zgadili i ovi forumski revolucionari, ali i ljudi koji ih pljuju poput ovog trecerazrednog piskarala.

Jedino se mogu sloziti s ovom konstatacijom...
U zemlji u kojoj je malo profesija degradiranijih od novinarstva, u zemlji u kojoj polupismenost i neobrazovanost za novinarsku “karijeru“ nisu otežavajući faktori, u zemlji u kojoj ljudi koji ni u čemu nisu uspjeli i koji, pošteno govoreći, ni u čemu uspjeti i ne mogu, odlučuju postati novinarima, logično je da novinari drže kako su oni i “forumaši“ maltene kolege.

I za jedne i za druge gramatika je najčešće bespotrebna gnjavaža, i jedni i drugi misle da je nedostatak argumenata obilježje dobrog stila, i jednima i drugima se čini da su kompetentnost, objektivnost i odmjerenost staromodne i prevaziđene vrijednosti.
...i to iz prostog razloga jer je u ove dvije kilometarske recenice odlicno opisao samog sebe. 50tak rijeci, 10tak zareza i onda prica o gramatici, aferim maaajstore ! :D Haman tacka kod naseg Bazdulja 1000 maraka... :D
Šeha

#53 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by Šeha »

Siroti Bazdulj nije bio svjestan u kakav je osinjak barnuo... Sad ce biti razapet, tracan i ogovaran danima. Ima da stuca minimalno dvije sedmice :D :) :D

"Don't mess with forumashi!"
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#54 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by Bea_Trix »

U pravu je lady, da mi je biti potrcko za Times, pa da ebem odozgo svim ostalim potrccima majku :D

Nego - valja imati ime i prezime, zvanje, zanimanje, stanje, pa na pravdi boga proglasiti nekoga - NULOM. Nula do nule, nula. Nistica.
Koliko zivotnih poena tacno moras osvojiti, da bi stekao pravo da "onulis" nekoliko desetina hiljada ljudi? Bilo kojih ljudi. Recimo da bih ja voljela da znam. Ne sto mislim da nisam nula, jesam garant, nego cisto da znam, ako ikad postanem cool.
pentesileja

#55 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by pentesileja »

Lesli Eldridž wrote:
pentesileja wrote:vecina ovih dosadasnjih komentara na ovaj tekst potvrdjuje istinitost nekih postavki spomenutog teksta
Jelde. Muki bolan jesi li to ti? :lol:

ne! kako cu bit? on je spomeno balasa u tekstu sto ja nikad ne bi :D osim toga, imam puno manje kg i anonimka sam al se opet slazem :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#56 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by Bea_Trix »

ma ja skoro nista i ne sporim... samo nikako da mi se objasne neki cisto prakticni detalji :D
BHG

#57 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by BHG »

mIRCerka wrote:
Bea_Trix wrote:Evo Hercika za Mukija.
Totalno nas je skenirao.
I feel, like, totally naked and stuff...

:D sva sreca pa sam amonimna.
Can I feel you? That naked and stuff...

Kad vec idemo u hendek...
sta se desilo???? zasto se prestalo....ovo je krenulo u pravom smjeru....please, do continue.... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#58 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by mIRCerka »

BHG wrote:
mIRCerka wrote:
Bea_Trix wrote:Evo Hercika za Mukija.
Totalno nas je skenirao.
I feel, like, totally naked and stuff...

:D sva sreca pa sam amonimna.
Can I feel you? That naked and stuff...

Kad vec idemo u hendek...
sta se desilo???? zasto se prestalo....ovo je krenulo u pravom smjeru....please, do continue.... :D
Vidis da me Bea kulira, a ja se ponudila velikodushno :D
BHG

#59 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by BHG »

mIRCerka wrote:
BHG wrote:
hoce hoce...nece nemora...ima drugih kandidatkinja...sredice tebi bhg forumasicu boli glava.... :wink: :D
mIRCerka

#60 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by mIRCerka »

BHG wrote:
mIRCerka wrote:
BHG wrote:
hoce hoce...nece nemora...ima drugih kandidatkinja...sredice tebi bhg forumasicu boli glava.... :wink: :D
Po mogucnosti da ne bude revolucionarka, pa da se u sred zustre rasprave o internet revoluciji pofatamo, onako, djevojacki
vedderedi

#61 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by vedderedi »

callmethebreeeze wrote:
p.s ako se nije osisao, stvarno je krajnje vrijeme da to uradi. i eddie vedder je to uradio.
:D
i to davno jarane! :D
BHG

