da ja jednom ljoobnem ovu pametnu anonimnu nikogovickuBea_Trix wrote:Sta se zestite, fair and square, muharem ne voli internet forume.
Boze moj... sada cu braniti internet forume zivotom. Bas me briga sa sa-x forum.
Da ja, evo, kao anonimna nikogovicka koja nije imala tu srecu da bude iznimno slavna (jer je to valjda, kao sto mogu zakljuciti, temeljna vrijednost danasnjeg drustva - buduci da sve cesce cujem kako se porede "anonimni" i "slavni", gdje se prva kategorija a priori obiljezava kao negativna a druga kao vrijednost sama po sebi, sto me iznenadjuje od Muharema), iznesem svoje misljenje. Sasvim svjesna da, vjerovatno, kao anonimna, virtuelna, neidentifikovana i beznacajna, na njega nemam pravo ili makar moram racunati da cu s njim nekoga udaviti, jer ko zapravo zeli da cuje misljenje od nekog ko je... anoniman... ili na internetu... mozda je krezav ili ima devedeset godina. Moze biti i da se ne kupa.
Ono sto Muharem odbija vidjeti jeste da je prostor u okviru kojeg se moze izraziti misljenje o bilo cemu, medijski prostor, jako uzak i ideoloski jako obiljezen. Malen je i skucen, bas kao sto je i mala grupa ljudi u BiH koji su internetski pismeni. Tim prostorima vlada nekoliko ljudi, koji posteno i sa ponosom imaju pravo reci sve o svemu, zasticeni, udomljeni i podrzavni.
Alternative nema - nije ni internet forum nikakva alternativa, ja se u tome ne zavaravam. To je samo jos jedan prostor. U koji poneko, kome gramatika i znanje nisu sporedna stvar, moze usetati bez vize. Jer, drugdje ne moze. Kazem, poneko takav.
A u pravu je Bazdulj u jos jednom. Ne postoji ludja stvar od diskusije sa fantomskim sagovornicima. To je ludo skoro kao pisanje fikcije.
ma bazdulj se morao oglasiti i o ovome, nishta chudno.... kad se vec oglashava o svemu zhivom, za shto i jeste kompetentan i nije... sa tom razlikom shto se on oslanja na autoritativni karakter jednoh priznatog sedmichnjaka, a jedino chinjenica da se njegovi tekstovi objavljuju u takvoj vrsti medija utemeljuje njegovo pravo da da svoje mislhjenje o nechemu... to pravo se najmanje zasniva na sadrzhaju ili originalnosti tih tekstova. drugim rijechima: da kojim sluchajem pishe na forumu, davno bi mu forumashi
chudi me dalje da bazdulj ochito ne zna (ili nece da spomene) da danashnji novinari na internet forumima poput ovakvoga "opipavaju" puls vremena i drushtva prije nego krenu u redakciju... prije se to radilo sa zhutom shtampom (u svijetu u kojem su mediji malo rasprostranjeniji nego kod nas), danas je to sluchaj sa forumima i blogovima...
chudi me da ne zna koliko njegovih cijenjenih kolega "foruma" pod raznoraznim nickovima...
chudi me da se nije osvrnuo (onako, teoretski, poshto on zna sve
ali nejse, mozhda josh nije dovoljno googlao