Sacime, kakav ti je nos sad? Ja nakon što sam pročitao par ovih iskustava forumaša imam osjećaj ni da me vrag ne bi natjerao na operaciju, tvoj mi se primjer jedini čini pozitivan iole... Plz help.
Operacija nosa
Moderator: anex
-
manki
#51 Re: Operacija nosa
Evo i na ovoj temi da postavim pitanje... Ja moram nos operisati, jer imam slomljen, tj devijaciju nosa, baš imam problema sa disanjem, a i zbog estetskih razloga.. I planiram odavno da se obratim dr. Karabegu... Pa me zanima ima li ko kakvih informacija više, ličnih iskustava i sl. što se tiče same operacije, a i dr. Karabega?
Sacime, kakav ti je nos sad? Ja nakon što sam pročitao par ovih iskustava forumaša imam osjećaj ni da me vrag ne bi natjerao na operaciju, tvoj mi se primjer jedini čini pozitivan iole... Plz help.
- Sacime
#52 Re: Operacija nosa
Hej Manki,
Znam tacno kako se osjecas, i ja sam istrazivala dobrih 6 mjeseci dok nisam konacno odlucila. Neki moji prijatelji su imali u najmanju ruku cudna iskustva sa Karabegom...ustvari sa gospodjom Karabeg koja ima obicaj da sama prima zenske pacijente i propituje i pregleda pa kad prodjes taj kontrolni punkt onda mozes tek da vidis doktora. Ili da nazoves da zakazes neku operaciju pa ti oni kazu da ce ti se javiti i tako tri mjeseca. Ne bih da crnim Karabega jer ja fakat nisam ni isla kod njega, nego zakazala konsultacije u Bosanesu da me pregledaju, kazu sta i kako ide proces i da im ja objasnim sta ja hocu. Naravno ja sam panicno trazila da mi prepisu tablete protiv bolova za postoperativni oporavak, ali su oni inzistirala da to nista ne boli... Meni je to bilo smjesno da ne boli, pa sam ipak kupila blaga sredstva za bolove u apoteci - niti jedan nisam popila jer fakat (vjerovao/la ili ne) nije nista boljelo. Sad svako drugacije podnosi citav proces, ali ja rijetko dobijam modrice inace pa i kad su gips skinuli nakon 10 dana nije bilo modrica i jako malo otoka. Tako malo da sam ja nakon 13 dana od operacije vec bila na poslu bez ikakve neugode. Jedno 2-3 mjeseca bas nisam mogla da stiscem nos pretjerano (recimo ako se nahladis ne mozes bas ko sivoga da ga brise), ali nije bas da se moras odnositi ko' prema proculanu, Evo sad je vec 9 mjeseci proslo i jako lijepo izgleda i iskreno receno osjecam se kao da nikad nisam ni radila operaciju, kao da nikada nisam imala kriv nos
Sad su mi sve slike iz profila (valjda da nadoknadim sve godine hahaha). Znam da ljudima ovo zvuci glupavo, ali kad je neko opterecen krivim nosom, onda ovakav korak puno znaci za samopuzdanje. Posto ja nisam imala problema sa disanjem, vjerujem da je tebi ovo jos bitnije.