#62 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by BHG »

mIRCerka wrote:
BHG wrote:
mIRCerka wrote:
Po mogucnosti da ne bude revolucionarka, pa da se u sred zustre rasprave o internet revoluciji pofatamo, onako, djevojacki
HOT! :dance: :D
mIRCerka

#63 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by mIRCerka »

BHG wrote:
mIRCerka wrote: Po mogucnosti da ne bude revolucionarka, pa da se u sred zustre rasprave o internet revoluciji pofatamo, onako, djevojacki
HOT! :dance: :D
Pa da, osim FORUMASHENJA imamo i LEZBARENJE :D
pentesileja

#64 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by pentesileja »

onako kako sam shvatila ovaj tekst (al sam ga stvarno na brzinu preletila, pa sam mozda fulila!)- nema on nista tolko protiv foruma kolko ima protiv oficijelnih glasila koji uzvisuju te forume tj forumase i medju kojim se kriju mnogi novinari koji tek pod nickom govore stvari koje nemaju muda potpisat svojim imenom i prezimenom, isto tako novinara koji kopiraju te iste forumase i u svojim listovima (po nekim pitanjima) u smislu nivoa pismenosti, objektivnosti i informiranosti, te samog stila. jer pravi novinarski stil ipak mora bit na visem nivou nego ovaj koji se moze nac na forumu, tj barem bi u idealnim situacijama bio. a rekla sam da su dosadasnji komentari na ovaj tekst potvrdili istinitost teksta jer su pokazali pristranost, nekulturu, nerazumijevanje i frustraciju kodifikovanih anonimaca kao i njihovu spremnost da je podijele unutar forumske mase
rikardoreis

#65 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by rikardoreis »

sjedi, Muhareme, dva :D

Koliko mu je plitak tekst, toliko je plitka i istina koju je iznio (ono o nasem novinarstvu je tacnije).
Na stranu sve, iznenadjujuce zloban tekst. Covjek se uzivio u svojoj komodaciji polozaj :D kojeg (kao) ima u beha kulturi i novinarstvu. U svakom clanku nam, obavezno, pokaze i svoju erudiciju, citirajuci ili parafrazirajuci neka od poznatih imena, navodeci ih na svoj mlin.

U ovom je krenuo logickim redom: obezvrijedio anonimnu masu, kako bi obezvrijedio sve njihove akcije, konkretno demonstracije (humanitarne akcije, kao nesto najpozitivnije, nije ni dotakao – nije mu odgovaralo, tako je to kad se pise samo s jednom, losom namjerom) To je i cilj teksta. Ne znam je li placen(ik) ili ne vidi dalje od svoje udobne pozicije maminog sina, dezurnog knjizevnog frazera u sedmicnjaku koji je spao na najnize grane od rata na ovamo. Otudjio nam se Muharem, dzaba heroji iz mladosti, dzaba Morrison, buntovnik. Srast'o je (mozda i ne primijetivsi) sa tajinom klasom. Inace bi istakao pozitivne aspekte demonstracija (ma ko da ih organizovao, nisam ucesnik iz objektivnih razloga, al' sam simpatizer), da ih sad ne nabrajam, znaju se.

Znam i da ima najmanje 30 forumasa sa SaXa koji bi ga pojeli za dorucak :D u svemu :D od raznoraznih diskusija do teoretisanja o knjizevnosti, uprkos njihovoj anonimnosti (mada je i anonimnost forumasha upitna, znam da ima i nekoliko poznatih imena, a vjerovatno i vise).

Bilo mi ga zao kad je forumash Jimmy the Saint jednom prilikom otvorio temu o Bazduljima, „piscima“. U medjuvremenu je Muharem postao kao zajeban, opak, udarila slava u glavu, zuga na Nikolaidisa, kojem moze biti samo potrcko, itd.. Onda dodje Kristijan i opauci ga nokautom (ne koristeci bas fer plej). I tu mi ga bilo zao, doduse manje, jer bijah svjesniji njegovog postepenog povampirenja (sorry, pretezak izraz, al' ne mogu se sjetit prikladnijeg), onda dolazi ovo...jos jedno bazduljanje (hvala ti Ivelicu sto si nam obogatio jezik, ovim neophodnim i tacnim izrazom :D ).
water

#66 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by water »

rikardoreis wrote:sjedi, Muhareme, dva :D

Koliko mu je plitak tekst, toliko je plitka i istina koju je iznio (ono o nasem novinarstvu je tacnije).
Na stranu sve, iznenadjujuce zloban tekst. Covjek se uzivio u svojoj komodaciji polozaj :D kojeg (kao) ima u beha kulturi i novinarstvu. U svakom clanku nam, obavezno, pokaze i svoju erudiciju, citirajuci ili parafrazirajuci neka od poznatih imena, navodeci ih na svoj mlin.

