Ovako, ja sam "svedjanin", tj. istocnjak za neupucene i draza i prirodnija mi je ova varijanta na "a". Gramatika ovih nasih jezika je totalno politikantsko pitanje, pa se ne zamaram bas tim istorijskim dilemama sta je pravilno. Pravilno je ono sto doticni na vlasti, u datom trenutku, odrede da je pravilno i tacka. Mozemo mi raspredati o tome koliko hocemo ali to je jednostavno tako na Balkanu. Moja rahmetli tetka je citav zivot govorila cetverica a ne cetvorica kao ja, a evo sad ispade opet da je njeno ispravno, jelte`!? Sad su fino ti nasi jezikoklepci sjeli i dogovorili se da je pravilno i jedno i drugo, hajde neka je. (ali se nesto kontam sta cemo sa muskim imeno Hajro, pazite ne Hajrudin, nego fino/lijepo Hajro, covjek tako zaveden u knjigama. Idem li kod Hajra ili kod Hajre ?! Kad bih isao, kojim slucajem kod Hajre, mogla bi mi zena i razvod zatraziti, gluho bilo, dok joj rastabirim gramatiku njenog jezika

)
Sve vam je to cisto reginalno pitanje.
U to sam se uvjerio prosle godina na dubrovackoj rivijeri.
Veleljepno setaliste se u Srebrenom zove, necete mi vjerovati kako:"Setaliste Franja Tudjmana"!
A sta mislite kako se tako jedno slicno setaliste,dobro mozda malo manje grandiozno, zove u nasem Neumu:
"Setaliste Franje Tudjmana".
Ako lazem ja ne lazu table.
Tuzla-Pale-Stolac-Peljesac.
To je otprilike ta transverzala gdje a prelazi u e.
A vi sto se izaspete na ovo moje a, serbez se izasipajte i dalje.
Zivjeli.