Eto ja pokusah sumirati, a ako ti treba jos info slobodno pitaj
))
Znam tacno kako se osjecas, i ja sam istrazivala dobrih 6 mjeseci dok nisam konacno odlucila. Neki moji prijatelji su imali u najmanju ruku cudna iskustva sa Karabegom...ustvari sa gospodjom Karabeg koja ima obicaj da sama prima zenske pacijente i propituje i pregleda pa kad prodjes taj kontrolni punkt onda mozes tek da vidis doktora. Ili da nazoves da zakazes neku operaciju pa ti oni kazu da ce ti se javiti i tako tri mjeseca. Ne bih da crnim Karabega jer ja fakat nisam ni isla kod njega, nego zakazala konsultacije u Bosanesu da me pregledaju, kazu sta i kako ide proces i da im ja objasnim sta ja hocu. Naravno ja sam panicno trazila da mi prepisu tablete protiv bolova za postoperativni oporavak, ali su oni inzistirala da to nista ne boli... Meni je to bilo smjesno da ne boli, pa sam ipak kupila blaga sredstva za bolove u apoteci - niti jedan nisam popila jer fakat (vjerovao/la ili ne) nije nista boljelo. Sad svako drugacije podnosi citav proces, ali ja rijetko dobijam modrice inace pa i kad su gips skinuli nakon 10 dana nije bilo modrica i jako malo otoka. Tako malo da sam ja nakon 13 dana od operacije vec bila na poslu bez ikakve neugode. Jedno 2-3 mjeseca bas nisam mogla da stiscem nos pretjerano (recimo ako se nahladis ne mozes bas ko sivoga da ga brise), ali nije bas da se moras odnositi ko' prema proculanu, Evo sad je vec 9 mjeseci proslo i jako lijepo izgleda i iskreno receno osjecam se kao da nikad nisam ni radila operaciju, kao da nikada nisam imala kriv nos
Eto ja pokusah sumirati, a ako ti treba jos info slobodno pitaj
- KoKoBilo
#53 Re: Operacija nosa
Vidim da imate velike dileme u vezi operacije nosa, pa ću iznijeti svoje iskustvo, možda nekome pomogne.
Ja sam operisala nos prije 4 godine. Imala sam manju devijaciju septuma i velike probleme sa disanjem i alergijama. Dugo sam razmišljala ko da me operiše i odlučila se za Glumičića. On zadnjih godina operiše i u Sarajevu, ali ja sam išla u Zagreb, jer ima odličnog anesteziologa. Osim ispravljanja septuma radila sam i estetiku. Sužavanje, skraćivanje, snižavanje i ispravljanje nosa, skoro sve po malo. U glavnom, dobila sam ono što sam tražila. Znala sam tačno šta hoću a i doktor se u potpunosti složio sa mojim željama. Na kraju sam bila prezadovoljna. Oporavak je prošao bez problema, jedino sam dugo imala modrice jer je lomio nosne kosti. Nisam mogla da vjerujem da ta operacija može proći bezbolno, kako su mi tvrdili, ali tako je bilo.
Smatram da treba izabrati maksilofacijalnog hirurga kad je operacija nosa u pitanju, jer je jedna od komplikovanijih. A koliko znam, Karabeg je plastični hirurg i specijalizirao je hirurgiju šake.., za ostale ne znam.
Ja sam operisala nos prije 4 godine. Imala sam manju devijaciju septuma i velike probleme sa disanjem i alergijama. Dugo sam razmišljala ko da me operiše i odlučila se za Glumičića. On zadnjih godina operiše i u Sarajevu, ali ja sam išla u Zagreb, jer ima odličnog anesteziologa. Osim ispravljanja septuma radila sam i estetiku. Sužavanje, skraćivanje, snižavanje i ispravljanje nosa, skoro sve po malo. U glavnom, dobila sam ono što sam tražila. Znala sam tačno šta hoću a i doktor se u potpunosti složio sa mojim željama. Na kraju sam bila prezadovoljna. Oporavak je prošao bez problema, jedino sam dugo imala modrice jer je lomio nosne kosti. Nisam mogla da vjerujem da ta operacija može proći bezbolno, kako su mi tvrdili, ali tako je bilo.
Smatram da treba izabrati maksilofacijalnog hirurga kad je operacija nosa u pitanju, jer je jedna od komplikovanijih. A koliko znam, Karabeg je plastični hirurg i specijalizirao je hirurgiju šake.., za ostale ne znam.
-
bludas
#54 Re: Operacija nosa
ima li itko iskustva sa dr. Bagatinom, moze li mi itko rec dali je on na visem nivou sto se tice korekcije nosa??
unaprijed hvala!!
unaprijed hvala!!
- Jem
#55 Re: Operacija nosa
Da li neko ima iskustva sa besplatnom operacijom septuma na Koševo?
Koliko se doktori potrude, s tim, da nisi otisao kod njega, privatno i platio 2000 KM?
Pored devijacije septuma, imam malu grbicu (ne znam odakle je nastala, nije genetski), da li se ispravlja i ta grbica, ili samo devijacija?