U ovom je krenuo logickim redom: obezvrijedio anonimnu masu, kako bi obezvrijedio sve njihove akcije, konkretno demonstracije (humanitarne akcije, kao nesto najpozitivnije, nije ni dotakao – nije mu odgovaralo, tako je to kad se pise samo s jednom, losom namjerom) To je i cilj teksta. Ne znam je li placen(ik) ili ne vidi dalje od svoje udobne pozicije maminog sina, dezurnog knjizevnog frazera u sedmicnjaku koji je spao na najnize grane od rata na ovamo. Otudjio nam se Muharem, dzaba heroji iz mladosti, dzaba Morrison, buntovnik. Srast'o je (mozda i ne primijetivsi) sa tajinom klasom. Inace bi istakao pozitivne aspekte demonstracija (ma ko da ih organizovao, nisam ucesnik iz objektivnih razloga, al' sam simpatizer), da ih sad ne nabrajam, znaju se.

Znam i da ima najmanje 30 forumasa sa SaXa koji bi ga pojeli za dorucak :D u svemu :D od raznoraznih diskusija do teoretisanja o knjizevnosti, uprkos njihovoj anonimnosti (mada je i anonimnost forumasha upitna, znam da ima i nekoliko poznatih imena, a vjerovatno i vise).

Bilo mi ga zao kad je forumash Jimmy the Saint jednom prilikom otvorio temu o Bazduljima, „piscima“. U medjuvremenu je Muharem postao kao zajeban, opak, udarila slava u glavu, zuga na Nikolaidisa, kojem moze biti samo potrcko, itd.. Onda dodje Kristijan i opauci ga nokautom (ne koristeci bas fer plej). I tu mi ga bilo zao, doduse manje, jer bijah svjesniji njegovog postepenog povampirenja (sorry, pretezak izraz, al' ne mogu se sjetit prikladnijeg), onda dolazi ovo...jos jedno bazduljanje (hvala ti Ivelicu sto si nam obogatio jezik, ovim neophodnim i tacnim izrazom :D ).
Ti sjedi pet :thumbup:
juli

#67 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by juli »

water wrote:

Ti sjedi pet :thumbup:
bojim se da je bazduljanje kao praksa postojalo i prije nego sto je ivelic upotrebio termin. evo sta mislim. bazduljanje je, recimo, kad za suprugu svog kolege, covjeka s kojim dijelis i redakciju i kancelariju napises da je dozivjela orgazam praveci intervju sa jednim uvazenim bosnjackim piscem. i ne samo sto napises, nego organizujes to tako da tekst bude objavljen a da covjek o kojem je rijec niti u jednom trenutku ne zna da ce njegova novina objaviti tu bljuvotinu. i bljuvotina naravno bude objavljena. ne znam na sta je tacno ivelic mislio pod bazduljanjem, ali ovako bi to trebalo da izgleda. svaka slicnost sa stvarnim ljudima i dogadjajima je namjerna i proracunata.
Benighted

#68 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by Benighted »

Slazem se Rikarderos ;
ni meni nije odgovarala ona scena kad su ga samarali na Sedmici (ponisko) ali vremenom citajuci ovo njegovo konstantno bazduljanje sve vise i vise se slazem sa tim opisom...

Neki smjesan elitizam,sa streberskim izvlacenjem citata i sve to u stilu - kad ja nisam u tome ucestvovao/organizovao i kada to ne odgovara mom vidjenju stvari,onda to nista ne valja i bolje da ne postoji...