Preporuka za doktora?
Koliko se doktori potrude, s tim, da nisi otisao kod njega, privatno i platio 2000 KM?
Pored devijacije septuma, imam malu grbicu (ne znam odakle je nastala, nije genetski), da li se ispravlja i ta grbica, ili samo devijacija?
Preporuka za doktora?
-
sele2
#56 Re: Operacija nosa
Nakon tri traume nosa (dvije sportske povrede i jedna u saobr.udesu) i jedne operacije u mladosti nakon druge sportske povrede 91.godine, koja nije rijesila ni zdravstveni ni estetski problem, ponovo u cetrdesetoj godini poslije deset godina razmisljanja, operacija. Doktor Glumicic u Eurofarm centru prije tacno sest dana, uradio i estetsku i funkcionalnu rekonstrukciju, mislim da je i za strucnjakaka kakav je dr Glumicic, ovo bio izazov i da se dvoumio kada je 15 minuta prije dogovorene operacije u zivo vidio stanje nosne kosti i nosne pregrade. Danas sesti dan nakon operacije i skidanja kalupa, ja normalno disem, a nos izgleda kao da je oblikovan plastelinom. Zelim da podijelim svoje zadovoljstvo i srecu sa svima onim koji imaju slican problem, bilo estetske ili funkcionalne prirode i da ih ohrabrim da rijese svoj problem bez straha od bola ili eventualnog neuspjeha.
Moj vam je savjet, sto prije to bolje, kod priznatog i dokazanog strucnjaka, po mogucnostu u privatnoj praksi.
Izbor dr. Glumicica je za mene bio pravi izbor za jako komplikovanu operaciju, a zbog potpuno bezbolnog postoperativnog perioda od kojeg sam strahovao, potpunog uspjeha i povratku radnim obavezama sesti dan nakon skidanja kalupa uz malo sminke naravno. Cijena same operacije u mom slucaju 2.200 EUR-a i danas sam halalio svaki euro, a dr Glumicic nije samo maksiofacijalni i plasticni hirurg vec Umjetnik sa skalpelom u rukama.
Moj vam je savjet, sto prije to bolje, kod priznatog i dokazanog strucnjaka, po mogucnostu u privatnoj praksi.
Izbor dr. Glumicica je za mene bio pravi izbor za jako komplikovanu operaciju, a zbog potpuno bezbolnog postoperativnog perioda od kojeg sam strahovao, potpunog uspjeha i povratku radnim obavezama sesti dan nakon skidanja kalupa uz malo sminke naravno. Cijena same operacije u mom slucaju 2.200 EUR-a i danas sam halalio svaki euro, a dr Glumicic nije samo maksiofacijalni i plasticni hirurg vec Umjetnik sa skalpelom u rukama.
- Jed1217
#57 Re: Operacija nosa
To Glumičić operiše i u Sa?
edit: nisam pazljivo citala
edit: nisam pazljivo citala
Last edited by Jed1217 on 01/04/2011 15:15, edited 1 time in total.
-
Brus Lee
#58 Re: Operacija nosa
Mislim, da je operacija nosne pregrade oko 900 KM u Sa. U privatnoj ordinaciji.Jem wrote:Da li neko ima iskustva sa besplatnom operacijom septuma na Koševo?
Preporuka za doktora?
- Jed1217
#59 Re: Operacija nosa
I kod koga je u Sarajevu najbolje ići? Hvale mnogi dr.Cvorka, on valjda operiše i na Koševu i privatno(valjda u Bosanesu). I kako to ide kad se operiše estetski na državnoj? Koliko para i može li se birat doktor?
-
jasminaaaa
#60 Re: Operacija nosa
Imam poveci nos i voljela bih uraditi korekciju nosa.Ali da li zaista toliko boli ? 
- index_box
#61 Re: Operacija nosa
Ok, bol me ne zanima, otečenost također, a ni modrice, pa čovječe ipak radiš OPERACIJU
Ako treba, i mjesec dana ću preležati u kući samo da napokon za sve buduće godine mogu normalno 'funkcionisati'.
Dobro, ovo se odnosilo na sve one peke gore
Ja imam jedno pitanje isto po pitanju ove teme. Stvar je sljedeća: nisam lomio nos, nemam alergijskih problema, sinuse imam upaljene 3/4 godišnje, ali da toga uopšte nisam ni svjestan
mislim, boli mene glava, paracetamol, aspirin, kafetin rade svoje. Šta ću, naopak sam. U posljednje vrijeme sam prestao i 'hrkati', ima nekoliko mjeseci jer sam jastuk potpuno izbacio, otkrio sam da mi smeta svaka vrsta jastuka, pa i Dormeo. Znači kod mene je stvar potpuno genetske prirode, neću se lagati da je nešto drugo, i u pitanju je blaga devijacija nosnog septuma (barem mislim), odnosno, nos mi ide blago u stranu. To rijetko ko primjeti jer sma se ispraksirao sa 'pozama' prilikom razgovora, upoznavanja i sličnog, ali me to tačno više smara, godinama taj teret nosim, mislim - neko na mom mjestu uopšte ne bi pravio frke, ali mene to nervira. Blago nervira. Što se tiče slikanja, gluho bilo da me ko uhvati sa prednje strane na slici
uvijek sam blago zaokrenut u desnu stranu jer mi nos blago ide 'nalijevo'.
Pošto ja ne želim, podvlačim NE ŽELIM mijenjati oblik svog nosa, u smislu da ga nešto skraćujem, produžujem ili štaveć rade, već samo želim da ga postavim pod, što bi se reklo, u vertikalu, ima li neko iskustva po ovom pitanju?
Vidim da se navodi kako Karabeg radi prema nekim šablonima, pa me plaši da mi ne uzme na svoju ruku prekrajat nos
ili šta god da je u pitanju, uglavnom ima li neko preporuke, za cijenu - Bože moj, šta je tu je, ako treba i više od 2000 KM, samo da bude ok. U suštini, to je vraćanje hrskavice ( ili kosti, veze nemam sa medicinom
) u vertikalu od koje blago odstupa.
Btw. Ja volim svoj blago orlovski nos
Bez zezanja, ne znam šta svi hoće one ravne, prćaste - FUJ! J*bla vas Barbie i njihova mašinerija!
Nos mi je iz profila ovakav:

Dobro, ovo se odnosilo na sve one peke gore
Ja imam jedno pitanje isto po pitanju ove teme. Stvar je sljedeća: nisam lomio nos, nemam alergijskih problema, sinuse imam upaljene 3/4 godišnje, ali da toga uopšte nisam ni svjestan
Pošto ja ne želim, podvlačim NE ŽELIM mijenjati oblik svog nosa, u smislu da ga nešto skraćujem, produžujem ili štaveć rade, već samo želim da ga postavim pod, što bi se reklo, u vertikalu, ima li neko iskustva po ovom pitanju?
Vidim da se navodi kako Karabeg radi prema nekim šablonima, pa me plaši da mi ne uzme na svoju ruku prekrajat nos
Btw. Ja volim svoj blago orlovski nos
Nos mi je iz profila ovakav:

-
malecka 27
#62 Re: Operacija nosa
Jel ima neko novijih informacija vezano za ovu temu?Ko je najbolji trenutno u Sa kad je operacija nosa u pitanju?
- Jed1217
#63 Re: Operacija nosa
Karabega najviše promovišu, al' hajd pa znaj. Juče bio na Hayatu, neka cura dobila gratis operaciju nosa.
Eee, lako mi je za nju 
- Bebelo
#64 Re: Operacija nosa
Ja bih svima prvo preporučila da se fino pogledaju u ogledalo i dobro razmisle da li im operacija zaista treba. Mislim na ove koji to rade iz estetskih razloga.
Jedna cura koju poznajem je godinama stedila da bi operisala usi, jer je smatrala da je klempava. Kad je otisla kod doktora na pregled i razgovor, on joj rekao da umišlja, i da je to vise u psihi, neki kompleks... Rekao joj kako ce joj samo malo 'zarezati' iza usiju, a njoj reci da je operisana.