Uostalom,sta je problem u toj anonimnosti koju on spocitava "forumasima" (pored naseg pravopisa :-? )
Ako je sustina tih protesta - demonstracija nekog civilnog drustva u stadiju fetusa ... anonimnost se podrazumjeva...
Bea_Trix

#69 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by Bea_Trix »

pentesileja wrote:onako kako sam shvatila ovaj tekst (al sam ga stvarno na brzinu preletila, pa sam mozda fulila!)- nema on nista tolko protiv foruma kolko ima protiv oficijelnih glasila koji uzvisuju te forume tj forumase i medju kojim se kriju mnogi novinari koji tek pod nickom govore stvari koje nemaju muda potpisat svojim imenom i prezimenom, isto tako novinara koji kopiraju te iste forumase i u svojim listovima (po nekim pitanjima) u smislu nivoa pismenosti, objektivnosti i informiranosti, te samog stila. jer pravi novinarski stil ipak mora bit na visem nivou nego ovaj koji se moze nac na forumu, tj barem bi u idealnim situacijama bio. a rekla sam da su dosadasnji komentari na ovaj tekst potvrdili istinitost teksta jer su pokazali pristranost, nekulturu, nerazumijevanje i frustraciju kodifikovanih anonimaca kao i njihovu spremnost da je podijele unutar forumske mase
Pa @pentesileja, nije ni cudo sto si se nasla u Muharemovom tekstu, mislim da je o tebi i pisao :D :D :D
A sto se tice tvojih ostalih postova, malo ponovi: "Ja bih... ti bi... on bi..." nije zgorega :D
Bez uvrede.
shin

#70 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by shin »

Blanjali su Bazdulja već jednom na Forumu.
shin

#71 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by shin »

Ili ''bazduljali''.
Tesssa

#72 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by Tesssa »

kako ja volim kad se riki "raspuca" :D :D :D

zato vrijedi citirati jos jednom :D
1964Nermin

#73 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by 1964Nermin »

I onda kazu gdje su nasi Intelektualci, sto ne progovore.Bolje da ne progovaraju,
pentesileja

#74 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by pentesileja »

Bea_Trix wrote:
pentesileja wrote:onako kako sam shvatila ovaj tekst (al sam ga stvarno na brzinu preletila, pa sam mozda fulila!)- nema on nista tolko protiv foruma kolko ima protiv oficijelnih glasila koji uzvisuju te forume tj forumase i medju kojim se kriju mnogi novinari koji tek pod nickom govore stvari koje nemaju muda potpisat svojim imenom i prezimenom, isto tako novinara koji kopiraju te iste forumase i u svojim listovima (po nekim pitanjima) u smislu nivoa pismenosti, objektivnosti i informiranosti, te samog stila. jer pravi novinarski stil ipak mora bit na visem nivou nego ovaj koji se moze nac na forumu, tj barem bi u idealnim situacijama bio. a rekla sam da su dosadasnji komentari na ovaj tekst potvrdili istinitost teksta jer su pokazali pristranost, nekulturu, nerazumijevanje i frustraciju kodifikovanih anonimaca kao i njihovu spremnost da je podijele unutar forumske mase
Pa @pentesileja, nije ni cudo sto si se nasla u Muharemovom tekstu, mislim da je o tebi i pisao :D :D :D
A sto se tice tvojih ostalih postova, malo ponovi: "Ja bih... ti bi... on bi..." nije zgorega :D
Bez uvrede.
ma nema uvrede, uvrijedi me samo nesto sto me se tice licno, a moglo bi bit relevantno iliti pak istinito. samo sam razocarana, jer sam do sad, na osnovu tvojih postova, imala bolje misljenje o tebi. cak sam misla da si svjesna razlike izmedju ja bi i ja bih i mjesta na kojem je prihvatljivo jedno ili drugo ili oboje
Bea_Trix

#75 Re: Muharem Bazdulj o forumašima i protestima

Post by Bea_Trix »

pentesileja wrote:
Bea_Trix wrote:
Bez uvrede.
ma nema uvrede, uvrijedi me samo nesto sto me se tice licno, a moglo bi bit relevantno iliti pak istinito. samo sam razocarana, jer sam do sad, na osnovu tvojih postova, imala bolje misljenje o tebi. cak sam misla da si svjesna razlike izmedju ja bi i ja bih i mjesta na kojem je prihvatljivo jedno ili drugo ili oboje
Nisam zaista mislila licno, i meni se dogadjalo na forumu da mi se ukazuje na greske, pa sam, shodno tome da sam nula bez ega, reagirala ispravljajuci ih :D Salu na stranu, ni u kojem kontekstu se ne moze reci "ja bi" :)
Muharem osim toga sto, fakticki, misli da za ovom tastaturom i svakom drugom sjedi Niko, misli i da je taj Niko nepismen (i krezub :D ) a ti ga, kao sto vidim, branis.
Post Reply