Jedna cura koju poznajem je godinama stedila da bi operisala usi, jer je smatrala da je klempava. Kad je otisla kod doktora na pregled i razgovor, on joj rekao da umišlja, i da je to vise u psihi, neki kompleks... Rekao joj kako ce joj samo malo 'zarezati' iza usiju, a njoj reci da je operisana.
-
mini2
#65 Re: Operacija nosa
ljudi kojima je operacija neophodna iz zdravstvenih razloga se teško na to odlučuju, a oni, zdravi, čitavi bi da se režu.....
gledala sam dosta tih emisija i nos uvijek "ispadne" gori nego što je prije bio, barem meni....pa hollywoodskim glumcima i glumicama ga ne uspiju lijepo namjestiti
gledala sam dosta tih emisija i nos uvijek "ispadne" gori nego što je prije bio, barem meni....pa hollywoodskim glumcima i glumicama ga ne uspiju lijepo namjestiti
- crusader
#66 Re: Operacija nosa
Znas li mozda kakve su cjene kod karabega ?Jed1217 wrote:Karabega najviše promovišu, al' hajd pa znaj. Juče bio na Hayatu, neka cura dobila gratis operaciju nosa.Eee, lako mi je za nju
- Jed1217
#67 Re: Operacija nosa
Mislim da je oko 3000 KM kod njega, a kao ima neki popust ta studente pa bude 2000
I da, zna li neko da li dr. Vuković još uvijek operiše na Koševu obzirom da je sad ministar zdravstva u Kantonu?
I da, zna li neko da li dr. Vuković još uvijek operiše na Koševu obzirom da je sad ministar zdravstva u Kantonu?
- crusader
#68 Re: Operacija nosa
Vjerovatno perise, nema veze sto je ministar. Cuo sam da on radi s karabegom u privatnoj ordinaciji, btw. znas li koga da se periso kod reufa ?
- Jed1217
#69 Re: Operacija nosa
Ma šta znam, možda ne može čovjek na sve stić
Ne znam nikog ko je radio kod Karabega, ali znam za dr. Vukovića koga su mi hvalili pa pošto planiram da radim nos za nekih mjesec dana kad mi obaveze prođu zato se raspitujem. Al' svakako da ću sve još da vidim i utvrdim pošto ne idem na manikuru već na operaciju.
Ne znam stvarno ničija iskustva s Karabegom ali taj čovjek mi nimalo ne ulijeva povjerenja.
Posebno nakon "bosanske Angeline Jolie"
Ne znam nikog ko je radio kod Karabega, ali znam za dr. Vukovića koga su mi hvalili pa pošto planiram da radim nos za nekih mjesec dana kad mi obaveze prođu zato se raspitujem. Al' svakako da ću sve još da vidim i utvrdim pošto ne idem na manikuru već na operaciju.
Ne znam stvarno ničija iskustva s Karabegom ali taj čovjek mi nimalo ne ulijeva povjerenja.
- shiljak
#70 Re: Operacija nosa
ja sam cuo da se moze dobiti i popust kod Karabega, ali samo za zeneJed1217 wrote:Ma šta znam, možda ne može čovjek na sve stić![]()
- crusader
#71 Re: Operacija nosa
Hajd javi nam za koga si se odlucila, kolko te kostalo i ostale detaljeJed1217 wrote:Ma šta znam, možda ne može čovjek na sve stić![]()
- Jed1217
#72 Re: Operacija nosa
Važi, važi. Kontala sam svako napravit i ovdje izvještaj
Bit će i slika, ako mi bude do toga
A valjda sve bude ok.
- shiljak
#73 Re: Operacija nosa
uslikaj nos prvo prije operacije, da mozemo poredit 
- Tvrtko II Kotromanić
#74 Re: Operacija nosa
Vukovic operise, samo sto mu je ispunjen raspored, tako da ga ne mozes uhvatiit
ganjam ga haman godinu dana, kod njega radim nos navjerovatnije u sept
ganjam ga haman godinu dana, kod njega radim nos navjerovatnije u sept
- crusader
#75 Re: Operacija nosa
jel kod vukovica radite u drzavnoj bolnici ili ima i on privatnu kliniku ?